Ένας οδηγός ζωγραφικής για αρχάριους

5
Ένας οδηγός ζωγραφικής για αρχάριους

Η τοποθέτηση μολυβιού σε χαρτί ή πινέλου σε καμβά δεν είναι ο μόνος τρόπος δημιουργίας τέχνης. Έχει να κάνει με το να αφήσετε την επιφυλακή σας και να εισέλθετε σε μια κατάσταση δημιουργικότητας, όταν οι ενδόμυχες σκέψεις και οι ιδέες σας μπορούν να αναδυθούν και να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε έργο που βάλετε στο μυαλό σας.

Ο καμβάς δεν πρέπει να φοβάται. Είναι μια φανταστική μέθοδος για να τροφοδοτήσετε τη φαντασία σας και να βρείτε νέους τρόπους να εκφραστείτε. Χρησιμοποιήστε καμβάδες 100% βαμβάκι, χωρίς οξύ και διπλό αστάρωμα για να αναμίξετε την προσαρμοσμένη παλέτα σας, να βουτήξετε το πινέλο ή το μαχαίρι της παλέτας και να παρακολουθήσετε το αριστούργημα σας να παίρνει σχήμα μπροστά στα μάτια σας.

Μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της δημιουργίας είναι ο σχεδιασμός ενός έργου για να αποδειχθεί ακριβώς όπως το οραματιστήκατε. Όταν συντάσσετε το έργο σας, η επιφάνεια που επιλέγετε είναι ζωτικής σημασίας.

Βήματα για τη δημιουργία ενός αφηρημένου αριστουργήματος

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία τέχνης εκεί έξω και το μέσο στο οποίο θα επιλέξετε να εργαστείτε θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο τελικό προϊόν και στο πόσο καλά ταιριάζει με την αρχική σας ιδέα.

Παίξτε γύρω με το πιτσίλισμα χρωμάτων

Η χρήση του βαφή σε σκόνη όπου οι κόκκοι τοποθετούνται σε μια γυάλινη επιφάνεια σε οποιαδήποτε διαμόρφωση επιθυμεί ο καλλιτέχνης. Το γυαλί στη συνέχεια ψήνεται στον κλίβανο, αλλά μόνο μέχρι να προσκολληθεί η σκόνη σε αυτό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση της σκόνης ως μαλακή σκόνη και όχι ως ένα πλήρως λιωμένο μέρος του γυαλιού.

Ο Τζάκσον Πόλοκ και οι πίνακές του σε στυλ splatter είναι επίσης γνωστοί στους περισσότερους. Σε έναν οριζόντιο καμβά, έριξε και έσταξε μπογιά.

Κάθε καλλιτέχνης θα απολάμβανε αναμφίβολα να χάνει τον έλεγχο και να πιτσιλίζει μπογιές παντού. Το καλύτερο είναι πόσο εντυπωσιακοί φαίνονται και αυτοί οι πίνακες! Εάν δεν θέλετε βαφή στα δάπεδα ή στα έπιπλά σας, προστατέψτε τα εκ των προτέρων. Τότε, καλή διασκέδαση! Δοκιμάστε να συνδυάσετε τα βελάκια με τον παλιομοδίτικο τρόπο με μπαλόνια που έχουν μέσα μπογιά για μια παρόμοια δραστηριότητα!

Εξερευνήστε παραλλαγές στο φινίρισμα επιφάνειας

Πινέλο ζωγραφικής, για βαφή, καμβάς

Πηγή εικόνας

Όταν δημιουργείτε ένα αφηρημένο έργο τέχνης, η υφή είναι το κλειδί. Αντί να ξεκινά με έναν κενό καμβά, ένας εννοιολογικός καλλιτέχνης μπορεί να επωφεληθεί από το μπλοκάρισμα σε συμπαγή χρώματα πριν χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία για να δημιουργήσει υφή.

Τα εργαλεία των καλλιτεχνών περιλαμβάνουν σφουγγάρια, κουρέλια και διάφορα πινέλα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οτιδήποτε στον κόσμο για να δημιουργήσετε υφή.

Χρησιμοποιήστε απαλές πινελιές και σβώλους μπογιάς και μην φοβάστε να γίνετε δημιουργικοί! Αφού καταφέρετε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία του καλλιτέχνη για να προσθέσετε υφή στους πίνακές σας, δοκιμάστε να ενσωματώσετε κοινά αντικείμενα στη δουλειά σας. Q-tips, σακούλες σκουπιδιών, χαρτί, γυαλόχαρτο, ακόμη και φύλλα, όλα εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Να περνάς καλά και να ξεκολλάς.

Ενισχύστε το έργο τέχνης σας με λίγο αλάτι και κόλλα

Λίγη υφή και πρωτοτυπία βοηθούν πολύ όταν προσπαθείτε να μεταμορφώσετε έναν κενό καμβά σε ένα αφηρημένο αριστούργημα. Δύο κοινά οικιακά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες υφές στα έργα τέχνης σας.

Η αποτυχία είναι φίλος σας γιατί υπάρχουν τόσες πολλές καλύτερες προσεγγίσεις για την εφαρμογή αυτής της στρατηγικής. Μπορείτε είτε να ξεκινήσετε με έναν κενό καμβά είτε να προσθέσετε χρώμα ή προϋπάρχοντα χρώματα πριν προσθέσετε ραβδώσεις κόλλας. Μπορείτε να κάνετε καθαρές γραμμές στο έργο τέχνης σας χρησιμοποιώντας κόλλα ως απωθητικό χρώματος. Μπορείτε να επιλέξετε αν θα διατηρήσετε την κόλλα ή θα την αφαιρέσετε όταν στεγνώσει η βαφή.

Ομοίως, το αλάτι μπορεί να εξυπηρετήσει τον ίδιο σκοπό. Είτε ο καμβάς είναι υγρός είτε στεγνός, μπορείτε να τον εφαρμόσετε από πάνω για να δημιουργήσετε φυσαλίδες και άλλα εφέ υφής. Το αλάτι μπορεί να αφαιρεθεί τρίβοντάς το αφού στεγνώσει το χρώμα ή αφεθεί στην τελική εργασία. Το gel με άμμο ή υφή είναι δύο άλλες επιλογές (που πωλούν σε καταστήματα χειροτεχνίας).

Δημιουργήστε την αφηρημένη τέχνη σας με ΤΡΕΛΟ τρόπο!

Robert Duncanson, Τοπίο, Τέχνη

Πηγή εικόνας

Οτιδήποτε πηγαίνει σε μια αφηρημένη ζωγραφική. Υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να αναστέλλετε τη δυσπιστία αυτή τη στιγμή. Αφιερώστε λίγο χρόνο μπροστά στην εικόνα και κάντε κάτι εντελώς αυθόρμητο για εσάς. Μια στρατηγική είναι να αποκαλύπτετε τα χρώματα όταν ταμπονάρετε στον καμβά ή ζωγραφίζετε ενώ φοράτε δεμένα μάτια.

Μια άλλη επιλογή είναι να μεταβείτε στη χρήση του «μικρότερου» χεριού σας. Ακόμα και τρελό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις ένα μαχαίρι για να κόψεις μια τρύπα στο έργο τέχνης σου ή να πειραματιστείς με τη φωτιά. Ο στόχος δεν είναι να καταστρέψετε το έργο τέχνης σας, αλλά να αξιοποιήσετε τα συναισθήματά σας ως καλλιτέχνης.

Στο έργο τέχνης σας, αλείψτε μερικά κραγιόνια

Τα κραγιόνια μπορούν να λιώσουν με τόσο ευχάριστο τρόπο. Η εργασία με αυτά είναι τόσο διασκεδαστική γιατί στάζουν σαν κεριά αλλά έχουν τόσο ζωντανά χρώματα.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ζωγραφιά με κραγιόν, μπορείτε είτε να κολλήσετε με κολλητική ταινία κραγιόνια στην κορυφή ενός καμβά ή να λιώσετε τα κραγιόνια με στεγνωτήρα μαλλιών ενώ αφήνετε τις λιωμένες κηρομπογιές να στάξουν κάτω από τον καμβά ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σίδερο χειροτεχνίας για να μουτζουρώσετε το χρώμα όπου κι αν βρίσκεστε. επιθυμία.

Η απόλαυση της αφηρημένης τέχνης είναι ότι το να δοκιμάζεις νέα πράγματα μπορεί να οδηγήσει σε κάτι εξαιρετικό, και ακόμα κι αν δεν το κάνει, εξακολουθείς να μαθαίνεις και να περνάς καλά! Η εγκαυστική τέχνη είναι μια άλλη επιλογή που πρέπει να εξετάσετε εάν σας αρέσει να λιώνετε κραγιόνια.

Πινέλα επιλογής ζωγράφων για καμβά

Ζωγραφική, Μολύβια, Ζωγραφική, Στυλό

Πηγή εικόνας

Η επιλογή των πινέλων καθορίζεται λιγότερο από τον καμβά και περισσότερο από το χρώμα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο καμβάς είναι κατάλληλος για χρήση με μεγάλη ποικιλία συναντήσεων, η ποιότητα του τελικού προϊόντος βρίσκεται τελικά στα χέρια του καλλιτέχνη. Οι βούρτσες είτε με σκληρές τρίχες είτε με συνθετικές ίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά με ακρυλικό χρώμα.

Η επιλογή του πινέλου σας θα πρέπει επίσης να βασίζεται στο τελικό αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε στο έργο τέχνης σας. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα κατά το βούρτσισμα των ελαίων, επιλέξτε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες, όπως αυτή από τρίχες γουρουνιού.

Όμορφα εφέ μπορούν να επιτευχθούν χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι παλέτας σε καμβά και το εργαλείο μπορεί να δημιουργήσει τρισδιάστατες λεπτομέρειες.

Μπορείτε να περιμένετε να πετύχετε ως καλλιτέχνης μόνο εάν μελετήσετε τα πολλά πινέλα που υπάρχουν, πώς κατασκευάζονται και σε τι ταιριάζουν περισσότερο. Η επίσημη συνάντηση είναι απαραίτητη για την παραγωγή των επιθυμητών αποτελεσμάτων και αποτελεσμάτων.

Η διαχρονικότητα του λαδιού σε καμβά εξασφαλίζει τη συνεχή χρήση του ως μέσο επιλογής. Όταν ξεκινάτε να ζωγραφίζετε σε καμβά, δεσμεύεστε για μια καλλιτεχνική πρακτική που μπορεί να πάει με όποιον τρόπο θέλετε και η κενή σελίδα σας δίνει την ελευθερία να δημιουργήσετε ό,τι μπορεί να ονειρευτεί το μυαλό σας. Ο καμβάς είναι το απεριόριστο μέσο για να πραγματοποιήσετε τις πιο φιλόδοξες καλλιτεχνικές σας φιλοδοξίες.

Οποιοσδήποτε καλλιτέχνης αξίζει τη ζωγραφιά του θα βρει την εργασία σε έναν καμβά μια ανταποδοτική και διεγερτική εμπειρία. Άρα, πιάστε το πινέλο ή το μαχαίρι της παλέτας σας και βουτήξτε στον συναρπαστικό κόσμο της ζωγραφικής σε καμβά.

Τελικές σκέψεις

Αυτές οι αφηρημένες μέθοδοι ζωγραφικής σας βοηθούν να αναπτύξετε δημιουργικές ιδέες για να μετατρέψετε έναν κενό καμβά σε αριστούργημα. Το να διασκεδάζεις και να είσαι ξέγνοιαστος είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να πετύχεις!

Χρησιμοποιήστε τα έργα τέχνης και τα όργανά σας για να αναπαραστήσετε ποιοι είστε ενώ ανακαλύπτετε διασκεδαστικές, φρέσκες προσεγγίσεις στη δημιουργία τέχνης!

Συνολικές προβολές: 93 ,

Schreibe einen Kommentar