Ανοιχτές αιτήσεις για την Ακαδημία Gustav Mahler

0
Ανοιχτές αιτήσεις για την Ακαδημία Gustav Mahler

Με έδρα το Bolzano της Ιταλίας, η διετή θερινή ακαδημία είναι ανοιχτή σε νέους μουσικούς που γεννήθηκαν μεταξύ 1 Ιανουαρίου 1997 και 25 Ιουλίου 2005

Ιταλός μαέστρος Κλαύδιος Αμπάντο καθιέρωσε το Ακαδημία Gustav Mahler να φέρει κοντά ταλαντούχους νέους μουσικούς και διεθνούς φήμης καθηγητές πέρα ​​από το πλαίσιο των πανεπιστημίων και των ωδείων. Από την ίδρυση της Ακαδημίας, περισσότεροι από 1000 νέοι μουσικοί έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα, τα masterclasses και τις συναυλίες της.

Η Ακαδημία Gustav Mahler είναι πλέον οργανωμένη ως α διετές πρόγραμμα, για να προσφέρει μια βαθύτερη και πιο βιώσιμη μαθησιακή εμπειρία. Σε περίπτωση επιτυχούς ακρόασης, οι μαθητές θα γίνουν δεκτοί και στις δύο θερινές ακαδημίες το 2023 και το 2024 και αναμένεται να συμμετάσχουν και στις δύο.

Ανοιχτή σε ταλαντούχους νέους μουσικούς οποιασδήποτε εθνικότητας που γεννήθηκαν μεταξύ 1 Ιανουαρίου 1997 και 25 Ιουλίου 2005, η ακαδημία δέχεται αιτήσεις από μαθητές βιολιού, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, κόρνο, τρομπέτα , τρομπόνι και τυμπάνι. Για να υποβάλουν αίτηση, οι συμμετέχοντες ενδέχεται να μην έχουν μόνιμη θέση ως διευθυντής συναυλιών ή ως δάσκαλος.

Η φιλοξενούμενη σχολή του 2023 περιλαμβάνει βιολιστές Gregory Ahss και Kerson Leongβιολιστής Βερόνικα Χάγκεντσελίστας Χάγκεν Γκέρχαρντκοντραμπασίστα Ρικ Στότινκαι κλαρινίστας Ολιβιέ Πατέι.

Επιπλέον, αρκετοί βασικοί μουσικοί από την Ορχήστρα Δωματίου Mahler διδάσκουν στην Ακαδημία Gustav Mahler ως Resident Tutors. Παίζουν σε ομάδες μουσικής δωματίου με τους μαθητές και παίζουν δίπλα-δίπλα μαζί τους σε μια ορχήστρα δωματίου μεγέθους MCO, υπό τη διεύθυνση ενός από τους τακτικούς μαέστρους του MCO.

ο Gustav Mahler Academy I θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουλίου – 11 Αυγούστου 2023. Οι μαθητές θα λάβουν ατομικά μαθήματα, θα λάβουν μέρος στην παγκόσμια πρεμιέρα του 11.000 Saiten για 50 πιάνα και σύνολο από George Frideric Haasκαι να εκτελέσετε μουσική δωματίου με μουσικούς από την Ορχήστρα Δωματίου Mahler, καθώς και σε μια ορχήστρα δωματίου μεγέθους MCO υπό τη διεύθυνση του συνθέτη/μαέστρου Μάθιου Πίντσερ.

Ακαδημία II θα πραγματοποιηθεί από 25 Αυγούστου — 15 Σεπτεμβρίου 2024. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν τα όργανα της Φιλαρμονικής της Βιέννης από το 1900 και να αποκτήσουν γνώσεις στην πρακτική εκτέλεσης της ύστερης ρομαντικής μουσικής. Μαζί με 50 μουσικούς από κορυφαία ευρωπαϊκά σύνολα, οι μαθητές θα δουλέψουν με πιανίστα Leif Ove Andsnes και μαέστρος Φίλιπ φον Στάινακερ στο 3ο Κοντσέρτο για πιάνο του Ραχμάνινοφ και στην 5η Συμφωνία του Μάλερ σε συμφωνική ορχήστρα πλήρους μεγέθους. Μετά από συναυλίες στο Toblach και το Bolzano, η ορχήστρα θα περιοδεύσει στο Παρίσι, την Κολωνία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις για να εκτελέσει αυτή τη μουσική για πρώτη φορά από το 1910 στα όργανα για τα οποία γράφτηκε.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 11 Απριλίου 2023. Για να κάνετε αίτηση, κάντε κλικ εδώ.

Schreibe einen Kommentar