Απλές Δραστηριότητες Χαμηλής Προετοιμασίας Ήσυχου Χρόνου

0
Απλές Δραστηριότητες Χαμηλής Προετοιμασίας Ήσυχου Χρόνου

Ψάχνετε για μερικές απλές δραστηριότητες για να κρατάτε τα παιδιά σας απασχολημένα σε στιγμές ησυχίας; Δείτε αυτές τις διασκεδαστικές δραστηριότητες που χρειάζονται ελάχιστο έως καθόλου χρόνο προετοιμασίας για να τις συγκεντρώσετε!

Έχουν περάσει τα μικρά σας από την ώρα του υπνάκου στην ώρα της ηρεμίας ή ίσως χρειάζεστε μόνο μερικά λεπτά για τον εαυτό σας; Χρειάζεστε κάποιες γρήγορες δραστηριότητες που θα διασκεδάσουν τα παιδιά σας όσο εσείς θα έχετε μια στιγμή ησυχίας. Έχω συγκεντρώσει μια λίστα με δραστηριότητες ήσυχου χρόνου που απολαμβάνουν πραγματικά τα παιδιά μου, οι οποίες όχι μόνο κρατούν την προσοχή τους, αλλά χρειάζονται και πολύ λίγο χρόνο για να τις οργανώσουν. Είτε στα παιδιά σας αρέσει να χρωματίζουν, να διαβάζουν ή να χτίζουν με μπλοκ, αυτή η λίστα τα έχει όλα!

Ψάχνετε για μερικές διασκεδαστικές ήρεμες δραστηριότητες για τα παιδιά σας; Ακολουθεί μια λίστα με 10+ δραστηριότητες χωρίς προβλήματα, χαμηλής προετοιμασίας και ήσυχου χρόνου που είναι ιδανικές για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η διακοπή του ύπνου μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό για εμάς τους γονείς, αλλά αυτές οι απλές δραστηριότητες για ήσυχο χρόνο μπορούν ακόμα να σας προσφέρουν μερικά λεπτά σιωπής στη μέση της ημέρας σας! Οι περισσότερες από αυτές τις δραστηριότητες δεν απαιτούν καμία απολύτως προετοιμασία και τα παιδιά σας είναι σίγουρο ότι θα τις λατρέψουν! Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις απλές, χαμηλής προετοιμασίας δραστηριότητες ησυχίας για να αντιμετωπίσετε την ώρα της ησυχίας σήμερα!

Εντάξει, όλοι είχαμε εκείνες τις μέρες που τα πράγματα γίνονται πολύ άγρια ​​και τρελά και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 10 λεπτά ησυχίας για να επαναφέρουμε τη διάθεσή μας. Ενώ ο χρόνος τηλεόρασης είναι πάντα εύκολος, δεν είναι πάντα οι απαντήσεις, ειδικά αν προσπαθείτε να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης. Λατρεύω αυτές τις δραστηριότητες ήσυχου χρόνου γιατί είναι τόσο απλές στη ρύθμιση, χωρίς προβλήματα και τα παιδιά μένουν εστιασμένα σε αυτές για περισσότερο από 2 λεπτά! Επιπλέον, όλες αυτές οι διασκεδαστικές δραστηριότητες είναι ελεύθερος χρόνος οθόνης για τα παιδιά!

✦✦✦✦✦

1. Γραμμές αυτοκόλλητων

Οι γραμμές αυτοκόλλητων είναι μια από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες. Είναι εξαιρετικά για εξάσκηση λεπτής κινητικής δεξιότητας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ταξινόμηση χρωμάτων, αναγνώριση σχήματος και πολλά άλλα! Η απλή πράξη του ξεφλουδίσματος των αυτοκόλλητων και της τοποθέτησης τους στις γραμμές ενδυναμώνει τα μικρά χεράκια και αυξάνει τον συντονισμό των ματιών των χεριών! Βρείτε το πλήρες σεμινάριο Sticker Line εδώ! Pro-tip δημιουργήστε μια μικρή έκδοση αυτοκόλλητων γραμμών για να τα πάρετε μαζί σας σε εστιατόρια ή σε αεροπλάνο!

Ψάχνετε για μια υπέροχη προσχολική δραστηριότητα για ήσυχο χρόνο; Δοκιμάστε αυτή τη δραστηριότητα γραμμής αυτοκόλλητων από το KidsKubby! Είναι μια διασκεδαστική λεπτή κινητική δραστηριότητα που ρυθμίζεται εύκολα και προσφέρει ώρα διασκέδασης στα παιδιά σας! Το μόνο που χρειάζεστε είναι χαρτί χειροτεχνίας και αυτοκόλλητα με κουκκίδες για να κάνετε αυτή τη διασκεδαστική λεπτή κινητική δραστηριότητα για το παιδί σας προσχολικής ηλικίας. Απλώς σχεδιάστε γραμμές στο χαρτί σας, κολλήστε το στον τοίχο και βάλτε τα παιδιά σας να βάλουν τα αυτοκόλλητα με κουκκίδες στις γραμμές. Είναι πραγματικά τόσο εύκολο. Πότε θα δοκιμάσετε το Sticker Lines;
Γραμμές αυτοκόλλητων – Μια λεπτή κινητική δραστηριότητα για παιδιά

2. Χρωματισμός

Ο χρωματισμός είναι μια από τις καλύτερες δραστηριότητες χωρίς προετοιμασία για ήσυχο χρόνο! Βάζω στοίχημα σε οποιοδήποτε σημείο, μπορείτε να βρείτε τουλάχιστον 5 βιβλία ζωγραφικής στο σπίτι σας και μια ολόκληρη σακούλα μεγέθους γαλονιού με κραγιόνια. Βάλτε τα μικρά σας να δουλέψουν δημιουργώντας όμορφες σελίδες ζωγραφικής ενώ έχετε λίγα λεπτά ησυχίας για να ακούσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται! Μου αρέσει όταν τα παιδιά χρωματίζουν γιατί χρησιμοποιούν τη φαντασία τους. Ο χρωματισμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά κραγιόνια σε χαρτί. Είναι μια ολόκληρη ιστορία που μπορούν να δημιουργήσουν τα παιδιά σας σε κάθε σελίδα.

3. Ώρα ανάγνωσης (ή εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά)

Εάν έχετε παιδιά δημοτικού, ο χρόνος ανάγνωσης είναι μια εξαιρετική ήρεμη δραστηριότητα. Μπορούν να βυθιστούν σε ένα βιβλίο, ενώ έχουν λίγο χρόνο από αυτό που είμαι βέβαιος ότι είναι ένα τρελό πρόγραμμα. Επιπλέον, τα παιδιά που διαβάζουν στο σπίτι εκτίθενται σε περίπου 50% περισσότερες λέξεις από ό,τι ακούνε στις καθημερινές συζητήσεις! 🤯 Ο χρόνος ανάγνωσης είναι επίσης εξαιρετικός για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας! Παρόλο που δεν μπορούν να διαβάσουν ακόμα, μπορούν να κοιτάξουν όλες τις εικόνες στα βιβλία που ταιριάζουν στην ηλικία τους! Δημιουργήστε μια στοίβα βιβλίων για να τα κοιτάξει το παιδί σας κατά τη διάρκεια της ησυχίας του. Μπορείτε ακόμη και να τους πείτε να αφήσουν στην άκρη εκείνα που θα ήθελαν πολύ να διαβάσουν μαζί σας μετά από ησυχία!

AHH, το μικρό μου δεν θα κοιμηθεί! Εντάξει, ξέρω ότι αυτό είναι τόσο τρομακτικό, αλλά μην πανικοβάλλεστε! Ακολουθεί μια λίστα με 10+ δραστηριότητες ήσυχου χρόνου που σίγουρα θα κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα και διασκεδαστικά. Μόλις δουν πόσο διασκεδαστικές είναι αυτές οι ήσυχες δραστηριότητες, θα ζητήσουν ακόμη και χρόνο μόνοι για να παίξουν! Όχι μόνο θα διασκεδάσουν παίζοντας, αλλά θα δουλέψουν επίσης σε λεπτές κινητικές δεξιότητες, ανεξαρτησία, αναγνώριση χρωμάτων και πολλά άλλα! Όσο έχετε ένα λεπτό μόνοι σας για να αναπνεύσετε.

Η Dolly Parton’s Imagination Library θα στέλνει σε κάθε παιδί ηλικίας 0-5 ετών ένα βιβλίο κάθε μήνα δωρεάν! Εγγραφείτε εδώ για αυτό το καταπληκτικό δωρεάν πρόγραμμα βιβλίων!

4. Παζλ

Πόσο διασκεδαστικά είναι τα παζλ; Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε τα παιδιά σας δεσμευμένα σε ήσυχες στιγμές με μια ωραία και ήρεμη δραστηριότητα των παιδιών! Πηγαίνετε στο κατάστημα με τα παιδιά σας και αφήστε τα να διαλέξουν πολλά διασκεδαστικά παζλ. Φροντίστε να αγοράσετε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας! Όταν κυλάει η ησυχία κάθε μέρα, τα παιδιά σας μπορούν να δουλέψουν πάνω στο παζλ τους. Ίσως είναι ακόμη διασκεδαστικό να πλαισιώσετε όλα τα παζλ που συμπληρώνουν τα παιδιά σας για ένα διασκεδαστικό κολάζ παζλ στον τοίχο του playroom σας.

5. Ταξινόμηση χρώματος σε ρολό χαρτιού υγείας

Αν παρακολουθείτε το Kids Kubby για ένα λεπτό, ξέρετε πόσο μου αρέσουν τα αυτοκόλλητα με κουκκίδες. Αυτά τα αυτοκόλλητα είναι τόσο ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τόσες πολλές διαφορετικές δραστηριότητες για παιδιά. Η ταξινόμηση χρωμάτων σε ρολό χαρτιού υγείας είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να μάθετε στα παιδιά να αναγνωρίζουν τα χρώματά τους. Σε 2 λεπτά μπορείτε να οργανώσετε μια ήσυχη δραστηριότητα που θα κρατήσει τα παιδιά σας απασχολημένα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Κάντε αυτή τη δραστηριότητα πιο προκλητική προσθέτοντας αριθμούς ή γράμματα για να ταιριάξουν τα παιδιά σας. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την αντιστοίχιση χρώματος χαρτιού υγείας εδώ!

Η ταξινόμηση χρώματος σε ρολό χαρτιού υγείας είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για τα παιδιά να ταιριάζουν τα χρώματα. Λατρεύω αυτή τη δραστηριότητα ταιριάσματος χρωμάτων γιατί έχει αρκετά μαθησιακή γροθιά. Χρειάζονται περίπου 3 λεπτά για να στηθεί και να δώσει στα παιδιά όχι μόνο εξάσκηση στο ταίριασμα χρωμάτων αλλά και λεπτή κινητική δεξιότητα…! Η ρύθμιση είναι εύκολη ως 1-2-3. Πάρτε ένα άδειο ρολό από χαρτί υγείας και φτιάξτε χρωματιστούς κύκλους παντού με μαρκαδόρους, δώστε στα παιδιά σας αυτοκόλλητα με κουκκίδες και δείτε πώς ταιριάζουν τα αυτοκόλλητα με κουκκίδες με τους κύκλους σας με μαρκαδόρους στο ρολό χαρτιού υγείας!
Δραστηριότητες ταξινόμησης χρωμάτων για παιδιά

6. Animal Tape Retreat

Αυτή η διασκεδαστική και απλή ιδέα δεν είναι μόνο εξαιρετική για λεπτές κινητικές δεξιότητες, είναι επίσης ένας δημιουργικός τρόπος για τα μικρά παιδιά να μαθαίνουν τα ζώα και τα χρώματά τους ταυτόχρονα. Δείτε τις πλήρεις οδηγίες για το Animal Tape Rescue για να δημιουργήσετε μια διασκεδαστική και διαδραστική δραστηριότητα ήσυχου χρόνου για τα παιδιά σας!

Έχεις βαριεστημένα παιδιά στο σπίτι; Κανένα πρόβλημα, σπάστε την ταινία του ζωγράφου γιατί αυτές οι διασκεδαστικές δραστηριότητες είναι εύκολο να δημιουργηθούν για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας! Είναι ιδανικά για πολυάσχολες μαμάδες και μπαμπάδες με οικονομικό προϋπολογισμό χρησιμοποιώντας φθηνές προμήθειες που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι.
7 Δημιουργικές Δραστηριότητες Μασκοταινίας για Νήπια

7. Busy Board Books

Νομίζω ότι τα πολυάσχολα βιβλία είναι μια από τις καλύτερες εφευρέσεις όλων των εποχών! Είναι το τέλειο παιχνίδι λεπτής κινητικότητας για νήπια και είναι ιδανικά για ταξίδια γιατί όλα τα μικρά κομμάτια είναι βέλκρο! Όχι μόνο τα πολυάσχολα επιτραπέζια βιβλία προσελκύουν αισθητηριακά παιχνίδια για τα παιδιά να μάθουν και να μεγαλώσουν, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους γονείς να διδάξουν στα παιδιά πώς να μετρούν και να αναγνωρίζουν χρώματα και σχήματα. Καταπληκτική δραστηριότητα για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας!

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα πολυάσχολα βιβλία στο Amazon

8. Παίξτε Doh

Εντάξει, ξέρω ότι είπα χωρίς προβλήματα, αλλά αυτό που τα παιδιά δεν αγαπούν το Play Doh! Έχω δει τα παιδιά μου να παίζουν ήσυχα με το Play Doh για μια ώρα συνεχόμενα, οπότε έπρεπε απλώς να το συμπεριλάβω σε αυτήν τη λίστα δραστηριοτήτων ήσυχου χρόνου. Πάρτε μερικά μαγειρικά σκεύη, ίσως μερικά μπολ και φλιτζάνια και αφήστε τα παιδιά σας να πάνε στο κτίριο της πόλης και να δημιουργήσουν με το Play Doh! Υπάρχουν πολλά σετ Play Doh που μπορείτε να αγοράσετε και να τα έχετε πάντα έτοιμα για μια απλή ήρεμη δραστηριότητα. Δεν απαιτείται προετοιμασία!

Ψάχνετε για έναν καλό τρόπο διαχείρισης του χρόνου οθόνης για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας; Δοκιμάστε δραστηριότητες ήρεμης ώρας. Αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν ελάχιστη έως καθόλου προετοιμασία και τα παιδιά τις λατρεύουν! Απλώς δημιουργήστε έναν ήσυχο χώρο με μερικές από αυτές τις διασκεδαστικές δραστηριότητες και αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν ανεξάρτητα, ενώ εσείς προλαβαίνετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις δουλειές του σπιτιού ή απλά να περνούν λίγο χρόνο για τον εαυτό σας!

9. Magnatiles

Δεν έχω βρει ακόμη ένα παιδί που δεν του αρέσει να χτίζει με Magnatiles. Τα παιδιά μου έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο περίπλοκα κάστρα και οχυρά με τους Magnatiles μας. Αυτή είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για ήσυχο χρόνο, επειδή επιτρέπει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, ενώ παράλληλα παραμένει ήρεμη. Μου αρέσει επίσης ότι είναι ασφαλή για τα νήπια καθώς και διασκεδαστικά για μεγαλύτερα παιδιά. Ξεσπάστε τους Magnatiles για την επόμενη ήσυχη ώρα σας και δείτε τι μπορούν να δημιουργήσουν τα παιδιά σας!

10. Tonies Box

Ήμουν στο φράχτη για να πάρω στο μικρό μου ένα Tonies Box, αλλά αγόρι μου είμαι τόσο χαρούμενος που το έκανα. Αυτό το διασκεδαστικό μικρούλι έχει διασκεδάσει την κόρη μου για ώρες! Κάθε μικρό ειδώλιο περιέχει περίπου μία ώρα τραγουδιών και ιστοριών για να ακούσουν τα παιδιά σας. Αυτό το διασκεδαστικό μουσικό κουτί είναι πραγματικά μια εξαιρετική δραστηριότητα για ήσυχο χρόνο, επειδή τα παιδιά σας μπορούν να επιλέξουν ακριβώς αυτό που θέλουν να ακούσουν και μπορείτε να έχετε την ικανοποίηση να γνωρίζετε ότι αυτό είναι μια δραστηριότητα χωρίς οθόνη, χωρίς διαδικτυακή δραστηριότητα για παιδιά. Αγόρασα το Tonies Box μου και όλα τα αξεσουάρ Αμαζόνα.

Τι αγωνία είναι όταν τα παιδιά αφήνουν επιτέλους τον τελευταίο τους υπνάκο. Τι κάνουμε τώρα για να διαλύσουμε τη μέρα μας;; Δοκιμάστε την ηρεμία! Αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά παίζουν με παιχνίδια ή δραστηριότητες χαμηλών τόνων και κάνουν ένα μικρό διάλειμμα για επαναφορά για την υπόλοιπη ημέρα. Ακολουθούν 10+ δραστηριότητες ήσυχου χρόνου που απαιτούν λίγη προετοιμασία, αλλά θα κρατήσουν τα παιδιά διασκεδαστικά και ήρεμα ενώ ξεκουράζονται και επαναφορτίζονται.

Ανεξάρτητα από το τι λατρεύουν να κάνουν τα παιδιά σας, μια από αυτές τις δραστηριότητες με χαμηλή προετοιμασία είναι σίγουρο ότι θα τα διασκεδάσει!

Σύνδεσμος instagram για παιδιά kubby. ακολουθήστε για πιο διασκεδαστικές παιδικές δραστηριότητες, χειροτεχνίες και συνταγές! Εύκολη διασκέδαση για παιδιά και πολυάσχολους γονείς

Εντάξει, το παιδί προσχολικής ηλικίας σταμάτησε να κοιμάται. Και τώρα τι? Ώρα να εφαρμόσουμε το ήσυχο χρόνο. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό στην αρχή. Εννοώ πώς στο καλό θα κρατήσεις το μικρό σου στο δωμάτιό τους; Δοκιμάστε αυτές τις εκπληκτικές δραστηριότητες χαμηλής προετοιμασίας για ήσυχο χρόνο. Με αυτές τις διασκεδαστικές και διαδραστικές δραστηριότητες, το παιδί προσχολικής ηλικίας είναι βέβαιο ότι θα διασκεδάσει, ώστε να μπορείτε να έχετε ένα μικρό διάλειμμα μεσημεριανού! Μπορεί ακόμη και να διασκεδάζουν τόσο πολύ που δεν θέλουν να τελειώσει η ηρεμία!

Ο χρόνος ησυχίας για τα νήπια (που δεν κοιμούνται πλέον) είναι τόσο σημαντικός. Πάντα συμβαίνουν τόσα πολλά στις μέρες μας, που τα νήπια χρειάζονται λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν το μυαλό τους. Αυτές οι διασκεδαστικές και εκπληκτικές δραστηριότητες για ήσυχο χρόνο κρατούν τα παιδιά συγκεντρωμένα και ήρεμα, ώστε να μπορούν να πάρουν τον απαραίτητο χρόνο διακοπής λειτουργίας χωρίς οθόνες ή τη βοήθειά μας! Δεν επιθυμείτε πια για λίγα λεπτά σιωπής, αυτές οι δραστηριότητες θα κρατήσουν τα νήπια διασκεδαστικά και χαρούμενα. Δεν είναι τόσο διασκεδαστικό το ανεξάρτητο παιχνίδι!

Schreibe einen Kommentar