Γιατί δεν χρειάζεστε έναν ιδιωτικό δάσκαλο για να συντρίψετε το SAT!

1
Γιατί δεν χρειάζεστε έναν ιδιωτικό δάσκαλο για να συντρίψετε το SAT!

Γιατί ένας ιδιωτικός δάσκαλος θα σας πει ότι δεν χρειάζεστε ιδιωτικό δάσκαλο; Σου λέω ότι δεν χρειάζεσαι για να πάρω φοβερό σκορ στο SAT. Σε αυτό το ιστολόγιο, θα μιλήσουμε για το τι μπορείτε να κάνετε αντί να χρησιμοποιήσετε έναν ιδιωτικό δάσκαλο για να έχετε μερικά από τα ίδια αποτελέσματα που θα λάβατε με έναν ιδιωτικό δάσκαλο.

Περπατούσα γύρω από την επανένωση στο Στάνφορντ τον περασμένο Οκτώβριο και με σταμάτησαν περίπου δέκα άτομα που με αναγνώρισαν και παρακολούθησαν το κανάλι μου στο YouTube, και αρκετοί από αυτούς μου είπαν ότι δεν είχαν πόρους και ότι δεν είχαν χρήματα για προετοιμασία SAT, αλλά τα κατάφεραν. Εμφανίστηκαν, το κατάλαβαν και μπήκαν στο Στάνφορντ. Και αν μπορούν να το κάνουν, μπορείτε να το κάνετε και εσείς. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για ιδιωτικό δάσκαλο για να φτάσετε εκεί.

Ευθύνη

Το πρώτο πράγμα που θα πούμε είναι ότι οι ιδιωτικοί δάσκαλοι έχουν απίστευτη αξία. Λοιπόν, πώς θα αποκτήσετε αυτήν την αξία χωρίς ιδιωτικό δάσκαλο; Και εδώ είναι αυτό που πιστεύω ότι η μεγαλύτερη αξία ενός ιδιωτικού δασκάλου είναι: η υπευθυνότητα. Είναι αλήθεια ότι οι ιδιωτικοί δάσκαλοι έχουν θαυμάσιες γνώσεις και ξέρουν πώς να διδάσκουν, αλλά πάνω από όλα, νομίζω ότι το νούμερο ένα πράγμα που προσφέρουν είναι η υπευθυνότητα. Και η υπευθυνότητα είναι η ιδέα ότι σε κάνουν να νιώθεις αρκετά ένοχος που κάνεις τα μαθήματά σου, εμφανίζεσαι κάθε εβδομάδα, είσαι πειθαρχημένος και κάνεις ό,τι πρέπει να κάνεις. Αλλά παρόλο που μπορούμε να έχουμε πειθαρχία από εξωτερικές πηγές, μπορούμε επίσης να έχουμε πειθαρχία από μέσα. Και θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να ενσταλάξετε αυτή την πειθαρχία στον εαυτό σας και πώς μπορείτε να αποκτήσετε πειθαρχία από εξωτερικές πηγές, εάν δεν την παίρνετε από έναν αμειβόμενο δάσκαλο.

Είναι στην ανθρώπινη φύση να μην θέλει να δεσμευτεί σε ένα σχέδιο που δεν είναι άμεσα ευχάριστο. Και η μελέτη είναι κάτι που δεν είναι αμέσως ευχάριστο. Και είναι κάτι σαν, για μένα, να γυμνάζομαι στο γυμναστήριο. Το εξήντα επτά τοις εκατό των συνδρομών στο γυμναστήριο δεν χρησιμοποιούνται εντελώς, και από αυτή την άποψη, θα έλεγα ότι υπάρχουν πιθανώς πάνω από το πενήντα τοις εκατό των βιβλίων προετοιμασίας δοκιμών που χρησιμοποιούνται ελάχιστα. Γι‘ αυτό υπάρχουν τόσα πολλά χρησιμοποιημένα αντίγραφα βιβλίων SAT στο Amazon.com. Επειδή οι άνθρωποι τα αγόραζαν, νόμιζαν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν και μετά δεν έκαναν απολύτως τίποτα μαζί τους. Δεν πρόκειται να είναι καλύτερη λύση προετοιμασίας από έναν ιδιωτικό δάσκαλο. Αν αγοράσετε βιβλία και δεν τα κάνετε, δεν λειτουργεί.

Αλλά αυτό το θέμα της λογοδοσίας είναι δύσκολο, και είναι πραγματικό. Τα δύο τρίτα από εσάς θα αποτύχουν αν προσπαθήσετε να πάτε χωρίς δάσκαλο, οπότε πώς θα μπείτε στο ένα τρίτο που δεν αποτυγχάνει; Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε υπευθυνότητα είναι με τους συνομηλίκους σας. Και μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια ομάδα μελέτης όπου συγκεντρώνεστε μία φορά την εβδομάδα και παρακολουθείτε ένα τμήμα πρακτικής μαζί στη βιβλιοθήκη. Ή μπορείτε να κάνετε μια ομάδα μελέτης όπου θα συγκεντρωθείτε με πολλούς φίλους και θα περάσετε από το ίδιο τεστ εξάσκησης που κάνατε μόνοι σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις ερωτήσεις που κάνατε λάθος και μπορείτε να τους βοηθήσετε να κατανοήσουν τις ερωτήσεις που έκαναν λάθος.

Η δεύτερη ιδέα είναι ότι μπορείτε να βρείτε έναν συνεργάτη λογοδοσίας. Αυτός ο σύντροφος θα μπορούσε να είναι κάποιος που γνωρίζει το τεστ ή θα μπορούσε απλώς να είναι κάποιος όπως η θεία σας, μια μεγαλύτερη ξαδέρφη ή ένας γονέας, από τον οποίο μπορείτε να ζητήσετε να σας καλεί μια φορά την εβδομάδα για τριάντα λεπτά και να σας ρωτάει πώς πάει η προετοιμασία σας για το τεστ.

Ο άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε να πειθαρχήσετε τον εαυτό σας είναι να μοιράζεστε τους στόχους σας δημόσια. Αν ανακοινώνετε δημόσια τι έχετε καταφέρει σε τακτική βάση, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε κίνητρο. Γνωρίζω ότι η κοινή χρήση των βαθμολογιών σας στο SAT ή ACT σε όλο το Instagram θα μπορούσε να σας κάνει να χάσετε πολλούς φίλους στο σχολείο πολύ γρήγορα, επομένως ένας καλύτερος τρόπος μπορεί να είναι σε μια πιο ανώνυμη πλατφόρμα. Θα μπορούσε να είναι κάτι σαν τη συνομιλία των βίντεο του SupertutorTV: πείτε μας πώς τα πάτε στα σχόλια παρακάτω και ενημερώστε το κάθε εβδομάδα. Θα μπορούσατε επίσης να το κάνετε στο Reddit αναρτώντας κάθε εβδομάδα και ζητώντας ακόμη και συμβουλές. Επομένως, η δημόσια ανάρτηση στόχων και το πώς τα πάτε είναι ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε αυτή τη λογοδοσία.

Το άλλο πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υπόλογοι στον εαυτό σας είναι ένα σταθερό πρόγραμμα. Αυτό που συνήθιζα να έλεγα στους μαθητές μου να κάνουν ήταν να βάζουν τη μαμά τους να τους αφήνει στη βιβλιοθήκη για μία ή δύο ώρες κάθε Σάββατο και να βεβαιώνονται ότι το μόνο που είχαν μαζί τους ήταν τα υλικά προετοιμασίας τους. Το να έχετε ένα κανονικό πρόγραμμα ή ώρα που πηγαίνετε και μελετάτε είναι ένας άλλος τρόπος για να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε αυτήν την υπευθυνότητα.

Καλά Υλικά

Το δεύτερο πράγμα που θα χρειαστείτε αν δεν έχετε δάσκαλο είναι καλά υλικά. Οι δάσκαλοι μπορούν να προτείνουν καλά υλικά, να σας πουν τι να αγοράσετε και να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε. Όπως λέω πάντα, τα καλύτερα πράγματα προέρχονται από τον υπεύθυνο δοκιμών. Για το ψηφιακό SAT, θα σας προτείνω επίσης να βρείτε πόρους ψηφιακής πρακτικής. Το ψηφιακό υλικό SAT είναι τώρα διαθέσιμο στην Ακαδημία Khan, αλλά το μόνο μου παράπονο είναι ότι είναι πολύ λεπτό και μέρος αυτού μπορεί απλώς να είναι ότι είναι από τις πρώτες μέρες και προσφέρεται μόνο διεθνώς. Η εικασία μου είναι ότι μπορεί να προσθέσουν υλικό σε αυτό, αλλά από τώρα, δεν είναι αρκετά αρκετή πρακτική για άτομα που είναι πραγματικά σοβαρά προετοιμασμένα.

Αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε και υλικά. Να θυμάστε ότι η δημόσια βιβλιοθήκη σας είναι πάντα δωρεάν και μπορείτε να δείτε τα βιβλία εκεί. Το κανάλι μας στο YouTube διαθέτει επίσης δωρεάν βίντεο, επομένως αυτό είναι μια άλλη πηγή υλικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Εάν θέλετε όντως κάποια βοήθεια με το SAT ή το ACT σας, κυκλοφορούμε με ένα ψηφιακό μάθημα SAT, πιθανότατα το καλοκαίρι του 2023, το οποίο θα σας βοηθήσει επίσης να προετοιμαστείτε για το PSAT. Έχουμε επίσης μαθήματα για τα έντυπα SAT και ACT.

Εξειδίκευση και συμβουλές

Και το τρίτο πράγμα που φέρνουν οι ιδιώτες καθηγητές είναι η τεχνογνωσία και οι συμβουλές. Αυτό μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά και πάλι, αν αγοράζετε βιβλία από ανεξάρτητους δασκάλους, θα ενσωματώσουν αυτή την τεχνογνωσία στο βιβλίο, οπότε αυτός είναι ένας τρόπος για να το αποκτήσετε. Ένα άλλο μέρος που μπορείτε να το βρείτε είναι στο Reddit, όπου κάθε είδους μαθητές και δάσκαλοι δίνουν συμβουλές ο ένας στον άλλον. Δεν μπορώ να εγγυηθώ για όλα όσα λέει ο κόσμος, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μέρος που μπορείτε να κοιτάξετε. Και μπορείτε να κοιτάξετε εδώ: αν έχετε κάποια ερώτηση, βάλτε την στα σχόλια!

Το θέμα αυτού του ιστολογίου είναι ότι το πιο σημαντικό συστατικό στην επιτυχία σας σε μια δοκιμή είστε εσείς! Είναι αλήθεια ότι οι πόροι σας βοηθούν με τα πράγματα, αλλά θέλω να κόψω το ψέμα ότι μόνο τα υπερβολικά εφόδια και πλούσια παιδιά μπορούν να τα πάνε καλά σε αυτό το τεστ, γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια. Και υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στα μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή που σας λένε ότι αυτό είναι προσβάσιμο μόνο σε άτομα που έχουν πόρους και χρήματα, και δεν το πιστεύω. Πιστεύω στους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά και στους ανθρώπους που ξεπερνούν και πέρα ​​για να είναι οι καλύτεροι άνθρωποι που μπορούν να γίνουν.

Πιστεύω ότι μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα από ό,τι κάνεις σήμερα, και αν αφιερώσεις το μυαλό σου σε αυτό και καταλάβεις πώς να ξεπεράσεις τα εμπόδια που έχεις επειδή δεν έχεις αυτόν τον ευκολότερο δρόμο, τότε θα είσαι πιο δυνατός και καλύτερα από ίσως ακόμη και άτομα που έχουν τον πόρο ενός ιδιωτικού δασκάλου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ένας ιδιωτικός δάσκαλος είναι ένας πολύτιμος πόρος, και αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, είναι υπέροχο, αλλά αν δεν μπορείτε, μην τα παρατάτε. Πρέπει να δουλέψεις πιο έξυπνα και σκληρότερα, αλλά είναι κάτι που ξέρω ότι μπορείς να κάνεις!

Schreibe einen Kommentar