Γυαλί αντί για πλαστικό για αποθήκευση τροφίμων

0
Γυαλί αντί για πλαστικό για αποθήκευση τροφίμων

από το Texas Homesteader ~

Μισείτε τη στοίβα από λεκιασμένα πλαστικά πιάτα αποθήκευσης τροφίμων με τα καπάκια που δεν ταιριάζουν ή λείπουν; Και εγώ. Χάψτε το πλαστικό! Τα γυάλινα βάζα είναι εύκολο να επαναχρησιμοποιηθούν για αποθήκευση τροφίμων. Και το να μπορείτε να δείτε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη σπατάλη τροφίμων.

Χάψτε το πλαστικό! Τα γυάλινα βάζα είναι εύκολο να επαναχρησιμοποιηθούν και το να βλέπετε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη σπατάλη τροφίμων #TexasHomesteader

(Σημείωση: Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση θα σας οδηγήσουν σε άλλα σχετικά άρθρα για περισσότερες πληροφορίες. Αλλά οι σύνδεσμοι που προηγούνται του * είναι σύνδεσμοι θυγατρικών. Εάν κάνετε κλικ και αγοράσετε κάτι, θα μπορούσα να λάβω μια μικρή προμήθεια.)

Όχι άλλα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων

Καθώς έβγαζα αντικείμενα από το ψυγείο μου πρόσφατα, χαμογέλασα κοιτάζοντας όλα τα γυάλινα βάζα που συνήθως αποθηκεύονται στο ψυγείο μου. (Έχω αναφέρει πόσο μισώ το πλαστικό; LOL).

Ω, ναι, όντως, είχα παλιά την ίδια στοίβα πλαστικών σκευών που πολλοί από εμάς βαραίνουν. Συνήθως τους έσπρωχναν θέλοντας/μη στο ντουλάπι με όλα τα αταίριαστα καπάκια τους.

Πλαστική αποθήκευση τροφίμων μπερδεμένα ακατάστατα καπάκια. #TexasHomesteader

Τότε μια μέρα έκλαψα»ΑΡΚΕΤΑ!» Άρχισα να χρησιμοποιώ ένα στιβαρό και χωρίς λεκέδες υλικό που είχα ήδη – ΓΥΑΛΙ!

Η μετάβαση στη χρήση γυάλινων δοχείων για την αποθήκευση των τροφίμων μου στο ψυγείο και το ντουλάπι έχει αλλάξει το παιχνίδι για μένα. Ειδικά όσον αφορά τη μείωση της σπατάλης τροφίμων αφού μπορώ πάντα ΒΛΕΠΩ το φαγητό χωρίς καν να ανοίξει το δοχείο!

Πού θα βρείτε δωρεάν δοχεία αποθήκευσης τροφίμων!

Τώρα συνειδητοποιώ ότι δεν έχουν όλοι την ίδια έντονη απέχθεια για το πλαστικό που έχω εγώ. Αλλά η μετάβαση από την αποθήκευση των τροφίμων μας σε αναλώσιμα, μετά σε πλαστικά κύπελλα αποθήκευσης και τώρα σε γυαλί ήταν μια εύκολη αλλά πολύ θετική για μένα.

Εάν δεν έχετε ήδη βάζα κονσερβοποίησης, απλώς χρησιμοποιήστε όσα βάζα έχετε! Αντί να τοποθετήσετε αυτό το άδειο γυάλινο βάζο στον κάδο ανακύκλωσης, ξεπλύνετε το και χρησιμοποιήστε το για να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα σας. Δοχεία αποθήκευσης τροφίμων για ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Τα φθηνότερα γυάλινα δοχεία τροφίμων

Για να μην έχω το ίδιο πρόβλημα με το αταίριαστο καπάκι που είχα όταν χρησιμοποιούσα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, αναζήτησα βάζα που είχαν καπάκια ίδιου μεγέθους:

  • Γυάλινα βάζα Mason (Μου αρέσουν αυτά *Καπώμα αποθήκευσης ενός τεμαχίου για να τα συνεχίσω)

  • Πλατύστομα επαναχρησιμοποιημένα βάζα τροφίμων – Η αδερφή μου σώζει βαζάκια queso και salsa, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα που χρησιμοποιεί συχνά και έχουν πλατύστομα καπάκια ίδιου μεγέθους.

Προβλήματα με πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων

Υπάρχουν πολλά προβλήματα με τη χρήση πλαστικού για δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, αλλά τα χειρότερα δύο είναι:

   • Η θέρμανση των τροφίμων σε πλαστικά δοχεία είναι ανθυγιεινή. Έχω διαβάσει ότι οι τοξίνες μπορούν να ξεπλυθούν από το πλαστικό και στο φαγητό σας όταν θερμανθούν.

   • Πλαστικά δοχεία λεκέ με προϊόντα ντομάτας και άλλα.

Κάθε φορά που ένα πλαστικό πιάτο αποθήκευσης γινόταν άχρηστο, δημιουργούσε επίσης περισσότερα και περισσότερα αταίριαστα σετ κάθε χρόνο. Περισσότερα έξοδα για αντικατάσταση, Και όλο και περισσότερο πλαστικό πρέπει να κατασκευαστεί για τη χρήση μου, να πεταχτεί και να ξανααγοραστεί ξανά. Ουφ.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα υπολείμματα εστιατορίου

Η περιβαλλοντική πλευρά μου ήταν πάντα ΜΙΣΗΤΟΣ αυτό το απαίσιο κουτί από φελιζόλ που σε πιέζουν όταν πας στο σπίτι τη μερίδα ενός γεύματος εστιατορίου που δεν έχεις φάει.

Και αν το περιεχόμενο είναι το λιγότερο βαρύ, το δοχείο δίνει αρκετό για να ανοίξει το καπάκι. Επιπλέον, αυτά τα πράγματα είναι τόσο ογκώδη για αποθήκευση στο ψυγείο. (για να μην αναφέρουμε ότι το φελιζόλ είναι ένας περιβαλλοντικός εφιάλτης!)

Έτσι πριν από αρκετά χρόνια αγόρασα ένα φθηνό *μικρό γυάλινο ταψί με κουμπωτό καπάκι.

Πάρτε μια κατσαρόλα με καπάκι για τα υπολείμματα του εστιατορίου. Τότε μπορείτε να ζεσταίνετε και να φάτε στο ίδιο πιάτο! #TexasHomesteader

Απλώς πλένω το πιάτο και το αφήνω να στεγνώσει καλά, στη συνέχεια κουμπώνω 3 από τις 4 γωνίες του καπακιού πάνω στο πιάτο ώστε να παραμείνει καθαρό και το αποθηκεύω στο αυτοκίνητό μου.

Επειδή είναι πάντα στο αυτοκίνητο, το έχω μαζί μου ακόμα κι αν σταματήσουμε για ένα απρογραμμάτιστο γεύμα στο εστιατόριο. Απλώς αρπάζω αυτό το μικρό πιάτο και το μεταφέρω μαζί μου.

Πάντα καταλήγω με υπολείμματα στο εστιατόριο. Έτσι όλα τα υπολείμματα μεταφέρονται γρήγορα στο δοχείο μου. Μετά το φέρνω σπίτι και το βάζω συμπαγή στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να απολαύσω νόστιμα υπολείμματα εστιατορίου για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα.

Επειδή το γυάλινο πιάτο είναι ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων, μπορώ να ζεστάνω και να φάω τα υπολείμματα του εστιατορίου μου στο ίδιο πιάτο. Όχι επιπλέον βρώμικα πιάτα για μένα, όχι επιπλέον σκουπίδια για τον πλανήτη! Κερδίστε/νικήστε!

Απλή σπιτική τζιν μεταφορά πιάτων

Αλλά ένιωθα αμήχανα περνώντας μέσα από ένα εστιατόριο που κουβαλούσε ένα πιάτο κατσαρόλας. Έτσι Έφτιαξα αυτό το πορτοφόλι για το γυάλινο πιάτο μου. Πάρτε μια κατσαρόλα με καπάκι για τα υπολείμματα του εστιατορίου. Τότε μπορείτε να ζεσταίνετε και να φάτε στο ίδιο πιάτο! #TexasHomesteader

Φτιάχτηκε εύκολα χρησιμοποιώντας τζιν από φθαρμένα τζιν του RancherMan. Λατρεύω τα πάντα τζιν και λαμβάνω τόσα πολλά κομπλιμέντα για αυτό το χαριτωμένο πορτοφόλι!

Πώς να φτιάξετε γιαούρτι μίας σερβιρίσματος χωρίς σπατάλη

Βλέπω επίσης σε αυτή την εικόνα αρκετά βάζα γιαουρτιού. Βλέπετε, πριν από πολλά χρόνια άρχισα να φτιάχνω το δικό μου σπιτικό γιαούρτι.

Και πάντα φτιάχνω το γιαούρτι μου σε εύχρηστα βάζα ζελέ 1/2 πίντας μεγέθους μιας μερίδας. Με αυτόν τον τρόπο εξακολουθώ να απολαμβάνω την ίδια ευκολία grab-n-go που προσφέρει το εμπορικό υλικό. Αλλά το γιαούρτι μου είναι πιο υγιεινό και πολύ λιγότερο ακριβό.

Φτιάχνω το γιαούρτι μου χωρίς ζάχαρη και χωρίς γεύση, ώστε αν ήθελα να το χρησιμοποιήσω ως συστατικό στα χαμηλά λιπαρά μου υποκατάστατο ξινή κρέμα. ή να μαστιγώσω το δικό μου Σπιτική σάλτσα σαλάτας σε 1 λεπτό ή λιγότερο.

Χάψτε το πλαστικό! Τα γυάλινα βάζα είναι εύκολο να επαναχρησιμοποιηθούν και το να βλέπετε τα τρόφιμα στο ψυγείο σας μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη σπατάλη τροφίμων #TexasHomesteader

Αλλά αυτές τις μέρες έχω αυξήσει την ευκολία του πρωινού μου όταν φτιάχνω το γιαούρτι μου. Απλώς ρίχνω μια περίπου κουταλιά της σούπας σπιτική μαρμελάδα φρούτων στον πάτο περίπου των μισών βάζων για να τη γλυκάνω. Grab-n-go πρωινό!

Επαναχρησιμοποιημένο βάζο για σπιτικά τουρσιά

Βλέπω επίσης ένα επαναχρησιμοποιημένο βάζο queso γεμάτο με σπιτικά τουρσιά. Πρόσφατα ανακάλυψα την απλότητα του να φτιάχνεις γρήγορα και εύκολα σπιτικά τουρσιά χρησιμοποιώντας τα αγγούρια τουρσί που καλλιεργώ στον κήπο λαχανικών μου.

Σπιτικά γλυκά τουρσιά ψυγείου. #TexasHomesteaderΜερικές φορές χρησιμοποιώ βάζα κονσερβοποίησης για τα τουρσιά μου, αλλά η οικογένειά μου αποθηκεύει και μικρά βάζα με πλατύ στόμα για μένα.

Έχουν το τέλειο μέγεθος για να πειραματιστώ με μικρές παρτίδες από διάφορες γεύσεις τουρσιών που θέλω να δοκιμάσω – γλυκά, άνηθο, σκόρδο κ.λπ. Ο RancherMan τα λατρεύει και μου αρέσει η ευκολία στην παρασκευή τους!

Φυσικά σε εκείνη την πρώτη φωτογραφία βλέπω και τα βάζα κονσερβοποίησης από διάφορα πράγματα που έχω φτιάξει και κονσερβοποιήσει. Υπάρχει σπιτική σάλτσα μήλου από τα μήλα που μου μοιράστηκε η θεία μου από το δέντρο της αυλής της.

Βλέπω το παγωμένο αχλάδια βανίλιας που σχεδιάζω για επιδόρπιο απόψε. Και φυσικά το αγαπημένο του RancherMan κονσέρβες αχλαδιών.

Οι κονσέρβες αχλαδιών είναι το αγαπημένο πράγμα του RancherMan που φτιάχνω με φρέσκα αχλάδια. #TexasHomesteader

Μου αρέσει πολύ να διατηρώ υγιεινά τρόφιμα. Έτσι, υπάρχει πάντα μια προμήθεια γυαλιστερών επαναχρησιμοποιήσιμων γυάλινων βαζών γεμάτα με σπιτικά συντηρημένα τρόφιμα στο ντουλάπι ή το ψυγείο μας.

Αποθηκεύστε τα υπολείμματα φαγητού σε γυάλινα βάζα με νέα χρήση

Επαναορθώ στα βάζα για να αποθηκεύουμε τα υπολείμματα μας και στο ψυγείο.

Οτιδήποτε από τα λαχανικά που περίσσεψαν από το χθεσινό δείπνο μέχρι το βατόμουρο που περίσσεψε γλάσο που χρησιμοποίησα όταν έφτιαξα το RancherMan Μπισκότα λεμονιού Την προηγούμενη εβδομάδα.

Και εγκατέλειψα πριν από χρόνια αυτά τα μικροσκοπικά πλαστικά μπουκάλια μουστάρδας μιας χρήσης. Τώρα αγοράζω ένα μεγάλο δοχείο από αυτό και ρίχνω τη μουστάρδα σε ένα βάζο κονσερβοποίησης σε μέγεθος πίντας. Απλώς χρησιμοποιώ ένα μαχαίρι βουτύρου για να απλώσω τη μουστάρδα μου, ώστε να είναι εύκολο.

Αποθηκεύσετε

Αποθηκεύσετε

Schreibe einen Kommentar