Διασκεδαστικά γεγονότα Honda S2000 που γνωρίζουν μόνο οι αληθινοί λάτρεις

0
Διασκεδαστικά γεγονότα Honda S2000 που γνωρίζουν μόνο οι αληθινοί λάτρεις

Το Honda S2000 έχει μια αρκετά συναρπαστική ιστορία.Καρδιές και μυαλά

ο Honda S2000 έχει κερδίσει σίγουρα τη θέση του στην ιστορία του αυτοκινήτου – καθώς τις καρδιές των θαυμαστών – για πολλούς καλούς λόγους. Αν και ακούγεται λίγο κλισέ, απλά δεν φτιάχνουν αυτοκίνητα σαν αυτό και με αυτό εννοούμε υψηλών στροφών, ατμοσφαιρικά, σπορ αυτοκίνητα με επίκεντρο τον οδηγό που είναι επίσης οικονομικά. Ως εκ τούτου, πολλές είναι περιπατητικές εγκυκλοπαίδειες όταν πρόκειται για το S2000, αλλά υπάρχουν μερικά πολύ ωραία γεγονότα πίσω από το μοντέλο που κάποιοι μπορεί να μην γνωρίζουν.

Φωτογραφίες: Honda

Προγραμματισμένη εκκίνηση

Η Honda λάνσαρε το S2000 – αρκετά κατάλληλα – το 2000, αλλά παρουσιάστηκε σε μορφή παραγωγής το 1998 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, και μάλιστα είχε προηγηθεί ο Honda Sport μοντέλο μελέτης μελέτη σχεδίου στην έκδοση του 1995 της ίδιας εκδήλωσης. Εκείνη την εποχή, η Honda γιόρταζε την 50η επέτειό της ως κατασκευαστής και αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό ήταν με μια σύγχρονη έκδοση του S800.

Φωτογραφίες: Honda

Εμπνευσμένο από τη Formula 1

Η ιδέα SSM εμπνεύστηκε όχι μόνο από το πρώτο μονοθέσιο Formula 1 της Honda – ο Το Honda RA272 – αλλά και το ελαφρύ Caterham Seven, και όπως το S2000 παραγωγής, ήταν ένα roadster με μπροστινό κινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς με κινητήρα 2,0 λίτρων σε σειρά πέντε κυλίνδρων. Με κατανομή βάρους 50:50, προφανώς επηρέασε σε μεγάλο βαθμό το S2000 παραγωγής, αλλά υπάρχουν και κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ των δύο.

Φωτογραφίες: Honda

Οι άνθρωποι του μάρκετινγκ αποκόπηκαν

Συνήθως, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Honda λαμβάνουν πληροφορίες από το τμήμα μάρκετινγκ κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του νέου οχήματος, αλλά αυτό δεν συνέβη με το S2000 που εστιάζει στους λάτρεις, όπως φαίνεται. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι είχαμε πολύ μικρή συμβολή από τους ανθρώπους του μάρκετινγκ», είπε Αρχιμηχανικός Σιγκέρου Ουεχάρα. „Αυτή ήταν μια σκόπιμη κίνηση, καθώς θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να μας ευχαριστεί ως ομάδα μηχανικών, αντί να προσπαθήσουμε να ευχαριστήσουμε όλους. Εάν ακούτε τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων ζητούν, όλα τα αυτοκίνητα καταλήγουν το ίδιο. Θέλαμε ένα όχημα που ήταν πιο συγκεντρωμένο – πιο Honda».

Φωτογραφίες: Honda

Σχέδιο εμπνευσμένο από την Pininfarina

Η Pininfarina – μια ιταλική εταιρεία σχεδιασμού αυτοκινήτων που έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά σχέδια αυτοκινήτων στην ιστορία – συνεργάστηκε στενά με τη Honda για να δημιουργήσει το αρχικό concept SSM, το οποίο ήταν απλό αλλά κομψό. Και ενώ το δικό της Honda Daisuki Sawai Αργότερα τροποποίησε αυτό το στυλ για το S2000 παραγωγής, διατήρησε τις συνολικές του αναλογίες, αρκετά έξυπνα.

Φωτογραφίες: Honda

Μοναδική δοκιμή

Όταν ήρθε η ώρα να δοκιμάσει το S2000 σε πραγματικές συνθήκες, η Honda έκανε ακριβώς αυτό που υπολόγιζε ότι θα έκαναν οι ιδιοκτήτες – το οδήγησαν σε ορεινούς δρόμους σε όλη την Ιαπωνία και την Ευρώπη, καθώς και σε διάφορες πίστες αγώνων. Καθώς το έργο εξελισσόταν, για να βεβαιωθούμε ότι ήμασταν στο σωστό δρόμο, κάναμε πολλές δοκιμές σε πραγματικό κόσμο – πρώτα στο Χοκάιντο και μετά σε όλη την Ευρώπη, διανύοντας κατά μέσο όρο 450 μίλια την ημέρα με υψηλή ταχύτητα», είπε. Uehara. „Θέλαμε ένα αυτοκίνητο που να προσφέρει ακριβώς τη σωστή ένταση στον οδηγό, με άμεση και γραμμική απόκριση, απότομο χειρισμό και την απαραίτητη ισχύ και ροπή για γρήγορη πρόοδο και ασφαλή προσπέραση, αλλά τίποτα υπερβολικό.“

Φωτογραφίες: Honda

>>Λάβετε μέρος στη συζήτηση σχετικά με αυτά τα γεγονότα του S2000 εδώ στο S2Ki.com.

Τα καλά πράγματα χρειάζονται χρόνο

Παρόλα αυτά, το S2000 δεν ήταν ακριβώς μια κρίσιμη επιτυχία όταν κυκλοφόρησε, με πολλούς να επισημαίνουν την σπασμωδική του φύση σε ολισθηρές συνθήκες και την έλλειψη ροπής ως μεγάλες πτώσεις. Ανεξάρτητα από αυτό, αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι θαυμαστές τελικά συνέρρευσαν στο διασκεδαστικό μικρό roadster και σήμερα είναι αναμφισβήτητα πιο δημοφιλές από ποτέ.

Φωτογραφίες: Honda

Schreibe einen Kommentar