Εορτασμός 158 χρόνων του Star Of India

1
Εορτασμός 158 χρόνων του Star Of India

Εορτασμός 158 χρόνων Star of India

Το αστέρι της Ινδίας Εορτασμός 158 χρόνων που διοργανώνεται από το Maritime Museum of San Diego Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021

North Embarcadero το μέρος για να γιορτάσουμε το παλαιότερο πλοίο του κόσμου

Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια – Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο με διεθνή φήμη για την αριστεία στην αποκατάσταση, τη συντήρηση και τη λειτουργία ιστορικών σκαφών, συμπεριλαμβανομένου του παλαιότερου ενεργού ιστιοφόρου στον κόσμο, του Star of India, προσκαλεί τα μέλη του Μουσείου, τους εθελοντές και το κοινό να γιορτάσουν το θρυλικό σκάφος 158α γενέθλια Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021. Τρία χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που το Star of India απέπλευσε στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2018. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο/Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ναυτικού Μουσείου του Σαν Ντιέγκο Raymond Ashley, Ph.D., KCI «Η πανδημία δυστυχώς ανέβαλε τις προετοιμασίες για το ετήσιο πανί του Star of India και, ως εκ τούτου, θέλαμε να δημιουργήσουμε αυτήν την επέτειο με βάση την ακτή για να εκτιμήσουμε την εικόνα του Σαν Ντιέγκο».

Αστέρι της Ινδίαςπου ναυπηγήθηκε το 1863, είναι το παλαιότερο ενεργό ιστιοφόρο στον κόσμο και έχει κάνει τον γύρο του πλανήτη είκοσι μία φορές. Αστέρι της Ινδίας ήρθε για πρώτη φορά στην πόλη του Σαν Ντιέγκο το 1927. Μόλις το 1951, το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο έκανε τις πολυαναμενόμενες ιστορικές ανακαινίσεις στο σκάφος που ονομαζόταν αρχικά Ευτέρπημετά την Ελληνίδα θεά της μουσικής και της ποίησης. Αστέρι της Ινδίας βασίζεται σε εθελοντές του Ναυτικού Μουσείου του Σαν Ντιέγκο και σε ένα αφοσιωμένο προσωπικό για τη συντήρησή της.

Το μη κερδοσκοπικό Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο 501c3 βασίζεται σε δωρεές και την υποστήριξη μελών, εθελοντών και επισκεπτών για να διατηρήσει αυτήν την παραθαλάσσια συλλογή ιστορικών σκαφών και ναυτικών εκθεμάτων. Το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του έθνους που προσφέρει ξεναγήσεις με αυτοκαθοδήγηση, ομαδικές ξεναγήσεις με ξεναγό, ναυλώσεις ψηλών πλοίων και κρουαζιέρες ιστορικού κόλπου, δημόσιες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και έναν ξεχωριστό χώρο για εταιρικές/ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Οι κάτοικοι του Σαν Ντίγκαν και οι επισκέπτες της περιοχής μας θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν Αστέρι της Ινδίας για εορταστικές εκδηλώσεις στην προκυμαία δωρεάν με αγορά γενικής εισόδου Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 από τις 10:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες περιλαμβάνουν το εκπαιδευτικό προσωπικό Living History και τον εθελοντή του πληρώματος Αστέρι της Ινδίας Επιδείξεις περιποίησης Age of Sail, Docent με συναντήσεις και περιηγήσεις και μάρτυρες του έργου αποκατάστασης της κεφαλής του Star σε εξέλιξη.

Το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο αποκαθιστά την κεφαλή που συνήθως φαίνεται στην πλώρη του Αστέρι της Ινδίας. Η φιγούρα αντιπροσωπεύει Ευτέρπημια από τις Μούσες της ελληνικής μυθολογίας. Ευτέρπη ήταν η μούσα της μουσικής. Ευτέρπη ήταν το αρχικό όνομα του Αστέρι της Ινδίαςόταν χτίστηκε στο Isle of Man το 1863. Το όνομά της άλλαξε από Ευτέρπη προς την Αστέρι της Ινδίας το 1906 από την Alaskan Packers‘ Association, η οποία είχε αγοράσει το πλοίο το 1901. Η φιγούρα δεν έχει αφαιρεθεί από το Star για αποκατάσταση από το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο για περισσότερα από 30 χρόνια. Η τελευταία φορά που απομακρύνθηκε από το Star ήταν το 1988.

Θα σερβιριστούν επίσης κέικ και μπουντ μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Το σύνολο, Πολλές χορδές θα εμφανιστούν 11:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. μοιράζοντας το ταλέντο τους στην κιθάρα, τα ναυτικά κρουστά και τα φωνητικά με τους επισκέπτες.

Τα εισιτήρια γενικής εισόδου περιλαμβάνουν είσοδο σε όλα τα πλοία και τα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου του Σαν Ντιέγκο. Τα εισιτήρια είναι 20,00 $ για ενήλικες, 15,00 $ για ηλικιωμένους/στρατιωτικούς/φοιτητές (13-17) και 10,00 $ για 12 ετών και κάτω και μπορούν να αγοραστούν εκ των προτέρων ηλεκτρονικά στο sdmaritime.org ή στο Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο που βρίσκεται στη διεύθυνση Αστέρι της Ινδίας Wharf, 1492 N. Harbour Drive (βόρεια εμπάρκαντρο μεταξύ Grape και Ash Street & δίπλα στην προβλήτα Portside), San Diego, CA 92101-3309. Το Μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά 10:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ. Το περίπτερο εισιτηρίων/είσοδος κλείνει στις 4:00 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ
Αστέρι της Ινδίας είναι το παλαιότερο ενεργό ιστιοφόρο στον κόσμο. Είναι επίσης το παλαιότερο εμπορικό πλοίο με σιδερένιο κύτος που επιπλέει ακόμη. Καθελκύστηκε ως το πλήρως εξοπλισμένο πλοίο Ευτέρπη στο Ramsey Shipyard στο Isle of Man το 1863.

Ευτέρπη ξεκίνησε την επαγγελματική της ζωή με δύο σχεδόν καταστροφικά ταξίδια στην Ινδία. Στο πρώτο της ταξίδι υπέστη σύγκρουση και ανταρσία. Στη δεύτερη, ένας κυκλώνας έπιασε Ευτέρπη στον κόλπο της Βεγγάλης, και με τα κορυφαία της κομμένα, μόλις και μετά βίας έκανε λιμάνι. Λίγο αργότερα, ο πρώτος της καπετάνιος πέθανε στο πλοίο και θάφτηκε στη θάλασσα. Μετά από τέτοιες ατυχίες, Ευτέρπη θα έκανε τελικά τέσσερα ακόμη ταξίδια στην Ινδία ως φορτηγό πλοίο.

Το 1871 αγοράστηκε από τη γραμμή Shaw Savill του Λονδίνου και για το επόμενο τέταρτο του αιώνα μετέφερε εκατοντάδες μετανάστες στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έκανε είκοσι έναν περίπλους. Ήταν δύσκολο ταξίδι, με το μικρό σιδερένιο πλοίο να παλεύει μέσα από τρομερές θυελλώδεις θύελλες, «δουλεύοντας και κυλιόταν με έναν πιο οδυνηρό τρόπο», σύμφωνα με το ημερολόγιο της.
Με το άνοιγμα της διώρυγας του Σουέζ και το πανί που δίνει τη θέση του στην ατμοηλεκτρική ενέργεια, Ευτέρπη τελικά θα πωλούνταν στην Ένωση Συσκευαστών της Αλάσκας. Το 1901 οι νέοι ιδιοκτήτες της άλλαξαν την εξέδρα της σε αυτή του φλοιού (τη σημερινή της διαμόρφωση). Μέχρι τη στιγμή της συνταξιοδότησής της το 1923, είχε κάνει είκοσι δύο ταξίδια από το Σαν Φρανσίσκο στην Αλάσκα, επιστρέφοντας κάθε χρόνο με το αμπάρι της φορτωμένο με κονσέρβα σολομού.

Το 1926, Αστέρι της Ινδίας πωλήθηκε στη Ζωολογική Εταιρεία του Σαν Ντιέγκο ως το προβλεπόμενο κεντρικό έργο για ένα ενυδρείο και ένα μουσείο. Η Μεγάλη Ύφεση και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είδαν αυτές τις προτάσεις να μαραζώνουν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Τελικά στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960, χάρη στην τεράστια υποστήριξη από τους τοπικούς κατοίκους του Σαν Ντίγκαν, Αστέρι της Ινδίας αποκαταστάθηκε σε κατάσταση ιστιοπλοΐας. Το 1976 σαλπάρει για άλλη μια φορά. Η διατήρησή της συνεχίζεται ως ζωντανή υπενθύμιση της μεγάλης εποχής του πανιού, χάρη στις ακούραστες προσπάθειες των επιμελητών και των εθελοντών στο Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο.

Σχετικά με το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο
Η εμπειρία του Ναυτικού Μουσείου του Σαν Ντιέγκο περιλαμβάνει είσοδο σε μια παγκόσμιας κλάσης συλλογή ιστορικών ιστιοπλοϊκών πλοίων, ατμοκίνητων σκαφών και υποβρυχίων, με το καθένα να προσφέρει ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά εκθέματα. Το μη κερδοσκοπικό Μουσείο 501c3 απολαμβάνει διεθνή φήμη για την αριστεία στην αποκατάσταση, τη συντήρηση και τη λειτουργία ιστορικών σκαφών, συμπεριλαμβανομένου του παλαιότερου ενεργού ιστιοφόρου στον κόσμο, Αστέρι της Ινδίας. Το Ναυτικό Μουσείο του Σαν Ντιέγκο κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του έθνους που προσφέρει ξεναγήσεις με ξεναγό, ομαδικές ξεναγήσεις, ναυλώσεις ψηλών πλοίων, δημόσιες εκδηλώσεις όλο το χρόνο, εκπαιδευτικά προγράμματα και έναν ξεχωριστό χώρο για εταιρικές/ιδιωτικές εκδηλώσεις. Το Μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά Αστέρι της Ινδίας Wharf at 1492 North Harbor Drive, San Diego, CA 92101-3309.

Schreibe einen Kommentar