Επιληψία: Έννοια, συμπτώματα και θεραπεία

0
Επιληψία: Έννοια, συμπτώματα και θεραπεία

Όταν ήταν 9 ετών, η Τρίσα είχε μια κρίση. Το σώμα, τα χέρια και τα πόδια του άρχισαν να κινούνται με περίεργους τρόπους.

«Ακόμα φοβάμαι να θυμάμαι αυτό το περιστατικό», λέει η μητέρα της Τρίσα. «Οι κρίσεις της κράτησαν για λίγο και μετά σταμάτησαν. Αργότερα η Τρίσα δεν μπορούσε καν να μιλήσει. ,

Σταδιακά, η Trisha άρχισε να έχει επιληπτικές κρίσεις δύο φορές την εβδομάδα.

Μετά από συζήτηση με τον γιατρό, διαπιστώθηκε ότι αυτές οι κρίσεις είναι σημάδια επιληψίας.

Τι σημαίνει επιληψία; ,Επιληψία που σημαίνει στα Χίντι)

Η επιληψία είναι μια κατάσταση κατά την οποία υπάρχει μια ξαφνική ανισορροπία στη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου. Εξαιτίας αυτού, το λάθος μήνυμα πηγαίνει από τον εγκέφαλο στα νεύρα του σώματος, λόγω του οποίου το σώμα συμπεριφέρεται ανώμαλα.

Συμπτώματα επιληψίας (Συμπτώματα του Mirgi στα Χίντι)

Τα κύρια συμπτώματα της επιληψίας είναι

  • Επιληπτικές κρίσεις και κοίταγμα, πτώση, τρέμουλο κατά τη διάρκεια
  • απώλεια συνείδησης του περιβάλλοντος

στην Ινδία περίπου 1.20.00.000 Οι άνθρωποι έχουν επιληψία.

Ο παιδίατρος συμβούλεψε τους γονείς της Trisha να δουν τον Δρ Rafat Trivedi, Παιδονευρολόγο στο νοσοκομείο Sitaram Bhartia.

Βλέποντας την ταπεινή φύση του γιατρού Ραφάτ, οι γονείς της Τρίσα πείστηκαν ότι είχαν έρθει στο σωστό μέρος.

Άλαφρωσε το μυαλό του αφηγούμενος τα προβλήματα της κόρης του. Ο Δρ Rafat έθεσε ερωτήσεις σχετικά με το ιατρικό ιστορικό της Trisha.

Για να κατανοήσει σε βάθος την επιληψία, η μητέρα της Τρίσα ρώτησε ξανά: «Ποιο είναι το νόημα της επιληπτικής κρίσης;» Ο Δρ Ραφάτ εξηγεί, «Όταν υπάρχει οποιαδήποτε διαταραχή στη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου, δημιουργείται ένα κενό μεταξύ του νου και του σώματος, λόγω του οποίου είναι ορατές οι σωματικές και ψυχικές αλλαγές. ,

Αφού έμαθε την έννοια της επιληψίας και των επιληπτικών κρίσεων, η μητέρα της Τρίσα έκανε την ίδια ερώτηση που τριγυρνούσε στο μυαλό της εδώ και μήνες, «Η επιληψία της Τρίσας οφείλεται στην ανατροφή μας;»

ποια είναι η αιτία της επιληψίας? (Αιτίες επιληψίας στα Χίντι)

Είναι φυσικό οι γονείς να φοβούνται και να είναι νευρικοί, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η επιληψία δεν είναι αποτέλεσμα της ανατροφής σας.

Η επιληψία μπορεί να έχει και άλλες αιτίες όπως π.χ

  • Γενετικοί παράγοντες που έχουν αποδειχθεί σε έρευνες ότι σχετίζονται με ορισμένους τύπους επιληψίας
  • τραυματικό τραύμα στο κεφάλι
  • όγκο στον εγκέφαλο ή εγκεφαλικό
  • εγκεφαλικές λοιμώξεις όπως η μηνιγγίτιδα
  • μόλυνση στη μητέρα πριν από τη γέννηση ή έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο του μωρού
  • αναπτυξιακές διαταραχές όπως ο αυτισμός

Πώς διαγιγνώσκετε την επιληψία; (Διάγνωση του Επιληψία στα Χίντι)

Για να διαγνώσει σωστά την κατάσταση της Trisha, ο γιατρός υιοθέτησε τις ακόλουθες μεθόδους:

  • ιατρική εξέταση Κατά τη διάρκεια ο γιατρός ρώτησε για την ιστορία της λιποθυμίας της Trisha. Ανακάλυψαν επίσης πόσες φορές η Trisha είχε επιληπτικές κρίσεις στο παρελθόν.
  • Βίντεο ΗΕΓ Στη συνέχεια εξέτασαν την εγκεφαλική λειτουργία της Trisha. Σε αυτή τη διαδικασία κολλήθηκαν ηλεκτρόδια στο κεφάλι του μωρού και στη συνέχεια παρακολουθήθηκε η διαφορά στη φυσιολογική δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων.

Αφού άκουσε τα λόγια των γονιών της Τρίσα, ο γιατρός κατάλαβε ότι η Τρίσα είχε πολλές φορές επιληπτικές κρίσεις. Το ιατρικό του ιστορικό απέδειξε ότι οι κρίσεις δεν σχετίζονταν με καμία άλλη λοίμωξη ή πάθηση.

Μετά από πλήρη έρευνα, ο Δρ Rafat κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Trisha έχει επιληψία.

Οι γονείς της Trisha ήθελαν και πάλι να μάθουν ποια είναι η θεραπεία για την επιληψία.

Θεραπεία επιληψίας Επιληψία se chutkaara kaise paayein;

«Ένα άτομο που πάσχει από επιληψία (που σημαίνει στα Χίντι) μπορεί να απαλλαγεί από επιληπτικές κρίσεις με φάρμακα.

«Η καταλληλότητα της φαρμακευτικής αγωγής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η κατάστασή σας, η συχνότητα των επιληπτικών κρίσεων και η ηλικία», εξηγεί ο Δρ Ραφάτ.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, ο γιατρός συμβούλεψε την Trisha να πάρει ένα φάρμακο σε χαμηλή δόση.

Κάλεσε την Τρίσα μετά από 6 μήνες για επανεξέταση.

«Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε την επίδραση του φαρμάκου. Με βάση αυτό, θα αποφασίσουμε εάν η δόση θα πρέπει να αυξηθεί ή όχι», λέει ο Δρ Rafat.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες παρενέργειες του φαρμάκου όπως κόπωση, ζαλάδα, μπερδεμένη ομιλία, αύξηση βάρους κ.λπ.

Υπάρχουν και άλλες θεραπείες για να απαλλαγείτε από την επιληψία. Όταν τα φάρμακα δεν λειτουργούν, μπορεί να επιλεγεί χειρουργική επέμβαση, ιατρικές συσκευές ή κετογονική δίαιτα.

«Θυμηθείτε ότι οι ανάγκες κάθε παιδιού είναι διαφορετικές και η ψυχική και σωματική του υγεία θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μαζί με την αναφορά. ,

Οι γονείς της Τρίσα ένιωσαν καλά που γνώρισαν τη γιατρό και μιλούσαν μαζί της λεπτομερώς. Άκουσε προσεκτικά όλα τα λόγια του γιατρού και αποφάσισε να τον ακολουθήσει.

Λίγους μήνες αργότερα, όταν η Τρίσα ήρθε ξανά για έλεγχο, όχι μόνο φαινόταν χαρούμενη, αλλά και οι γονείς της έμοιαζαν χωρίς άγχος.

«Όταν εξηγήσαμε πλήρως στην Τρίσα ότι δεν έφταιγε για την κατάστασή της και ότι με θεραπεία θα μπορούσε να θεραπευθεί, ήταν σαν να αφαιρέθηκε ένα βάρος από τους ώμους της. Δεν αρνήθηκε να πάρει το φάρμακο και ακολούθησε όλες τις οδηγίες. Και χαιρόμαστε που βλέπουμε τη βελτίωση της υγείας του», λέει η μητέρα του χαμογελώντας.

επιληψία στα χίντι-σιταραμπχαρτία-ιατρικός-κριτής-dr-rafat-trivedi

Αυτό το άρθρο έχει γραφτεί σε συνεργασία με τον Παιδονευρολόγο μας, Δρ Rafat Trivedi. Ο Δρ Rafat αντιμετωπίζει διαταραχές του εγκεφάλου, του νευρικού και του νωτιαίου συστήματος του παιδιού.

Θα θέλατε να συναντήσετε τον γιατρό μας στο Δελχί σχετικά με την επίσκεψη του παιδιού σας;

Whatsapp μας κάνοντας κλικ στο κουμπί παρακάτω.

Θα σας βοηθήσουμε να κλείσετε το ραντεβού σας με τον Παιδονευρολόγο μας. Μερικά από τα στοιχεία τους δίνονται παρακάτω.

Ο Δρ. Ραφάτ Τριβέντι

Πτυχία: MBBS (2004), DCH (2008), DNB (2010), Fellowship in Pediatric Neurology and Developmental Pediatrics (2012), Fellowship in Pediatric Neurology and Epilepsy (2013)

Τέλη διαβούλευσης: 1600 ₹

Schreibe einen Kommentar