Η Σχολή Μουσικής Reina Sofía εγκαινιάζει τη νέα έδρα διεύθυνσης «Zubin Mehta».

0
Η Σχολή Μουσικής Reina Sofía εγκαινιάζει τη νέα έδρα διεύθυνσης «Zubin Mehta».

Ως νέος πρόεδρος, ο καθηγητής Nicholás Pasquet θα διδάξει ένα προχωρημένο μάθημα ορχήστρας στο σχολείο με έδρα τη Μαδρίτη

της Μαδρίτης Μουσική Σχολή Ρέινα Σοφία διόρισε πρόσφατα τον Ουρουγουανό μαέστρο Νικολά Πασκέ να κρατήσει τη νεοσύστατη Έδρα Zubin Mehta στη διεύθυνση ορχήστρας. Ως εκ τούτου, ο Pasquet θα ηγηθεί ενός νέου προγράμματος διεύθυνσης υψηλού επιπέδου, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει το Advanced Postgraduate Diploma του σχολείου.

Το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2024/25 και οι αιτήσεις έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν τον Οκτώβριο του 2023. Από τώρα έως τον Οκτώβριο, το σχολείο εργάζεται για την εξασφάλιση ορισμένων λεπτομερειών σχετικά με το πρόγραμμα — συμπεριλαμβανομένης της ορχήστρας που θα φτάσουν οι μαθητές εργασία και το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών τους.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη φιλάνθρωπο Aline Foriel-Destezet, η οποία έχει κάνει επίσης δωρεές σε ιδρύματα όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και το Φεστιβάλ Aix-en-Provence.

Με καταγωγή από το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, Νικολά Πασκέ σπούδασε βιολί και διεύθυνση ορχήστρας, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη Γερμανία στα μουσικά πανεπιστήμια της Στουτγάρδης και της Νυρεμβέργης. Το 1987 ήταν νικητής του Διαγωνισμού Διεύθυνσης Διεύθυνσης Μπεζανσόν στη Γαλλία.

Ο Πασκέ ήταν ο επικεφαλής μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πετς στην Ουγγαρία, όπου του απονεμήθηκε το βραβείο Béla Bartók/Ditta Pásztory και το βραβείο Lászlo-Lajtha για την υπεράσπιση της ουγγρικής μουσικής.

Έκτοτε, κατείχε θέσεις στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Νόιμπραντενμπουργκ και στην Ορχήστρα του Κρατικού Θεάτρου του Κόμπουργκ. Από το 1994 ο Pasquet κατέχει θέση καθηγητή διεύθυνσης στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Βαϊμάρης „Franz Liszt“, όπου διευθύνει ένα μεγάλο πρόγραμμα διεύθυνσης και διευθύνει τη συμφωνική ορχήστρα.

Άλλοι δάσκαλοι στο πρόγραμμα στο Reina Sofía θα περιλαμβάνουν Jordi French και Miguel Ángel Cañamero.

Schreibe einen Kommentar