Η Ford αποσύρει ορισμένες περιβαλλοντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο στέγασης του Οντάριο

0
Η Ford αποσύρει ορισμένες περιβαλλοντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο στέγασης του Οντάριο

Την Πέμπτη, η κυβέρνηση Νταγκ Φορντ είπε στο Narwhal ότι η σαρωτική νομοθεσία της για να κατασκευάσει «Περισσότερα σπίτια πιο γρήγορα» θα είχε αφαιρέσει ακούσια ορισμένες περιβαλλοντικές εξουσίες από τους δήμους – ένα λάθος που το Υπουργείο Δημοτικών Υποθέσεων και Στέγασης λέει ότι τώρα προχωρά να διορθώσει.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της νομοθετικής επιτροπής στις 22 Νοεμβρίου για την αναθεώρηση του νομοσχεδίου 23 ή του νόμου για τα περισσότερα σπίτια που κατασκευάζονται πιο γρήγορα, η κυβέρνηση της Ford πρότεινε μια σειρά αλλαγών στο αρχικό νομοσχέδιο. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η ανάκληση μιας αμφιλεγόμενης διάταξης που θα απαγόρευε σε περιβαλλοντικές ομάδες, κατοίκους και άλλους να προσφύγουν στις εγκρίσεις έργων. Οι περισσότερες αλλαγές επηρεάζουν τη δημοτική αρχή στην ανάπτυξη: επίσης καταργούνται νέοι κανόνες που θα είχαν επιταχύνει την εξόρυξη αδρανών για την παραγωγή άμμου, χαλίκι και θρυμματισμένη πέτρα για κατασκευή.

Μια άλλη τροπολογία προτείνει την προστασία ορισμένων εξουσιών της πόλης για τη ρύθμιση των φιλικών προς το περιβάλλον στοιχείων σχεδιασμού στα κτίρια. Η αρχική έκδοση της νομοθεσίας είχε προτείνει να αφαιρεθεί πλήρως η ικανότητα των πόλεων να θέτουν τα γνωστά ως «πράσινα πρότυπα» για την κατασκευή, υπαγορεύοντας πώς τα νέα κτίρια αντιμετωπίζουν την ενεργειακή απόδοση, τη διαχείριση απορριμμάτων και όμβριων υδάτων, τις εκπομπές και την πρόσβαση για πεζούς και ποδήλατα.

Η κατάργηση αυτής της αρχής θα είχε εκτονώσει πολιτικές όπως Πράσινα Πρότυπα του Τορόντο — ένα σύνολο απαιτήσεων για όλες τις νέες εμπορικές εξελίξεις στην πόλη, προσφέροντας οικονομικά κίνητρα στους προγραμματιστές για τη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων με χαμηλές εκπομπές ρύπων — που η Ford ψήφισε υπέρ ως δημοτικός σύμβουλος.

Τα κτίρια είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών στο Οντάριο, αντιπροσωπεύοντας το 24 τοις εκατό των συνολικών εκπομπών της επαρχίας. Το 2020, ο γενικός ελεγκτής της επαρχίας βρέθηκαν η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να αντιμετωπίσει αυτές τις εκπομπές, σημειώνοντας ότι διάφορα υπουργεία «δεν… επιβλέπουν, αξιολογούν και βελτιώνουν αποτελεσματικά την απόδοση των προγραμμάτων για τη στήριξη και την ενθάρρυνση της μείωσης της χρήσης ενέργειας στα κτίρια».

Δεδομένου αυτού του επαρχιακού κενού, οι πόλεις προσπάθησαν να το καλύψουν μόνες τους. Τα πράσινα πρότυπα είναι το βασικό μέτρο με το οποίο το Τορόντο σχεδιάζει να επιτύχει τους μηδενικούς στόχους του 2040. Σε επίσημη απάντηση στο νομοσχέδιο 23 υποβλήθηκε στην επαρχία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το προσωπικό της πόλης του Τορόντο έγραψε ότι η περικοπή των πράσινων προτύπων «θα μπορούσε να οδηγήσει στην αδυναμία της πόλης να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, την απώλεια βιοποικιλότητας και την TransformTO Net ZeroStrategy στόχους.“

Δωδεκάδες άλλες πόλεις έχουν υιοθετήσει επίσης αυτά τα πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των Οττάβα, Μπράμπτον, Άγιαξ, Γουίτμπι, Πίκερινγκ, Χάλτον Χιλς, Μάρκαμ και Ρίτσμοντ Χιλ, με άλλες όπως ο Χάμιλτον και η Μισισάουγκα στη διαδικασία δημιουργίας των δικών τους.

Οι προτεινόμενες τροπολογίες δεν επιτρέπουν στις πόλεις να διατηρούν όλες τις εξουσίες τους: θα τους επιτρέπεται μόνο να ρυθμίζουν συγκεκριμένα στοιχεία, ιδιαίτερα τις πράσινες στέγες και τον εξωραϊσμό με συνείδηση ​​του κλίματος. Η επαρχία παρέτεινε την περίοδο δημόσιας διαβούλευσης για αυτή τη νέα ρήτρα πράσινων προτύπων κατά 15 ημέρες, έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Σε ένα email στο The Narwhal, η Victoria Podbielski, εκπρόσωπος του Υπουργού Δημοτικών Υποθέσεων και Στέγασης, Steve Clark, είπε: «Η πρόθεση του νομοσχεδίου 23 δεν ήταν να εμποδίσει τους δήμους να ασχοληθούν με τέτοιου είδους ζητήματα — αλλά να εμποδίσει τους δήμους να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο για την εφαρμογή περιττών απαιτήσεων οπτικού σχεδιασμού, όπως η επιβολή ενός συγκεκριμένου τύπου εξωτερικού χώρου ή χρώματος από τούβλα. Συχνά αυτές οι απαιτήσεις οδηγούν σε αυξημένο κόστος και σημαντικές καθυστερήσεις». Όταν ρωτήθηκε, ο Podbielski δεν πρόσφερε παραδείγματα δήμων που είχαν χρησιμοποιήσει πράσινα πρότυπα για να επιβάλουν το χρώμα του τούβλου ή να καθυστερήσουν την ανάπτυξη.

Η δήλωση αποτελεί επιβεβαίωση αυτού που είπαν στο Narwhal πολλές δημοτικές και επαρχιακές πηγές αυτή την εβδομάδα, ότι η κατάργηση των πράσινων προτύπων ήταν «λάθος» του Clark, «μια ακούσια συνέπεια» του νομοσχεδίου που η κυβέρνηση Ford λέει ότι έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει το Οντάριο. στεγαστική κρίση.

Στιβ Κλαρκ
Σε μια συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ο υπουργός Δημοτικών Υποθέσεων και Στέγασης Steve Clark δεν εξήγησε γιατί είχε περικόψει την ικανότητα των πόλεων του Οντάριο να επιβάλλουν τα πρότυπα πράσινης δόμησης ούτε πρόσφερε λεπτομέρειες σχετικά με την εισαγωγή μιας αντικατάστασης σε ολόκληρη την επαρχία. Φωτογραφία: Κυβέρνηση του Οντάριο

Ο Bryan Purcell, αντιπρόεδρος της περιφερειακής υπηρεσίας για το κλίμα Toronto Atmospheric Fund, είπε ότι τα ανώτερα μέλη του γραφείου του Clark καθώς και το προσωπικό του υπουργείου στέγασης του εξέφρασαν την ίδια λογική, λέγοντας ότι η εν λόγω ρήτρα αρχικά αφαιρέθηκε επειδή «οι πόλεις δεν πρέπει να ρυθμίζουν την το χρώμα των τούβλων σε ένα κτίριο».

Αφού κυκλοφόρησε η νομοθεσία, είπε ο Purcell στο The Narwhal, έμαθε ότι κάποιοι που το συνέταξαν «αγνοούσαν εντελώς» ότι το νομοσχέδιο θα καταργούσε τα πράσινα πρότυπα. Τα ανώτερα στελέχη του υπουργείου στέγασης «έκπληξαν όταν άκουσαν ότι θα εμπόδιζε τις πόλεις από την επιβολή πράσινων προτύπων», δήλωσε ο Purcell, ο οργανισμός του οποίου επενδύει σε έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο και του Χάμιλτον. «Είπαν ότι δεν ήταν πρόθεσή τους να συμβιβάσουν τα πρότυπα».

Στις 24 Νοεμβρίου, αφού ανακοινώθηκαν οι τροποποιήσεις της νομοθεσίας, ο Purcell συναντήθηκε με τον Επικεφαλής του Επιτελείου του Clark, Ryan Amato και τον Βοηθό Αναπληρωτή Υπουργό Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Sean Fraser. Ο Purcell είπε ότι του είπαν ότι όταν ο Clark άκουσε για τον αντίκτυπο του Bill 23 στα πράσινα πρότυπα, «ήθελε να κάνει κάτι για να τα διατηρήσει».

Η κυβέρνηση έδωσε επίσης μια νέα υπόσχεση να αναπτύξει ένα εθελοντικό πρότυπο πράσινου κτιρίου σε επίπεδο επαρχίας, αλλά δεν έχει δώσει λεπτομέρειες. Ο Purcell είπε ότι στη συνάντηση της Πέμπτης του είπαν ότι αυτό το νέο πρότυπο «θα πάρει λίγο χρόνο για να αναπτυχθεί και να περάσει» και η κυβέρνηση δεν μπορούσε να δεσμευτεί για ένα χρονοδιάγραμμα.

Όταν ζήτησε να καθυστερήσει το νομοσχέδιο 23 μέχρι να γραφτεί ο κανονισμός, τα ανώτερα στελέχη του είπαν ότι «δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν, αν και ελπίζουν ότι τα πράσινα πρότυπα θα συνεχίσουν να ισχύουν έως ότου ο νέος κανονισμός σε όλη την επαρχία είναι έτοιμος για χρήση», είπε ο Purcell. .

Ο Podbielski είπε ότι ο οικοδομικός κώδικας του Οντάριο «περιέχει ήδη υψηλά πρότυπα ενεργειακής απόδοσης που ισχύουν σε ολόκληρη την επαρχία». Ωστόσο, δημοτικές πηγές ανησυχούν ότι ο κώδικας δεν είναι αρκετά ισχυρός για να εκπληρώσει τους στόχους για το κλίμα, σημειώνοντας ότι η έκθεση του γενικού ελεγκτή του 2020 καταδίκασε την κυβέρνηση για κακή επιβολή των απαιτήσεων που υπάρχουν.

Πόλεις όπως η Μισισάουγκα βρίσκονταν στη διαδικασία θέσπισης των δικών τους περιβαλλοντικών προτύπων για νέα κτίρια, αλλά αυτά τα σχέδια βρίσκονται τώρα σε αναμονή. Οι πολεοδόμοι λένε ότι τα πράσινα πρότυπα εξοικονομούν επίσης χρήματα στους κατοίκους καθιστώντας τα κτίρια ενεργειακά αποδοτικά και ανθεκτικά στις καταιγίδες. Φωτογραφία: Carlos Osorio / The Narwhal

Οι πόλεις του Οντάριο λένε ότι τα πράσινα πρότυπα είναι και καλά για το περιβάλλον και εξοικονομούν χρήματα στους κατοίκους

Το προσωπικό του δημοτικού σχεδιασμού από τέσσερις πόλεις του Οντάριο είπε στο Narwhal ότι δεν έχουν λάβει απαντήσεις από την κυβέρνηση της Ford στις ερωτήσεις τους σχετικά με τα πράσινα πρότυπα ή πολλά άλλα στον τεράστιο λογαριασμό. Το Narwhal τους παραχώρησε εμπιστευτικότητα επειδή κανένας δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια: πολλοί είπαν ότι υποψιάζονταν ότι η κατάργηση των πράσινων προτύπων είχε σκοπό να μειώσει το κόστος κατασκευής. Τα πράσινα πρότυπα υποχρεώνουν τους προγραμματιστές να αναλάβουν το κόστος της εγκατάστασης ενεργειακά αποδοτικής τεχνολογίας και βιώσιμων συστημάτων απορριμμάτων και κομποστοποίησης, για παράδειγμα.

Τα πρότυπα προορίζονται να είναι περιβαλλοντική προστασία, αλλά και μακροπρόθεσμα μέτρα εξοικονόμησης κόστους. Οι σχεδιαστές λένε ότι τα κτίρια που έχουν σχεδιαστεί για να είναι βιώσιμα και ανθεκτικά στο κλίμα για τις επόμενες δεκαετίες θα πρέπει τελικά να εξοικονομήσουν χρήματα στους δήμους και τους κατοίκους.

Ο Don Herweyer, προσωρινός γενικός διευθυντής σχεδιασμού της Οτάβα, μίλησε στο συμβούλιο του για το νομοσχέδιο 23 στις 8 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι η πόλη μόλις εφάρμοσε πράσινα πρότυπα υψηλών επιδόσεων φέτος, παρά τις αντιδράσεις και την οργή των προγραμματιστών. Το κίνητρο, έγραψε, ήταν ότι το κόστος των νέων κτιρίων χαμηλών εκπομπών άνθρακα είναι «ουσιαστικά χαμηλότερο από τη μετασκευή κτιρίων μετά την κατασκευή».

Ορισμένοι δημοτικοί υπάλληλοι είπαν στο The Narwhal ότι πιστεύουν ότι η κατάργηση των προτύπων θα οδηγήσει σε νέα σπίτια που αντιμετωπίζουν αύξηση του κόστους ενέργειας και μετασκευής καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής – όπως πλημμύρες και υπερβολική ζέστη – συνεχίζουν να επιδεινώνονται.

Ο Craig Ruttan, ανώτερος διευθυντής πολιτικής στο Toronto Region Board of Trade, είπε στο The Narwhal ότι η κατάργηση των πράσινων προτύπων θα έβλαπτε την οικονομία του Οντάριο, καθώς οι επιχειρήσεις τα βλέπουν ως «πραγματικά αποτελεσματικά στην ενθάρρυνση πιο αποτελεσματικών κατασκευών που προάγουν την καινοτομία και εξοικονομούν κόστος σε βάθος χρόνου. όρος.“ Ο Ράτον ελπίζει ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι τα πρότυπα πράσινων κτιρίων είναι «μια τεράστια οικονομική ευκαιρία για την επαρχία που έχει δώσει τη θέση της σε νέες επιχειρήσεις».

Αυτές οι περιβαλλοντικές ανησυχίες είναι μεταξύ μιας λίστας πολλών που υποκινήθηκαν από τις αλλαγές στη διαδικασία σχεδιασμού στη νομοθεσία περί στέγασης της Ford και του Clark, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης των αρχών διατήρησης και της λήψης ευθυνών για τη διαχείριση της λεκάνης απορροής και της προστασίας από πλημμύρες σε πόλεις και κωμοπόλεις.

Στη Μισισάουγκα, προγραμματισμός της 17ης Νοεμβρίου κανω ΑΝΑΦΟΡΑ δηλώνει επανειλημμένα ότι η απώλεια δημοτικής αρχής λόγω βιώσιμου σχεδιασμού «θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημιουργία μονάδων που είναι πιο αποδοτικές και οικονομικά προσιτές στη θέρμανση και λειτουργία» και να αυξήσει τις εκπομπές των κτιρίων.

«Η εξάλειψη αυτού αφαιρεί την ικανότητα της πόλης να διαμορφώνει τη δημόσια σφαίρα και θα υπονόμευε την ποιότητα των χώρων στην πόλη μας», αναφέρει η έκθεση του προσωπικού της Mississauga.

Ανάπτυξη κατοικιών έξω από το Milton, Ont.
Η κυβέρνηση της Ford απέσυρε άλλα στοιχεία του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για τη στέγαση του Οντάριο, συμπεριλαμβανομένων κανόνων που θα επιτάχυναν την παραγωγή αδρανών για την κατασκευή. Φωτογραφία: Christopher Luna Katsarov / The Narwhal

Την Πέμπτη, μια ομάδα άνω των 50 μηχανικών του Οντάριο εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τις αλλαγές της επαρχίας στα πράσινα πρότυπα, δημοσιεύοντας μια επιστολή που ζητούσε από τους Επαγγελματίες Μηχανικούς του Οντάριο και την Εταιρεία Επαγγελματιών Μηχανικών του Οντάριο να αντιταχθούν δημόσια στο νομοσχέδιο 23.

Η επιστολή ανέφερε ότι το νομοσχέδιο «απειλεί την ικανότητα των μηχανικών να κάνουν την ασφάλεια του κοινού την πρώτη τους προτεραιότητα». Σημείωσε επίσης ότι οι απαιτήσεις των πράσινων προτύπων έχουν ήδη «σημειωθεί με επιτυχία στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της απορροής όμβριων υδάτων από νέα κτίρια, καθώς και στη μείωση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας», ο όρος για το πώς το σκυρόδεμα και η άσφαλτος παγιδεύουν τη θερμότητα, η οποία μπορεί να αντισταθμιστεί με φυσικά χαρακτηριστικά όπως δέντρα, νερό και μη ασφαλτοστρωμένες περιοχές.

Την Πέμπτη, σε μια απάντηση μέσω email στην επιστολή, ο Sandro Perruzza, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Επαγγελματιών Μηχανικών του Οντάριο, είπε ότι είχε «προσωπικά συναντηθεί» με τον αναπληρωτή υπουργό στέγασης του Οντάριο την περασμένη εβδομάδα και «εξέφρασε την αντίθεσή μου στο νομοσχέδιο» εκ μέρους της ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.

Προτού επιστρέψει το νομοσχέδιο, ο Κλαρκ ρωτήθηκε για την κατάργηση των πράσινων προτύπων σε μια συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής στις 9 Νοεμβρίου. Σε απάντηση, ο Κλαρκ δεν εξέφρασε το σκεπτικό του για την περικοπή τους, λέγοντας ότι αναγνωρίζει τη δύναμη των κτιριακών προτύπων του Οντάριο, αλλά ότι οι δήμοι δεν ήθελαν «μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους» και «υπάρχουν κάποιες ασυνέπειες εκεί έξω, οπότε θα συνεχίσουμε να τους συμβουλεύουμε».

Ωστόσο, το δημοτικό προσωπικό λέει στο Narwhal ότι δεν έχει ζητηθεί η γνώμη τους και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος για διάλογο, ενώ απομένουν μόνο δύο εβδομάδες μέχρι το νομοθετικό σώμα να κάνει τις διακοπές του. Η Ford παρουσίασε το νομοσχέδιο για τη στέγαση πριν από την ορκωμοσία των νεοεκλεγμένων δημοτικών κυβερνήσεων και τα συμβούλια είχαν λιγότερο από δύο εβδομάδες για να διαβάσουν και να απορροφήσουν Νομοσχέδιο 23 — το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα νομοθετήματα που έχει εκδώσει η κυβέρνηση της Ford, επηρεάζοντας εννέα νόμους και κάθε πτυχή του σχεδιασμού και της ανάπτυξης στο Οντάριο.

Τα νέα συμβούλια σε όλο το σχέδιο του νότιου Οντάριο προσπαθούν τώρα να κατανοήσουν το νομοσχέδιο, ακόμη και όταν η κυβέρνηση της Ford κάνει αλλαγές.

«Οι πόλεις είναι μπερδεμένες», είπε ο Purcell. «Από τη μια πλευρά, τους λένε ότι αυτό δεν είχε σκοπό. Από την άλλη, η εξουσία τους υπονομεύεται ακόμη. Έχει αφήσει ένα κενό στα σχέδια των πόλεων για το κλίμα και το [Ford government] έχει καταστήσει δύσκολο, στην πραγματικότητα αδύνατο, να γεμίσει».

Schreibe einen Kommentar