Η La Niña φέρνει αυξημένο κίνδυνο πρόωρων έντονων καιρικών συνθηκών. Δείτε πώς να προετοιμαστείτε – Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για Επιχειρήσεις και Ασφάλεια στο Σπίτι

0
Η La Niña φέρνει αυξημένο κίνδυνο πρόωρων έντονων καιρικών συνθηκών.  Δείτε πώς να προετοιμαστείτε – Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για Επιχειρήσεις και Ασφάλεια στο Σπίτι

Richburg, SC, 16 Φεβρουαρίου 2023 – Η La Niña επηρεάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μαζί του έρχεται μια αυξημένη απειλή έντονων καιρικών φαινομένων, ειδικά σε όλη τη Νοτιοανατολική, ενισχύοντας την ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας για τη μείωση των επιπτώσεων στα σπίτια και τις επιχειρήσεις.

Η La Niña δημιουργεί συνήθως ξηρότερους, θερμότερους χειμώνες στο Νότο και ψυχρότερους, υγρότερους χειμώνες στο Βορρά. Πιθανότατα θα εξασθενίσει πριν από το καλοκαίρι, αλλά καθώς πλησιάζει η άνοιξη, αυτό το μοτίβο καιρικών συνθηκών συνδέεται με μια ενεργή πρώιμη απειλή ισχυρών καταιγίδων, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ζημιές από άνεμο, βροχή και χαλάζι σε στέγες και πόρτες γκαράζ και πολύ συχνά, δομικές ζημιές που αναγκάζουν άτομα από τα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους.

«Οι ατμοσφαιρικοί κύκλοι, οι κλιματικές μεταβλητές και η επίδρασή τους στον καθημερινό μας καιρό μπορεί να ακούγονται ανησυχητικά. Ωστόσο, είναι επαναλαμβανόμενα μοτίβα και μπορούμε να προετοιμαστούμε για αυτά», δήλωσε ο Δρ. Ian Giammanco, επικεφαλής μετεωρολόγος στο Insurance Institute for Business & Home Safety (IBHS). «Οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων θα πρέπει να ξεκινήσουν τώρα, εστιάζοντας στις περιοχές που είναι πιο ευάλωτες στους ισχυρούς ανέμους, τη δυνατή βροχή και το χαλάζι».

Υπολογίζεται ότι το 40 τοις εκατό των ασφαλισμένων ζημιών κάθε χρόνο προκαλούνται από ζημιές από χαλάζι και αέρα. Ωστόσο, η πρόοδος στην οικοδομική επιστήμη έχει εντοπίσει τα πιο ευάλωτα μέρη ενός σπιτιού και αποτελεσματικά μέτρα για την ενίσχυσή τους ώστε να αντέχουν καλύτερα στις περίπου 2.000 χαλαζοθύελλες και 1.300 ανεμοστρόβιλους που βιώνουν οι ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Οι επιστήμονες της IBHS συνιστούν να αντιμετωπιστούν οι δύο πιο ευάλωτες περιοχές του σπιτιού – η οροφή και οι γκαραζόπορτες – για τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Μια στέγη δεν θα αντικαθίσταται συχνά, αλλά εάν είναι παλιά ή κατεστραμμένη, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να ζητήσουν από τον εργολάβο στέγης να ακολουθήσει το πρότυπο FORTIFIED Roof™.

Το FORTIFIED είναι μια μέθοδος επανατοποθέτησης στέγης που παρουσιάζεται σε εργαστηριακές και επιτόπιες μελέτες για να αντέχει ανέμους έως και 130 mph και απαιτεί επίσης έρπητα ζωστήρα που μπορούν να αντέξουν κρούσεις χαλαζιού 2 ιντσών.

Οι γκαραζόπορτες – συνήθως το μεγαλύτερο άνοιγμα σε οποιαδήποτε κατασκευή – είναι επίσης ευάλωτες. Οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να ωθήσουν μια πόρτα γκαράζ προς τα μέσα, επιτρέποντας την πίεση να ωθηθεί επάνω στην οροφή και τους γύρω τοίχους, προκαλώντας μια σειρά από δομικές ζημιές σε ολόκληρο το σπίτι. Οι γκαραζόπορτες με ονομαστική άνεμο έχουν δοκιμαστεί για να επαληθευτεί ότι μπορούν να αντέξουν αυτές τις πιέσεις.

Υπάρχουν επίσης απλές, χαμηλού κόστους ενέργειες που μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση της πιθανότητας δαπανηρών ζημιών από καταιγίδες. Το IBHS προσφέρει ένα δωρεάν online Έτοιμο για καταιγίδα οδηγός για να πάρετε σπίτι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μέσω βασικών ενεργειών για την αύξηση της ανθεκτικότητας, όπως:

  • Κόψιμο δέντρων, ειδικά εκείνων που βρίσκονται κοντά ή προεξέχουν από ένα σπίτι ή μια επιχείρηση, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων.
  • Χρήση προστατευτικού υπέρτασης για την ασφάλεια του ηλεκτρικού εξοπλισμού.
  • Οργάνωση του γκαράζ έτσι ώστε τα οχήματα να χωρούν όταν προβλέπεται χαλάζι και υπάρχει χώρος για προσωρινή αποθήκευση αντικειμένων όπως έπιπλα βεράντας και ψησταριές που θα μπορούσαν να καταστραφούν ή να προκαλέσουν ζημιά σε ισχυρούς ανέμους.
  • Αναβάθμιση σε πιο ανθεκτικές χαλύβδινες υδρορροές και στόμια εκροής.
  • Τοποθέτηση προστατευτικών οθονών σε μονάδες HVAC.
  • Αντικατάσταση παραθύρων και φεγγιτών με εκδόσεις ανθεκτικές στις κρούσεις, οι οποίες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο να γίνει ένα σπίτι πιο ενεργειακά αποδοτικό.

«Το να είστε προορατικοί στην εφαρμογή της καθοδήγησης που υποστηρίζεται από την επιστήμη μπορεί να προσφέρει στους ιδιοκτήτες ακινήτων ενόψει των καταιγίδων της άνοιξης», πρόσθεσε ο Giammanco. «Η αντιμετώπιση περιοχών όπως η στέγη ή οι πόρτες γκαράζ μπορεί να απαιτεί οικονομικό σχεδιασμό, αλλά οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών καιρικών συνθηκών σήμερα με επιλογές χαμηλού κόστους, όπως το κόψιμο των δέντρων ή η οργάνωση του γκαράζ».

Για περισσότερους τρόπους αποφυγής ζημιών από έντονες καιρικές συνθήκες, ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό του IBHS για το Thunderstorm Ready Disastersafety.org.

Schreibe einen Kommentar