Ισότητα Καλιφόρνια για τη γερουσιαστή Dianne Feinstein που δεν επιδιώκει την επανεκλογή

2
Ισότητα Καλιφόρνια για τη γερουσιαστή Dianne Feinstein που δεν επιδιώκει την επανεκλογή

ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
14 Φεβρουαρίου 2023

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Jorge Reyes Salinas, Equality California
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: (323) 848-9801/ΚΙΝΗΤΟ: (818) 307-7387/ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [email protected]


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ — Η Equality California, η μεγαλύτερη πολιτειακή οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων LGBTQ+ της χώρας, δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση από Εκτελεστικός Διευθυντής Tony Hoang αφότου η γερουσιαστής Dianne Feinstein ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή το 2024, αλλά θα τελειώσει το υπόλοιπο της θητείας της:

«Σε όλη την ιστορική πολιτική της σταδιοδρομία, η Dianne Feinstein ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων LGBTQ+ – από τις πρώτες μέρες της στο Συμβούλιο Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο που υπηρετούσε δίπλα στον Harvey Milk, μέχρι την ιστορική της υπηρεσία ως η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο και η πρώτη γυναίκα εκπροσωπούν την Καλιφόρνια στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από έναν από τους μόλις 14 Γερουσιαστές που αντιτάχθηκαν στον Νόμο για την Προστασία του Γάμου (DOMA) το 1996 ως τον κύριο χορηγό της Γερουσίας στον πρόσφατα υπογεγραμμένο νόμο Respect for Marriage Act, ο οποίος κατάργησε το DOMA, ο γερουσιαστής Feinstein εργάστηκε ακούραστα για να βελτιώσει τη ζωή των όχι μόνο οι ψηφοφόροι της, αλλά όλοι οι LGBTQ+ Αμερικανοί. Έχει υποστηρίξει την ορόσημο ομοσπονδιακή νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους, αγωνίστηκε για πρόσβαση σε σωτήρια θεραπεία για άτομα που ζουν με HIV, υποστήριξε τον Νόμο για την Ισότητα, μίλησε υπέρ των μελών της υπηρεσίας LGBTQ+ πριν και μετά το «Μην ρωτάς, μη λες». , και έχει υπερασπιστεί την κοινότητά μας – ακόμη και πριν ήταν δημοφιλές να το κάνει και όταν παρουσίαζε σημαντικούς πολιτικούς κινδύνους. Ο γερουσιαστής Feinstein υπήρξε επίσης κορυφαίος πρωταθλητής στην καταπολέμηση της βίας με όπλα, επαναφέροντας πρόσφατα νομοθεσία για την απαγόρευση περιοδικών μεγάλης χωρητικότητας μετά από θανατηφόρους μαζικούς πυροβολισμούς όπως εκείνοι στο Club Q – ένα νυχτερινό κέντρο LGBTQ+ στο Κολοράντο. Η Equality California είναι περήφανη που την αποκαλεί φίλη και σύμμαχο – είμαστε αιώνια ευγνώμονες για την υπηρεσία της και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί της καθώς τελειώνει τη θητεία της».

###

Η Equality California είναι η μεγαλύτερη πολιτειακή οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων LGBTQ της χώρας. Φέρνουμε τις φωνές των LGBTQ ατόμων και των συμμάχων σε θεσμούς εξουσίας στην Καλιφόρνια και στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο υγιή, δίκαιο και πλήρως ίσο για όλα τα LGBTQ άτομα. Προωθούμε τα πολιτικά δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη εμπνέοντας, υπερασπίζοντας και κινητοποιώντας μέσα από ένα κίνημα χωρίς αποκλεισμούς που εργάζεται ακούραστα για λογαριασμό αυτών που υπηρετούμε. www.eqca.org

Schreibe einen Kommentar