Καθώς οι ζημιές από χαλάζι συνεχίζονται στις ΗΠΑ, νέα έρευνα από το ZestyAI και το IBHS εργάζεται για να κάνει τις απώλειες χαλαζιού πιο προβλέψιμες

0
Καθώς οι ζημιές από χαλάζι συνεχίζονται στις ΗΠΑ, νέα έρευνα από το ZestyAI και το IBHS εργάζεται για να κάνει τις απώλειες χαλαζιού πιο προβλέψιμες

Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, 19 Απριλίου 2023 – Σήμερα Zesty AI, ο κορυφαίος πάροχος λύσεων ανάλυσης κινδύνων για το κλίμα και την ιδιοκτησία που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI), και το Insurance Institute for Business & Home Safety (IBHS) δημοσίευσαν νέα έρευνα που εξετάζει τις καταστροφικές απώλειες από ισχυρές συναγωγικές καταιγίδες, ιδιαίτερα το χαλάζι. Η μελέτη επικεντρώνεται στις απώλειες που οφείλονται στο χαλάζι στην ασφάλιση περιουσίας και ατυχημάτων.

Οι απώλειες από χαλάζι είναι ένα επίμονο πρόβλημα για τις προσπάθειες διαχείρισης κινδύνου των ασφαλιστών ακινήτων. Ιστορικά, οι αερομεταφορείς έχουν επικεντρωθεί σε έντονα γεγονότα για να προβλέψουν τον κίνδυνο χαλαζόπτωσης, με υποστηρικτικά δεδομένα να περιορίζονται σε καταιγίδες με χαλάζι μεγαλύτερες από μία ή δύο ίντσες. Η μελέτη Μικρό χαλάζι, μεγάλα προβλήματα, νέα προσέγγιση δείχνει ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις μικρού χαλαζιού είναι πιο σημαντικές από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως, υποδεικνύοντας την ευκαιρία να διευρυνθούν τα σύνολα δεδομένων για να ληφθεί υπόψη η σωρευτική επίδραση που έχουν όλες οι καταιγίδες χαλαζιού στην ευαισθησία της στέγης σε ζημιές με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε αξίωση.

Αυτή η νέα έρευνα δείχνει ότι όλο το χαλάζι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη μοντελοποίηση και τελικά την κατανόηση των απωλειών. Η χρήση δεδομένων από όλα τα χαλαζοπτώσεις, όχι μόνο από εκείνα με χαλάζι που πληρούν τα αυστηρά κριτήρια μιας ίντσας ή μεγαλύτερης, επιτρέπει στους μεταφορείς να εξετάζουν πολύτιμα δεδομένα για μικρότερες επιπτώσεις χαλαζιού. Επιπλέον, οι ασφαλιστές μπορούν να ενσωματώσουν την επιστήμη του κλίματος και των υλικών για να κατανοήσουν καλύτερα τη συχνότητα και τη σοβαρότητα του χαλαζιού. Η έρευνα δείχνει ότι η χρήση αυτής της νέας προσέγγισης θα μπορούσε να έχει έως και 58 φορές μεγαλύτερη ακρίβεια από την εξέταση γεγονότων με μεγάλα και πολύ μεγάλα μέγιστα μεγέθη χαλαζιού μόνο, επιτρέποντας στους μεταφορείς να αξιολογούν αποτελεσματικότερα τον κίνδυνο χαλαζιού, να επιτυγχάνουν πιο κερδοφόρα αναδοχή και να ανοίγουν αξιολογήσεις σε περιοχές που είχαν αποφευχθεί στο παρελθόν. .

«Καθώς μάθαμε περισσότερα για τις χαλαζοθύελλες, ανακαλύψαμε ότι οι καταιγίδες που προκαλούν μεγάλες συγκεντρώσεις μικρού χαλαζιού είναι πιο συχνές από ό,τι πιστεύαμε, και παρά το γεγονός ότι προκαλούν λιγότερες ατομικές ζημιές από ένα μεγάλο χαλάζι, το μικρό χαλάζι, ειδικά σε υψηλές συγκεντρώσεις, είναι πιθανότατα συμβάλλει ουσιαστικά στην απώλεια που βλέπουμε κάθε χρόνο από το χαλάζι», δήλωσε ο Δρ. Ian Giammanco, διευθύνων σύμβουλος προτύπων και ανάλυσης δεδομένων. «Τα πειράματα δείχνουν επίσης ότι μεγάλες συγκεντρώσεις μικρότερων χαλαζόπετρων προκαλούν αποικοδόμηση στους έρπητες ζωστήρα της ασφάλτου, ειδικά εκτοπίζοντας μεγάλες ποσότητες κόκκων. Μόλις χαθούν αρκετοί κόκκοι, το υποκείμενο ασφαλτικό υλικό μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο στη γήρανση και στις καιρικές συνθήκες. Η επανειλημμένη έκθεση σε αυτούς τους τύπους χαλαζοθύελλας μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής μιας ασφαλτοστρωμένης οροφής και να αυξήσει τη ζημιά που προκαλείται από μεγάλες χαλαζοπτώσεις στην επόμενη καταιγίδα».

«Οι απώλειες από χαλάζι είναι ένα επίμονο πρόβλημα για τις προσπάθειες διαχείρισης κινδύνου των ασφαλιστών ακινήτων», δήλωσε ο Attila Toth, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ZestyAI. «Τρεις από τους πέντε μεγαλύτερους εισηγμένους στο έθνος μεταφορείς P&C ανέφεραν το χαλάζι ως βασική ανησυχία στις οικονομικές εκθέσεις του 2022. Οι μεγαλύτερες απώλειες έχουν φέρει την προσοχή στον κίνδυνο χαλαζόπτωσης και ο ασφαλιστικός κλάδος χρειάζεται καλύτερες προσεγγίσεις για την επίλυση αυτού του προβλήματος».

Ο κίνδυνος χαλαζόπτωσης μπορεί να είναι ιδιαίτερα δαπανηρός για τους ασφαλιστές, επειδή, σε αντίθεση με άλλους καταστροφικούς κινδύνους, όπως οι τυφώνες και οι πυρκαγιές, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί η καταιγίδα που προκάλεσε αξίωση για χαλάζι. Ως αποτέλεσμα, οι ασφαλιστικοί φορείς θα μπορούσαν να αναγκαστούν να αυξήσουν τα συνολικά ασφάλιστρα ή να εισαγάγουν υψηλές εκπτώσεις για να αντισταθμίσουν το πρόσθετο κόστος.

Καθώς η επιστήμη του κλίματος και των υλικών έχει αναπτυχθεί, έχουν γίνει διαθέσιμα περισσότερα δεδομένα παρέχοντας βελτιωμένες επιλογές αξιολόγησης του κινδύνου χαλαζόπτωσης που μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες αποφάσεις σε προηγούμενα στάδια του κύκλου ζωής της πολιτικής. Άλλα οφέλη θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πιο κερδοφόρα αναδοχή, μεγαλύτερη ικανότητα αξιολόγησης περιοχών που είχαν αποφευχθεί στο παρελθόν και σημαντικά μειωμένους δείκτες ζημιών.

Για την πλήρη ερευνητική εργασία ZestyAI και IBHS Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Schreibe einen Kommentar