Κλίμα και ποιότητα ζωής στον προϋπολογισμό του Καναδά για το 2023

1
Κλίμα και ποιότητα ζωής στον προϋπολογισμό του Καναδά για το 2023

Η ευκαιρία για τον Καναδά να υποστηρίξει ζωντανές πόλεις με χαμηλές εκπομπές άνθρακα είναι μπροστά μας καθώς η περίοδος προϋπολογισμού βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε όλη τη χώρα, το κόστος ζωής και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι αυξανόμενες πιέσεις και η διαδικασία του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το 2023 είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και τα δύο.

Η έναρξη λύσεων για το κλίμα σε κλίμακα δεν είναι μικρό κατόρθωμα, αλλά προσφέρει ιστορικές προοπτικές για την τόνωση της οικονομίας. Οι ΗΠΑ θα ξοδέψουν 369 δισεκατομμύρια δολάρια για ενεργειακά και κλιματικά προγράμματα τα επόμενα δέκα χρόνια για να μειώσουν το κόστος για τους καταναλωτές για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και την επίτευξη των στόχων άνθρακα. Στον Καναδά, έχουμε την ίδια ευκαιρία να κάνουμε τη ζωή πιο προσιτή και δραματικά μειωμένο άνθρακα. Σημαίνει να προσεγγίσετε όλους τους Καναδούς με κίνητρα που κάνουν τη ζωή καλύτερη, πιο υγιή και πιο άνετη. Ας μηδενίσουμε τους τομείς που είναι ώριμοι με δυνατότητες για νέες θέσεις εργασίας και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Οι κορυφαίες προτάσεις προϋπολογισμού του TAF δίνουν προτεραιότητα σε τρεις βασικούς τομείς χρηματοδότησης:

1: Προχωρήστε στις αντλίες θερμότητας

Η TAF συνιστά τη διάθεση τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τέσσερα χρόνια για την εφαρμογή ενός ευρέως διαθέσιμου πλαισίου κινήτρων για τις αντλίες θερμότητας. Για να ευθυγραμμιστεί με τον Καναδά δεσμευτικός Στους κλιματικούς στόχους του 2030 και του 2050, πρέπει να εγκατασταθούν αντλίες θερμότητας μισό εκατομμύριο σπίτια και κτίρια ανά έτος κατά μέσο όρο. Η επίτευξη αυτού του ρυθμού θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 23 εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο, τη δημιουργία χιλιάδων τοπικών ευκαιριών εργασίας, την παροχή ενεργειακής προσιτότητας και την προστασία της ανθρώπινης υγείας παρέχοντας κλιματισμό σε περισσότερα σπίτια.

Ένα εξαιρετικό καναδικό πρόγραμμα αντλιών θερμότητας θα βελτίωνε άμεσα το κόστος ζωής για τους Καναδούς. Για παράδειγμα, η Enbridge Gas Inc., η οποία προμηθεύει φυσικό αέριο για θέρμανση 75% των κατοίκων του Οντάριο, αύξησαν τα ποσοστά τους από 5-10% από την 1η Οκτωβρίουαγκαι προβλέπονται περαιτέρω αυξήσεις αυτό το χειμώνα. Ταχεία απορρόφηση αντλιών θερμότητας θα βοηθήσει τους Καναδούς να απομονωθούν από τις μελλοντικές αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου, δημιουργώντας παράλληλα νέες τοπικές θέσεις εργασίας. Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων του Καναδά υπολογίζει η βιομηχανία πράσινων κτιρίων θα μπορούσε να υποστηρίξει περίπου 1,5 εκατομμύριο άμεσες θέσεις εργασίας και 150 δισεκατομμύρια δολάρια ΑΕΠ έως το 2030.

Το πρόγραμμα θα πρέπει επίσης να είναι δίκαιο, προσαρμοσμένο ώστε να απευθύνεται σε όλους τους Καναδούς. Τα αστικά, αγροτικά και χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά χρειάζονται εύκολη βελτιωμένη πρόσβαση και η κυβέρνηση έχει τα κατάλληλα εργαλεία. ο Επιχορήγηση Προσιτότητας Αντλίας Πετρελαίου σε Αντλία Θερμότητας που ανακοινώθηκε πέρυσι παρέχει ένα εξαιρετικό μοντέλο σχεδιασμού προγράμματος.

Και οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν επίσης κρίσιμη ανθεκτικότητα σε επίπεδο νοικοκυριού σε όλο και πιο κοινά ακραία συμβάντα θερμότητας. Ο καταστροφικός θόλος ζέστης του περασμένου έτους στη Βρετανική Κολομβία είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 600 θανάτους, όπου 93% συνέβη σε σπίτια χωρίς κλιματισμό. Οι αντλίες σωρού είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος παροχής ψύξης για όλους.

2: Επενδύστε σε κατανεμημένους ενεργειακούς πόρους

Η TAF συνιστά την επένδυση τουλάχιστον 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε κατανεμημένους ενεργειακούς πόρους (DER). Με τις προβλέψεις να δείχνουν συνεχή ανάπτυξη και τη σημερινή συναρπαστική ευκαιρία να ηλεκτροδοτήσουμε τα πάντα, γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε πιο καθαρή, αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή ηλεκτρική ενέργεια. Ο Καναδάς έχει δεσμευτεί για ένα μηδενικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035 μέσω της πρότασής του Κανονισμοί καθαρού ηλεκτρισμού, και απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για να φτάσουν οι επαρχίες και οι περιοχές.

Τα DER (μικρής κλίμακας πόροι προσφοράς ή ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας που είναι διασυνδεδεμένοι με το ηλεκτρικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής ενέργειας στην οροφή και της αποθήκευσης μπαταριών) αποτελούν μια σύγχρονη προσέγγιση σε ένα ευέλικτο, αξιόπιστο σύστημα. Η πρόσφατη μελέτη μοντελοποίησης στο Οντάριο δείχνει ότι απαιτούνται άμεσες και σημαντικές επενδύσεις σε DER ως μια οικονομικά αποδοτική λύση για την αυξανόμενη ζήτηση. Συγκριτικά, οι ΗΠΑ επενδύουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των DER, που πρόκειται να μειώσουν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ μεταξύ 5,2 έως 6,7% κατά την επόμενη δεκαετία. Οι επενδύσεις στην εγχώρια μεταποίηση και τις θέσεις εργασίας καθώς και η διασυνοριακή υποστήριξη μεταξύ επαρχιών και διεθνών εταίρων θα είναι επίσης απαραίτητες.

3: Δώστε προτεραιότητα στις επενδύσεις για υποδομές ηλεκτρικών οχημάτων σε πολυκατοικίες

Η TAF συνιστά την επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα πέντε ετών για μια στοχευμένη ροή χρηματοδότησης για την υποστήριξη της υποδομής EV σε κτίρια πολλών οικογενειών. EVs ανέξοδος να κατέχουν και να λειτουργούν μακροπρόθεσμα και να αντιπροσωπεύουν νέες οικονομικές ευκαιρίες, επομένως πρέπει να είναι διαθέσιμες σε όλους όσοι δεν μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους με διέλευση, ποδήλατο ή περπάτημα.

Σχεδόν το ένα τρίτο των Καναδών ζει σε κτίρια πολλών οικογενειών και συγκεκριμένα σε δυσανάλογο αριθμό νοικοκυριών χαμηλότερου εισοδήματος. Με το 80% της φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων να γίνεται στο σπίτι, η εξυπηρέτηση διαμερισμάτων και διαμερισμάτων είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να γίνει ηλεκτρικό. Τα έργα της Natural Resources Canada θα χρειαστούμε 500.000 ακόμη φορτιστές EV σε υπάρχοντες χώρους στάθμευσης πολλαπλών κατοικιών έως το 2025 για να καλύψουμε τις ανάγκες φόρτισης του Καναδά και μόνο 50.000 από τους απαραίτητους χώρους έχουν εγκατασταθεί σήμερα.

Η απλούστερη λύση για την εκκίνηση εγκαταστάσεων θα ήταν η επέκταση του επιτυχημένου ομοσπονδιακού προγράμματος υποδομής οχημάτων μηδενικών εκπομπών. Με βάση την εμπειρία της ίδιας της TAF όσον αφορά την υλοποίηση του προγράμματος, η ανάγκη και η ζήτηση είναι ξεκάθαρες και ακόμη ανεκπλήρωτες. Το Ταμείο EV Station μας εγγράφηκε πλήρως μέσα σε έξι μήνες, με περισσότερες αιτήσεις από κτίρια πολλών οικογενειών από τη διαθέσιμη χρηματοδότηση. Με ομοσπονδιακούς στόχους πωλήσεων για τα ηλεκτρικά οχήματα που αλλάζουν τώρα την αγορά, η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την υποστήριξη της κατάλληλης πρόσβασης χρέωσης για όλους.

Δώστε προτεραιότητα στις κλιματικές λύσεις που δημιουργούν καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας

Σε δύσκολες οικονομικές περιόδους, οι κυβερνήσεις συχνά αθετούν να αναβάλουν τη χρηματοδότηση για βραχυπρόθεσμη αποταμίευση. Με αυτόν τον επικείμενο προϋπολογισμό, η κυβέρνηση του Καναδά έχει την ευκαιρία να δώσει προτεραιότητα στις επενδύσεις για το κλίμα που χρησιμεύουν επίσης στη διαχείριση των επιπτώσεων του πληθωρισμού. Η απομάκρυνση συστημάτων που εξαρτώνται από ορυκτά καύσιμα μειώνει πολλές επιβαρύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του καθημερινού κόστους ζωής και μετακίνησης στις πόλεις μας. Οι δήμοι εξαρτώνται από αυτήν τη χρηματοδότηση για να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους τους και άλλους δημόσιους στόχους — όλοι θα είμαστε πολύ πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς σε άνετα, αποδοτικά σπίτια, με πρόσβαση σε καθαρή, οικονομικά προσιτή ενέργεια.

Ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να υποστηρίξουν αυτές τις δράσεις. Μπορείτε να υποβάλετε σχόλια στην κυβέρνηση στη διεύθυνση LetsTalkBudget2023.ca έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023.

Φωτογραφία: Pickering 2018, Nhan Nga

Schreibe einen Kommentar