Μικρός κήπος: 45 δημιουργικές και όμορφες λύσεις για τη δημιουργία ενός πράσινου καταφυγίου

0
Μικρός κήπος: 45 δημιουργικές και όμορφες λύσεις για τη δημιουργία ενός πράσινου καταφυγίου

Η σύνδεση με τη φύση φέρνει πολλά οφέλη για την υγεία. Ακόμα και σε περιορισμένους χώρους… α μικρό κήπο μπορεί να είναι μια πραγματική όαση ηρεμίας και ομορφιάς. Αν σκέφτεστε να φτιάξετε μια πράσινη γωνιά στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Ακολουθήστε συμβουλές για να δημιουργήσετε ένα ζεστό περιβάλλον, καθώς και έργα γεμάτα πράσινο και λουλούδια.

Ο σχεδιασμός ποικίλλει από την επιλογή του χώρου μέχρι τη διακόσμηση του κήπου. Η επαφή με τα φυτά είναι μια πολύ ικανοποιητική και ακόμη και θεραπευτική δραστηριότητα. Προγραμματίστε την πράσινη απόδρασή σας με τις παρακάτω συμβουλές.

Αρχικά, μελετήστε την περιοχή στην οποία θα στήσετε τον κήπο σας. Παρατηρήστε τις στιγμές της μεγαλύτερης ηλιακής έκθεσης, είτε πρόκειται για πιο ξηρή είτε πιο υγρή τοποθεσία. Με αυτές τις πληροφορίες, θα έχετε κατά νου ποιοι τύποι φυτών και λουλουδιών προσαρμόζονται καλύτερα στο περιβάλλον. Επίσης, αποφασίστε τι στυλ κήπου θέλετε να δημιουργήσετε – με βότανα, παχύφυτα, φυτά, λουλούδια κ.λπ.

Εάν δεν έχετε αρκετό χώρο ή μένετε σε διαμέρισμα, επιλέξτε διακοσμητικές γλάστρες ή ζαρντινιέρες για να στήσετε τον κήπο σας. Εξερευνήστε διαφορετικά μεγέθη στηρίγματος για να δημιουργήσετε διαφορετικά επίπεδα, τοποθετώντας ψηλότερα δέντρα και φύλλωμα στο φόντο. Τα δοχεία πρέπει να έχουν οπές αποστράγγισης για να αποτρέπεται η συγκέντρωση νερού.

Μια από τις καλύτερες λύσεις για όσους έχουν α μικρό και στενό χώρο είναι ο κάθετος κήπος. Επωφεληθείτε από τοίχους και φράχτες για να καλλιεργήσετε αναρριχώμενα λουλούδια. Αξίζει επίσης να ποντάρετε σε κρεμαστά ράφια με διάφορα φυλλώματα και λουλούδια. Μια ατσάλινο σήτα ή παλέτες είναι εξαιρετικές επιλογές υποστήριξης για αυτό το μοντέλο σχεδίασης.

Οι πέτρες είναι υπέροχοι σύμμαχοι όσον αφορά τη διακόσμηση της γωνιάς σας, εκτός από το ότι δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση με το πράσινο και κάνουν τον χώρο ακόμα πιο όμορφο. Δημιουργήστε μονοπάτια κήπου και επιλέξτε μικρά στολίδια κήπου όπως βάζα και γλυπτά. Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο, προσθέστε μια καρέκλα, μια κούνια ή έναν πάγκο κήπου.

Είναι δυνατό να στήσετε έναν κήπο με προϋπολογισμό. Για να εξοικονομήσετε χρήματα και να δημιουργήσετε έναν μικρό κήπο με προϋπολογισμό, αντί να αγοράζετε ώριμα φυτά, σκεφτείτε να αγοράσετε φυτά από μοσχεύματα ή βολβούς. Οι σπόροι είναι επίσης μια οικονομική εναλλακτική. Διατηρήστε τα καλά για να αποφύγετε παράσιτα και ασθένειες.

Όταν επιλέγετε φυτά κήπου, λάβετε υπόψη τις ανάγκες κάθε είδους, όπως πότισμα, λίπανση, κλάδεμα κ.λπ. Ένας χώρος πρασίνου κάνει το σπίτι πιο φιλόξενο.

Ακόμη και σε περιορισμένους χώρους, μπορείτε να έχετε έναν μαγικό μικρό κήπο στο σπίτι. Παρακάτω, δείτε διάφορα έργα σχεδιασμού και διακόσμησης σε κήπους, αυλές, διαδρόμους, μπαλκόνια και άλλους μικρούς εξωτερικούς χώρους.

Εικόνες μέσω: Pinterest

Schreibe einen Kommentar