Νέα έκθεση δείχνει ότι η ανθεκτική κατασκευή προσφέρει ισχυρή απόδοση επένδυσης – Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για Επιχειρήσεις & Ασφάλεια Κατοικίας

1
Νέα έκθεση δείχνει ότι η ανθεκτική κατασκευή προσφέρει ισχυρή απόδοση επένδυσης – Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για Επιχειρήσεις & Ασφάλεια Κατοικίας

Tuscaloosa, AL, 12 Οκτωβρίου 2022 – Το Alabama Center for Insurance Information and Research (ACIIR) στο Culverhouse College of Business του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα δημοσίευσε σήμερα μια έκθεση που αναλύει την απόδοση της επένδυσης για την ανθεκτική κατασκευή πολυκατοικιών. Η μελέτη, η οποία μέτρησε την οικονομική αξία της χρήσης του FORTIFIED Multifamily™, μιας εθελοντικής μεθόδου κατασκευής και επανατοποθέτησης στέγης που αναπτύχθηκε από το Insurance Institute for Business & Home Safety (IBHS), διαπίστωσε ότι η απόδοση μπορεί να φτάσει το 72%.

Το πρόγραμμα FORTIFIED Multifamily αναπτύχθηκε με βάση δεκαετίες εργαστηριακής και επιτόπιας έρευνας από την IBHS για τον εντοπισμό τρόπων ενίσχυσης κατοικιών, εμπορικών κτιρίων και πολυοικογενειακών ακινήτων έναντι των έντονων καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων των τυφώνων και των ανεμοστρόβιλων. Το πρότυπο διατίθεται δημόσια χωρίς κόστος.

«Η μελέτη μας διαπίστωσε ότι η ανθεκτική κατασκευή μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση επένδυσης, τόσο σε παράκτιες όσο και σε εσωτερικές περιοχές», λέει ο Διευθυντής της ACIIR και Ανώτερος Επαγγελματίας Έρευνας Δρ. Lars Powell. «Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θα εκπλαγούν όχι μόνο από το χαμηλό κόστος του προγράμματος, αλλά και από τις σημαντικές αναμενόμενες εξοικονομήσεις και έσοδα».

Ανάλογα με τις έντονες καιρικές συνθήκες που πιθανόν θα αντιμετωπίσει δεδομένης της περιοχής, ένα κτίριο μπορεί να κατασκευαστεί με FORTIFIED standard είτε για Hurricane είτε για High Wind, και οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να επιλέξουν από τρία επίπεδα χαρακτηρισμού, συμπεριλαμβανομένων των Roof, Silver ή Gold. Το πρότυπο FORTIFIED απαιτεί οι αναβαθμίσεις να επαληθεύονται και να τεκμηριώνονται από ανεξάρτητο τρίτο αξιολογητή. Περισσότερα από 40.000 σπίτια σε 22 πολιτείες έχουν κερδίσει την ονομασία FORTIFIED Home™, με αποτέλεσμα η IBHS να επεκτείνει το πρόγραμμα για να συμπεριλάβει μια ονομασία για πολλές οικογένειες νωρίτερα φέτος.

«Με περισσότερους από 60 εκατομμύρια Αμερικανούς να ζουν σε πολυοικογενειακές κατοικίες, το έθνος μας δεν μπορεί να μειώσει ουσιαστικά τον αντίκτυπο των φυσικών καταστροφών χωρίς να δημιουργήσει ισχυρότερες πολυοικογενειακές κοινότητες», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της IBHS, Roy Wright. «Η έρευνά μας δείχνει ξεκάθαρα ότι μια σημαντική ποσότητα καταιγίδας

Η ζημιά μπορεί να αποφευχθεί απλώς με την επένδυση σε ελαστικές κατασκευές και αυτή η νέα μελέτη δείχνει ότι είναι οικονομικά ωφέλιμο να γίνει αυτό».

Η μελέτη ACIIR προβλέπει χαμηλότερο κόστος ασφάλισης λόγω μειωμένου κινδύνου, σε συνδυασμό με αυξημένα έσοδα, περισσότερο από ό,τι πληρώνει για το πρόσθετο κόστος για την επίτευξη ονομασίας FORTIFIED. Το μέγεθος αυτής της απόδοσης της επένδυσης διέφερε ανάλογα με το πού βρισκόταν το έργο και το ποια ονομασία FORTIFIED αναζητήθηκε, αλλά κυμαινόταν από 8,1 τοις εκατό με πρόσθετη χαλαζοπροστασία στις εσωτερικές περιοχές έως 72 τοις εκατό για μια ονομασία Gold κοντά στην ακτή.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι απαιτήσεις του προτύπου FORTIFIED αύξησαν το κόστος κατασκευής μεταξύ περίπου 0,29 και 1,43 τοις εκατό του συνολικού κόστους ενός κτιρίου, ανάλογα με το επίπεδο ονομασίας που ζητήθηκε και την τοποθεσία του ακινήτου. Αυτή η προστιθέμενη δαπάνη υπεραντισταθμίστηκε από την προβλεπόμενη ασφαλιστική εξοικονόμηση και το αυξημένο ενοίκιο.

«Ερευνήσαμε περισσότερους από χίλιους ανθρώπους από όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το 74 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλότερο ενοίκιο για να ζήσουν σε ένα ανθεκτικό κτίριο», εξηγεί ο Πάουελ.

Παρόλο που η μελέτη διαπίστωσε διαφορές στο αυξημένο ενοίκιο των ενοικιαστών στην ενδοχώρα και στις παράκτιες πολιτείες που ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν, ένα παρόμοιο ποσοστό ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα ανεξάρτητα από το πού ζούσαν. Ορισμένοι ενοικιαστές ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν έως και 5 τοις εκατό περισσότερο σε ενοίκιο, ενώ η μέση αποδεκτή αύξηση για όσους ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα ήταν 2,17 τοις εκατό.

«Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ισχυροί άνεμοι από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως τυφώνες και ανεμοστρόβιλοι επηρεάζουν ένα κτίριο FORTIFIED, η ανθεκτικότητα θα αποδώσει όσον αφορά τη μειωμένη ζημιά και την απώλεια χρήσης», λέει ο Fred Malik, διευθύνων σύμβουλος του προγράμματος FORTIFIED. «Αυτή η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα δείχνει ότι ακόμη και πριν συμβεί αυτό, κυριολεκτικά αξίζει να χτίσουμε ανθεκτικές πολυοικογενειακές κοινότητες».

Η πλήρης μελέτη είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://tiny.cc/UA_FORTIFIED.

Schreibe einen Kommentar