Νέα που σας προσθέτουν το άγχος;

4
Νέα που σας προσθέτουν το άγχος;

Κατανοούμε ότι εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη μελέτη σας. Είτε πρόκειται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, για θέματα της προσωπικής σας ζωής ή για κάτι που διαβάζετε στις ειδήσεις, η αρνητικότητα μπορεί να έχει αντίκτυπο στη δουλειά σας.

Ακολουθεί ένα υπέροχο άρθρο με μερικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης που μπορούν να σας βοηθήσουν αυτή τη στιγμή: https://www.verywellmind.com/anxiety-about-ukraine-and-the-threat-of-war-5221204

Συγκεντρώσαμε επίσης μια λίστα με τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη του προσωπικού της NEC αντιμετωπίζουν το άγχος:

Βγες έξω

Αν τα τελευταία δύο χρόνια μας έμαθαν κάτι, είναι ότι πρέπει να προσέχουμε την ψυχική μας υγεία και να βγαίνουμε τακτικά έξω. Δεν χρειάζεται να τρέχετε έναν ημιμαραθώνιο κάθε μέρα, αλλά, αν μπορείτε, κάντε ποδήλατο ή περπατήστε αντί να οδηγείτε. Θα νιώσετε αμέσως μια αλλαγή στη διάθεσή σας.

«Απλώς τρέχω. Τρέχω στο κενό. Ή ίσως θα έπρεπε να το θέσω αλλιώς: τρέχω για να αποκτήσω ένα κενό». – Χαρούκι Μουρακάμι, Τι μιλάω όταν μιλάω για τρέξιμο

Απόδραση στη μυθοπλασία

Μια ταινία είναι μια εγγυημένη χρονοθυρίδα 2 ωρών για να χαλαρώσετε, να σταματήσετε να κάνετε κύλιση στο τηλέφωνό σας και να απολαύσετε χρόνο με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Δεν υπάρχει επίσης τίποτα κακό με το να κατασταλάξεις να δεις μια ταινία μόνος σου! Εάν είστε περισσότερο αναγνώστης, πάρτε ένα βιβλίο που δεν σχετίζεται καθόλου με το άγχος.

Προκάλεσε τον εαυτό σου

Μια πρόκληση δεν χρειάζεται εγγενώς να είναι αγχωτική. Μπορεί να είναι κάτι ηρεμιστικό, όπως ένα κιτ σταυροβελονιάς ή μια λίστα βιβλίων. Το να έχετε κάτι άλλο να επικεντρωθείτε που σας απομακρύνει από τις ειδήσεις είναι ιδανικό.

Πολλοί διαβάζουν αυτήν τη στιγμή την πρόσφατα ανακοινωθείσα Γυναικείο Βραβείο Λογοτεχνίας longlist. Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε!

Άσε κάτω το τηλέφωνο!

Αφήνοντας το τηλέφωνό σας μακριά μια καθορισμένη ώρα πριν τον ύπνο, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να έχετε καλύτερη ποιότητα ύπνου. Δώστε στον εαυτό σας ένα χρονικό διάστημα όπου μπορείτε να ελέγχετε ειδήσεις και, στη συνέχεια, μείνετε μακριά από τους ιστότοπους ειδήσεων μέχρι το επόμενο χρονικό διάστημα που έχετε ορίσει.

Κάντε διαλείμματα και φροντίστε τον εαυτό σας

Εάν οι σπουδές σας αυξάνουν το άγχος σας, φροντίστε να κάνετε διαλείμματα. Το άγχος και το στρες όχι μόνο δυσκολεύουν τη συγκέντρωση αλλά και δυσκολεύουν τη διατήρηση πληροφοριών. Χωρίστε την εργασία σας σε μικρά κομμάτια και φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να χαλαρώσετε όσο μπορείτε.

Schreibe einen Kommentar