Ξεκινήστε τους σπόρους τεύτλων σε δοχεία για καλύτερα αποτελέσματα | βίντεο

1
Ξεκινήστε τους σπόρους τεύτλων σε δοχεία για καλύτερα αποτελέσματα |  βίντεο

Όχι μόνο είναι δυνατό να ξεκινήσετε τους σπόρους τεύτλων σε δοχεία – μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Σε αυτό το βίντεο, σας δείχνω πώς το κάνω και εξηγώ γιατί είναι ο ευκολότερος τρόπος.

,,,,,,

Τα παντζάρια είναι μια από αυτές τις καλλιέργειες που πάντα ακούτε ότι πρέπει να σπέρνονται απευθείας στον κήπο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παντζάρια είναι ένα ριζικό λαχανικό και δεν θέλετε ποτέ να ενοχλήσετε τις ρίζες μιας ρίζας. Αλλά πριν από μερικά χρόνια, πειραματίστηκα με τη σπορά σπόρων τεύτλων σε δοχεία και στη συνέχεια τη μεταφύτευσή τους στον κήπο μερικές εβδομάδες αργότερα. Λοιπόν, ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία που τώρα είναι ο μόνος τρόπος που καλλιεργώ παντζάρια.

Οι σπόροι τεύτλων μπορούν να ξεκινήσουν σε εσωτερικούς χώρους κάτω από τα φώτα ανάπτυξης για ένα άλμα στην καλλιεργητική περίοδο ή μπορείτε να τοποθετήσετε τα δοχεία σε εξωτερικούς χώρους. Η ιδανική θερμοκρασία βλάστησης για τα τεύτλα είναι μεταξύ 60 και 85 βαθμών, οπότε να το έχετε υπόψη σας εάν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε τους σπόρους τεύτλων έξω. Για να μάθετε το εύρος θερμοκρασίας του εδάφους για βέλτιστη βλάστηση για κοινούς σπόρους λαχανικών, μπορείτε κατεβάστε το διάγραμμα βέλτιστου εύρους θερμοκρασίας εδάφουςμια δωρεάν πηγή.

Σε κάθε δοχείο, φυτέψτε δύο έως τρεις σπόρους τεύτλων σε βάθος μισής ίντσας σε υψηλής ποιότητας αρχικό μείγμα σπόρων. Αφού εμφανιστούν τα σπορόφυτα σε 5 έως 8 ημέρες, αραιώστε τα σε ένα ανά δοχείο.

Σε λίγες ακόμη εβδομάδες, θα έχετε ένα δυνατό φυτό ανά δοχείο και το καθένα μπορεί να φυτευτεί στον κήπο χωρίς να ενοχλήσετε τις ρίζες. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει επίσης ομοιόμορφη απόσταση και μέγιστη απόδοση – τα παντζάρια δεν θα υπερφορτωθούν και δεν θα σπαταληθεί ούτε χώρος.

Για να ξεκινήσετε τους σπόρους τεύτλων σε δοχεία, αραιώστε τα σπορόφυτα τεύτλων σε δίσκους σπόρων σε ένα ανά κελί.

Τα σπορόφυτα τεύτλων σε δοχεία θα πρέπει να αραιωθούν σε ένα ανά κύτταρο, ώστε να έχετε ένα δυνατό φυτό ανά δοχείο και το καθένα να μπορεί να φυτευτεί στον κήπο χωρίς να διαταραχθούν οι ρίζες.

Κατά τη μεταφύτευση, τα παντζάρια πρέπει να απέχουν 6 ίντσες μεταξύ τους για να δώσουν στο φυτό τη μέγιστη ευκαιρία να αναπτυχθεί και να σχηματίσει το μεγαλύτερο δυνατό παντζάρι. Για να μετρήσω γρήγορα την απόσταση χρησιμοποιώ α σανίδα φύτευσηςαλλά αν δεν έχετε, ένας χάρακας κάνει τη δουλειά.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος για να ξεκινήσετε τους σπόρους τεύτλων; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη παρακάτω.

Επεισόδιο 37: Starting Seeds Indoors: The Non-Negotiables for Success, Pt. 1

Επεισόδιο 38: How to Start Seeds Indoors: The Non-Negotiables for Success, Pt. 2

Επεισόδιο 39: How to Start Seeds Indoors: Digging Deeper, Pt. 3

Επεισόδιο 94: How to Start and Care for Seedlings Indoors: My Steps for Success

joegardener blog: Η καλύτερη θερμοκρασία εδάφους για τη βλάστηση των σπόρων

joegardener Διάγραμμα αποθέματος σπόρων & Διάγραμμα μακροζωίας σπόρων

joegardenerTV YouTube: Εύκολα βρώσιμα για κάθε φθινόπωρο λαχανόκηπο

joegardenerTV YouTube: Πώς να φτιάξετε μια σανίδα φύτευσης: Ο τέλειος οδηγός για ομοιόμορφη απόσταση μεταξύ σπόρων και φυτών

joegardener Online Gardening Academy™: Τρία δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. και αρχίζουν οι σπόροι!

joegardener Online Gardening Academy Master Seed Starting: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε τα δικά σας φυτά από σπόρους — σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

joegardenerTV YouTube

Ενημερωτικό δελτίο joegardener

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

ιοπαδός Pinterest

joegardener Twitter

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGWTV YouTube

Στέμμα® Εργαλεία – Χορηγός βίντεο και Brand Partner της joegardener.com

*Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει. Κανένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε αποζημίωση που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να έχουν προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, Milorganite, Soil3, Exmark και Wild Alaskan Seafood Box. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners joegardener.com ή/και διαφημιστείτε στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.

Schreibe einen Kommentar