Ξεχάστε τη Ζυγαριά. Μετρήστε την εμπιστοσύνη.

0
Ξεχάστε τη Ζυγαριά.  Μετρήστε την εμπιστοσύνη.

Η Megan Ware of Nutrition Awareness δεν είναι ο μέσος διατροφολόγος σας. Δεν θα σου ζητήσει να πατήσεις μια ζυγαριά. Δεν θα σου φτιάξει ένα πρόγραμμα γευμάτων. Και σίγουρα δεν θα σας ενθαρρύνει να κάνετε δίαιτα.

Αντίθετα, η Μέγκαν σας ενθαρρύνει ρωτώντας για το επίπεδο αυτοπεποίθησής σας και πώς σας κάνει να νιώθετε το φαγητό. Σε καθοδηγεί στο να κάνεις θετικές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν μακροπρόθεσμα.

«Ο στόχος εδώ είναι να είσαι θετικός, άνετος στο πετσί σου και να είσαι ευτυχισμένη», είπε η Μέγκαν.

Μελέτη Διατροφής

Πριν η Μέγκαν σπουδάσει διατροφή, σκέφτηκε μια εντελώς διαφορετική επαγγελματική πορεία στο κολέγιο: να υπηρετήσει ως γερουσιαστής. Μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη και φοίτησε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Οι φίλοι της Μέγκαν γνώριζαν ότι την ενδιέφερε η διατροφή. Πάντα αναθεώρησε τις διατροφικές ετικέτες και έπαιζε αθλήματα στο γυμνάσιο, αλλά θεωρούσε τη διατροφή ως χόμπι.

Μέγκαν Γουέρ, Διατροφική Ευαισθητοποίηση, Διαιτολόγος Ορλάντο

Καθώς η Μέγκαν έτρεχε μαραθώνιους, παρατήρησε ότι η ενέργειά της κυμάνθηκε. Ο προπονητής της την ενθάρρυνε να σκεφτεί πώς την έκανε να νιώθει το φαγητό που έτρωγε.

«Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος συσχέτισε το φαγητό με το πώς νιώθεις σε μένα», είπε η Μέγκαν.

Πολλά παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της Μέγκαν, έφαγαν κάτι γρήγορο και εύκολο μεταξύ των αθλημάτων και των αγώνων.

«Υπήρχαν μέρες που έτρωγα νάτσος και ένα μπισκότο, και μέχρι να έρθει η ώρα 4 η ώρα, δεν ήμουν πραγματικά ενεργητική και δεν είχα καλή πρακτική», είπε.

Η νοοτροπία της Μέγκαν ήταν, γεννιόμαστε με το σώμα μας, και αυτό είναι. Αργότερα έμαθε ότι μπορούσε να χειριστεί το σώμα με τη διατροφή, για να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειάς της και την αύξηση των μυών της.

Ευτυχισμένη ώρα στο γυμναστήριο

Γρήγορα στα κολεγιακά της χρόνια – η Μέγκαν έμαθε ότι μπορούσε πραγματικά να κάνει καριέρα με τη διατροφή.

Ο σύμβουλός της στο κολέγιο την καθοδήγησε στην αλλαγή ειδικότητας για να επικεντρωθεί σε ένα πρόγραμμα διατροφής. «Ήταν μια καλή εμπειρία, καθώς ανακάλυψα ότι μπορείς να το κάνεις αυτό ως καριέρα».

Με την υποστήριξη του συμβούλου της, του προπονητή της και πολλών άλλων, η Μέγκαν απέκτησε την αυτοπεποίθηση να μετατρέψει το πάθος της σε καριέρα.

Τα νοσοκομεία παρείχαν πραγματική εμπειρία

Τώρα εγγεγραμμένος διαιτολόγος διατροφολόγος και αδειούχος διαιτολόγος, η Μέγκαν αποφοίτησε με πτυχίο επιστήμης στη διαιτολογία. Η πρακτική της στο Mount Carmel College of Nursing της έδωσε πρακτική μάθηση και αργότερα εργάστηκε με ασθενείς νοσοκομείων στο Florida Hospital Orlando.

Η Μέγκαν αγαπούσε να εργάζεται σε διαφορετικούς τομείς εντός του νοσοκομειακού συστήματος. «Τώρα νιώθω ότι είμαι καλά εξοπλισμένος για να το αντιμετωπίσω γιατί βλέπεις τα πάντα στο νοσοκομείο».

Ειδικεύτηκε σε γαστρεντερικές διαταραχές, όπως έλκη στομάχου και πεπτικές διαταραχές, και αυτή ήταν μια δουλειά υψηλής προτεραιότητας στο νοσοκομείο. Αυτή η περιοχή περιλαμβάνει τους διατροφολόγους που ταΐζουν τους ασθενείς, παρακάμπτουν το στομάχι και πηγαίνουν κατευθείαν στα έντερα.

«Μου άρεσε γιατί σε χρειάζονται εκεί», είπε η Μέγκαν. «Οι διατροφολόγοι καλούνται να φροντίσουν αυτούς τους ασθενείς να επιστρέψουν στην υγεία τους, και είναι μια πολύ προσεκτικά εξειδικευμένη δουλειά. Οι γιατροί προσβλέπουν σε διατροφολόγους για να φροντίσουν τους ασθενείς και χρειάζονται τους διατροφολόγους».

Προχωρά στην καριέρα της

Ενώ η Μέγκαν απολάμβανε να μαθαίνει στο νοσοκομείο, λαχταρούσε να πετύχει περισσότερα στον κλάδο της διατροφής όσο περνούσε ο καιρός. «Αυτό δεν πρόκειται να με ενθουσιάσει για πολύ ακόμη. Χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση».

Οι ασθενείς του νοσοκομείου ζήτησαν από τη Μέγκαν να συνεχίσει τη θεραπεία τους εκτός νοσοκομείου. Τελικά βαρέθηκε να λέει «όχι» και ερεύνησε πώς να ξεκινήσει τη δική της επιχείρηση.

«Μετά από αυτό, σταμάτησα να λέω όχι στους ανθρώπους».

Μέγκαν Γουέρ, Διατροφική Ευαισθητοποίηση, Διαιτολόγος Ορλάντο

Δεδομένου ότι η Μέγκαν δεν είχε γραφείο εκείνη την εποχή, συναντούσε πελάτες προσωπικά, σε δημόσιους χώρους. Πήρε συνεντεύξεις με πελάτες για να μάθει για τον τρόπο ζωής τους και τους καθοδήγησε στους διατροφικούς τους στόχους.

Η Μέγκαν αγόρασε τον τομέα ιστότοπου για „Διαιτολόγος Ορλάντο», δημιούργησε την εταιρεία της Nutrition Aπροϊόνταness – ένα έξυπνο παιχνίδι με το επίθετό της – και έχτισε την πελατεία της από εκεί.

Ανάπτυξη επιχείρησης σε όλη τη χώρα.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Μέγκαν και ο νυν αρραβωνιαστικός της μετακόμισαν σε όλη τη χώρα για λόγους που σχετίζονται με τη δουλειά. Από το Ορλάντο στο Ντάλας, στο Χιούστον και πίσω στο Ορλάντο, στήριξε τον αρραβωνιαστικό της και έφερε μαζί της την επιχείρησή της.

Εργάστηκε σε μερικά διαφορετικά μέρη κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της – από ένα θέρετρο απώλειας βάρους μέχρι σερβιτόρα και δούλευε ένας προς έναν με πελάτες για να τους εκπαιδεύσει στη διατροφή.

«Γνώρισα πολλούς ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή ήμουν σερβιτόρα», είπε η Μέγκαν. «Το έφτιαξα εκεί, κατάλαβα τον ιστότοπο, άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα online».

Σημειωματάριο και στυλό

Μόλις επέστρεψαν στο Ορλάντο, η Μέγκαν άνοιξε το δικό της γραφείο για να δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με τους πελάτες. Ζήτησε από τον αρραβωνιαστικό της να μείνει στην πόλη για τουλάχιστον 5 χρόνια. «Δεν χρειάζεται να αναδημιουργώ… αυτές τις σχέσεις και αυτά τα δίκτυα».

Οι προηγούμενοι πελάτες μεταβαίνονταν εύκολα σε τηλεφωνικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, ενώ η Μέγκαν καθοδήγησε άλλους πελάτες να φτάσουν σε ένα σημείο όπου θα μπορούσαν να φροντίσουν τις δικές τους διατροφικές ανάγκες.

Χτίζοντας σχέσεις πρόσωπο με πρόσωπο

Τώρα με το μόνιμο γραφείο της, η Μέγκαν απολαμβάνει να συναντά πελάτες σε ένα μέρος που έχει φτιάξει δικό της. «Μόλις αποκτήσεις τον δικό σου χώρο…μπορώ να βάλω κάτι που να λέει, «Kale ναι», γέλασε η Μέγκαν.

Η Μέγκαν απολαμβάνει να βοηθά τους ανθρώπους να εξοικονομούν χρήματα και να ξοδεύουν χρόνο σκεπτόμενοι πώς τους κάνει να νιώθουν το φαγητό. Μας υπενθυμίζει ότι δεν χρειαζόμαστε συμπληρώματα 99 $ – έχουμε πολλές βιταμίνες και πληροφορίες στα χέρια μας.

«Είναι δελεαστικό για τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι αυτό θα λειτουργήσει για μένα».

Οι διαφημίσεις πολυμέσων, γυαλιστερές πριν και μετά τις φωτογραφίες μπορεί να δημιουργήσουν μια μη ρεαλιστική εικόνα. «Η κατάρριψη των διατροφικών μύθων είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω».

Για να παραμείνει συνεπής, η Μέγκαν υπενθυμίζει στους πελάτες τους στόχους τους με μια προσέγγιση συνομιλίας. Όταν μιλούν για αυτούς τους στόχους, „[People] είναι πιο πιθανό να πετύχουν αυτούς τους στόχους, πιο πιθανό να έχουν κίνητρα».

Μέγκαν Γουέρ, Διατροφική Ευαισθητοποίηση, Διαιτολόγος Ορλάντο

Ξεχάστε τη ζυγαριά. Μετρήστε την εμπιστοσύνη.

Η Μέγκαν ζητά από τους πελάτες να αξιολογήσουν το επίπεδο αυτοπεποίθησής τους, κάνοντας check-in μαζί τους σε διαφορετικά σημεία των προγραμμάτων διατροφής. Τους θεωρεί υπεύθυνους συνεχίζοντας τη συζήτηση.

«Προσπαθώ να διδάξω στους ανθρώπους ότι δεν κοιτάμε ζυγαριά», είπε η Μέγκαν. Εξετάζουμε τα επίπεδα ενέργειάς σας, τον ύπνο σας, το επίπεδο αυτοπεποίθησής σας, πώς νιώθετε.

Το να τρώτε λιγότερο και να ασκείστε περισσότερο δεν είναι η απάντηση. Αυτή η μέθοδος ισοδυναμεί με λιγότερη ενέργεια και όχι αρκετές θερμίδες για την οικοδόμηση μυών. Η Μέγκαν το βίωσε μόνη της διατροφικό ταξίδι γιατί δεν έτρωγε τα σωστά φαγητά και δεν ένιωθε καλά.

«Αυτός είναι ο αγαπημένος μου πελάτης για να τον βοηθήσω να ξεφύγει από αυτή τη μεταβολική βλάβη», είπε η Μέγκαν. „Ήμουν εκεί. Ξέρω την επιστήμη πίσω από αυτό, και ήμουν εκεί που ήσουν. Μπορείς να ξεφύγεις από αυτό».

Θέτοντας ρεαλιστικούς διατροφικούς στόχους

Η Μέγκαν μας διδάσκει πώς το φαγητό αλληλεπιδρά με το σώμα μας σωματικά και διανοητικά.

«Είναι μια διαφορετική εμπειρία», είπε η Μέγκαν. «Γι‘ αυτό πιστεύω ότι το να είσαι προσωπικά δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να αισθάνονται άνετα και να μοιράζονται αυτά τα πράγματα.

Αν οι φίλοι μας προσκαλούν να απολαύσουμε το καλύτερο μπάρμπεκιου της πόλης, η Μέγκαν λέει να το δοκιμάσετε. Μας υπενθυμίζει να μην τυλιγόμαστε με τους αριθμούς της ζυγαριάς ή τους αριθμούς στις ετικέτες των ρούχων μας. Αυτός ο αριθμός είναι στο κεφάλι μας.

Η νοοτροπία του «Μόλις φτάσω σε αυτό το μέγεθος…θα είμαι χαρούμενος» θέτει μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Αντίθετα, η Μέγκαν λέει: «Η εφαρμογή και το μέγεθος δεν έχουν σημασία – απολαμβάνω τη ζωή, είμαι χαρούμενη, θα πάω να διασκεδάσω με φίλους και να φάω. Δεν αξίζει τον κόπο να είναι ένα μέγεθος λιγότερο.”

Κουζίνα καρυκευμένη με αγάπη

«Το να χάσεις βάρος δεν πρόκειται να σε φτάσει στο σημείο να είσαι ευτυχισμένος», μας υπενθυμίζει.

Η Μέγκαν μας ενθαρρύνει να δούμε τη μεγάλη εικόνα του τι συμβαίνει στη ζωή μας, τις ρουτίνες μας και τους ανθρώπους στη ζωή μας.

«Προσπαθώ να αποκτήσω [clients] να σκηνοθετήσω… αντί να πω εγώ, «κάντε αυτό, κάντε αυτό, κάντε αυτό», είπε. «Υπάρχει πολλή ψυχική συμβουλευτική που συμβαίνει. Πολλή ακρόαση.”

Διατροφική ευαισθητοποίηση στην κοινότητα

Τι περιμένει η Μέγκαν στο μέλλον; Διατροφή στην κοινότητα. Η Μέγκαν θέλει να κάνει διατροφή στο δρόμο, να κάνει ποδήλατο σε τοπικούς χώρους για να μιλήσει με την κοινότητα. «Θέλω οι άνθρωποι να εξακολουθούν να απολαμβάνουν το φαγητό», είπε η Μέγκαν.

„Σίγουρα παίρνω ενέργεια και αυτούς τους δημιουργικούς χυμούς που ρέουν όταν βρίσκομαι σε ένα δωμάτιο με άτομα που ενδιαφέρονται να μάθουν και γι‘ αυτό.“

Η Μέγκαν λέει, «Δεν είναι να περιορίζεις τον εαυτό σου και να είμαι εγώ η αστυνομία τροφίμων. Μου αρέσει όταν είναι περισσότερο να υπηρετήσω ως ειδικός να γίνω πρεσβευτής υγείας και ευεξίας κατά κάποιο τρόπο.”

Ακολουθήστε το ταξίδι της Μέγκαν και μάθετε για τις υπηρεσίες της στον ιστότοπό της, Διατροφική Ευαισθητοποίηση.

Μέγκαν Γουέρ, Διατροφική Ευαισθητοποίηση, Διαιτολόγος Ορλάντο

Schreibe einen Kommentar