Οι εταιρείες επεξεργασίας γάλακτος πρέπει να μεγιστοποιήσουν την τιμή του γάλακτος αυτή την άνοιξη

8
Οι εταιρείες επεξεργασίας γάλακτος πρέπει να μεγιστοποιήσουν την τιμή του γάλακτος αυτή την άνοιξη

Ενώ οι τιμές του γάλακτος έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2022, στις αρχές του 2023 σημειώθηκε μείωση των τιμών της παγκόσμιας αγοράς για τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της IFA Dairy Stephen Arthur είπε ότι ορισμένες από τις συζητήσεις από τους μεταποιητές γαλακτοκομικών ήταν υπερβολικά αρνητικές.

«Σε περιφερειακές συναντήσεις σε όλη τη χώρα και μέσω άλλων καναλιών επικοινωνίας, οι μεταποιητές γάλακτος μιλούσαν για μείωση της τιμής του γάλακτος, επικαλούμενοι την ύφεση της παγκόσμιας αγοράς».

«Η διατήρηση της τιμής του γάλακτος καθώς πλησιάζουμε στο μέγιστο της παραγωγής γάλακτος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε μεταποιητή γάλακτος», είπε.

«Οι μεταποιητές άργησαν να μεταβιβάσουν τις αποδόσεις όταν η αγορά ανέβαινε, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να πουν στους αγρότες ότι θα ρίξουν τις τιμές αμέσως τώρα που η αγορά μαλακώνει», είπε.

«Ενώ οι παγκόσμιες αγορές αντιμετωπίζουν προκλήσεις, τα χθεσινά αποτελέσματα της δημοπρασίας GDT ήταν πιο θετικά».

Τα χθεσινά αποτελέσματα GDT από τη Νέα Ζηλανδία ανέφεραν άνοδο του δείκτη κατά 3,2%. Αυτή η άνοδος περιλάμβανε αύξηση 6,6% στον υποδείκτη βουτύρου. Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ένα θετικό μήνυμα στην αγορά μετά από εβδομάδες διαδοχικών πτώσεων.

Το κόστος των εισροών παραμένει υψηλό, με τα τελευταία στοιχεία του ΟΚΠ να δείχνουν ότι οι τιμές των λιπασμάτων είναι 94% υψηλότερες από ό,τι πριν από 12 μήνες, ενώ τα γεύματα είναι 33% υψηλότερες.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι μεταποιητές μας να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους αγρότες σε αυτό το περιβάλλον υψηλών εισροών. Το κόστος παραγωγής μας παραμένει υψηλό. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να διατηρήσουμε σημαντικές μειώσεις στην τιμή του γάλακτος μας αυτή την άνοιξη», δήλωσε η πρόεδρος της IFA Dairy.

Schreibe einen Kommentar