Οι οδηγοί Hurricane Ready της IBHS προσφέρουν επιστημονικά έργα ετοιμότητας για τυφώνες, μεγάλα και μικρά, για να κάνουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις πιο ανθεκτικά

0
Οι οδηγοί Hurricane Ready της IBHS προσφέρουν επιστημονικά έργα ετοιμότητας για τυφώνες, μεγάλα και μικρά, για να κάνουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις πιο ανθεκτικά

Richburg, SC (25 Απριλίου 2023) – Με την παραδοσιακή έναρξη της σεζόν των τυφώνων μόλις λίγες εβδομάδες μακριά, το Insurance Institute for Business & Home Safety (IBHS) δημοσίευσε το 2023 Hurricane Ready οδηγούς με συμβουλές ετοιμότητας βασισμένες στην επιστήμη για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων να ενισχύσουν τις ιδιοκτησίες τους πριν από πιθανές καταστροφικές καταιγίδες.

Όπως έδειξε ο τυφώνας Ίαν το 2022, χρειάζεται μόνο μία καταιγίδα για να προκαλέσει τον όλεθρο σε εκατομμύρια ζωές. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), οι ακραίοι άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις του Ίαν προκάλεσαν ζημιές 112,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την πτώση του στη δυτική Φλόριντα. Η έρευνα της IBHS δείχνει ότι οι ελαστικές κατασκευαστικές πρακτικές μπορούν να μειώσουν τις δαπανηρές ζημιές από τις καταιγίδες, σπάζοντας τον κύκλο της απώλειας και προετοιμάζοντας καλύτερα τα σπίτια και τις επιχειρήσεις για τις επόμενες γενιές. Το έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού έχει επίσης εντοπίσει μικρότερες ενέργειες που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων για να ενισχύσουν τις ιδιοκτησίες τους.

«Η περσινή περίοδος των τυφώνων ξεκίνησε αργά αλλά τελείωσε με μια ισχυρή γροθιά», είπε ο Δρ. Ian Giammanco, επικεφαλής μετεωρολόγος της έρευνας στο IBHS. «Ενώ ο τυφώνας Ian προκάλεσε ακραίες ζημιές λόγω της καταιγίδας, έδειξε ξεκάθαρα την αποτελεσματικότητα των σύγχρονων οικοδομικών κωδίκων, την ομοιόμορφη εφαρμογή και τη συνεπή επιβολή στην πρόληψη των ζημιών από τον άνεμο. Τα ακίνητα που χτίστηκαν μετά το 2002, όταν εγκρίθηκε για πρώτη φορά ο Οικοδομικός Κώδικας της Φλόριντα με βάση τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τον τυφώνα Andrew, είδαν σημαντικά λιγότερες καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους. Εν μέσω της συνολικής καταστροφής, αυτό ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για την καλύτερη προετοιμασία των υπαρχόντων κατοικιών, Hurricane Ready μεταφράζει ευρήματα από δεκαετίες έρευνας πεδίου και εργαστηρίου του IBHS σε ενέργειες μεγάλες και μικρές που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενόψει της σεζόν, καθώς και ενέργειες της τελευταίας στιγμής που πρέπει να γίνουν όταν πλησιάζει μια καταιγίδα. Για να διασφαλιστεί ότι τα έργα μπορούν να ολοκληρωθούν έως την 1η Ιουνίου, την παραδοσιακή έναρξη της εποχής των τυφώνων, η IBHS ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων να ξεκινήσουν τώρα.

Πρώτη Γραμμή Άμυνας: Η Στέγη

Η οροφή είναι η πρώτη γραμμή άμυνας έναντι των έντονων καιρικών φαινομένων, επομένως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε μια επιθεώρηση πριν από την εποχή των τυφώνων για να διασφαλιστεί ο χρόνος για τυχόν απαραίτητες επισκευές. Ο έρπητας ζωστήρας που λείπει πρέπει να αντικατασταθεί και να ασφαλιστεί ο χαλαρός έρπης ζωστήρας. Εάν είναι ώρα για αντικατάσταση στέγης λόγω παλαιότητας ή υπάρχουσας ζημιάς, επανατοποθετήστε την οροφή σύμφωνα με το πρότυπο FORTIFIED. Βασισμένο σε δεκαετίες έρευνας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, το FORTIFIED είναι μια εθελοντική μέθοδος κατασκευής και επανατοποθέτησης οροφής με παραπάνω κώδικα για ενίσχυση έναντι των έντονων καιρικών συνθηκών. Οι εργαστηριακές μελέτες και τα γεγονότα του πραγματικού κόσμου δείχνουν ότι το FORTIFIED αποτρέπει ζημιές από ισχυρούς ανέμους έως και 130 mph.

Γκαραζόπορτες με ανεμοθώρακα

Ως το μεγαλύτερο άνοιγμα στα περισσότερα κτίρια, οι γκαραζόπορτες είναι ευάλωτες κατά τη διάρκεια γεγονότων ισχυρού ανέμου όπως οι τυφώνες. Εάν η πόρτα του γκαράζ αποτύχει, συχνά οδηγεί σε σημαντική ζημιά σε ολόκληρη τη δομή. Οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να φυσήξουν μια πόρτα γκαράζ προς τα μέσα, επιτρέποντας τη δημιουργία πίεσης στο εσωτερικό του γκαράζ και την ώθηση στην οροφή και στους γύρω τοίχους – συχνά καταλήγοντας σε μια σειρά δομικών ζημιών σε ολόκληρο το κτίριο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εγκαταστήσουν αντιανεμικές γκαραζόπορτες εγκεκριμένες για χρήση στην περιοχή τους και για πρόσθετη αντίσταση, αναζητούν πόρτες με ονομαστική ταχύτητα 130 mph ή μεγαλύτερη. Εάν μια γκαραζόπορτα δεν επισημαίνεται ως ανθεκτική στον αέρα, θα πρέπει να αντικατασταθεί ή τουλάχιστον να ενισχυθεί για να παρέχει την απαραίτητη προστασία.

Οικονομικές Επισκευές

Καθώς ο προϋπολογισμός παραμένει στο επίκεντρο πολλών Αμερικανών, υπάρχουν αρκετές αναβαθμίσεις χαμηλού κόστους, επισκευές στο σπίτι και ενέργειες προετοιμασίας της τελευταίας στιγμής που είναι προσιτές και αποτελεσματικές για την πρόληψη ζημιών από καταιγίδες. Αυτά περιλαμβάνουν τη σφράγιση κενών και ρωγμών, τη στερέωση δαπέδων και το κόψιμο των δέντρων. Επιπλέον, η σωστή συντήρηση είναι κρίσιμη για να αποφευχθεί η αστοχία μιας γεννήτριας όταν χρειάζεται περισσότερο. Ορίστε ένα σχέδιο συντήρησης για την αλλαγή λαδιού και την αντικατάσταση μπουζί και φίλτρου αέρα.

Γνωρίστε τους κωδικούς σας

Οι σύγχρονοι και επιβεβλημένοι οικοδομικοί κώδικες είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των ζημιών και των καταστροφών που προκαλούνται από τους τυφώνες κάθε χρόνο. Το Rating the States της IBHS εξετάζει τους οικοδομικούς κώδικες στις 18 πολιτείες της Ακτής του Κόλπου και του Ατλαντικού κατά μήκος της ακτής του τυφώνα και τους κατατάσσει με βάση την έγκριση, την επιβολή και την αδειοδότηση εργολάβου. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να μάθουν σε ποιον οικοδομικό κώδικα υιοθετείται στην περιοχή τους inspecttoprotec.org.

«Οι ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων οι πολιτείες δεν πληρούν τους κώδικες δόμησης σε όλη την πολιτεία μπορούν ακόμα να αναλάβουν δράση», πρόσθεσε ο Giammanco. «Η ενίσχυση του σπιτιού ή της επιχείρησής σας μπορεί να επιτευχθεί μέσω έργων DIY ή με τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Η πιο σημαντική ενέργεια είναι να κάνουμε το πρώτο βήμα».

Επίσκεψη www.disastersafety.org για το πλήρες Hurricane Ready οδηγούς και λίστες ελέγχου με δυνατότητα λήψης για τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση της προόδου.

Schreibe einen Kommentar