Οι στόχοι πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων του Καναδά θα μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και θα δημιουργήσουν τουλάχιστον 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε οφέλη για την υγεία

2
Οι στόχοι πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων του Καναδά θα μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και θα δημιουργήσουν τουλάχιστον 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε οφέλη για την υγεία

ΤΟΡΟΝΤΟ, Οντάριο, Καναδάς — Νέα ανάλυση από το Atmospheric Fund (TAF) δείχνει ότι ο προτεινόμενος ομοσπονδιακός κανονισμός για τα οχήματα μηδενικών εκπομπών (ZEV) του Καναδά θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα από 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε οφέλη για την υγεία για τους Καναδούς τα επόμενα 25 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων έως και 11.000 αποφυγών πρόωρους θανάτους.

Ο προτεινόμενος κανονισμός θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι Καναδοί έχουν διαθέσιμες επιλογές εάν επιθυμούν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα. Οι κατασκευαστές και οι εισαγωγείς αυτοκινήτων θα πρέπει να εκπληρώσουν τους ετήσιους στόχους πωλήσεων ZEV, αυξάνοντας ετησίως σε τουλάχιστον 60% των πωλήσεων έως το 2030 και 100% έως το 2035.

Ενώ οι σωρευτικές επιπτώσεις στη μείωση του άνθρακα ενός κανονισμού ZEV είναι προφανείς, εκτιμώνται σε 430 μεγατόνους, τα οφέλη για την υγεία έχουν αποκλειστεί ή έχουν υποτιμηθεί σημαντικά μέχρι τώρα. Η εφαρμογή του κανονισμού ZEV θα μειώσει δραματικά τις εκπομπές στον τομέα των μεταφορών κριτηρίων ατμοσφαιρικών ρύπων. Η κύρια πηγή αυτών των ρύπων σχετίζεται με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως η πρόωρη θνησιμότητα, οι αυξημένες νοσηλείες, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος του πνεύμονα και άλλες χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού.

«Πέρα από την εξοικονόμηση κόστους ιδιοκτησίας και τα οφέλη για το κλίμα, η ανάλυση της TAF για τον προτεινόμενο κανονισμό πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων από την κυβέρνηση δείχνει εκπληκτική αξία από την άποψη της υγείας», λέει η Τζούλια Λάνγκερ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του The Atmospheric Fund. «Ελπίζουμε αυτή η εξαιρετική ευκαιρία να προσφέρει μια συναρπαστική υπόθεση για την υλοποίηση αυτών των στόχων εντός του χρονοδιαγράμματος.

Η TAF έχει δημιουργήσει έσοδα από τα σωρευτικά οφέλη για την υγεία των στόχων πωλήσεων ZEV χρησιμοποιώντας μετρήσεις Health Canada. Η συνολική εξοικονόμηση πόρων βασίζεται στη μειωμένη ατμοσφαιρική ρύπανση που θα πραγματοποιηθεί στις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες του Καναδά, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 83% των συνολικών πωλήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων και το 74% των πωλήσεων νέων φορτηγών στον Καναδά. Εάν επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα, η συνολική εξοικονόμηση κόστους θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, σε μια εποχή που το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Καναδά βρίσκεται υπό ακραία πίεση.

«Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζουμε και η επίλυση της κλιματικής κρίσης είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για την υγεία μας», λέει η Δρ Samantha Green, εκλεγμένη πρόεδρος της Καναδικής Ένωσης Ιατρών για το Περιβάλλον. «Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για έναν στους επτά πρόωρους θανάτους στον Καναδά και η αντιμετώπιση των εκπομπών που σχετίζονται με προσωπικά οχήματα θα έχει τρομερή άμεση ωφέλεια για την υγείααποτελέσματα.“

Για να συνειδητοποιήσουν οι Καναδοί αυτές τις επιπτώσεις στην υγεία, το κλίμα και τις οικονομικές επιπτώσεις, το χρονοδιάγραμμα και η φιλοδοξία του προτεινόμενου κανονισμού ZEV θα πρέπει να παραμείνουν ανέπαφα. Οι διαβουλεύσεις του κοινού και των ενδιαφερομένων για τον προτεινόμενο κανονισμό βρίσκονται σε εξέλιξη έως τις 16 Μαρτίου 2023.

-30-

Σημειώσεις προς τους συντάκτες

Η ανάλυση του Κανονισμού Πωλήσεων Οχημάτων Μηδενικών Εκπομπών του Καναδά χρησιμοποιεί τις μετρήσεις των πλεονεκτημάτων ανά τόνο (BPTs) του Health Canada για τη δημιουργία εσόδων από τα κριτήρια για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία (βλ. Οφέλη για την υγεία ανά τόνο μείωσης των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων, Υγεία Καναδάς). Η Health Canada περιορίζει τη χρήση αυτών των BPT για να εκτιμήσει τα οφέλη από τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε δύο μεγάλες περιοχές: τη νοτιοδυτική Βρετανική Κολομβία (SWBC) και τον διάδρομο της πόλης Windsor-Quebec (WQCC) (βλ. Ποιότητα αέρα, Δημόσια Υγεία Οντάριο). Αυτά τα BPT και μια σειρά κριτηρίων συντελεστών εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων εφαρμόζονται στη συνέχεια στην εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση καυσίμου βενζίνης που σχετίζεται με τις πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων ZEV και ελαφρών φορτηγών (βλ. Ατμοσφαιρική ρύπανση: οδηγοί και επιπτώσεις, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή Καναδάς).

Σχετικά με το Atmospheric Fund

Το Atmospheric Fund (TAF) είναι ένας περιφερειακός οργανισμός για το κλίμα που επενδύει σε λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα για την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο και του Χάμιλτον και συμβάλλει στην αναβάθμισή τους για ευρεία εφαρμογή. Είμαστε έμπειροι ηγέτες και συνεργαζόμαστε με ενδιαφερόμενα μέρη στον ιδιωτικό, δημόσιο και μη κερδοσκοπικό τομέα που έχουν ιδέες και ευκαιρίες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Υποστηριζόμενοι από ταμεία χορηγίας, προωθούμε τις πιο υποσχόμενες ιδέες επενδύοντας, παρέχοντας επιχορηγήσεις, επηρεάζοντας πολιτικές και τρέχοντας προγράμματα. Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ιδέες που προσφέρουν οφέλη εκτός από τη μείωση του άνθρακα, όπως η βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, η δημιουργία τοπικών θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της αστικής ανθεκτικότητας και η συμβολή σε μια δίκαιη κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για συντονισμό συνεντεύξεων, επικοινωνήστε με:

Τζούλι Λιτς
[email protected]
+1 416-837-2404

Schreibe einen Kommentar