Οι 5 κορυφαίοι παράγοντες που επηρέασαν τα εμπορεύματα το 2022

3
Οι 5 κορυφαίοι παράγοντες που επηρέασαν τα εμπορεύματα το 2022

Η Resilinc ανακοίνωσε τους πέντε κορυφαίους κινούμενους παράγοντες που διαμόρφωσαν τις αγορές το 2022 για τα εμπορεύματα που παρακολουθούνται από το CommodityWatchAI της Resilinc. Κυκλοφόρησε το 2020, το CommodityWatchΌλα συμπεριλαμβάνονται χρησιμοποιεί παρακολούθηση ειδήσεων και συμβάντων σε πραγματικό χρόνο και προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία για να προβλέψει τις τάσεις της προσφοράς, της ζήτησης και της τιμολόγησης έως και τρεις μήνες για εμπορεύματα που περιλαμβάνουν ενδεικτικά: χρυσό, ασήμι, αλουμίνιο, χαλκό, καυστική σόδα, κοβάλτιο, ήλιο, χαρτί και κασσίτερο .

Οι πελάτες της Resilinc χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να σχεδιάσουν στρατηγικές αγορών, να εντοπίσουν ευκαιρίες αρμπιτράζ κόστους, να αξιοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις τιμολόγησης και να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Σε αυτό το ιστολόγιο, θα δούμε πώς το CommodityWatchΌλα συμπεριλαμβάνονται Η πρώτη πεντάδα μετατοπίστηκε από το 2021 στο 2022, αποκαλύψτε πώς αυτοί οι παράγοντες επηρέασαν τα εμπορεύματα το 2022 και δείτε τι σημαίνουν αυτές οι αλλαγές για τα εμπορεύματα στο μέλλον.

#1 Διαταραχές παραγωγής

Τα μεγαλύτερα νέα στο CommodityWatchΌλα συμπεριλαμβάνονταιΤα δεδομένα του 2022 είναι ότι η Υψηλότερη Κατανάλωση έπαιξε πολύ μικρότερο ρόλο το 2022 από ό,τι το 2021. Το 2021, η καταναλωτική ζήτηση εκτοξεύτηκε στα ύψη με μοτίβα που αψηφούσαν τα ιστορικά μοντέλα πρόβλεψης της ζήτησης. Αυτή η απρόβλεπτη άνοδος της ζήτησης οδήγησε σε ελλείψεις σε εμπορεύματα που κυμαίνονται από αλουμίνιο έως χαρτί, καθιστώντας την Υψηλή Κατανάλωση μακράν τον κορυφαίο παράγοντα κίνησης το 2021.

Το 2022, με τον πληθωρισμό να μειώνεται στη ζήτηση παγκοσμίως για μια ευρεία γκάμα προϊόντων, η Υψηλή Κατανάλωση κατέλαβε την όγδοη θέση, ενώ η Διαταραχή Παραγωγής έγινε ο κινητήριος παράγοντας με τη μεγαλύτερη επιρροή. Αυτή η μετατόπιση αντανακλά τις συνεχιζόμενες διαταραχές στις αλυσίδες αξίας εμπορευμάτων στην Κίνα που σχετίζονται με τις αυστηρές πολιτικές της κυβέρνησης για τον Covid, οι οποίες αμβλύνθηκαν στο τέλος του έτους. Επιπλέον, οι διαμαρτυρίες και οι εργατικές ενέργειες από εργάτες και καταναλωτές στη Λατινική Αμερική και την Ασία διέκοψαν την παραγωγή και την επιμελητεία για πολλά εμπορεύματα.

#2 Γεωπολιτική αναταραχή

Με έναν ευρωπαϊκό πόλεμο σε εξέλιξη, η γεωπολιτική αναταραχή ήταν ο δεύτερος παράγοντας με τη μεγαλύτερη επιρροή στην προσφορά, τη ζήτηση και τις τιμές των εμπορευμάτων το 2022. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μείωσε ή σταμάτησε την παραγωγή νέον, αλουμινίου, χάλυβα και άλλων εμπορευμάτων, ενώ η ΕΕ έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές προς και τις εισαγωγές από τη Ρωσία για μια σειρά χημικών προϊόντων.

#3 Νόμοι & Κανονισμοί

Παράλληλα με τη γεωπολιτική αναταραχή, οι νόμοι και οι κανονισμοί έγιναν ο τρίτος πιο σημαντικός κινητήριος παράγοντας που επηρέασε τα εμπορεύματα το 2022. Αυτοί περιλαμβάνουν περιορισμούς εξαγωγών τόσο συμβολικούς όσο και ουσιαστικούς, με Απαγόρευση εξαγωγών άμμου στην Ταϊβάν από την Κίνα στην πρώτη κατηγορία και η ανακοίνωση της Ινδονησίας για απαγόρευση το 2023 στις εξαγωγές βωξίτη —της κύριας πρώτης ύλης για το αλουμίνιο— αναμένεται να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις προμήθειες αλουμινίου.

#4 Υψηλότερο λειτουργικό κόστος και #5 Αβεβαιότητα/Φόβος αγοράς

Το υψηλότερο λειτουργικό κόστος και η αβεβαιότητα/φόβος της αγοράς ολοκλήρωσαν τους 5 κορυφαίους παράγοντες κίνησης με τη μεγαλύτερη επιρροή για το έτος. Το υψηλότερο λειτουργικό κόστος ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών της ενέργειας και άλλων βασικών εισροών.

Μετά την τέταρτη κατάταξη στο CommodityWatchΌλα συμπεριλαμβάνονταικινούμενοι παράγοντες το 2021, η Αβεβαιότητα/Φόβος Αγοράς κατέλαβε την πέμπτη θέση το 2022. Ενώ όλοι οι παραπάνω κινούμενοι παράγοντες συνέβαλαν στην αβεβαιότητα και το άγχος, ένας επιπλέον παράγοντας προέκυψε κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με επαγγελματίες εμπόρους και επαγγελματίες προμηθειών: η πτώση των αποθεμάτων και οι αγορές ομολόγων έχουν οδηγήσει περισσότερους ιδιώτες επενδυτές να καταφύγουν σε χρυσό, ασήμι, χαλκό και άλλα εμπορεύματα. Και αυτή η τάση εισάγει ακόμη μεγαλύτερη αστάθεια, καθώς οι άπειροι επενδυτές είναι έτοιμοι να υποστούν μεγάλες απώλειες ή να «διαταράξουν τις περίπλοκες και ασταθείς αγορές», σημείωσε η FT σε μια ανακοίνωση στις 2 Ιανουαρίου 2023. άρθρο.

Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν τα εμπορεύματα το 2023;

Resilinc’s CommodityWatchΌλα συμπεριλαμβάνονται δεν μπορεί να απομονώσει τους πελάτες από την αναταραχή και την αστάθεια που σίγουρα θα συνεχιστεί μέχρι το 2023 για τα εμπορεύματα. Ωστόσο, το εργαλείο που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη εξουσιοδοτεί τις ομάδες εφοδιαστικής αλυσίδας και προμήθειας να παρακολουθούν και να προβλέπουν τις τάσεις προσφοράς και τιμολόγησης και να χρησιμοποιούν αυτή τη νοημοσύνη για στρατηγικά πλεονεκτήματα. Μάθετε πώς το CommodityWatchAI μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σας να παραμείνει στην κορυφή των τάσεων των εμπορευμάτων για το 2023.

Schreibe einen Kommentar