Ο Ανώτερος Διευθυντής Συζητά τις Λύσεις Εφοδιαστικής Αλυσίδας για το UFLPA

2
Ο Ανώτερος Διευθυντής Συζητά τις Λύσεις Εφοδιαστικής Αλυσίδας για το UFLPA

Ο νόμος για την πρόληψη της καταναγκαστικής εργασίας των Ουιγούρων (UFLPA), ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2022, θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο κάθε οργανισμού που έχει προμηθευτές στην Κίνα. ο UFLPA επιβαρύνει τις εταιρείες να διασφαλίσουν ότι τα υλικά και τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα τους δεν συνδέονται με καταναγκαστική εργασία στην περιοχή Xinjiang της Κίνας. Επί του παρόντος, Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) επέλεξε να στοχεύσει τέσσερα τμήματα αγαθών υψηλού κινδύνου: ρούχα, βαμβάκι, ντομάτες, πολυπυρίτιο και πιο πρόσφατα αλουμίνιο.

Πώς θα επιβληθεί το UFLPA; Τελωνεία και Προβολή Συνόρων (CBP) θα κατασχέσει τυχόν αποστολές που υποπτεύονται ότι παραβιάζουν την UFLPA. Αυτές οι αποστολές θα θεωρούνται στη συνέχεια ένοχοι μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αθώες. Για να αποφευχθούν οι παραβιάσεις, οι εταιρείες πρέπει να επεκτείνουν την προβολή τους σε προμηθευτές πολλαπλών επιπέδων — αμέσως. Αυτό είναι όπου ένας συνδυασμός χαρτογράφησης πολλαπλών επιπέδων και αξιολογήσεων κινδύνου προμηθευτών μπορεί να βοηθήσει να δώσει στις εταιρείες την προβολή που χρειάζονται.

Σε αυτό το Q&A, ο Ανώτερος Διευθυντής Προϊόντων και Δεδομένων της Resilinc, Shahzaib Khan, εξηγεί γιατί το UFLPA πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και ποιες λύσεις έχει αναπτύξει η Resilinc ειδικά για να βοηθήσει τους πελάτες μας να αποτρέψουν και να περιηγηθούν στον κίνδυνο που σχετίζεται με παραβιάσεις του UFLPA.

Resilinc: Πότε εμφανίστηκε το UFLPA στο ραντάρ σας;

Shazaib: Αυτή η πράξη υπογράφηκε σε νόμο τον Δεκέμβριο του 2021 και τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του 2022. Λάβετε υπόψη ότι στα μέσα του 2022 τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας συνέβαλαν επίσης στον πληθωρισμό, επομένως η κυβέρνηση δεν επικεντρώθηκε πλήρως στην εφαρμογή της UFLPA. Επιπλέον, πλησίαζαν οι ενδιάμεσες εκλογές. Ωστόσο, ορισμένοι από τους πελάτες μας γνώριζαν ότι μόλις τελειώσουμε με τις εκλογές, η κυβέρνηση (ειδικά η CBP) θα άρχιζε να κάνει περισσότερα όσον αφορά την εφαρμογή και την επιβολή. Πολλοί ήρθαν σε εμάς και ρώτησαν τι κάναμε, ή τι μπορούσαμε να κάνουμε, για να βοηθήσουμε.

Resilinc: Και από πού ξεκινήσατε, όσον αφορά την προσφορά λύσεων που θα βοηθήσουν στην πλοήγηση στο UFLPA;

Shazaib: Εργαζόμασταν ήδη στην Αυτόνομη Χαρτογράφηση AI όταν μάθαμε ότι οι πελάτες μας ανησυχούσαν για το UFLPA, οπότε άρχισα να εξετάζω πώς αυτός ο τύπος χαρτογράφησης θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος — γρήγορα. Η αυτόνομη χαρτογράφηση παίρνει βασικά έναν προμηθευτή και στη συνέχεια τον χωρίζει σε πολλαπλά επίπεδα προμηθευτή, μέχρι το nth-Tier. Για παράδειγμα, θα λάβετε ένα γρήγορο στιγμιότυπο όλων των βαθμίδων του δικτύου προμηθευτών, συμπεριλαμβανομένου του τόπου από όπου προέρχονται όλες οι πρώτες ύλες. Εάν θέλετε να συμμορφώνεστε με το UFLPA, πρέπει να γνωρίζετε πού βρίσκονται οι προμηθευτές σας και πού είναι οι προμηθευτές τους.

Resilinc: Πώς το Autonomous AI Mapping παρέχει ορατότητα σε οργανισμούς που ανησυχούν για παραβιάσεις του UFLPA;

Shazaib: Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν προμηθευτή που ονομάζεται ACME και σας παρέχει ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Ξέρετε πού βρίσκονται όλες οι τοποθεσίες παραγωγής της ACME, αλλά τίποτα πέρα ​​από αυτό. Αρκεί αυτό για το UFLPA; Οχι.

Πρέπει να γνωρίζετε ποιοι είναι οι προμηθευτές της ACME και πού βρίσκονται. Και, εάν αυτοί οι προμηθευτές έχουν προμηθευτές, πρέπει επίσης να γνωρίζετε ποιοι και πού είναι. Και ούτω καθεξής. Ουσιαστικά, πρέπει να γνωρίζετε το πολυεπίπεδο, βαθύ δίκτυο ενός προμηθευτή και από εκεί μπορείτε να προσδιορίσετε εάν κάποιος από αυτούς τους προμηθευτές έχει τοποθεσίες στην περιοχή Xinjiang. Για παράδειγμα, είναι πιθανό το εξάρτημά σας να προέρχεται από τη Μαλαισία, αλλά ορισμένες πρώτες ύλες (που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αυτού του εξαρτήματος) προέρχονται από το Xinjiang της Κίνας. Αυτό το είδος παραβίασης μπορείτε να εντοπίσετε μέσω της αυτόνομης χαρτογράφησης.

ντοΟι πελάτες μας ήρθαν με μια λίστα προμηθευτών που παρέχουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα πολυπυρίτιομια πιθανή πρώτη ύλη. Στη συνέχεια, wε χρησιμοποιείται αυτόνομο Όλα συμπεριλαμβάνονται χαρτογράφηση για γρήγορη ορατότητα σε αυτά προμηθευτήςμικρό δίκτυομικρό, βαθύ πολυεπίπεδο. Με την αυτόνομη χαρτογράφηση τεχνητής νοημοσύνης, μπορούμε να προσδιορίσουμε τοποθεσίες βαθμίδων και τοποθεσίες προμηθευτών υποεπιπέδων — κάτι που είναι κρίσιμο για τη συμμόρφωση με το UFLPA.

Ο νόμος λέει ότι οποιοδήποτε αντικείμενο σχετίζεται με το Σιντζιάνγκ περιοχή στην Κίνα δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ και θα μπορούσε να κατασχεθεί στα σύνορα. Αυτό περιλαμβάνει ακόμη και τα πιο μικρά εξαρτήματα ή πρώτες ύλες όπως το πολυπυρίτιο ή το βαμβάκι. Φανταστείτε τον αντίκτυπο στην αλυσίδα εφοδιασμού σας!

Resilinc: Πολλές εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων των ανταγωνιστών μας – διαφημίζουν την αυτόνομη χαρτογράφηση τεχνητής νοημοσύνης ως τη μόνη λύση χαρτογράφησης που απαιτείται για την ορατότητα. Αλλά πραγματικά πρέπει να έχουμε έναν τρόπο να επικυρώσουμε αυτά που προτείνει η τεχνητή νοημοσύνη, σωστά;

Shazaib: Σωστός. Η λύση AI Mapping της Resilinc σάς επιτρέπει να αποκτήσετε γρήγορα ορατότητα στο «πιθανότατο» δίκτυο της εφοδιαστικής σας αλυσίδας αξιοποιώντας πάνω από μια δεκαετία νοημοσύνης προμηθευτών που αξιοποιείται από πηγές δημόσιου τομέα. Επίσης καθαρίζουμε και κανονικοποιούμε τα δεδομένα. Τούτου λεχθέντος, δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από τον προμηθευτή.

Για να έχετε πραγματική ορατότητα στο δίκτυο προμηθευτών σας, προτείνουμε μια υβριδική προσέγγιση: αξιοποίηση χαρτογράφησης AI και, στη συνέχεια, επικύρωση αυτών των αποτελεσμάτων απευθείας από τους προμηθευτές σας χρησιμοποιώντας Επικυρωμένη από προμηθευτή Χαρτογράφηση πολλαπλών επιπέδων. Το Resilinc έχει πάνω από 12 χρόνια δεδομένων χαρτογράφησης επικυρωμένα από προμηθευτές, που καλύπτουν 1 εκατομμύριο τοποθεσίες και 4 εκατομμύρια εξαρτήματα. Αυτήν τη στιγμή είμαστε ο μόνος πάροχος λύσεων που διαθέτει τέτοιου είδους δεδομένα.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν προμηθευτή με 200 εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Η αυτόνομη χαρτογράφηση θα υποθέτει ότι όλα τα εξαρτήματά σας προέρχονται από αυτές τις 200 εγκαταστάσεις. Αυτό είναι πολύς θόρυβος για να αντιμετωπίσεις. Ωστόσο, μέσω επικυρωμένης χαρτογράφησης πολλαπλών επιπέδων, θα μπορείτε να επιβεβαιώσετε ποιος από αυτούς τους 200 ιστότοπους παράγει πραγματικά τα εξαρτήματα που προμηθεύεστε. Είναι αξιόπιστα και αξιόπιστα δεδομένα

Resilinc: Εκτός από την αυτόνομη και πολλαπλών επιπέδων χαρτογράφηση, τι άλλο πρέπει να κάνουν οι οργανισμοί για να μετριάσουν τον κίνδυνο συμμόρφωσης με το UFLPA;

Shazaib: Η χαρτογράφηση είναι το θεμέλιο, αλλά ο επόμενος πυλώνας είναι η συνεχής παρακολούθηση για νέα και ενημερώσεις που σχετίζονται με το UFLPA. Δεν μπορείτε απλώς να χαρτογραφήσετε το δίκτυό σας και να απομακρυνθείτε. Πρέπει να ανανεώνετε συνεχώς τα δεδομένα χαρτογράφησης και να παρακολουθείτε τυχόν νέα ή συμβάντα που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν πιθανό κίνδυνο. Για παράδειγμα, μια νέα εταιρεία ή κλάδος θα μπορούσε να προστεθεί στη λίστα κυρώσεων ή ίσως να βρίσκεστε σε έναν νέο προμηθευτή και να χρειάζεστε ορατότητα στο δίκτυο προμηθευτών του.

Πέρα από αυτό, οι εταιρείες θα πρέπει να διεξάγουν συνεχείς αξιολογήσεις κινδύνου προμηθευτών καθώς και να εργάζονται για την επικύρωση δεδομένων και πληροφοριών απευθείας από τον προμηθευτή. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι πελάτες μας προχωρούν προς το να είναι πιο ενεργοί στο πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνου της εφοδιαστικής αλυσίδας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η Resilinc δημιούργησε μια προσαρμοσμένη αξιολόγηση UFLPA που μπορεί να σταλεί απευθείας στους προμηθευτές σας.

Στην αξιολόγηση, οι προμηθευτές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: «Οι υποπρομηθευτές σας κατασκευάζουν αγαθά στην περιοχή Xinjiang;» και «Διατηρείτε πιστοποιητικά προέλευσης από τους προμηθευτές σας;» Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να σας αποδείξουν τη δέουσα επιμέλεια, καθώς οι απαντήσεις προέρχονται απευθείας από τους ίδιους τους προμηθευτές.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, επιδιώκουμε να αναπτύξουμε έναν ολόκληρο πίνακα ελέγχου αφιερωμένου στο UFLPA, όπου οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν τυχόν νέα, να ελέγχουν την κατάσταση του προμηθευτή και να κατεβάζουν βιβλία ή έγγραφα που σχετίζονται με παραβιάσεις ή έλλειψη αυτών.

Ρητιλίνη: Ανέφερες το πολυπυρίτιο νωρίτερα. Ηλιακούς συλλέκτες ιδίως έχουν επηρεαστεί λόγω του πολυπυριτίου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή τους. Ποια άλλα συγκεκριμένα προϊόντα ή βιομηχανίες επηρεάζονται λόγω αυτής της σημαίας στο πολυπυρίτιο;

Shazaib: Τα ηλιακά πάνελ είναι ένα πολύ προφανές προϊόν με βάση το πολυπυρίτιο και σίγουρα θα δούμε πολλά άρθρα σχετικά με τον αντίκτυπο στην ηλιακή βιομηχανία. Οι πελάτες μας, στους οποίους περιλαμβάνονται μερικοί από τους μεγαλύτερους οργανισμούς υψηλής τεχνολογίας εκεί έξω, ανησυχούν κυρίως για τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα επειδή το 10% της προμήθειας πολυπυριτίου χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα και ενδέχεται να προστεθούν περισσότερα προϊόντα στη λίστα UFLPA. Πέρα από αυτό, θα δούμε επιπτώσεις στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροδιαστημικής και της υγειονομικής περίθαλψης. Όλες αυτές οι βιομηχανίες χρησιμοποιούν εξαρτήματα που περιέχουν πολυπυρίτιο.

Resilinc: Πιστεύετε ότι παρόμοια νομοθεσία θα εμφανιστεί σε διαφορετικές χώρες στο μέλλον;

Shazaib: Ναι, και είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες στις λίστες υποχρεώσεων των πελατών μας να βρουν λύσεις που θα τους βοηθήσουν με τη συμμόρφωση και τα ρυθμιστικά ζητήματα στο μέλλον. Πολλές χώρες προχωρούν με νομοθεσία για τη διασφάλιση ηθικών και φιλικών προς το περιβάλλον αλυσίδων εφοδιασμού.

ΕΝΑΓια παράδειγμα, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους (2023) το Γερμανικός νόμος δέουσας επιμέλειας για την αλυσίδα εφοδιασμού τέθηκε σε ισχύ. Η πράξη στοχεύει να καταστήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού πιο διαφανείς, να ενισχύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι λύσεις που προσφέρουμε για το UFLPA μπορούν να εφαρμοστούν και στον νόμο περί δέουσας επιμέλειας της γερμανικής αλυσίδας εφοδιασμού και στον νόμο περί εξουσιοδότησης εθνικής άμυνας. Και συνεχίζουμε να δημιουργούμε περισσότερες λύσεις για να βοηθήσουμε στον μετριασμό του κινδύνου της εφοδιαστικής αλυσίδας για αυτούς τους υπάρχοντες και νέους νόμους συμμόρφωσης.

***
Ο Shahzaib Khan είναι ο Ανώτερος Διευθυντής Προϊόντων και Δεδομένων της Resilnc και μπορείτε να επικοινωνήσετε στη διεύθυνση [email protected]

Εάν η εταιρεία σας ανησυχεί για τον πιθανό αντίκτυπο του UFLPA στην επιχείρησή σας, ανατρέξτε στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας UFLPA FAQκαι επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για το πώς Η ρεσιλίνη μπορεί να βοηθήσει.

Schreibe einen Kommentar