Ο Πρόεδρος εξασφαλίζει 7 εκατομμύρια δολάρια για αναβαθμίσεις της πανεπιστημιούπολης

7
Ο Πρόεδρος εξασφαλίζει 7 εκατομμύρια δολάρια για αναβαθμίσεις της πανεπιστημιούπολης
Ο Δρ Jamal Bryant λαμβάνει το Βραβείο του Προέδρου από τον Δρ. Anthony J. Davis.

Ο Δρ Jamal Bryant λαμβάνει το Βραβείο του Προέδρου από τον Δρ. Anthony J. Davis.

SALISBURY – Το Livingstone College έκανε μια σημαντική ανακοίνωση στο πρόγραμμα Founder’s Day την Παρασκευή ότι θα συνεισφέρει εκατομμύρια δολάρια για την ανακαίνιση των κατοικιών της πανεπιστημιούπολης.

«Στις πρώτες 120 ημέρες μου, έχω εξασφαλίσει επενδύσεις κεφαλαίου ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων που θα χρησιμοποιήσουμε για να ξεκινήσουμε την ανακαίνιση των φοιτητικών μας εστιών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Livingstone, Δρ. Anthony J. Davis, ενώπιον ενός πλήρους ακροατηρίου.

«Περιμένετε ένα λεπτό, δεν είναι μόνο αυτό», είπε ο Ντέιβις, προσθέτοντας ότι βρήκε επιπλέον 3 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό του κολεγίου για να πάει στο έργο, για ένα μεγάλο σύνολο 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ντέιβις δέχτηκε χειροκροτήματα για την ανακοίνωση.

«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κάνουμε τους μαθητές να βολευτούν ενώ βρίσκονται στο ταξίδι τους», είπε ο Ντέιβις. «Θα ξεκινήσουμε την κατασκευή τον Μάιο. Το πληρώνω μπροστά γιατί οι μαθητές μου το αξίζουν».

Εκτός από αυτή την ανακοίνωση, ο Ντέιβις είπε επίσης ότι ο Mondale Robinson, απόφοιτος του κολλεγίου Livingstone το 2011 και δήμαρχος του Enfield, έχει υποσχεθεί 60.000 $ ετησίως για τα επόμενα 10 χρόνια.

Και, η Δρ Laticia Godette, ιδιοκτήτρια των εργαστηρίων Ottendorf, παρουσίασε στο κολέγιο μια επιταγή 50.000 δολαρίων, ως μέρος μιας συνεχιζόμενης υπόσχεσης.

Προκλητικές υποδομές έχουν ταλαιπωρήσει το ιστορικό μαύρο κολέγιο 144 ετών, με τους μαθητές να εκφράζουν μερικές φορές την απογοήτευσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ντέιβις αναφέρθηκε σε ένα σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός ατόμου που είπε ότι το κολέγιο «έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και πολύ καιρό».

«Αρχικά ενοχλήθηκα», είπε. «Αλλά συνειδητοποίησα ότι από όλα αυτά που ειπώθηκαν, αυτό ήταν το πιο πραγματικό. Αυτό το ίδρυμα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και πολύ καιρό – και θα είχε κλείσει πολύ καιρό, αν όχι για δύο λόγια – αλλά ο Θεός», και πάλι υπό το βροντερό χειροκρότημα του κοινού.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το Livingstone College παρέχει 4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τον προϋπολογισμό λειτουργίας του για υποτροφίες και επιχορηγήσεις επιμονής για να βοηθήσει τους μαθητές να παραμείνουν στο σχολείο, αναγκάζοντας να αναβάλουν έργα συντήρησης – μέχρι τώρα.

Ντέιβις, ως νεοεκλεγείς 13ου πρόεδρος, είπε ότι μία από τις προτεραιότητές του ήταν η ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών.

«Θα κάνει το 13 έναν τυχερό αριθμό», είπε ο επίσκοπος Kenneth Monroe, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Livingstone και ανώτερος επίσκοπος της Εκκλησίας AME Zion.

Η Ημέρα του Ιδρυτή γιορτάζει τον πρώτο και ιδρυτικό πρόεδρο του Κολλεγίου Livingstone, Δρ Τζόζεφ Τσαρλς Πράις. Ένας άμεσος απόγονος του Price, ο δισέγγονος Phillip Sherrill, παρευρέθηκε για να δώσει σχόλια εκ μέρους της οικογένειας.

Το 1879, ο Price άφησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και πήγε στην Ευρώπη για να εξασφαλίσει 10.000 $ για να ξεκινήσει αυτό το κολέγιο, είπε ο Sherrill. «Είναι υποχρέωση όλων μας να διασφαλίσουμε ότι αυτό το σχολείο δεν θα κλείσει ποτέ».

Μιλώντας σε φοιτητές, είπε: «Το μόνο που ζητάω είναι να κάνετε το καλύτερο δυνατό, να κάνετε το καλύτερο δυνατό και να βγείτε από εδώ για να το κάνετε καλύτερο, και όταν φύγετε, να το επιστρέψετε».

Ο Δρ. Jamal-Harrison Bryant, πάστορας της Ιεραποστολικής Βαπτιστικής Εκκλησίας New Birth στη Λιθωνία, Ga., ήταν ο κεντρικός ομιλητής. Παραθέτοντας μια εκπαιδευτική φιλοσοφία, είπε: «Κάθε περιττή βοήθεια αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της ανεξαρτησίας. Δεν θέλω τη βοήθεια αν εμποδίσει την ανάπτυξη».

Μοιράστηκε την ιστορία του ότι εγκατέλειψε το σχολείο στα 11ου βαθμό και ο σύμβουλος καθοδήγησής του που του προτείνει να πάει στο στρατό. Κατέληξε να πάρει το GED του και να εγγραφεί στο Morehouse College, και έγινε το πρώτο άτομο που το έκανε χωρίς να έχει κάνει το SAT και χωρίς να έχει το κατάλληλο GPA.

«Ένα ιστορικό μαύρο κολέγιο είδε την αξία μου και είδε τις δυνατότητές μου», είπε.

Ο Μπράιαντ κέρδισε αργότερα το πτυχίο Master of Divinity από το Πανεπιστήμιο Duke, όπου 43 χρόνια πριν φοιτήσει, ο παππούς του ήταν επικεφαλής μάγειρας. Στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στη φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στη Μεγάλη Βρετανία και αργότερα διδακτορικό από το The Graduate Theological Foundation.

Ξεκίνησε μια εκκλησία AME στο σαλόνι του στη Βαλτιμόρη, Md., η οποία έφτασε από 43 μέλη σε 10.000 στο αποκορύφωμά της.

Κήρυκας τρίτης γενιάς στην πίστη των ΑΜΕ, οδηγήθηκε να αλλάξει δόγματα και να γίνει βαπτιστής λειτουργός στην σημερινή εκκλησία του. Είπε ότι δεν κατάλαβε γιατί αυτή η κίνηση μέχρι που μια γυναίκα στην εκκλησία τον πλησίασε και τον ρώτησε αν τη θυμόταν, αλλά δεν το έκανε.

Ήταν ο σύμβουλος καθοδήγησής του από το γυμνάσιο, που του είπε ότι του χρωστούσε μια συγγνώμη που δεν πίστευε σε αυτόν.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με λιτανεία στο Μαυσωλείο Price στην πανεπιστημιούπολη, όπου τελέστηκε σύντομο μνημόσυνο και κατάθεση νέου στεφάνου, που αποτελεί ετήσια παράδοση την Ημέρα του Ιδρυτή.

Schreibe einen Kommentar