Ο πύραυλος ενισχύει τις πιθανότητες εισαγωγής στο κολέγιο

0
Ο πύραυλος ενισχύει τις πιθανότητες εισαγωγής στο κολέγιο

Είστε νέος στα μισά του μαθήματος και αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε καλή κατάσταση για να κάνετε αίτηση στο κολέγιο του επόμενου έτους; Σε αυτό το ιστολόγιο, θα σας καθοδηγήσουμε σε χρήσιμες σκέψεις για τις οποίες μιλάει η Μπρουκ κατά τη διάρκεια συμβουλευτικών συνεδριών για check-in στα μέσα του έτους με μαθητές στο κατώτερο έτος.

Το πρώτο πράγμα – και για την Μπρουκ, αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα – είναι να σχεδιάσετε και να εξερευνήσετε τα ενδιαφέροντά σας. Αυτό είναι ένα θέμα στο κανάλι της Brooke, αλλά στα μέσα της σχολικής ηλικίας σας, είναι πολύ σημαντικό να αρχίσετε να σκέφτεστε πέρα ​​από το πού θέλετε να πάτε στο κολέγιο. Ένα από τα πράγματα που πολλοί φοιτητές δεν έχουν όταν κάνουν αίτηση στο κολέγιο είναι η αίσθηση της κατεύθυνσης. Είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε το μέλλον για δύο διαφορετικούς λόγους. Το πρώτο είναι ότι σας κάνει έναν ελκυστικό υποψήφιο για το κολέγιο και σας δίνει κάτι για να μιλήσετε στα δοκίμια αίτησης για το κολέγιό σας όταν σας ρωτούν σε τι θέλετε να σπουδάσετε, γιατί θέλετε, ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας και τι είστε παθιασμένοι σχετικά με. Και αν δεν έχετε κάνει καμία από αυτές τις εργασίες πριν φτάσετε στις αιτήσεις σας, θα είναι δύσκολο να απαντήσετε σε τέτοιου είδους ερωτήσεις.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αρχίσετε να σκέφτεστε το μέλλον είναι πρακτικός και οικονομικός: μόνο το 50% περίπου των φοιτητών που παρακολουθούν πτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελειώνουν στην πραγματικότητα σε λιγότερο από έξι χρόνια. Περίπου το 23,5% όσων αποκτούν πτυχίο το ολοκληρώνουν μετά από τέσσερα χρόνια. Έτσι, υπάρχει μία στις πέντε περισσότερες πιθανότητες όταν πηγαίνετε στο κολέγιο, να μην το κάνετε σε τέσσερα χρόνια. Πολλές φορές, είναι επειδή οι μαθητές αλλάζουν ειδικότητες, και αν αλλάζετε ειδικότητα, πολλές φορές χρειάζεστε διαφορετικά μαθήματα που πρέπει να παρακολουθήσετε. Εάν πηγαίνετε σε ένα δημόσιο σχολείο, μερικές φορές οι απαιτήσεις είναι πολύ αυστηρές και τα μαθήματα είναι πολύ δύσκολο να μπείτε και μπορεί να ανταγωνίζεστε για να μπείτε σε μια τάξη που δεν μπορείτε να μπείτε, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθήσετε άλλο ένα εξάμηνο του κολεγίου για να μπω σε αυτή την τάξη. Απλά από υλικοτεχνική άποψη, αν θέλετε να τελειώσετε το κολέγιο σε τέσσερα χρόνια και δεν θέλετε να σπαταλήσετε τα χρήματα των γονιών σας ή τα χρήματά σας, δεν θέλετε να πάρετε δάνεια ή να έχετε υποτροφίες στη γραμμή επειδή οι υποτροφίες είναι συνήθως μόνο καλές Για τέσσερα χρόνια, είναι χρήσιμο να έχετε λίγο περισσότερη σταθερή αίσθηση κατεύθυνσης. Και πάλι δεν λέμε ότι πρέπει να υπολογίσεις όλη σου τη ζωή, αλλά με κάποια προγράμματα, αν δεν ξέρεις στην αρχή, μπορεί να σου κοστίσει πολύ περισσότερο στο τέλος.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε; Αυτό δεν είναι απλώς η εγγραφή σε ένα σωρό δραστηριότητες στην έκθεση δραστηριοτήτων σας που υποτίθεται ότι είναι στην περιοχή ενδιαφέροντός σας. Εσείς παίρνετε την πρωτοβουλία να προσπαθήσετε να καταλάβετε τα πράγματα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα παρακολουθήσετε ένα μάθημα αυτό το καλοκαίρι στο κοινοτικό κολέγιο στα οικονομικά επειδή σας ενδιαφέρει η τραπεζική ή η οικονομία, αλλά δεν είστε σίγουροι αν είστε καλοί σε αυτό. Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα διαδικτυακό μάθημα για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει. Υπάρχουν πολλά κολέγια και πανεπιστήμια που διαθέτουν πλήρη μαθήματα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και μπορείτε να ξεκινήσετε ανά πάσα στιγμή. Τρίτο: θα μπορούσατε να συμμετάσχετε σε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα. Ίσως θέλετε να κάνετε επιστημονική έρευνα ή ίσως σας ενδιαφέρει το θέατρο ή οι τέχνες και θέλετε να κάνετε αίτηση για ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα. Τέσσερα: θα μπορούσατε να οργανώσετε μια πρακτική άσκηση στην περιοχή ενδιαφέροντός σας. Υπάρχουν πολλές πρακτικές εκεί έξω στις οποίες μπορείτε να κάνετε αίτηση. υπάρχουν εικονικά, αυτοπροσώπως και άλλα στην κοινότητα. Μπορείτε ακόμη και να απευθυνθείτε απευθείας σε μικρές επιχειρήσεις και να ρωτήσετε εάν έχουν θέσεις πρακτικής άσκησης. Θα μπορούσατε να διαβάσετε ένα βιβλίο από έναν ειδικό στον τομέα που επιθυμείτε. Αν σας ενδιαφέρουν οι βιολογικές επιστήμες ή η έρευνα σε ζώα, πάρτε βιβλία από τους καταπληκτικούς ανθρώπους στον τομέα σας και διαβάστε τα. Εάν ενδιαφέρεστε για την επιστήμη του κλίματος, βρείτε τα πέντε καλύτερα μπεστ σέλερ των New York Times για την κλιματική επιστήμη και πηγαίνετε να τα διαβάσετε για να δείτε τι συμβαίνει και να κατανοήσετε τα ζητήματα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ομιλίες TED από άτομα που σας εμπνέουν. Μπορείτε να διαβάσετε τα προφίλ του LinkedIn, που είναι ένα από τα αγαπημένα πράγματα της Μπρουκ. Αν θέλετε να γίνετε θαλάσσιος βιολόγος, βρείτε τον καλύτερο θαλάσσιο βιολόγο που γνωρίζετε και, στη συνέχεια, βρείτε το LinkedIn του για να εξερευνήσετε πώς έφτασαν εκεί που βρίσκονται. Μπορείτε να δείτε τους διαφορετικούς δρόμους που ακολούθησαν οι άνθρωποι που σέβεστε και μπορείτε να βρείτε ένα μονοπάτι για τον εαυτό σας. Μπορείτε ακόμη και να παρακολουθήσετε ντοκιμαντέρ για άτομα του κλάδου σας, τα οποία μπορούν να δείξουν μεγάλο μέρος του πάθους σας.

Επομένως, δεν σας ζητάμε να βγείτε και να κερδίσετε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αυτό που σας ζητάμε να κάνετε είναι να βρείτε μια αίσθηση κατεύθυνσης. Και είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα αλλά πολύτιμα πράγματα στο ποτ πουρί των στοιχείων σας που συνδυάζετε μαζί για να γράψετε τα δοκίμιά σας στο κολέγιο και να πείτε στα κολέγια ποιοι είστε και τι σας ενδιαφέρει. Ό,τι κι αν είναι αυτό με το οποίο σας ενδιαφέρει ή για το οποίο σας αρέσει, εάν μπορείτε να το μετατρέψετε σε κάτι που ξεκινά από τον εαυτό σας και ένα προσωπικό έργο, πολλές φορές, αυτό πηγαίνει πολύ πιο μακριά στην αίτησή σας όσον αφορά το να δείξετε πώς παθιάζεστε με κάτι από το να εγγραφείτε σε ένα πρόχειρο σε μια έκθεση δραστηριοτήτων ή να γίνετε μέλος σε ένα κλαμπ.

Έτσι, αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για το πώς να εξερευνήσετε τα ενδιαφέροντά σας, αλλά είναι πραγματικά πιο εύκολο από ό,τι φαίνεται ή φαίνεται. Μπορεί απλώς να παρακολουθείτε ομιλίες TED στο Διαδίκτυο ή να διαβάζετε ένα βιβλίο. Ακόμα κι αν δεν κάνετε αίτηση στο Χάρβαρντ, ξεκινήστε να εξερευνάτε τις σταδιοδρομίες και να υπολογίζετε πού θέλετε να πάτε. Μη χάνετε χρόνο και χρήμα αλλάζοντας τρεις φορές το κολέγιο γιατί δεν το έχετε καταλάβει ακόμα.

Νούμερο δύο: μελέτη για το SAT και το ACT. Γνωρίζουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο με προαιρετική δοκιμή, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια παραπληροφόρηση που έρχεται στη σειρά όπου μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι επειδή είμαστε προαιρετικοί, δεν χρειάζεται να κάνουν το SAT ή το ACT. Στο 90% περίπου των κολεγίων και των πανεπιστημίων στα οποία πρόκειται να υποβάλετε αίτηση, μια εξαιρετική βαθμολογία μπορεί να σας βοηθήσει, όχι να σας βλάψει. Υπάρχουν σίγουρα ορισμένα στατιστικά στοιχεία από ορισμένα κολέγια και πανεπιστήμια, ειδικά εκείνα που κατατάσσονται από περίπου 20 έως 70, όπου η βαθμολογία του τεστ σας τραβάει πραγματικά πολύ βάρος, αρκεί να μην κάνετε αίτηση σε κολέγιο τυφλών. Υπάρχουν μια χούφτα κολέγια με τυφλά τεστ και είναι πιο εύκολο να τα ονομάσουμε από όλα αυτά που είναι προαιρετικά. Υπάρχουν οι UC, το CalTech και το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον—μέχρι να φτάσετε στο 50ο εκατοστημόριο, και μετά θα εξετάσουν τις βαθμολογίες σας για να δουν αν μπορούν να σας βοηθήσουν. Το άλλο πράγμα με το ότι τα UC είναι δοκιμαστικά προαιρετικά είναι ότι σημαίνει ότι οι εισαγωγές τους ήταν πολύ λιγότερο προβλέψιμες από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Επομένως, να ξέρετε ότι το παιχνίδι τυφλού τεστ είναι λεπτό και ριψοκίνδυνο και σας συνιστούμε πραγματικά να πάρετε τα SAT και ACT παπάκια σας στη σειρά. Το άλλο πράγμα είναι ότι οι υποτροφίες —ιδιαίτερα οι υποτροφίες αξίας— τείνουν να συνδέονται με τις βαθμολογίες των τεστ. Έτσι, εάν δεν έχετε, η ικανότητά σας να λάβετε αυτές τις καταπληκτικές υποτροφίες θα μειωθεί δυνητικά. Χωρίς βαθμολογία δοκιμής, μειώνετε πιθανώς το σύνολο των υποτροφιών σας και απλώς περιορίζετε τις επιλογές σας όταν κάνετε αίτηση στο κολέγιο. Ειδικά για οποιονδήποτε σκοπεύει να υποβάλει αίτηση σε κορυφαία κολέγια, ας πούμε εκείνα που κατατάσσονται 50 και άνω, μια βαθμολογία δοκιμής θα σας βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία.

Νούμερο τρία: σκεφτείτε τις συστάσεις των δασκάλων τώρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι το φθινόπωρο είναι πολύ μακριά, αλλά τώρα είναι μια καλή στιγμή να κοιτάξετε γύρω σας τους δασκάλους σας – σε πολλά κολέγια και πανεπιστήμια αρέσει να δουν συστάσεις από εκείνους τους καθηγητές κατώτερου έτους που ήταν μαζί σας για ένα ολόκληρο έτος – και Μάθετε ποιες έχουν ιστορίες για εσάς ή αρχίστε να επενδύετε στη σχέση σας με αυτούς τους δασκάλους. Αν έχουν ώρες γραφείου, αρχίστε να πηγαίνετε σε αυτούς των αγαπημένων σας δασκάλων και αρχίστε να κάνετε ερωτήσεις. Πριν το μάθημα, ρωτήστε τον καθηγητή σας πώς ήταν το Σαββατοκύριακο τους και ποια είναι τα σχέδιά του για τις διακοπές. Να είστε φιλικοί και καλοί και αρχίστε να γίνετε φίλοι με τους δασκάλους σας. Εάν εργάζεστε σε ένα επιστημονικό έργο, ρωτήστε τον καθηγητή βιολογίας σας αν τον πειράζει να σας πουν τη γνώμη τους για την ιδέα σας. Επενδύστε στους δασκάλους σας, κάντε τους ερωτήσεις, ασχοληθείτε μαζί τους και δημιουργήστε μια σχέση μαζί τους γιατί θα τους διευκολύνει πολύ να γράψουν μια επιστολή για εσάς.

Τέλος, νούμερο τέσσερα: κρατήστε τους βαθμούς σας ψηλά. Αυτό πρέπει να είναι απλό και εύκολο. Εάν έχετε μαθήματα AP, μελετήστε για αυτά και λάβετε καλές βαθμολογίες AP. Ακόμη και σε κολέγια προαιρετικά και τυφλά κολέγια, πολλά από αυτά αρχίζουν να χρησιμοποιούν τις βαθμολογίες AP ως ραβδί μέτρησης εισδοχής. Οι UC εξετάζουν τις βαθμολογίες AP παρόλο που δεν εξετάζουν τις βαθμολογίες SAT και ACT. Άρα, είναι τυφλό, αλλά μόνο τυφλό SAT και ACT, όχι AP-τυφλό.

Ελπίζουμε αυτές οι πληροφορίες να σας φανούν χρήσιμες όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να περνάτε το χρόνο σας στο διάλειμμα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή ενδιάμεσα!

Schreibe einen Kommentar