Ο σχεδιαστής αποκαλύπτει γιατί το S2000 είναι τόσο διαχρονικό

0
Ο σχεδιαστής αποκαλύπτει γιατί το S2000 είναι τόσο διαχρονικό

Η ιδιοφυΐα του Honda S2000 είναι ότι είναι απλό, αλλά διαχρονικό.Κρατώντας ψηλά

Σήμερα, το Honda S2000 αναγγέλλεται ως ένα από τα πιο εμβληματικά οχήματα στην ιστορία, ένα αυτοκίνητο που άντεξε εκπληκτικά καλά παρά την ηλικία του. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει με τα αυτοκίνητα, καθώς πολλά είτε έχουν ξεθωριάσει στην αφάνεια είτε έχουν απορριφθεί επειδή δείχνουν την ηλικία τους. Επομένως, είναι ενδιαφέρον να λάβουμε την άποψη ενός σχεδιαστή για το γιατί συμβαίνει αυτό, όπως μας παρέχει το The Sketch Monkey αυτό το πρόσφατο βίντεο.

Η απλότητα είναι το κλειδί

Στο συγκεκριμένο κλιπ, το The Sketch Monkey συζητά τις διαφορές μεταξύ των AP1 και AP2αλλά στην πραγματικότητα ξεκινά μιλώντας για το SSM πρωτότυπο, το οποίο ήταν λίγο μπροστά από την εποχή του σχεδιαστικά με προβολείς τοποθετημένους στον προφυλακτήρα. Προφανώς, αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που δεν έφτασαν στην παραγωγή, αλλά ο οικοδεσπότης μας σημειώνει ότι λατρεύει την απλότητα του μπροστινού τμήματος του S2000, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να εκσυγχρονιστεί για μια νέα έκδοση χωρίς να αλλάξει πάρα πολλά.

Μερικές Διαφορές

Ο οικοδεσπότης μας επισημαίνει επίσης τις λεπτές σχεδιαστικές διαφορές μεταξύ του AP1 και του AP2, κυρίως, την παρουσία „κομμένων“ εισαγωγών στις κάτω γωνίες του μπροστινού προφυλακτήρα στο αρχικό μοντέλο, οι οποίες καλύφθηκαν στο AP2, ενώ το τελευταίο είχε επίσης ένα πρόσθετο «πτερύγιο» στη μάσκα και κάποιες αλλαγές στους προβολείς. Υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν το ένα έναντι του άλλου, αλλά ο πιο απλός σχεδιασμός AP1 αρέσει ομολογουμένως στο The Sketch Monkey.

Beefy Fenders

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του S2000 που το βοηθά να ξεχωρίζει από το πακέτο είναι τα φαρδιά του φτερά, τα οποία καμπυλώνουν προς τα πάνω προς το καπό και ακόμη και πάνω από αυτό, δίνοντας στο αυτοκίνητο μια πολύ μυώδη εμφάνιση. Κοιτάζοντας το μπροστινό μέρος ενώ στέκεστε, αυτό γίνεται πολύ πιο εμφανές και υπερβολικό, ειδικά όταν συνδυάζεται με το σε μεγάλο βαθμό επίπεδο καπό.

Επίδραση αδυνατίσματος

Από το πλάι, αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο, και μπορούμε επίσης να δούμε την κλασική σχεδίαση σπορ αυτοκινήτου που ακολουθεί το S2000 – κοντοί προεξοχές και έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ. Και πάλι, η σχεδίαση εδώ είναι αρκετά απλή με γραμμή στο πάνω μέρος του σώματος και ένα κόψιμο στο κάτω μέρος, τα οποία βοηθούν στο να φαίνεται το S2000 πιο λεπτό.

Μείνετε φρέσκοι

Ενώ πολλοί θα υποστηρίξουν ποιο είναι καλύτερο – το AP1 ή το AP2 – είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί και τα δύο αυτοκίνητα παραμένουν τόσο δημοφιλή σήμερα. Κάθε ένα διαθέτει ένα πραγματικά διαχρονικό σχέδιο που φαίνεται εξίσου φρέσκο ​​σήμερα όπως πριν από δύο και πλέον δεκαετίες, και αυτό δεν είναι κάτι που τα περισσότερα αυτοκίνητα μπορούν να ισχυριστούν.

Schreibe einen Kommentar