Πέθανε ο διάσημος κορεάτης καθηγητής βιολιού Ναμ Γιουν Κιμ

1
Πέθανε ο διάσημος κορεάτης καθηγητής βιολιού Ναμ Γιουν Κιμ

Ο αξιοσέβαστος Νοτιοκορεάτης βιολιστής και δάσκαλος πέθανε σήμερα, σε ηλικία 74 ετών, μετά από μακρά, χρόνια ασθένεια

Απόφοιτος του Η Σχολή Τζούλιαρντόπου σπούδασε με Ιβάν Γκαλαμιάν και Φέλιξ Γκαλιμίρ, Ναμ Γιουν Κιμ ήταν πρώην νικητής του κορυφαίου βραβείου στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολιού Tibor Varga. Στη συνέχεια έκανε μια αξιόλογη διδακτική καριέρα στη Νότια Κορέα ως μακροχρόνια καθηγήτρια βιολιού στη Σεούλ. Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών της Κορέας και το Κορεατικό Εθνικό Ινστιτούτο για τους Ταλαντούχους στις Τέχνες και υπηρέτησε στην κριτική επιτροπή πολλών διεθνών διαγωνισμών βιολιού – συμπεριλαμβανομένων των διαγωνισμών Queen Elisabeth, Sibelius, Hannover και Tchaikovsky.

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας καριέρας της, της απονεμήθηκαν πολλά βραβεία για τις υπηρεσίες της στη μουσική, συμπεριλαμβανομένων των κορεατικών μεταλλίων Eun-Kwan και Ok-Kwan.

της Σεούλ Νέα Yonhap έχει αναφερθεί σήμερα στην κα Ναμ Γιουν Κιμ ως «Νονά του κορεατικού κόσμου του βιολιού για περισσότερα από 40 χρόνια».

«Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπητέ φίλε και συνάδελφε» Σλόμο Μιντς είπε σήμερα. «Η Nam Yun Kim κι εγώ σπουδάσαμε μαζί στο Juilliard και τη γνωρίζω για δεκαετίες ως μία από τις καλύτερες καθηγήτριες και κριτές διαγωνισμών στον κόσμο».

«Η ιστορία του βιολιού θα είναι για πάντα συνδεδεμένη με το όνομά της», βιολιστής Λούσι Ρόμπερτ είπε σήμερα. «Θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας, οι αυθόρμητες παρατηρήσεις της, η αίσθηση του χιούμορ και το γέλιο της».

«Ήσουν το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή μου» Κιούνγκ Σουν Λι, ελαττωματικό μέλος στο βιολί του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ και της Μουσικής Σχολής Τζέικομπς του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, δήλωσε σήμερα. «Έβαλες το στίγμα σου στην ιστορία και είσαι άρρωστος για πολύ καιρό, αλλά εξακολουθείς να μας αφήνεις πολύ σύντομα».

Οι μαθητές του Nam Yun Kim περιλάμβαναν VC Artists SooBeen Lee, Inmo Yang, Ji Young Lim, Yoojin Jang, και Κλάρα-Τζούμι Κανγκ.

Τα συλλυπητήρια μας είναι στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους μαθητές της.

Schreibe einen Kommentar