Πικάπ τέχνης για την τάξη – Teachnet.com

0
Πικάπ τέχνης για την τάξη – Teachnet.com
DIY πικάπ για τέχνη μαρκαδόρων -

Του Lee Shiney

Ως επαγγελματίας καλλιτέχνης, ένας τρόπος που έχω επιλέξει να μοιραστώ τα έργα μου είναι με έργα DIY. Επειδή μεγάλο μέρος της δουλειάς μου γίνεται χρησιμοποιώντας πικάπ, ήθελα να βρω έναν τρόπο να φτιάχνω πικάπ από άμεσα διαθέσιμα εξαρτήματα. Αυτό το αποτέλεσμα είναι το πρώτο από τα έργα μου που έγινε αποδεκτό από τη Wichita, Arts Partners με έδρα το Κάνσας για συμπερίληψη στα προγράμματά τους που βασίζονται στην τάξη. Δεν προορίζεται να είναι ένα σχέδιο μαθήματος, αλλά μάλλον, είναι μια προσπάθεια να δείξει ποιες είναι οι δυνατότητες για διασκεδαστικά έργα τέχνης που δεν κοστίζουν ένα χέρι και ένα πόδι.

Ενώ έψαχνα για έναν φθηνό τρόπο για να φτιάξω πικάπ για χρήση στην τάξη, σκόνταψα να χρησιμοποιήσω δύο πλαστικά ποτήρια, το ένα μέσα στο άλλο. Τα δύο βασικά εξαρτήματα για να γίνει αυτό το έργο είναι πολύ απλά – (1) Τοποθετώ ένα κάλυμμα μεταξύ των δύο, κατά προτίμηση πλαστικό, που είναι αρκετά παχύ ώστε να επιτρέπει στο ένα φλιτζάνι να περιστρέφεται πάνω στο άλλο όταν είναι ανάποδα. (2) Ο πάτος του κυπέλλου πρέπει να είναι ελαφρώς κοίλος. Με αρκετή στρογγυλοποίηση του πάτου του φλιτζανιού, κάνει το κύπελλο να περιστρέφεται σε ένα πολύ μικρό σημείο, μειώνοντας έτσι την τριβή. Η δεκάρα που είναι κολλημένη στο κέντρο του πλαστικού δίνει στο κύπελλο ένα πιο ανθεκτικό σημείο για στύψιμο. Με τα κύπελλα στραμμένα προς τα κάτω, επιτυγχάνεται κάποια επιπλέον σταθερότητα. Από εκεί, το μόνο που χρειάζεται για να τελειώσει ένα πικάπ είναι να κολλήσετε, ή ακόμα και με ταινία, ένα κομμάτι χαρτόνι στο επάνω κύπελλο.

Σχέδιο μαρκαδόρων σε χαρτί χρησιμοποιώντας DIY πικάπΑυτό είναι το μέρος του κτιρίου. Η δημιουργία της τέχνης είναι απλώς μια συντονισμένη διαδικασία περιστροφής του χαρτονιού με το χέρι, ενώ το ζιγκ-ζαγκ ενός μαρκαδόρου μπρος-πίσω. Μην προσπαθήσετε να «κάνετε» κυματιστές γραμμές. Το κινούμενο πικάπ θα κάνει τη δουλειά για εσάς. Ένα απλό χτύπημα σε ευθεία γραμμή είναι το μόνο που χρειάζεται. Πρακτική.

Αυτό το σπιτικό πικάπ μπορεί να δώσει στα παιδιά μια εξαιρετική ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους «spin art» χρησιμοποιώντας μαρκαδόρους ή μπογιά. Μέσω του πειραματισμού, μπορούν να μάθουν για τους ομόκεντρους κύκλους, τις σπείρες και τα μοτίβα από πέταλα λουλουδιών τύπου «Spirograph» που συνοδεύονται από πειραματισμό και δεξιοτεχνία. Σκεφτείτε διάφορα οικιακά εργαλεία ή παιχνίδια που διαθέτουν κινητήρες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κίνηση του πικάπ. Ένα παράδειγμα είναι να βάλετε ένα μολύβι (με γόμα) σε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι. Ένα άλλο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα μηχανοκίνητο αυτοκίνητο, που κρατιέται κάτω από το τραπέζι. Αυτοσχεδιάστε και εξερευνήστε.


Οι Lee και Lajean Shiney είναι οι αρχικοί δημιουργοί και εκδότες του Teachnet.com. Μετά την επιτυχημένη θεραπεία του καρκίνου το 2001, ο Lee Shiney έκανε μια αλλαγή καριέρας και έγινε καλλιτέχνης με πλήρη απασχόληση. Δημοσιεύει blog στο www.artfactory.orgτο πλήρες χαρτοφυλάκιό του βρίσκεται στο www.leeshiney.comκαι έχει μικρή, φθηνή δουλειά διαθέσιμη στο κατάστημά του στο Etsy.

«Λίγο καιρό πριν, καθώς σκεφτόμουν τη διακύμανση του εισοδήματος που σχετίζεται με το να είμαι καλλιτέχνης πλήρους απασχόλησης, αποφάσισα ότι αν δεν πουλούσα πολλά έργα τέχνης τη δεδομένη στιγμή, θα έπρεπε να προσπαθήσω να δώσω κάτι. Αυτό πήρε τη μορφή του να μοιράζομαι τα ταλέντα μου (κυρίως μέσα στην τάξη Συνεργάτες Τεχνών), και να μοιράζομαι τα έργα τέχνης μου φτιάχνοντας μικρά κομμάτια που ήταν αρκετά φθηνά ώστε οι φίλοι μου να μπορούσαν πραγματικά να αντέξουν οικονομικά να τα αγοράσουν. Ένα παρακλάδι από αυτό ήταν η δημιουργία ενός Κατάστημα Etsy. Η αγορά μερικών από τα μικρά έργα εκεί πραγματικά με βοηθά να χρηματοδοτήσω ως καλλιτέχνη και λαμβάνετε αυθεντικά χειροποίητα έργα, όχι φτηνές εκτυπώσεις. Θα πρέπει πραγματικά να τα ελέγξετε. Φτιάχνουν υπέροχα δώρα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για τον μυστικό φίλο σας στο σχολείο. Απλώς πείτε όχι στις παραδοσιακές καρδιές σε μια κούπα!».

Schreibe einen Kommentar