Πρέπει να βάλετε αγώνα στην Αίτησή σας στο Κολέγιο;

1
Πρέπει να βάλετε αγώνα στην Αίτησή σας στο Κολέγιο;

Θα πρέπει να κρύψετε τη φυλή σας στις αιτήσεις σας στο κολέγιο; Θα μιλήσουμε για αυτήν την ερώτηση, μερικές διαφορετικές πλευρές της ιστορίας και μερικά παραδείγματα εμπειριών προηγούμενων μαθητών για να ελπίζουμε ότι θα το ξεμπερδέψουμε για εσάς.

Η απόκρυψη πληροφοριών είναι κάτι που κάνουν πολλοί άνθρωποι σε κάθε είδους εφαρμογές. Εάν απολυθήκατε από την τελευταία σας δουλειά, δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι πρέπει να βάλετε αυτές τις πληροφορίες στην επόμενη αίτησή σας, επειδή αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν σαφώς να βλάψουν τις πιθανότητές σας αντί να τις βοηθήσουν. Η Brooke έχει επίσης μιλήσει στο παρελθόν για αυτήν την ιδέα όσον αφορά την προσαρμογή της αίτησής σας, όπως ίσως να μην γράφει για αγώνες ψυχικής υγείας, καθώς μπορεί να επισημάνει την αίτησή σας στο κολέγιο και επομένως μπορεί να μην είναι προς το συμφέρον σας.

Η φυλή είναι διαφορετική γιατί, σε έναν τέλειο κόσμο, δεν θα έπρεπε πραγματικά να έχει καμία σημασία, και θα μπορούσατε να τσεκάρετε ό,τι κουτάκι θέλετε και να επιλέξετε να μιλήσετε για αυτό ή όχι, και αυτό που θα είχε μεγαλύτερη σημασία σε κάθε περίπτωση θα ήταν ποιος είστε.

Αλλά αυτό δεν είναι πραγματικότητα. Και με δεδομένες τις τρέχουσες αγωγές στο Ανώτατο Δικαστήριο, γνωρίζουμε ότι η φυλή έχει σημασία.

Κατά την τελευταία δεκαετία, γνωρίζαμε ότι το Χάρβαρντ και σίγουρα άλλα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια χρησιμοποιούν τη φυλή ως παράγοντα για τις εισαγωγές τους, και αυτό είναι πολύ εμφανές στα στατιστικά στοιχεία και τα ποσοστά εισδοχής τους όταν χωρίζονται ανά φυλή. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι υπεύθυνοι εισαγωγής σε πολλές περιπτώσεις έχουν απονείμει υψηλότερες «προσωπικές βαθμολογίες» σε μαθητές ορισμένων φυλών έναντι άλλων.

Εξετάζοντας το ποσοστό αποδοχής ανά φυλή/εθνικότητα και ακαδημαϊκό δεκαδικό – που σημαίνει διαίρεση των μαθητών σε εκατοστημόρια του 10 – διαπιστώνουμε ότι στην κορυφαία δεκαημέρια, οι λευκοί μαθητές μπαίνουν με ποσοστό 15,3%, οι Ασιάτες Αμερικανοί φοιτητές εισέρχονται με ποσοστό 12,1%, οι Αφροαμερικανοί φοιτητές εισέρχονται με ποσοστό 56,1%, οι Ισπανόφωνοι φοιτητές εισέρχονται με ποσοστό 31,3% και το ποσοστό αποδοχής για όλους τους αιτούντες είναι συνολικά 14,6%. Αυτά τα δεδομένα είναι εκπληκτικά για πολλούς ανθρώπους, επειδή πάντα γνωρίζαμε ότι υπάρχει κάποιο ρόλο που παίζει η φυλή στις εισαγωγές, αλλά πολλοί δεν συνειδητοποιούσαν σε ποιο βαθμό.

Έτσι, όταν επιλέγετε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να λάβετε υπόψη τι κάνουν τα κολέγια και τα πανεπιστήμια με αυτό το πλαίσιο ελέγχου. Ένα άλλο διάγραμμα από τη μήνυση του Χάρβαρντ δείχνει ότι το να είσαι Ασιάτης έχει στην πραγματικότητα αρνητικό συντελεστή εκτίμησης για τις πιθανότητες εισαγωγής σου στο Χάρβαρντ μεταξύ των τάξεων του 2009 και του 2016. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξατε το πλαίσιο Ασίας, έχετε αρνητική πιθανότητα εισδοχής.

Με την υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ολοκληρώνεται, ενδέχεται να μην έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε επειδή μπορεί να μην υπάρχει πλαίσιο ελέγχου το επόμενο φθινόπωρο. Αλλά πιστεύουμε ότι η φυλή θα εξακολουθεί να έχει σημασία στις εισαγωγές, επειδή μπορούμε να δούμε από αυτές τις αγωγές ότι ο αγώνας δεν είναι απλώς ένα „κουτί ελέγχου“, αλλά θεωρείται επίσης ολιστικά.

Έτσι, ενώ μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα κολέγια θα αρχίσουν να εστιάζουν σε ουδέτερες από τη φυλή εναλλακτικές λύσεις για να αποκτήσουν ποικιλομορφία, όπως χαμηλό εισόδημα ή πρώτη γενιά, η Brooke πιστεύει ότι μπορεί να δούμε το πλαίσιο ελέγχου αγώνα να αντικατασταθεί με ένα πλαίσιο που είναι βασικά „Πώς είναι είστε διαφορετικοί;» Εκθεση ΙΔΕΩΝ.

Αυτά τα δοκίμια μπορεί να αρχίσουν να έχουν μεγαλύτερη σημασία επειδή προβάλλουν την αφήγηση της διαφορετικότητας και εμφανίζουν δευτερεύοντες δείκτες φυλής όπως η ανεκτικότητα, η αποδοχή και η υπέρβαση των προκλήσεων λόγω διακρίσεων. Ως εκ τούτου, τα δοκίμια ποικιλομορφίας μπορεί να είναι ακόμη πιο πολύτιμα και μπορεί να γίνουν μια εναλλακτική λύση στη συνεκτίμηση της φυλής στις εισαγωγές, τουλάχιστον σε πανεπιστήμια υψηλής ανταγωνιστικότητας.

Για μια ματιά στο πώς μπορεί να μοιάζει αυτό, μπορούμε να δούμε τι κάνει ήδη το Duke University: προσφέρει ένα προαιρετικό δοκίμιο για τη διαφορετικότητα. Η ερώτησή τους αναφέρει: «Αναζητούμε ένα ποικίλο φοιτητικό σώμα που να ενσωματώνει το ευρύ φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, μας ενδιαφέρει τι θα θέλατε να μοιραστείτε για τις εμπειρίες σας και πώς αυτές έχουν επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε τον εαυτό σας.“

Αυτή η ερώτηση είναι το μέλλον της φυλής στις εισαγωγές κολεγίων και σημαίνει ότι αν θέλετε να μιλήσετε για το ιστορικό σας, θα πρέπει να το κάνετε σημαντικό με τρόπο που παρακολουθεί την ιστορία, όχι μόνο ως αναγνωριστικό ή πλαίσιο ελέγχου.

Αλλά σύμφωνα με την εμπειρία της Μπρουκ, αυτό δεν είναι πραγματικά ξεκάθαρο και υπάρχουν επιλογές που πρέπει να γίνουν. Έχει δει δύο φοιτητές να πηγαίνουν στο Χάρβαρντ γράφοντας δοκίμια που ενστερνίζονται σαφώς την κουλτούρα τους ως φοιτητές της Νότιας ή Ανατολικής Ασίας, ενώ ένας άλλος μισός Ασιάτης φοιτητής μπήκε σε δύο από τα HYPS (Χάρβαρντ, Γέιλ, Πρίνστον, Στάνφορντ) υποβαθμίζοντας το ασιατικό μισό της ταυτότητάς του γιατί μπορεί να λειτουργούσε ενάντια στα συμφέροντά του. Έχει δουλέψει με μια άλλη Ασιάτισσα φοιτήτρια που μίλησε για τη φυλή της σε έναν κυρίως λευκό κόσμο και απορρίφθηκε νωρίς από τον Penn, αλλά μπήκε στο MIT.

Ένα πρόσφατο άρθρο των New York Times παρουσίαζε προφίλ Ασιάτες φοιτητές που έκρυβαν ή υποβάθμισαν τη φυλή και την εθνικότητα τους για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για εισαγωγή. Και υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι που επέλεξαν να υποβαθμίσουν το υπόβαθρό τους. Μερικοί μαθητές απλώς δεν επέλεξαν το πλαίσιο. Άλλοι μαθητές έκρυψαν ορισμένες από τις στερεότυπες «ασιατικές» δραστηριότητές τους. Για παράδειγμα, μια μαθήτρια αποφάσισε να μην μιλήσει για τα ταλέντα της στο σκάκι στην αίτησή της επειδή δεν ήθελε να της κάνουν στερεότυπα. Επιπλέον, ορισμένοι μαθητές τροποποίησαν όσα έγραψαν στα δοκίμιά τους και απέφυγαν ορισμένες αφηγήσεις, όπως το να μην αφηγηθούν την ιστορία του «Ασιάτη μετανάστη» σχετικά με το πόσο δύσκολο ήταν να μάθουν αγγλικά όταν μετακόμισαν στην Αμερική — κάτι που η Μπρουκ συμφωνεί ότι είναι στη λίστα με τα κλισέ της. δοκίμια, φυλή και εθνικότητα κατά μέρος. Είναι σημαντικό να μην γράψετε μια «κοινή» ιστορία και να βρείτε κάτι ασυνήθιστο για να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε. Επίσης, οι Ασιάτες μαθητές ως ομάδα τείνουν να υπερεκπροσωπούνται, και ως εκ τούτου, οι αφηγήσεις τους τείνουν να γίνονται «λιγότερο πρωτότυπες» πιο γρήγορα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη τιμωρία από έναν μαθητή από άλλο υπόβαθρο.

Πρέπει να επιλέξετε εάν πιστεύετε ή όχι ότι η προσθήκη του ιστορικού σας στην εφαρμογή σας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την καλύτερη ιστορία σας ή να την εμποδίσετε. Το παιχνίδι στις παραδοχές είναι να πεις μια ιστορία που θα ξεχωρίσει. Σκεφτείτε λοιπόν: θα το κάνει αυτό μιλώντας για τη φυλή σας;

Όταν αποφασίζετε αν θα συμπεριλάβετε τη φυλή και το υπόβαθρό σας, αναρωτηθείτε γιατί η φυλή σας έχει σημασία, πώς η φυλή σας ή οι εμπειρίες που σχετίζονται με αυτήν σας κάνουν να ταιριάζει καλύτερα στο κολέγιο και πώς οι εμπειρίες σας έχουν ενημερώσει ποιοι είστε και σας βοηθούν να φέρετε τη διαφορετικότητα στους άλλους . Εάν αυτές οι πληροφορίες δεν εξυπηρετούν την ιστορία ή την αφήγηση που λέτε ή δεν σας βοηθούν επειδή είναι μια πολύτιμη κάρτα «διαφορετικότητας», μπορεί να μην είναι προς το συμφέρον σας να τη συμπεριλάβετε στην αίτησή σας.

Υπάρχει μια άλλη πλευρά σε αυτό: εάν προέρχεστε από μια υποεκπροσωπούμενη μειονότητα, θα γίνει πολύ σημαντικό να μιλήσετε για τη φυλή και τη διαφορετικότητά σας όταν έχετε την ευκαιρία. Εάν τα κολέγια αρχίσουν να χρησιμοποιούν αυτού του είδους τις αφηγήσεις «τυφλών αγώνων» ως αντικατάσταση της πραγματικής φυλής, θα χρειαστεί να αξιοποιήσετε τις εμπειρίες σας για να ανταγωνιστείτε καλύτερα στο τοπίο των εισαγωγών. Σε αυτά τα ανταγωνιστικά σχολικά περιβάλλοντα, υπάρχουν πάρα πολλοί κατάλληλοι υποψήφιοι που έχουν υψηλές ΣΔΣ και τα κολέγια γίνονται πιο προαιρετικά. Η ιστορία σας είναι το μόνο που έχετε για να κόψετε τον θόρυβο αυτή τη στιγμή, και επομένως, θα έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Και μέρος της ιστορίας σας είναι η διαφορετικότητα, από όπου κι αν είστε.

Εάν μπορείτε να βρείτε το εσωτερικό σας φοβερό, να το βάλετε σε χαρτί και να το μοιραστείτε με τον κόσμο, υπάρχει αναμφισβήτητο το ανθρώπινο πνεύμα, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή τη φυλή σας. Δεν θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου πρέπει να κρύβουμε ποιοι είμαστε. Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου γιορτάζουμε αυτό που είμαστε. Και πιστεύουμε ότι η ιστορία, η αφήγηση ή το δοκίμιό σας είναι το μαγικό κλειδί που διαθέτουμε που μπορεί να συμπυκνώσει ποιοι είμαστε με τρόπο που δημιουργεί νόημα και σημασία και μπορεί τελικά να διαπεράσει την ατυχή μάχη που είναι οι αριθμοί, η δικαιοσύνη, οι ποσοστώσεις και οι πολιτικές που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανταποκριθούμε, να αντιδράσουμε και να κάνουμε επιλογές. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται για το αν πρέπει ή όχι να βάλετε ανταγωνισμό στην αίτησή σας στο κολέγιο και ελπίζουμε ότι αυτό το ιστολόγιο σας βοήθησε τουλάχιστον να κατανοήσετε ορισμένα από αυτά τα στοιχεία και να σας έδωσε ερωτήσεις για να σκεφτείτε. όταν προσπαθείς να πάρεις αυτή την απόφαση.

Schreibe einen Kommentar