Προσθέστε ανοιξιάτικους βολβούς στο τοπίο σας

1
Προσθέστε ανοιξιάτικους βολβούς στο τοπίο σας

Είναι φθινόπωρο, και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να φυτέψουμε ανοιξιάτικους βολβούς. Έτσι, μπορώ να απολαμβάνω ανθοφορίες και χρωματισμούς από τις αρχές της άνοιξης μέχρι την αρχή του καλοκαιριού, χρησιμοποιώ μια ευρεία γκάμα ειδών και ποικιλιών βολβών. Σε αυτό το βίντεο, δείχνω πολλούς τρόπους για να φυτέψετε βολβούς και τι πρέπει να έχετε κατά νου καθώς κάνετε.

,,,,,,,,,,,,,

Μεταξύ των πολλών ειδών βολβών που φυτεύω είναι οι χιονοστιβάδες, οι οποίες θα είναι οι πρώτες που θα εμφανιστούν την άνοιξη, και οι άλιες, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και θα κάνουν ένα φανταστικό σόου για να τελειώσει η σεζόν με μεγάλα σφαιρικά μωβ λουλούδια στην κορυφή των μακριών μίσχων. Φυσικά, έχω και νάρκισσους, νάρκισσους και όλους τους άλλους βολβούς που θα περίμενες.

Συγχρονισμός

Εάν ζείτε στη Βόρεια Αμερική, το φθινόπωρο είναι το γενικό παράθυρο ευκαιρίας για τη φύτευση βολβών που ανθίζουν την άνοιξη. Για όσους βρίσκονται στις βόρειες πολιτείες μέχρι τις κεντρικές πολιτείες, η καλύτερη εποχή είναι μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Από τις κεντρικές πολιτείες και νοτιότερα, ο Οκτώβριος έως τον Ιανουάριο είναι ιδανικός.

Μένω στην περιοχή της Ατλάντα της Τζόρτζια, στη ζώνη 7β. Ο Νοέμβριος είναι ο ιδανικός χρόνος φύτευσης βολβών για εδώ. Μια δροσερή μέρα με ελαφρώς υγρό χώμα είναι αυτό που προσέχω.

Βάθος

Η φύτευση στο κατάλληλο βάθος είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για βολβούς. Ο γενικός κανόνας είναι να φυτέψετε δύο έως τρεις φορές πιο βαθιά από το ύψος του βολβού. Έτσι, εάν ένας λαμπτήρας έχει ύψος 2 ίντσες, σκάψτε μια τρύπα βάθους μεταξύ 4 και 6 ιντσών.

Ο ίδιος κανόνας ισχύει για τους μικρότερους λαμπτήρες, συμπεριλαμβανομένων των μικροσκοπικών λαμπτήρων χιονιού που μπορεί να έχουν ύψος μικρότερο από μια ίντσα.

Βολβοί λουλουδιών

Το μέγεθος των βολβών υπαγορεύει πόσο βαθιά πρέπει να φυτευτούν. Ο γενικός κανόνας είναι να φυτέψετε δύο έως τρεις φορές πιο βαθιά από το ύψος του βολβού.

Εδαφος

Εάν οι βολβοί κάθονται σε υγρό έδαφος, θα σαπίσουν, επομένως είναι σημαντικό να τροποποιήσετε το έδαφος που έχει κακή αποστράγγιση. Η προσθήκη οργανικής ύλης στο έδαφος θα βοηθήσει στην καλύτερη αποστράγγιση του βαρέως αργιλώδους εδάφους και θα βοηθήσει επίσης το αμμώδες έδαφος με γρήγορη αποστράγγιση να διατηρήσει την υγρασία. Πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με την προσθήκη οργανικής ύλης, ιδιαίτερα τελικού κομπόστ.

Το κρεβάτι μου για φύτευση βολβού έχει κόκκινο αργιλώδες χώμα, το οποίο είναι καλό για τη συγκράτηση των θρεπτικών συστατικών, αλλά αργά στην αποστράγγιση. Το χώμα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν ξεκινήσω να το τροποποιώ γιατί συνεχίζω να προσθέτω οργανική ύλη κάθε χρόνο. Εάν δεν έχετε λίπασμα, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα φύλλα — χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε οργανικό υλικό είναι άμεσα διαθέσιμο σε εσάς.

Διάστημα

Οι βολβοί είναι αρκετά επιεικοί όταν πρόκειται για απόσταση. Οι μικροί λαμπτήρες θα έχουν την καλύτερη απόδοση με περίπου 2 έως 4 ίντσες χώρο μεταξύ τους και οι μεγάλοι λαμπτήρες όπως 4 έως 6 ίντσες. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές τεχνικές απόστασης που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Αν θέλετε μια νατουραλιστική εμφάνιση, μπορείτε απλώς να πάρετε τους βολβούς σας και να τους πετάξετε στο κρεβάτι του χώματος και να τους φυτέψετε όπου κι αν προσγειωθούν. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια ομοιόμορφη παρτίδα λαμπτήρων ή ένα μείγμα διαφορετικών ποικιλιών λαμπτήρων.

Για οργανωμένη εμφάνιση, μπορείτε να τακτοποιήσετε τους λαμπτήρες ακριβώς εκεί που θέλετε και στο προτεινόμενο διάστημα, με έναν λαμπτήρα ανά τρύπα.

Εάν πρόκειται για διαδοχικές ανθοφορίες, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε την επιλογή τρία, που είναι να μοιραστείτε τις τρύπες φύτευσης. Σκάψτε μια τρύπα και στρώστε σε βολβούς, μικρούς και μεγάλους.

Για μια πραγματική έκρηξη συμπυκνωμένου χρώματος, φυτέψτε πέντε έως επτά βολβούς της ίδιας ποικιλίας στενά μεταξύ τους αλλά σε ξεχωριστές τρύπες.

Μπορείτε να ομαδοποιήσετε τους βολβούς μαζί για πυκνά, εντυπωσιακά κομμάτια από πολύχρωμες ανθίσεις.

Μπορείτε να ομαδοποιήσετε τους βολβούς μαζί για πυκνά, εντυπωσιακά κομμάτια από πολύχρωμες ανθίσεις.

Σκάψιμο

Ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για να κάνετε τρύπες για φύτευση βολβών είναι να χρησιμοποιήσετε α κοχλίας λαμπτήρα, το οποίο συνδέεται σε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι. Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας είναι πλήρως φορτισμένη — και δεν βλάπτει να έχετε εφεδρική μπαταρία.

Χρησιμοποιήστε τον κοχλία για να σκάψετε στο βάθος που προτιμούν οι βολβοί και μόλις οι βολβοί είναι στη θέση τους — το άκρο της ρίζας προς τα κάτω και η μυτερή άκρη προς τα πάνω — γεμίστε τις τρύπες χρησιμοποιώντας το χώμα που μόλις σκάψατε.

Joe Lamp'l χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι λαμπτήρα

Ένας κοχλίας βολβών δημιουργεί γρήγορα τρύπες για φύτευση βολβών.

Τελικά Βήματα

Τώρα που οι βολβοί σας έχουν φυτευτεί και οι τρύπες έχουν γεμίσει, ήρθε η ώρα για τις τελευταίες πινελιές. Μου αρέσει να πηγαίνω στην περιοχή με τσουγκράνα για να βεβαιωθώ ότι όλα είναι καλυμμένα όμορφα. Θα προσθέσω επίσης μια στρώση οργανικής κάλυψης για να προστατεύσω τους βολβούς από γρήγορες αλλαγές θερμοκρασίας και να τροφοδοτήσω το χώμα και στη συνέχεια να το ποτίσω όλο.

Εάν ανησυχείτε για την αναζήτηση τροφής – δηλαδή, τους σκίουρους – πάρτε ένα ρολό από σύρμα κοτόπουλου, απλώστε το πάνω από την περιοχή φύτευσης και καρφώστε το. Στους σκίουρους αρέσει να σκάβουν σε πρόσφατα διαταραγμένο χώμα, αλλά το σύρμα κοτόπουλου θα τους εμποδίσει να φτάσουν στους βολβούς.

Αφήστε το συρμάτινο φράγμα κοτόπουλου κάτω μέχρι να προλάβουν οι βολβοί να εγκατασταθούν και να ριζώσουν. Εάν ξεχάσετε να αφαιρέσετε το σύρμα κοτόπουλου πριν το φύλλωμα βγει την άνοιξη, μην ανησυχείτε. Το φύλλωμα θα μεγαλώσει ακριβώς μέσα από αυτό, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Και τέλος! Είστε έτοιμοι να πάτε και έχετε πολλά να περιμένετε να έρθει η άνοιξη.

Φύτευση βολβού

Αφού φυτέψετε βολβούς, με την άκρη προς τα πάνω, γεμίστε τις τρύπες με το χώμα που μόλις σκάψατε.

Είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε περισσότερες από τις ερωτήσεις σας για την κηπουρική; Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πόρους κηπουρικής, ηλεκτρονικά βιβλία και ενημερώσεις μέσω email στο podcast του joegardener και πολλά άλλα.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη παρακάτω.

Επεισόδιο 224: Συμβουλές ειδικών σχετικά με τη φύτευση βολβών ανθέων το φθινόπωρο, με τον Brent Heath

Επεισόδιο 248: Dahlia Growing & Breeding, με την Kristine Albrecht

Επεισόδιο 269: The Ultimate Guide to Flower Growing, With Jenny Rose Carey

Επεισόδιο 274: Growing Cool-Season Annuals for Earlier Color and Hardier Plants

joegardener Online Gardening Academy™: Δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. έναρξη σπόρων και πολλά άλλα.

joegardener Online Gardening Academy Βιολογική Κηπουρική λαχανικών: Η νέα μου premium διαδικτυακή συνδρομή μαθημάτων ανοίγει το 2023. Εγγραφείτε για τη λίστα αναμονής εδώ.

joegardener Online Gardening Academy Βασικές αρχές κηπουρικής αρχής: Βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζετε για να δημιουργήσετε έναν ακμάζοντα κήπο.

joegardener Online Gardening Academy Growing Epic Tomatoes: Μάθετε πώς να καλλιεργείτε επικές ντομάτες με τους Joe Lamp’l και Craig LeHoullier.

joegardener Online Gardening Academy Master Παράσιτα, Ασθένειες και Ζιζάνια: Μάθετε τα προληπτικά βήματα που πρέπει να κάνετε για να διαχειριστείτε παράσιτα, ασθένειες και ζιζάνια για έναν πιο επιτυχημένο κήπο με πολύ λιγότερη απογοήτευση. Μόλις 47 $ για ισόβια πρόσβαση!

joegardener Online Gardening Academy Perfect Soil Recipe Master Τάξη: Μάθετε πώς να δημιουργείτε το τέλειο εδαφικό περιβάλλον για ακμάζοντα φυτά.

Earthbound Expeditions: Great Gardens of Italy & France with Joe Lamp’l

Ενημερωτικό δελτίο joegardener

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

joegardener Pinterest

joegardener Twitter

joegardenerTV YouTube

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGWTV YouTube

Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει και η αποζημίωση δεν είναι παράγοντας που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να έχουν προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, AeroGarden, Milorganite, Soil3, Greenhouse Megastore, PittMoss, Territorial Seed Company, Earth’s Allly, National Wildlife Federation και TerraThrive. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners joegardener.com ή/και διαφημιστείτε στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.

Schreibe einen Kommentar