Πώς λειτουργεί το S2000 έναντι του Miata του 2023;

0
Πώς λειτουργεί το S2000 έναντι του Miata του 2023;

Μπορεί το ολοκαίνουργιο Mazda Miata να εκθρονίσει επιτέλους το αγαπημένο Honda S2000;Ισχύει ακόμα?

ο Honda S2000 και Mazda MiataMX-5) έχουν συγκρίθηκε από την ημέρα που οι δυο τους άρχισαν να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, και παρόλο που το S2000 διακόπηκε πριν από χρόνια, οι άνθρωποι είναι εξακολουθεί να κάνει ακριβώς αυτό σήμερα. Κάποιοι μπορεί να το ονομάσουν λίγο ανόητο – το roadster της Honda βρίσκεται σε μειονεκτική θέση αμέσως μετά την ηλικία του – αλλά είναι μια θεμιτή ερώτηση για κάποιον στην αγορά για ένα μικρό, σπορ drop top. Ως εκ τούτου, μας ενδιέφερε ιδιαίτερα αυτή η πρόσφατη σύγκριση που πραγματοποιήθηκε από Μπισκότο μοτέρ.

Φωτογραφίες: S2Ki Forums

Σχήματα και μεγέθη

Όπως επισημαίνει ο κριτικός μας, αυτά τα δύο αυτοκίνητα μοιάζουν περισσότερο από ό,τι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, εκτός από τα βασικά προφίλ και τον σκοπό τους. Το προσωπικό του Laguna Blue 2008 S2000 εξακολουθεί να λαμβάνει πολλές εμφανίσεις και θετικά σχόλια, και επίσης απόλαυσε το μερίδιο των επαίνων του ενώ έκανε κρουαζιέρες με το νέο MX-5 επίσης. Όπως επισημαίνει, ωστόσο, το S2000 είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο από το Mazda, κάτι που είναι μια ενδιαφέρουσα υποσημείωση.

Φωτογραφίες: Mazda

Εμφάνιση της ηλικίας σας

Μπείτε μέσα στην καμπίνα και θα αρχίσετε να παρατηρείτε το χάσμα ηλικίας 25 ετών μεταξύ αυτών των δύο αυτοκινήτων, όπως μπορεί να φανταστεί κανείς. Το εσωτερικό του S2000, για κάθε δίκαιο, άντεξε καλύτερα από τα περισσότερα αυτοκίνητα αυτής της εποχής και είναι πολύ επικεντρωμένο στον οδηγό. Από την άλλη πλευρά, η καμπίνα του MX-5 είναι λίγο πιο «στιβαρή», με μοντέρνο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά, καθώς και άνετα και υποστηρικτικά καθίσματα Recaro σε αυτήν την περίπτωση.

Φωτογραφίες: S2Ki Forums

Θόρυβος Δρόμου

Στο δρόμο, και τα δύο αυτά αυτοκίνητα είναι λίγο άκαμπτα και θορυβώδη, κάτι που είναι αναμενόμενο για ένα σπορ κάμπριο. Όσον αφορά τον εσωτερικό θόρυβο, ωστόσο, το MX-5 ήταν λίγο πιο ήσυχο στην πόλη, με ενδείξεις ντεσιμπέλ τη δεκαετία του ’70 σε σύγκριση με τις ενδείξεις 80 ντεσιμπέλ του S2000, αλλά και τα δύο αυτοκίνητα αιωρούνταν στην περιοχή 90 έξω στον αυτοκινητόδρομο.

Φωτογραφίες: Mazda

Παιχνίδι δύναμης

Όσον αφορά την απόλυτη ισχύ, ωστόσο, το S2000 ξεπερνά εύκολα το Mazda σε αυτήν την περίπτωση με 237 ίππους έναντι 181. Όπως σημειώνει ο κριτικός μας, μπορείτε να αισθανθείτε αυτή τη διαφορά στο ανώτερο εύρος στροφών, με το Miata να είναι πιο προσανατολισμένο προς την ισχύς στο χαμηλό άκρο. Όσον αφορά την ανάρτηση, το MX-5 είναι επίσης λίγο πιο μαλακό, αν και και τα δύο αυτοκίνητα αποδείχτηκαν καλή στιγμή για να χαράξουν στριφογυριστούς δρόμους.

Φωτογραφίες: S2Ki Forums

Σημεία διαμάχης

Υπάρχουν πολλά άλλα κόκαλα για να διαλέξετε εδώ, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι το S2000 έχει τροφοδοτικό, ενώ το MX-5 λειτουργεί χειροκίνητα. Ο κριτικός μας προτιμά επίσης τον επιλογέα αλλαγής ταχυτήτων του S2000 και την αίσθηση που έχει – και σημειώνει ότι είναι επίσης ο καλύτερος μηχανισμός αλλαγής ταχυτήτων από οποιοδήποτε αυτοκίνητο που έχει οδηγήσει.

Φωτογραφίες: Mazda

>>Λάβετε μέρος στη συζήτηση για το S2000 εναντίον Miata εδώ στο S2Ki.com.

Εύκολη νίκη

Στο τέλος της ημέρας, το S2000 είναι ο ξεκάθαρος νικητής εδώ, αν και ο κριτικός μας σημειώνει ότι όσοι αναζητούν λίγη περισσότερη πρακτικότητα ίσως θέλουν να ρίξουν μια ματιά στο MX-5 – είναι λίγο πιο άνετο και έχει πιο ήπια οδήγηση, καθιστώντας το μια σταθερή επιλογή για καθημερινές μετακινήσεις. Αλλά αν ψάχνετε απλώς για την πιο ικανοποιητική περίοδο οδηγικής εμπειρίας, το S2000 εξακολουθεί να κυριαρχεί.

Φωτογραφίες: S2Ki Forums

>>Λάβετε μέρος στη συζήτηση για το S2000 εναντίον Miata εδώ στο S2Ki.com.

Schreibe einen Kommentar