Πώς να φυτέψετε σπόρους για αρχάριους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους | βίντεο

1
Πώς να φυτέψετε σπόρους για αρχάριους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους |  βίντεο

Η εκκίνηση των σπόρων σε εσωτερικούς χώρους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε ένα άλμα στην καλλιεργητική περίοδο, να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα και να καλλιεργήσετε ποικιλίες που συνήθως δεν μπορείτε να βρείτε σε ένα φυτώριο. Σε αυτό το βίντεο, μοιράζομαι τα βασικά για τους σπόρους εσωτερικού χώρου για να ξεκινήσετε να σπέρνετε εύκολα και με επιτυχία τους σπόρους.

,,,,,,

Οι σπόροι μπορούν να φυτευτούν σε κάθε είδους δοχείο, αρκεί να έχει αποστράγγιση. Εάν ξεκινάτε με ένα δοχείο χωρίς αποστράγγιση, φροντίστε να ανοίξετε μερικές τρύπες στο κάτω μέρος για να αφήσετε το νερό να τρέξει.

Για καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα υψηλής ποιότητας αρχικό μείγμα σπόρων. Το αρχικό μείγμα σπόρων είναι αποστειρωμένο και έχει σχεδιαστεί για να συγκρατεί ακριβώς τη σωστή ποσότητα υγρασίας. Είναι πολύ πιο κατάλληλο για αρχικούς σπόρους από το χώμα για γλάστρες εσωτερικού χώρου, το οποίο περιέχει συστατικά που δεν παρέχουν το καλύτερο περιβάλλον για νεαρά σπορόφυτα.

Τα δοχεία μπορούν να γεμιστούν με ξηρό αρχικό μείγμα σπόρων πριν από την προσθήκη νερού, αλλά αυτή η μέθοδος τείνει να δημιουργεί ένα χάος. Αντίθετα, βάζω το αρχικό μείγμα σπόρων σε έναν κουβά και προσθέτω νερό και ανακατεύω μέχρι το υγρό μείγμα να φτάσει τη συνοχή του πλιγούρι βρώμης. Το μείγμα είναι πολύ πιο εύκολο να δουλέψει με αυτόν τον τρόπο. Το βγάζω από τον κάδο με τα χέρια μου ή απλώς ρίχνω το μείγμα απευθείας από τον κάδο στο δοχείο. Καθώς προχωρώ, βουρτσίζω τα χέρια μου πάνω από το επάνω μέρος του δοχείου για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το μείγμα σε κάθε κελί.

Μίγμα έναρξης σπόρων σε κουβά

Ανακατεύω το αρχικό μείγμα σπόρων σε έναν κουβά, προσθέτοντας νερό μέχρι να φτάσει στη σωστή σύσταση πριν το κατανείμω ομοιόμορφα σε κάθε κελί.

Ανατρέξτε στα πακέτα σπόρων για οδηγίες σχετικά με το σωστό βάθος για να φυτέψετε κάθε ποικιλία σπόρων. Για σπόρους που χρειάζονται σκοτάδι για να βλαστήσουν, αφού φυτέψω τους σπόρους, περνάω από πάνω με περισσότερο αρχικό μείγμα σπόρων για να βεβαιωθώ ότι οι σπόροι έχουν καλυφθεί πλήρως και χτυπάω ελαφρά με τα δάχτυλά μου.

Άλλες ποικιλίες σπόρων χρειάζονται φως για να βλαστήσουν και θα πρέπει απλώς να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια του μείγματος.

Τα πακέτα σπόρων θα σας ενημερώσουν επίσης πόσους σπόρους να φυτέψετε σε κάθε κελί. Μπορείτε να φροντίσετε πολύ να λάβετε τον ακριβή αριθμό των σπόρων σε καθένα, αλλά αυτό μπορεί να είναι χρονοβόρο. Απλώς κρατάω το πακέτο σπόρων πάνω από τα κελιά και το χτυπάω για να πασπαλίσω αργά τους σπόρους.

Φροντίστε να προσθέσετε ετικέτες για να ξέρετε τι είναι τι. (Φτιάχνω ετικέτες φυτών χρησιμοποιώντας παλιές μίνι περσίδες, που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακυκλώνω τις περσίδες, εξοικονομώντας ταυτόχρονα λίγα δολάρια.)

Για να διατηρήσετε το μείγμα υγρό, μπορείτε να αγοράσετε ένα θόλος υγρασίας, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι που έχετε ήδη στην κουζίνα σας: πλαστική μεμβράνη. Ο στόχος είναι να συγκρατείται η υγρασία ενώ αφήνετε ακόμα το φως να περάσει.

Σπορόφυτα εσωτερικού χώρου με φώτα ανάπτυξης

Μόλις φυτευτούν οι σπόροι για να ξεκινήσουν οι σπόροι σε εσωτερικούς χώρους, περνούν κάτω από τα φώτα ανάπτυξης για να παράγουν δυνατά, υγιή σπορόφυτα.

Ποιες είναι οι συμβουλές σας για την έναρξη των σπόρων σε εσωτερικούς χώρους; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη παρακάτω.

Επεισόδιο 37: Starting Seeds Indoors: The Non-Negotiables for Success, Pt. 1

Επεισόδιο 38: How to Start Seeds Indoors: The Non-Negotiables for Success, Pt. 2

Επεισόδιο 39: How to Start Seeds Indoors: Digging Deeper, Pt. 3

Επεισόδιο 94: How to Start and Care for Seedlings Indoors: My Steps for Success

joegardener blog: Η καλύτερη θερμοκρασία εδάφους για τη βλάστηση των σπόρων

joegardener Διάγραμμα αποθέματος σπόρων & Διάγραμμα μακροζωίας σπόρων

joegardener Online Gardening Academy™: Τρία δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. και ξεκινούν οι σπόροι!

joegardener Online Gardening Academy Master Seed Starting: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε τα δικά σας φυτά από σπόρους — σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Επιστρέφει τον Ιανουάριο του 2021!

joegardenerTV YouTube

Ενημερωτικό δελτίο joegardener

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

ιοπαδός Pinterest

joegardener Twitter

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGWTV YouTube

Στέμμα® Εργαλεία – Χορηγός βίντεο και Brand Partner της joegardener.com

*Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει. Κανένα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε αποζημίωση που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να έχουν προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, Milorganite, Soil3, Exmark και Wild Alaskan Seafood Box. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners joegardener.com ή/και διαφημιστείτε στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.

Schreibe einen Kommentar