Πώς τα διάφορα χαρτοφυλάκια πόρων υποστηρίζουν την ισότητα στην αμερικανική εκπαίδευση

0
Πώς τα διάφορα χαρτοφυλάκια πόρων υποστηρίζουν την ισότητα στην αμερικανική εκπαίδευση

Ενώ το δημόσιο σχολικό σύστημα υποτίθεται ότι είναι για όλους, ποτέ δεν επιτεύχθηκε πραγματικά δίκαιη πρόσβαση. Τα καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα πάντα ευνοούσαν τα λευκά παιδιά της μεσαίας τάξης. Τα σχολεία προσπαθούν να στηρίξουν ολόκληρη την κοινότητα. Ωστόσο, η επίτευξη δίκαιων αποτελεσμάτων είναι ένα περίπλοκο ζήτημα που οι καλές προθέσεις από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε πώς τα ποικίλα χαρτοφυλάκια πόρων μπορούν να βοηθήσουν να γίνει το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα πιο δίκαιο και προσβάσιμο.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε πώς τα ποικίλα χαρτοφυλάκια πόρων μπορούν να βοηθήσουν να γίνει το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα πιο δίκαιο και προσβάσιμο.

Τι είναι η ίδια κεφάλαια πόρων;

Για να είναι ένα σχολείο ισότιμο με τους πόρους του, πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε μια στρατηγική κατανομής στην οποία οι μαθητές όλων των υποβάθρων να είναι σε θέση να επιτύχουν τα υψηλότερα δυνατά αποτελέσματα. Η φυλή, η εθνικότητα, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή το επίπεδο εισοδήματος δεν πρέπει ποτέ να περιορίζουν ή με οποιονδήποτε τρόπο να ενημερώνουν το είδος της πρόσβασης ενός μαθητή στους εκπαιδευτικούς πόρους.

Ακούγεται αρκετά απλό στο χαρτί, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι κάτι σαν υλικοτεχνική πρόκληση. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ένα δημόσιο σχολείο προσπαθεί να ανοίξει ένα νέο νηπιαγωγείο. Το πρόγραμμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε έναν πόρο της κοινότητας τρίτου μέρους με μια «προσχολική ηλικία για όλους», ατζέντα που είχε τρομερή επίδραση σε αρκετές περιοχές χαμηλού εισοδήματος στην περιοχή.

Προηγουμένως, το πρόγραμμα βοήθησε στη σύνδεση των σχολικών περιοχών με τους πόρους για τη δημιουργία προγραμμάτων μισής ημέρας. Ωστόσο, αυτή η περιοχή διαθέτει πολλές οικογένειες μεσαίας έως ανώτερης μεσαίας τάξης. Σε πολλά από αυτά τα σπίτια, και οι δύο γονείς εργάζονται με πλήρη ωράρια και δεν μπορούν απαραίτητα να πάρουν το παιδί προσχολικής ηλικίας στη μέση της ημέρας.

Σε αυτή την περίπτωση, μια δίκαιη λύση θα ήταν να βρεθεί ένας τρόπος για να γίνει η προσχολική ηλικία προσιτή σε αυτές τις οικογένειες της εργατικής τάξης, παρόλο που δεν είναι αυτό που τυπικά θα θεωρούνταν «μειονεκτικά», δημογραφικά.

Κάθε επιλογή που σχετίζεται με πόρους θα είναι εξίσου περίπλοκη. Στόχος των διαχειριστών είναι να αξιολογήσουν τις ανάγκες όλων των μαθητών τους και να κάνουν επιλογές που κάνουν το μεγαλύτερο κοινό καλό.

Διαδίκτυο για όλους;

Μια από τις μεγαλύτερες ανισότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες εμπίπτει σε μια γραμμή που πολλοί άνθρωποι αποκαλούν «ψηφιακό χάσμα». Ουσιαστικά, η διαφορά μεταξύ των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία και αυτών που δεν έχουν. Η σύγχρονη εκπαίδευση εξαρτάται από την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων, η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι συχνά ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά έχουν πρόσβαση στις εργασίες τους και παρακολουθούν εικονικές διαλέξεις. Ακόμη και σε κανονικές καταστάσεις, η πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία συχνά καθορίζει εάν ένας μαθητής μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες του για το σπίτι.

Πολλά σχολεία παρέχουν tablet ή και φορητούς υπολογιστές στους μαθητές τους ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Ωστόσο, μερικά παιδιά γλιστρούν μέσα από τις ρωγμές λόγω έλλειψης πρόσβασης στο WIFI στο σπίτι.

Τα περισσότερα σχολεία πιθανώς δεν μπορούν να γεφυρώσουν το ψηφιακό χάσμα στο εσωτερικό μέτωπο. Ωστόσο, μπορεί να είναι σε θέση να υποστηρίξουν καλύτερα τους μαθητές τους παρέχοντας ευκαιρίες να ολοκληρώσουν ψηφιακές εργασίες στο σχολείο.

Φυλετική ανισότητα στην τάξη

Φυλετική ισότητα εντός του σχολικού συστήματος μπορεί να είναι ένα ακανθώδες ζήτημα, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι οδηγεί τους εκπαιδευτικούς σε άβολα εδάφη, απαιτώντας από αυτούς να κάνουν δύσκολες ερωτήσεις. Γιατί οι Αφροαμερικανοί λαμβάνουν συνεχώς περισσότερες κρατήσεις από το υπόλοιπο φοιτητικό σώμα;

Γιατί τα προγράμματα τιμής τείνουν να αποτελούνται κυρίως από άτομα με το ίδιο φυλετικό υπόβαθρο; Όταν συμβαίνουν ανισότητες, είναι συχνά προϊόν ασυνείδητης προκατάληψης ή ακόμα και απλώς πολιτικών που είναι τόσο βαθιά ριζωμένες στη σχολική κουλτούρα που κανείς δεν τις έχει επανεξετάσει εδώ και χρόνια.

Οι αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών είναι:

  • Προσδιορίστε την προκατάληψη όπου κι αν συμβεί: Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέλειος τρόπος για να το πετύχετε αυτό. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε μια καλή αρχή εξετάζοντας τα αποτελέσματα των μαθητών. Τα θετικά αποτελέσματα ευνοούν συντριπτικά μια ομάδα έναντι της άλλης; Εάν ναι, μπορεί να υπάρχει ένα συστημικό πρόβλημα στο σχολείο σας.
  • Διορθώστε το πρόβλημα: Η ευθύνη ενός σχολείου δεν είναι ποτέ να δημιουργεί ίσα αποτελέσματα. Είναι η διασφάλιση της ισότητας ευκαιριών. Από τη στιγμή που ένα σχολικό σύστημα έχει εντοπίσει ένα ζήτημα, είναι υποχρέωσή του να βρει μια λύση.

Η επικοινωνία μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα όταν πρόκειται για γεφύρωση οποιασδήποτε μορφής εκπαιδευτικής ανισότητας. Απευθυνθείτε σε μαθητές και γονείς για να μάθετε πώς πιστεύουν ότι το σχολείο σας κάνει τη δημιουργία ενός δίκαιου και ισορροπημένου περιβάλλοντος. Αν και δεν μπορείτε απαραίτητα να δουλέψετε όλη τη συμβολή τους στον τρόπο που συνεχίζετε, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης.

Το πρόβλημα της φτώχειας

Ζει επίσης ένας συντριπτικός αριθμός ανθρώπων που αγωνίζονται ακαδημαϊκά κάτω από το όριο της φτώχειας. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό:

  • Οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα δυσκολεύονται περισσότερο με τη συμμετοχή: Οι περιφέρειες χαμηλού εισοδήματος περνούν πολύ δύσκολα με τις απουσίες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβάλλουν σε αυτό, αλλά οι πιο βασικοί είναι υλικοτεχνικοί. Πολλές θέσεις εργασίας χαμηλού εισοδήματος διαθέτουν χρονοδιαγράμματα που δυσκολεύουν την έγκαιρη πρόσβαση στο σχολείο. Και ενώ τα λεωφορεία είναι μια επιλογή σε πολλά δημόσια σχολεία, συχνά αποτυγχάνουν να χρησιμεύσουν ως ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της απουσίας απουσίας – ιδιαίτερα όταν τα ίδια τα παιδιά είναι υπεύθυνα για την προετοιμασία το πρωί.
  • Βοήθεια για τις εργασίες για το σπίτι: Οι ίδιοι γονείς που δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν συχνά δεν είναι διαθέσιμοι να παράσχουν βοήθεια στο σπίτι. Τα παιδιά με συμμετοχή των γονέων στην εργασία τους τείνουν να παίρνουν καλύτερους βαθμούς και να αποδίδουν πιο σταθερά στις εξετάσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την εργασία στις πρώτες τάξεις, για την οποία το παιδί είναι σε μεγάλο βαθμό αβοήθητο να ολοκληρώσει τη δουλειά χωρίς βοήθεια.
  • Οικογενειακή ευθύνη: Τέλος, δεν είναι ασυνήθιστο τα παιδιά που ζουν σε σπίτια με χαμηλό εισόδημα να αναλαμβάνουν επιπλέον ευθύνες γύρω από το σπίτι. Όταν οι γονείς εργάζονται πολλές ώρες ή βάρδιες που δεν ευθυγραμμίζονται καλά με τις συνηθισμένες δομές της ζωής στο σπίτι, οι βασικές ευθύνες μπορεί να βαρύνουν το παιδί. Είναι δύσκολο να κάνετε την εργασία σας όταν βοηθάτε να ετοιμάσετε το δείπνο για τα μικρότερα αδέρφια σας.

Τίποτα από αυτά δεν είναι για να επικρίνουμε οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το αντικείμενο ενός αποτελεσματικού συστήματος δεν πρέπει ποτέ να είναι να ρίχνει ευθύνες, αλλά απλώς να βοηθάει απλά να βοηθά τα παιδιά που αγωνίζονται να αποκτήσουν τους πόρους που χρειάζονται για να επιτύχουν.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών και ενδέχεται να λάβω προμήθεια, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, εάν αγοράσετε μέσω ενός από τους συνδέσμους μου. Παρακαλώ δείτε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Schreibe einen Kommentar