Πώς τηρώ τη Σαρακοστή

1
Πώς τηρώ τη Σαρακοστή

Τηρείτε τη Σαρακοστή; Η περίοδος της Σαρακοστής είναι μια εποχή βαθιάς πνευματικής ανάπτυξης καθώς επικεντρώνετε την καρδιά σας στον Χριστό.

Για να μάθετε περισσότερα για το τι είναι η Σαρακοστή και γιατί την τηρούμε στην εκκλησία, κατευθυνθείτε εδώ σε αυτήν την ανάρτηση. Σας δίνει ένα γρήγορο περίγραμμα και ιδέες για το πώς να προετοιμάσετε την καρδιά σας για την εποχή της Σαρακοστής.

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τον όρο αυτοφροντίδα;  Ακούγεται εγωιστικό, εξωφρενικό, όλα σχετικά με την περιποίηση και "χρόνος με τον εαυτό μου" δραστηριότητες?  Τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι η φροντίδα του εαυτού ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια επιθυμητή λίστα δραστηριοτήτων, αλλά περισσότερο για την αληθινή φροντίδα της ψυχής, γεμίζοντας τα φλιτζάνια μας από μέσα για να ξεχυθούμε;

Μεγάλωσα στην Καθολική εκκλησία, οπότε η τήρηση της Σαρακοστής είναι κάτι που ήταν εκτός του ταξιδιού μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Τώρα, ως μέλος μιας προτεσταντικής εκκλησίας, η Σαρακοστή εξακολουθεί να είναι εκτός από το προσωπικό μου ταξίδι πίστης.

Παρόμοια με την Έλευση, όλο και περισσότερες εκκλησίες αρχίζουν να προσβλέπουν στο Λειτουργικό ημερολόγιο για διαφορετικές εορτές καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η περίοδος της Σαρακοστής, που ξεκινά την Τετάρτη της Τέφρας και οδηγεί στη Μεγάλη Εβδομάδα, είναι μια εποχή νηστείας, μετανοίας και βλέμματος προς τον σταυρό.

Είναι επίσης μια ευκαιρία για βαθιά πνευματική ανάπτυξη.

Πέρυσι, ο COVID-19 χτύπησε στα άκρα στη μέση της Σαρακοστής και η εποχή του θρήνου έγινε πολύ αληθινή για εμάς.

Επί του παρόντος, το 2021, ενώ διανύουμε ακόμα αυτή τη σεζόν, έχουμε μια διαφορετική προοπτική.

Τώρα είναι η ώρα για πνευματική ανάπτυξη και αναζωογόνηση της πίστης μας και η περίοδος της Σαρακοστής είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εμβαθύνουμε στον Λόγο του Θεού και να πλησιάσουμε πιο κοντά Του.

Αν και δεν έχει διαταχθεί ή ακόμη και αναφέρεται στη Βίβλο, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τη Σαρακοστή ή οποιαδήποτε εποχή στο Λειτουργικό ημερολόγιο για αυτό το θέμα.

Μάλλον, παρέχουν μια αίσθηση δομής και ρυθμού στη χρονιά μας στην εκκλησία.

Τηρήστε τη Σαρακοστή

Πώς τηρώ τη Σαρακοστή

Εφόσον η εκκλησία εξακολουθεί να είναι περιορισμένη σε προσωπική παρουσία, πολλές από τις δραστηριότητές μας θα γίνονται στο σπίτι, τόσο στον προσωπικό μου χρόνο μελέτης της Γραφής όσο και γύρω από το οικογενειακό μας τραπέζι κατά τη διάρκεια του πρωινού και του δείπνου.

Προσωπική Μελέτη για τη Σαρακοστή

Αυτήν τη στιγμή συμμετέχω σε μια μικρή μελέτη της Γραφής με μερικές κυρίες από την εκκλησία, έτσι ώστε ο χρόνος να καταλαμβάνει το χρόνο σε βάθος ανάγνωσης και μελέτης της Γραφής. Αυτή τη στιγμή μελετάμε το βιβλίο των Εβραίων.

Προσευχή στις Υποσχέσεις του Σταυρού

Προσευχή των Υποσχέσεων

Η φίλη μου Arabah Joy δημιούργησε μια πρόκληση προσευχής που μεταμορφώνει τη ζωή, σχεδιασμένη να τροφοδοτεί την ψυχή σας κάθε μέρα με ΑΛΗΘΕΙΑ. Κατά τη διάρκεια αυτής της ΔΩΡΕΑΝ πρόκλησης 40 ημερών*, θα καλλιεργήσετε μια καθημερινή συνήθεια να προσεύχεστε στον λόγο του Θεού και θα μάθετε να ζείτε από ένα μέρος εμπιστοσύνης και ειρήνης.

Κάθε πρωί, θα γράφω τον στίχο στο δικό μου Γράψτε το Word Bible Journal στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη Γραφή ως σημείο εκκίνησης για να προσευχηθείτε.

Χρησιμοποιώ επίσης το δωρεάν οδηγός προσευχής της Σαρακοστής από το Val Marie Prayer Shop για να εστιάσω τις προσευχές μου στο δικό μου ημερολόγιο προσευχής.

Εφημερίδα προσευχής

Διαβάζει την αλήθεια

Ενώ τρώω μεσημεριανό κάθε μέρα, αντί να κάνω κύλιση στο τηλέφωνό μου, θα διαβάζω η καθημερινή μελέτη She Reads Truth Lent καθώς διάβασαν τα βιβλία του Ιησού του Ναυή (που άρχισαν χθες) και το βιβλίο του Μάρκου. Έτσι, κάθε μέρα, θα διαβάζω τις καθημερινές περικοπές της Γραφής και στη συνέχεια θα διαβάζω την αντίστοιχη λατρευτική εκδήλωση.

Οικογενειακό Λατρευτικό για τη Σαρακοστή

Φέτος θα διαβάσουμε το βιβλίο Uncovering the Love of Jesus: A Lent Devotional από την Asheritah Ciuciu. Είναι ένας μικρός οικογενειακός οδηγός λατρείας που χωρίζεται σε 7 εβδομάδες καθημερινών αναγνώσεων, ερωτήσεων συζήτησης και οικογενειακών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, το βιβλίο είναι όμορφο και έτσι θα κάθεται στη μέση του τραπεζιού της τραπεζαρίας μας. Και στο λατρευτικό, μοιράζεται έναν συνοδευτικό ιστότοπο που περιλαμβάνει πολλά υλικά, συνδέσμους και πόρους για χρήση μαζί με το λατρευτικό με την οικογένειά σας.

Για τα μικρότερα παιδιά, μπορείτε να κατεβάσετε ένα FΟδηγός REE Lent για χρήση μαζί με το The Jesus Storybook Bible. Το χρησιμοποιήσαμε στο παρελθόν όταν τα παιδιά μας ήταν μικρότερα, προσχολικής ηλικίας και ήταν ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ξεκινήσουμε να συζητάμε τη Σαρακοστή και το Πάσχα με τα παιδιά.

Μεγάλη Εβδομάδα

Την εβδομάδα πριν από το Πάσχα, θα διαβάσουμε επίσης την αφήγηση του Ευαγγελίου για την τελευταία εβδομάδα του Ιησού στη γη (μπορείτε να βρείτε αυτό το δωρεάν πρόγραμμα ανάγνωσης εδώ).

Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης το δικό μας Αναστάσιμα αυγά κάθε απόγευμα καθώς και διαβάζοντας τη συλλογή μας παιδικών βιβλίων με θέμα το Πάσχα.

Τηρήστε τη Σαρακοστή

Σκοπεύει η οικογένειά σας να τηρήσει τη Σαρακοστή αυτή την εποχή; Ποια σχέδια, λατρευτικές εκδηλώσεις ή δραστηριότητες χρησιμοποιείτε για την ανάγνωση της Βίβλου;

Schreibe einen Kommentar