Ριγέ τοίχοι: πώς να τους κάνετε, συμβουλές και 48 μοντέρνες και δημιουργικές εμπνεύσεις

0
Ριγέ τοίχοι: πώς να τους κάνετε, συμβουλές και 48 μοντέρνες και δημιουργικές εμπνεύσεις

Οι ριγέ τοίχοι είναι κλασικοί… Κομψοί και ευέλικτοι, οι ρίγες προσθέτουν προσωπικότητα και στυλ σε κάθε περιβάλλον. Είναι όμως και μια μοντέρνα τάση. Ανάλογα με το σχέδιο που θα επιλέξετε, οι ρίγες μπορεί να είναι τολμηρές και δημιουργικές. Για να μην αναφέρουμε ότι ο προσανατολισμός, το πάχος και συνδυασμός χρωμάτων εξακολουθούν να είναι σε θέση να δημιουργούν ενδιαφέροντα οπτικά εφέ, τα οποία μπορούν ακόμη και να επηρεάσουν την αντίληψη του χώρου.

Προσανατολισμός λωρίδας και οπτικά εφέ

Οριζόντιες ρίγες

Οι οριζόντιες ρίγες δημιουργούν μια ψευδαίσθηση πλάτους και μπορούν να κάνουν έναν τοίχο να φαίνεται ευρύτερος από ό,τι πραγματικά είναι. Αυτός ο προσανατολισμός είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε στενά περιβάλλοντα, όπου θέλετε να δώσετε την αίσθηση ότι ο χώρος είναι ευρύτερος και βαθύτερος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε οριζόντιες ρίγες σε μικρούς χώρους, καθώς μπορούν να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται στενό. Σε αυτή την περίπτωση, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ανοιχτά και διακριτικά χρώματα για να αποφύγετε αυτό το αποτέλεσμα.

Κάθετες ρίγες

Οι κάθετες ρίγες, από την άλλη, έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Δημιουργούν μια ψευδαίσθηση ύψους, κάνοντας έναν χαμηλό χώρο να φαίνεται πιο ψηλός. Αυτός ο προσανατολισμός είναι ιδανικός για χαμηλές οροφές ή δωμάτια με χαμηλά ταβάνια.

Οι κάθετες ρίγες μπορούν επίσης να προσθέσουν μια αίσθηση κομψότητας σε ένα δωμάτιο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι πολύ στενές και σκούρες ρίγες μπορούν να δημιουργήσουν ένα αίσθημα οπτικής κλειστοφοβίας. Επομένως, επιλέξτε κατάλληλα χρώματα και πάχη για να εξισορροπήσετε την αισθητική του περιβάλλοντος.

Διαγώνιες ρίγες

Οι διαγώνιες ρίγες έχουν την ικανότητα να προσθέτουν δυναμισμό και κίνηση σε ένα χώρο. Δημιουργούν μια αίσθηση ροής και κατεύθυνσης, δίνοντας στον τοίχο μια μοναδική και δημιουργική εμφάνιση.

Οι διαγώνιες ρίγες μπορούν επίσης να φέρουν μια ψευδαίσθηση βάθους και να μεγεθύνουν οπτικά το δωμάτιο, καθιστώντας το πιο ευρύχωρο.

Το πάχος των λωρίδων

Το πάχος των λωρίδων παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο οπτικό αποτέλεσμα του τοίχου.

Οι φαρδιές ρίγες, για παράδειγμα, έχουν πιο τολμηρό αντίκτυπο και μπορούν εύκολα να γίνουν το επίκεντρο του δωματίου. Είναι ιδανικά για σύγχρονους και μοντέρνους χώρους, όπου θέλετε να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ωστόσο, δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε φαρδιές ρίγες σε μικρούς χώρους, καθώς μπορούν να κάνουν το περιβάλλον να αισθάνεται ακόμη μικρότερο.

Οι στενές ρίγες, από την άλλη πλευρά, είναι πιο λεπτές και λεπτές, προσθέτοντας υφή και κίνηση στον τοίχο. Λειτουργούν καλά σε πιο παραδοσιακά και ρομαντικά περιβάλλοντα, προσφέροντας μια πινελιά διακριτικής κομψότητας.

Υλικά για την κατασκευή ενός ριγέ τοίχου

Δείτε μερικούς από τους κύριους τρόπους για να πετύχετε έναν ριγέ τοίχο παρακάτω:

Χρώμα: Ο πιο συνηθισμένος και οικονομικός τρόπος δημιουργίας λωρίδων στον τοίχο είναι η χρήση μπογιάς. Το Paint προσφέρει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, φινιρισμάτων και τεχνικών εφαρμογής.

Ταπετσαρία: Η ριγέ ταπετσαρία είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή, ειδικά για όσους θέλουν ένα γρήγορο, χωρίς προβλήματα αποτέλεσμα. Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από μοτίβα και στυλ με ρίγες.

Γύψος: Γύψος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήστε ρίγες στον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να προσλάβετε έναν επαγγελματία που ειδικεύεται στις εργασίες γύψου για να εξασφαλίσετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Ο γύψος επιτρέπει τη δημιουργία προσαρμοσμένων λωρίδων, με διαφορετικά βάθη και υφές, προσφέροντας κομψή εμφάνιση και 3D εφέ.

Ξύλινη επένδυση: Ναι, μπορείτε να έχετε έναν ριγέ τοίχο χρησιμοποιώντας ξύλινη επένδυση. Για αυτό, τα πάνελ κόβονται σε λωρίδες και τοποθετούνται στον τοίχο, δημιουργώντας ένα ριγέ μοτίβο. Ανάλογα με το πλάτος των λωρίδων, μπορείτε να δημιουργήσετε φαρδιές ή στενές ρίγες, προσαρμοσμένες στο στυλ και την αναλογία του χώρου.

Πώς να φτιάξετε ριγέ τοίχους;

Ανάμεσα σε όλες τις επιλογές, η βαφή είναι σίγουρα η πιο προσιτή από όλες για όσους θέλουν να έχουν ριγέ τοίχους. Για αυτόν τον λόγο, έχουμε παρακάτω έναν απλό οδηγό βήμα προς βήμα για να φτιάξετε τον δικό σας τοίχο:

Επιλέξτε χρώματα: Επιλέξτε δύο ή τρία χρώματα που εναρμονίζονται μεταξύ τους. Μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό χρωμάτων με αντίθεση για ένα ζωντανό αποτέλεσμα ή να επιλέξετε ανοιχτούς τόνους για πιο απαλή εμφάνιση.

Προετοιμάστε τον τοίχο: Βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος είναι καθαρός, λείος και στεγνός. Αφαιρέστε τυχόν ατέλειες και εφαρμόστε μια βασική στρώση χρώματος εάν χρειάζεται. Αυτό βοηθά στη διασφάλιση ομοιόμορφης επιφάνειας για ρίγες.

Σημειώστε τις οδηγίες: Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να σημειώσετε τις οδηγίες για τις ρίγες. Μετρήστε προσεκτικά την απόσταση μεταξύ κάθε σειράς και βεβαιωθείτε ότι είναι επίπεδη.

Χρωματίστε τις ρίγες: Έχοντας έτοιμες τις οδηγίες, βάψτε τις περιοχές ανάμεσα στις ταινίες με τα επιλεγμένα χρώματα. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ή ρολό για να επιτύχετε ένα ομοιόμορφο φινίρισμα. Περιμένετε να στεγνώσει τελείως το χρώμα πριν αφαιρέσετε τις ταινίες κάλυψης.

Αφαιρέστε τις ταινίες κάλυψης: Με το χρώμα στεγνό, αφαιρέστε απαλά τις ταινίες κάλυψης, τραβώντας τις σε γωνία 45 μοιρών για να αποτρέψετε το ξεφλούδισμα του χρώματος με την ταινία.

Εικόνες μέσω: Pinterest

Schreibe einen Kommentar