Σπίτι για τις διακοπές; Προετοιμαστείτε για τον καιρό και κρατήστε το πρόγραμμα διακοπών – Insurance Institute for Business & Home Safety

1
Σπίτι για τις διακοπές; Προετοιμαστείτε για τον καιρό και κρατήστε το πρόγραμμα διακοπών – Insurance Institute for Business & Home Safety

Richburg, SC, 8 Δεκεμβρίου 2022 – Πριν από την άφιξη των επισκεπτών των διακοπών, το Insurance Institute for Business & Home Safety (IBHS) ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες σπιτιού να κάνουν απλές ενέργειες για να Έτοιμο για τον χειμώνα για να μειώσετε την πιθανότητα δαπανηρών ζημιών και μακροχρόνιων επισκευών κατά την πιο υπέροχη –και πιο πολυσύχναστη– εποχή του χρόνου.

«Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για χαμηλές θερμοκρασίες πριν από την πρώτη μέρα του χειμώνα και τη βιασύνη των γιορτών», δήλωσε ο Δρ Ian Giammanco, επικεφαλής μετεωρολόγος στο IBHS. «Το να είστε προληπτικοί σχετικά με τη συντήρηση του σπιτιού σας για τη χειμερινή περίοδο με μερικά απλά βήματα, λίγο πριν από την πτώση της θερμοκρασίας ή τον επόμενο πάγο ή χιονοθύελλα, μπορεί να εξοικονομήσει πονοκεφάλους και δολάρια».

Πολλές από τις ζημιές που προκαλούνται από τις έντονες καιρικές συνθήκες του χειμώνα κάθε χρόνο μπορούν να αποφευχθούν με την αντιμετώπιση ευάλωτων περιοχών του σπιτιού. Ο μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός προσφέρει φιλικές προς τον προϋπολογισμό συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που πρέπει να κάνουν ενόψει της σεζόν, καθώς και ενέργειες που πρέπει να κάνουν λίγο πριν και μετά από ένα χειμερινό καιρικό γεγονός, στο δωρεάν διαδικτυακό του Έτοιμο για τον χειμώνα οδηγός.

  

Τα βήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από τη σεζόν κυμαίνονται από έργα χαμηλού κόστους, φτιαγμένα μόνοι σας έως μεγαλύτερες βελτιώσεις, όπως:

 • Δοκιμή του συστήματος θέρμανσης.
 • Επιθεώρηση και σφράγιση ρωγμών και διαρροών σε παράθυρα, πόρτες και άλλα εξωτερικά ανοίγματα.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι εκτεθειμένοι σωλήνες ή τα στόμια νερού είναι σωστά μονωμένα.
 • Επιθεώρηση της οροφής για ζημιές ή διαρροές.
 • Καθαρισμός υπολειμμάτων από υδρορροές και στόμια.
 • Κόψιμο θάμνων και δέντρων μακριά από το σπίτι.
 • Πρόσληψη επαγγελματία καπνοδοχοκαθαριστή για να καθαρίσει τις καμινάδες.
 • Συντήρηση γεννητριών σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
 • Διαθέτοντας επιπλέον καύσιμο για γεννήτριες και εξοπλισμό αφαίρεσης χιονιού και πάγου.
 • Δημιουργία απογραφής σπιτιού τραβώντας φωτογραφίες με γεωγραφική ετικέτα για να διευκολύνετε την υποβολή αξίωσης εάν αντιμετωπίσετε απώλεια.
 • Ρύθμιση πολλών τρόπων λήψης ενημερώσεων καιρού για να παραμένετε ενημερωμένοι για την πρόγνωση του καιρού, καθώς μπορεί να αλλάξει γρήγορα.

Η επιθεώρηση ενός σπιτιού μετά από μια καταιγίδα είναι επίσης καθοριστική για τον εντοπισμό πιθανών σημείων ζημιάς. Όταν είναι ασφαλές να γίνει αυτό, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει:

 • Αφαιρέστε το χιόνι από τον εξαερισμό του σπιτιού, το γκαράζ και τα υπόστεγα και επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία για την απομάκρυνση του χιονιού από την οροφή.
 • Αναζητήστε ζημιές από το χιόνι, όπως αποδεικνύεται από ήχους τριξίματος, χαλάρωση της οροφής, ρωγμές στην οροφή, λεκέδες νερού στην οροφή ή τους τοίχους και/ή τις πόρτες που δεν ανοίγουν πλέον σωστά.
 • Ελέγξτε τη ροή του νερού στις βρύσες για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν παγώσει.
 • Αξιολογήστε τα πεσμένα δέντρα ή μεγάλα άκρα και ζητήστε από έναν επαγγελματία να τα αφαιρέσει εάν χρειάζεται.
 • Εφαρμόστε αποπαγωτή στους διαδρόμους και στο δρόμο για να αποτρέψετε γλιστρήματα και πτώσεις.
 • Επικοινωνήστε αμέσως με τον ασφαλιστικό σας πράκτορα εάν εντοπιστεί ζημιά. Τραβήξτε φωτογραφίες κατεστραμμένων ή κατεστραμμένων περιουσιακών στοιχείων, κρατήστε αποδείξεις για επισκευές και δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό αρχείο χρησιμοποιώντας αποθήκευση στο cloud για πρόσβαση στις πληροφορίες από οπουδήποτε.

„Εκτός από το να διασφαλίσετε ότι ο χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους δεν θα διακοπεί, θα θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε ζημιές κατά την περίοδο των διακοπών, όταν οι υπηρεσίες καθαρισμού ή επισκευής ενδέχεται να μην είναι άμεσα διαθέσιμες“, πρόσθεσε ο Giammanco.

Για περισσότερους τρόπους αποφυγής ζημιών από τον χειμώνα, επισκεφθείτε Disastersafety.org.

Η αποστολή της IBHS είναι να διεξάγει αντικειμενική, επιστημονική έρευνα για τον εντοπισμό και την προώθηση αποτελεσματικών δράσεων που ενισχύουν τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις κοινότητες έναντι φυσικών καταστροφών και άλλων αιτιών απώλειας. Μάθετε περισσότερα για το IBHS στο DisasterSafety.org.

Schreibe einen Kommentar