Συμβουλές για το πώς μπορείτε να εστιάσετε καλύτερα για την προετοιμασία για τις εξετάσεις UPSC

3
Συμβουλές για το πώς μπορείτε να εστιάσετε καλύτερα για την προετοιμασία για τις εξετάσεις UPSC

Πριν προσπαθήσετε να καταλάβετε πώς να ξεκινήσετε την προετοιμασία για το UPSC στο σπίτι, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το ταξίδι. Φροντίστε να προετοιμαστείτε ψυχικά και σωματικά για την εξέταση. Βάλτε αξιώσεις και αφιερώστε χρόνο αποτελεσματικά. Κατανοήστε πλήρως το μοτίβο δοκιμής UPSC και, κατά συνέπεια, επιταχύνετε την προετοιμασία του UPSC.

Δείτε πώς μπορείτε να εστιάσετε καλύτερα στην προετοιμασία για τις εξετάσεις UPSC

1. Κάντε ένα χρονοδιάγραμμα

Για να γίνετε αξιωματικός της IAS, είναι απαραίτητο να είστε σαν ένας αξιωματικός με μια καλά οργανωμένη ημερήσια ρουτίνα. Θα πρέπει να ορίσετε ένα άνετο πρόγραμμα πριν από την προετοιμασία σας και να το τηρήσετε.

Η δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος θα διευκολύνει την προετοιμασία σας και θα την κάνει πιο βελτιωμένη. Με προθεσμίες, θα δούλευες καλύτερα και θα ολοκλήρωνες το αναλυτικό πρόγραμμα βιαστικά.

2. Γνωρίστε το αναλυτικό πρόγραμμα UPSC

Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι η ψυχή κάθε δοκιμασίας. ο UPSC έχει παραδώσει το αναλυτικό πρόγραμμα για την Προκαταρκτική και Κύρια εξέταση των Δημοσίων Υπηρεσιών με περίτεχνο τρόπο. Οι υποψήφιοι πρέπει να κατανοήσουν και να ακολουθήσουν το αναλυτικό πρόγραμμα για την εξέταση δημόσιας υπηρεσίας UPSC. Η γνώση του αναλυτικού προγράμματος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα βοηθήματα μελέτης, να ιεραρχήσετε τα θέματα κ.λπ.

3. Να είστε ενήμεροι για τις τρέχουσες υποθέσεις για το UPSC

Τα περιοδικά είναι η πιο σημαντική πτυχή της δοκιμής UPSC. Εάν δεν διαβάζετε την ημερήσια ανασκόπηση ή δεν ακολουθείτε τις ημερήσιες ειδήσεις για τη δοκιμή UPSC, δεν μπορείτε να ελπίζετε να διαγράψετε αυτήν τη δοκιμή.

Οι ερωτήσεις που τίθενται στο τεστ δημοσίων υπηρεσιών συνδέονται άμεσα ή πλευρικά με την επικαιρότητα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τις ισχύουσες πληροφορίες ειδήσεων στην ημερήσια ανασκόπησή σας.

4. Επιλογή Προαιρετικού Θέματος

Το εθελοντικό υποκείμενο αντιστοιχεί σε 500 μόρια στην τελική απογραφή του UPSC. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιλέξετε ένα εθελοντικό θέμα με σύνεση και μετά από μια ενδελεχή σκέψη των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων των θεμάτων που έχετε κατά νου. Μερικοί από τους παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου πριν επιλέξετε ένα εθελοντικό είναι:

  • Ενδιαφέρον για το θέμα
  • Προηγούμενη γνώση του ακαδημαϊκού του υπόβαθρου
  • Εμβράκωση με τα χαρτιά GS
  • Κενό καθοδήγησης
  • Το κενό του υλικού μελέτης

5. NCERT

Τα εγχειρίδια NCERT από τις τάξεις έξι έως δώδεκα παίζουν πραγματικά σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία του τεστ UPSC. Οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν εισαγωγικές γενικότητες και προτάσεις από τα εγχειρίδια NCERT. Αυτά τα βιβλία δίνουν τις πληροφορίες με πραγματικά συνοχή. Επίσης, είναι αξιόπιστα, καθώς η πηγή είναι η ίδια η κυβέρνηση.

Παλαιότερα η UPSC έκανε ερωτήσεις απευθείας από τα εγχειρίδια NCERT. Έτσι, τα NCERT είναι τα κομψά βιβλία για να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας για το UPSC. Λάβετε μια πλήρη λίστα των NCERT που απαιτούνται για τη δοκιμή UPSC. Ένα κομμάτι από τα NCERT, θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε πολλά άλλα προηγμένα εγχειρίδια.

6. Κράτησε σημειώσεις

Είναι χρήσιμο να κάνετε σύντομες σημειώσεις κατά τη διάρκεια σας διαδικτυακό μάθημα ιδρύματος για UPSC. Δεδομένου ότι το αναλυτικό πρόγραμμα UPSC είναι πραγματικά τεράστιο, βοηθά στην παρακολούθηση των μερίδων που καλύπτονται και χρησιμεύει ως έτοιμος απολογισμός για τροποποίηση. Οι γραμμές προτιμώνται από πολλούς, καθώς βοηθούν στην ευκολότερη προσθήκη σημειώσεων στο περιεχόμενο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην περίπτωση προσθήκης ειδήσεων που σχετίζονται με τρέχουσες υποθέσεις στο περιεχόμενο.

7. Απαντήσεις Γραπτή Εξάσκηση

Τα κύρια τεστ του UPSC είναι περιγραφικά. Πρόκειται ουσιαστικά για τον έλεγχο των λογικών, κριτικών και επικοινωνιακών σας ικανοτήτων. Σας ζητά να υποθέσετε με αφηρημένη σαφήνεια και να οργανώσετε τις απόψεις, τις κατανοήσεις και τις μελέτες σας με άψογο τρόπο.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι οι περιορισμοί χρόνου και χώρου στο φάκελο απαντήσεων. Αυτό δεν είναι δυνατό χωρίς μια αποδεκτή πρακτική σημείωσης απαντήσεων.

8. Εργασία πρώην Times‘ UPSC Question Papers

Τα προηγούμενα ερωτηματικά είναι οι πιο αξιόπιστες πηγές μοτίβου UPSC, θέσης δυσκολίας και τύπου ερώτησης. Μπορείτε να κρίνετε άπταιστα τις τάσεις στο τεστ UPSC.

Θα σας βοηθήσει επίσης να κατανοήσετε ποιοι τομείς είναι οι πιο σημαντικοί σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Αρχικά, είναι μια καλή πηγή αξιολόγησης του τόνου στην προετοιμασία του UPSC.

9. Mock Test Series

Η αξιολόγηση του τόνου είναι ένα ουσιαστικό μέρος της προετοιμασίας του UPSC. Μπορεί να βοηθήσει τους αιτούντες δημόσιας υπηρεσίας να συνειδητοποιήσουν και να μάθουν από λάθος υπολογισμούς, διαμορφώνοντας την προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσουν για να συνεχίσουν την προετοιμασία και να συσχετίσουν τις δυνάμεις και τις αμαρτίες.

Συνιστάται σε μεγάλο βαθμό να συμμετάσχετε σε μια σειρά εικονικών δοκιμών, ειδικά αν προετοιμάζεστε από το σπίτι. Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τον εαυτό σας και θα σας βοηθήσει περαιτέρω.

10. Σημαντικές κρατικές προσφορές

Το τέλος σας όταν κάνετε το τεστ UPSC είναι να εργαστείτε για την ινδική κυβέρνηση. Φυσικά, υπάρχουν πολλές κυβερνητικές πηγές στις οποίες μπορείτε να υπολογίσετε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας.

Οι κυβερνητικοί ιστότοποι όπως το PIB, το PRS και οι προγραμματιστές δημόσιας τηλεόρασης που εμφανίζονται στην τηλεόραση της Rajya Sabha είναι πραγματικά χρήσιμοι. Καλύπτουμε σημαντικά έγγραφα PIB κάθε μέρα.

11. Τροποποίηση

Η τροποποίηση είναι πραγματικά σημαντική όταν αντιμετωπίζετε μια δοκιμασία τόσο δύσκολη όσο η δοκιμή UPSC. Δεδομένου ότι το αναλυτικό πρόγραμμα UPSC είναι τεράστιο και διαφορετικό, καλύπτοντας πολλαπλά θέματα, είναι φυσικό να ξεχάσετε τα αποτελέσματα που είχατε μελετήσει πριν.

12. Συνέντευξη UPSC

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το τελικό στάδιο στη διαδικασία του τεστ UPSC είναι η συνέντευξη ή το τεστ προσωπικότητας UPSC. Αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο στη διαδικασία, και στη συνέχεια, είναι ένα εμπόρευμα πέρα ​​από τους ακαδημαϊκούς που θα σας βοηθήσουν.

Θα αξιολογηθείτε με ποσοστά όπως πολιτικές συμμετοχές, προβλήματα επικοινωνίας, παρουσία μυαλού, απόκριση στο άγχος κ.λπ. Θα σας τεθούν επίσης ερωτήσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά σας, τις επιδιώξεις, την εκπαίδευση και την επαγγελματική σας εμπειρία, εάν υπάρχουν. Επομένως, πρέπει να προσεγγίσετε αυτές τις πτυχές.

13. Εφαρμοστέα Περιοδικά

Περιοδικά όπως το Yojana, το Kurukshetra, το Economic & Political Weekly, κ.λπ., είναι πραγματικά σημαντικά για τη δοκιμή UPSC. Περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για μοτίβα όπως η πολιτεία, η διακυβέρνηση, η κτηνοτροφία, η λιτότητα, κ.λπ. Μπορείτε να δείτε μια ουσία των περιοδικών Yojana, Kurukshetra και EPW στον ιστότοπό μας.

14. Μείνε θετικός

Η πιο σημαντική πτυχή του συνόλου Διαδικτυακή μελέτη UPSC είναι να παραμείνουμε θετικοί. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να γίνει σχετικά ελκυστικό και θα νιώσετε κατάθλιψη. Αφαιρέστε τις αρνητικές μελέτες από το μυαλό σας και δουλέψτε πάνω σε αυτές.

συμπέρασμα

Έτσι, αυτές ήταν μερικές από τις πιο χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να εστιάσετε καλύτερα όταν πρόκειται για προετοιμασία για τις εξετάσεις UPSC. Δεδομένου ότι το σπάσιμο της εξέτασης UPSC δεν είναι μια απλή βόλτα, οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν εκτενώς.

Συνολικές προβολές: 107 ,

Schreibe einen Kommentar