Σχέδιο ανάγνωσης της Αγίας Γραφής της Μεγάλης Εβδομάδας

1
Σχέδιο ανάγνωσης της Αγίας Γραφής της Μεγάλης Εβδομάδας

Επιβραδύνετε και σκεφτείτε τις τελευταίες ημέρες του Ιησού με απλό σχέδιο ανάγνωσης της Αγίας Γραφής της Μεγάλης Εβδομάδας. Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να διαβάσετε και να αναλογιστείτε αυτή την αφήγηση σε πραγματικό χρόνο.

Επιβραδύνετε και σκεφτείτε τις τελευταίες ημέρες του Ιησού με απλό σχέδιο ανάγνωσης της Αγίας Γραφής της Μεγάλης Εβδομάδας.  Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να διαβάσετε και να αναλογιστείτε αυτή την αφήγηση σε πραγματικό χρόνο.

Η Κυριακή σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας πριν από το Πάσχα.

Καθώς διανύουμε τις υπόλοιπες μέρες της Σαρακοστής, έχουμε ελπίδα.

Ξέρουμε τι ακολουθεί.

Ωστόσο, κάθε χρόνο δεν θέλω ποτέ να σκέφτομαι τη σημασία των τελευταίων ημερών του Ιησού εδώ στη γη πριν από την ανάστασή Του.

Τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε κάνει πολλές διαφορετικές οικογενειακές αφιερώσεις και δραστηριότητες που είναι κατάλληλες για την ηλικία των μικρών.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτές αν ψάχνετε για οικογενειακές δραστηριότητες της τελευταίας στιγμής: Beyond the Bunny: Easter-Centered Easter Activities

Αλλά φέτος το κρατάμε απλό.

Μόλις αυτή την εβδομάδα έβγαλα τα πασχαλινά μας βιβλία και τα Αναστάσιμα αυγά (που για να είμαι ειλικρινής, μπορεί να μην τα «κάνουμε» καν αυτά, αλλά θα αφήσω τα παιδιά να παίξουν μαζί τους… Υπάρχουν τόσα πολλά να κερδίσουν τα μυαλά τους παίζοντας με παιχνίδια με επίκεντρο τον Χριστό!)

Αντί για αυτό που κάναμε στο παρελθόν, φέτος θα διαβάζουμε φωναχτά από τη Βίβλο κάθε βράδυ με ένα απλό Σχέδιο Ανάγνωσης Γραφών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενώ τα παιδιά μου ακούν, μπορούν να ζωγραφίσουν και να χρωματίσουν μια εικόνα αυτού που ακούνε (τα παιδιά μου είναι 10, 8 και 6 ετών). Θα βάλω ακόμη και τον παλαιότερο μου να διαβάσει δυνατά μερικούς από τους στίχους.

Αυτό είναι το μόνο που κάνουμε φέτος και είναι αρκετό.

A Sense of the Resurrection: Μια Οικογενειακή Λατρεία για το Πάσχα

Υπάρχει μεγάλη αξία σε ορισμένες από τις άλλες δραστηριότητες που έχουμε κάνει στο παρελθόν και πολύ καλά μπορεί να κάνουμε στο μέλλον. Αλλά φέτος εστιάζουμε στην απλότητα.

Και τι είναι πιο απλό από το να είσαι απλώς στον Λόγο του Θεού διαβάζοντας την αφήγηση σε πραγματικό χρόνο της τελευταίας εβδομάδας του Ιησού;

Σχέδιο ανάγνωσης της Αγίας Γραφής της Μεγάλης ΕβδομάδαςΤι είναι η Μεγάλη Εβδομάδα;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά με την Κυριακή των Βαΐων και διανύει τις τελευταίες ημέρες πριν από τη σταύρωση Του τη Μεγάλη Παρασκευή.

Μέσω των τεσσάρων Ευαγγελίων, είμαστε σε θέση να συνθέσουμε μια γεύση από το τι έκανε ο Ιησούς κάθε μέρα αυτής της τελευταίας εβδομάδας.

Κυριακή των βαϊων Έκανε τη θριαμβευτική είσοδό Του όπως προφητεύτηκε στο Ζαχαρίας 9:9.

Δευτέραο Ιησούς καθάρισε το ναό όταν είδε σε τι τον είχαν μετατρέψει οι άνθρωποι.

Την ΤρίτηΔίδασκε ενώ οι θρησκευτικοί ηγέτες άρχισαν τη συνωμοσία τους για να Τον σκοτώσουν.

ΤετάρτηΧρίσθηκε στη Βηθανία όταν μια γυναίκα έσπασε το αλαβάστρινο πιθάρι της και το έχυσε στο κεφάλι Του.

Πέμπτη, γνωστή και ως Μεγάλη Πέμπτηο Ιησούς έσπασε ψωμί με τους μαθητές Του και τους έπλυνε τα πόδια στο τελευταίο δείπνο πριν προδοθεί.

Καλή Παρασκευήο Ιησούς σταυρώθηκε.

Μεγάλο Σάββατο Ο τάφος του ήταν ασφαλισμένος επειδή ο Αρχιερέας και οι φρουροί θυμήθηκαν αυτά που είπε.

Κυριακή της Ανάστασηςγνωστό και ως Πάσχα, ο τάφος έμεινε άδειος επειδή ο Ιησούς νίκησε τον θάνατο!

Σχέδιο ανάγνωσης της Αγίας Γραφής της Μεγάλης Εβδομάδας

Για να ακολουθήσω κάθε νύχτα στην ανάγνωσή μας, δημιούργησα ένα απλό Σχέδιο Ανάγνωσης Γραφών της Μεγάλης Εβδομάδας με δυνατότητα εκτύπωσης με τις αναφορές της Γραφής για κάθε μέρα.

Το έχω ήδη τυπωμένο και κρεμασμένο στο ψυγείο της κουζίνας έτοιμο για χρήση.

Τα παιδιά ξέρουν ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι μια ξεχωριστή εβδομάδα. Θα μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι της κουζίνας μετά το δείπνο ενώ η μαμά και ο μπαμπάς (και το πιο παλιό μας) διαβάζοντας εκ περιτροπής δυνατά τους λογαριασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας.


Ενημερώθηκε για το 2021: Στο σχέδιο ανάγνωσης περιλαμβάνονται καθημερινές στοχαστικές ερωτήσεις για να συζητήσετε μαζί ως οικογένεια. Υπάρχουν επίσης στίχοι της Γραφής από τα άλλα Ευαγγέλια για να εμβαθύνετε στο κείμενο.

Σχέδιο ανάγνωσης της Αγίας Γραφής της Μεγάλης Εβδομάδας

Το Σχέδιο Ανάγνωσης της Μεγάλης Εβδομάδας περιλαμβάνει μια Γραφή με μια ματιά για ολόκληρη την εβδομάδα, στη συνέχεια μια ξεχωριστή σελίδα για κάθε μέρα με τις Γραφές που τις συνοδεύουν και μερικές ερωτήσεις οικογενειακής συζήτησης.

Είναι δωρεάν για λήψη στη Βιβλιοθήκη πόρων του CHK Readers για συνδρομητές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Έχετε σχέδιο ανάγνωσης της Αγίας Γραφής της Μεγάλης Εβδομάδας;

Εάν δεν έχετε ήδη σχεδιάσει κάτι, μη διστάσετε να κατεβάσετε το σχέδιο ανάγνωσης που συνέταξα.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να το εκτυπώσετε για να το τοποθετήσετε στο καλάθι μελέτης της Αγίας Γραφής ή στην Οικογενειακή Βίβλο.

>>> Κατεβάστε το Δωρεάν Σχέδιο Γραφής της Μεγάλης Εβδομάδας εδώ <<<

Είτε διαβάζετε από αυτό το σχέδιο είτε από ένα διαφορετικό σχέδιο της Μεγάλης Εβδομάδας, προσεύχομαι να ευλογήσει εσάς και την οικογένειά σας την επόμενη εβδομάδα καθώς προετοιμάζεστε για τη μεγαλύτερη ημέρα της πίστης μας.

Επιβραδύνετε και σκεφτείτε τις τελευταίες ημέρες του Ιησού με απλό σχέδιο ανάγνωσης της Αγίας Γραφής της Μεγάλης Εβδομάδας.  Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να διαβάσετε και να αναλογιστείτε αυτή την αφήγηση σε πραγματικό χρόνο.

Schreibe einen Kommentar