Τι μάθαμε από τις πρόσφατες προτάσεις εργοστασίων αερίου

1
Τι μάθαμε από τις πρόσφατες προτάσεις εργοστασίων αερίου

Δύο πρόσφατες ψηφοφορίες σχετικά με τις προτεινόμενες επεκτάσεις του εργοστασίου φυσικού αερίου στο Οντάριο δείχνουν τις ισχυρές δυνατότητες των δημοτικών συμβούλων να κάνουν τις σωστές επιλογές στο δρόμο για ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Αλλά μόνο εάν λάβουν τα στοιχεία και τα δεδομένα που χρειάζονται για να στηρίξουν τις αποφάσεις τους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, 28 Νοεμβρίου, η πόλη του Μπράμπτον έλαβε δύο επιλογές προμήθειας ενέργειας από την ενεργειακή εταιρεία Capital Power: μπορούσαν είτε να εμβαθύνουν την εξάρτησή τους από το φυσικό αέριο είτε να χρησιμοποιήσουν μπαταρίες για να διαχειριστούν καλύτερα τις κορυφές και τις κοιλάδες της τοπικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Μπράμπτον διάλεξε το σύστημα αποθήκευσης μπαταρίας.

Στις 16 Ιανουαρίου, η πόλη του Ουίνδσορ εγκρίθηκε Πρόταση της Capital Power για προσθήκη δύο νέων αεριοστροβίλων συνολικής ισχύος 100 μεγαβάτ σε υφιστάμενο τοπικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

Οι ομοιότητες μεταξύ των πόλεων είναι εντυπωσιακές: και οι δύο αντιμετωπίζουν περιορισμούς όσον αφορά την ποσότητα ισχύος του δικτύου που διαθέτουν, και οι δύο αναζητούσαν νέα χωρητικότητα.

Και τα δύο συμβούλια εξέτασαν παρόμοια στοιχεία υπέρ και κατά της κατασκευής νέων σταθμών φυσικού αερίου εν μέσω μιας κλιματικής έκτακτης ανάγκης. Και οι δύο είχαν στο επίκεντρο τα καλύτερα συμφέροντα των κοινοτήτων τους καθώς στάθμισαν τα διαθέσιμα στοιχεία και κατέληξαν σε αντίθετα συμπεράσματα.

Η μεγάλη διαφορά ήταν στα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους.

Στο Brampton, η Capital Power και ο συνεργάτης αποθήκευσης μπαταριών της, η Alectra Utilities, παρουσίασαν δύο επιλογές: επέκταση της υπάρχουσας μονάδας αερίου ή εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταρίας.

Στο Windsor, η εταιρεία παρουσίασε το φυσικό αέριο ως τη μόνη επιλογή και προειδοποίησε ότι η κοινότητα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ελλείψεις ρεύματος εάν το δημοτικό συμβούλιο καθυστερήσει ή δεν εγκρίνει τη συμφωνία. Αυτό το ζήτημα είχε απήχηση στους εκλεγμένους αξιωματούχους που προσβλέπουν στη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων που θα βασιζόταν σε μια σταθερή, αξιόπιστη παροχή ρεύματος.

«Το ερώτημα είναι πραγματικά απλό. Θέλετε δύναμη στην πόλη του Windsor στην κομητεία του Essex για να μπορέσετε να αναπτύξετε την περιοχή μας και να παρέχετε την απαιτούμενη ισχύ;» ρώτησε ο δήμαρχος Ντρου Ντίλκενς. „Εάν η απάντηση είναι ναι, πρέπει να υποστηρίξουμε αυτούς τους τύπους εφαρμογών.“

Αυτές οι ανησυχίες ήταν θεμιτές και θα έκαναν οποιονδήποτε ηγέτη επιφυλακτικό να απορρίψει μια τέτοια πρόταση. Η διαθεσιμότητα αξιόπιστης και οικονομικά προσιτής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για μια περιοχή που θέλει να φιλοξενήσει έναν αυξανόμενο πληθυσμό προσελκύοντας παράλληλα νέες επενδύσεις. Αλλά για να κάνουν μια πλήρως τεκμηριωμένη επιλογή – για να αποφασίσουν εάν μια μονάδα φυσικού αερίου ήταν πραγματικά η καλύτερη επιλογή – οι σύμβουλοι θα χρειάζονταν περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες σχετικά με:

  • Το κόστος όλων των διαθέσιμων επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης μπαταρίας.
  • Σύγκριση άλλων κοινοτικών οφελών, όπως πόσες σχετικές θέσεις εργασίας και κέρδη θα παραμείνουν στην τοπική κοινότητα και πώς το έργο επηρεάζει τη δημόσια υγεία και την κλιματική αλλαγή.
  • Ο βαθμός στον οποίο το Windsor θα μπορούσε να στραφεί στην ενεργειακή απόδοση, απαιτούν απάντησηκαι άλλες επιλογές για τη μείωση της μέγιστης κατανάλωσης ενέργειας και τη μείωση της πίεσης για νέα παροχή.
  • Το αν η αποθήκευση ενέργειας σε συνδυασμό με την ηλιακή ή την αιολική παραγωγή θα ταίριαζε ή θα βελτίωνε το κόστος και την απόδοση μιας νέας μονάδας αερίου και θα κάλυπτε καλύτερα τις μακροπρόθεσμες ενεργειακές ανάγκες της κοινότητας.

Αυτά και άλλα κρίσιμης σημασίας ζητήματα εξετάζονται σε μια σειρά πρόσφατων εκθέσεων που εκδόθηκαν από το TAF του Οντάριο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Ηλεκτρικού Συστήματοςκαι Clean Energy Canada. Όλα υποδεικνύουν ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών που είναι πρακτικές και προσιτές, και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε οποιαδήποτε απόφαση για την κατασκευή νέας μονάδας φυσικού αερίου—όποια και αν είναι αυτή η απόφαση τελικά.

Ωστόσο, ακόμη και με πολλές αναφορές στο χέρι, είναι συχνά μη ρεαλιστικό να ζητείται από το δημοτικό προσωπικό, με περιορισμένο χρόνο και συχνά χωρίς υπόβαθρο στις τεχνικές περιπλοκές της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, να κάνει μια πλήρως τεκμηριωμένη σύσταση. Και οι πολυπλοκότητες δεν μπορούν και δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν όταν δίνεται σε ένα δημοτικό συμβούλιο μια σύντομη προθεσμία για να αποφασίσει για την ενεργειακή υποδομή που πρόκειται να λειτουργήσει για δεκαετίες.

Τα συμβούλια πρέπει να βασίζονται στους εξωτερικούς τους συμβούλους και τους υποστηρικτές έργων για να τους δώσουν μια επιμελή, πλήρη εικόνα των επιλογών που έχουν στη διάθεσή τους. Η εμπειρία του Μπράμπτον έδειξε τι συμβαίνει όταν αυτή η σχέση λειτουργεί καλά. Η απόφαση του Windsor, λιγότερο. Παρακολουθούμε τις επερχόμενες ενεργειακές επενδυτικές προτάσεις στο GTHA και θα υποστηρίξουμε τα συμβούλια για να διασφαλίσουμε ότι έχουν τα στοιχεία για να λάβουν καλές αποφάσεις. Μείνετε συντονισμένοι.

Schreibe einen Kommentar