Τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν αρκετοί μαθητές για να γεμίσουν μια τάξη;

4
Τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν αρκετοί μαθητές για να γεμίσουν μια τάξη;

Κάθε καλοκαίρι κυκλοφορούν ανατριχιαστικά άρθρα για την πτώση των σύγχρονων ξένων γλωσσών στα σχολεία. Για να μην αναφέρουμε την πτώση της εκμάθησης γλωσσών κατά τη διάρκεια του lockdown για τον COVID-19 (Bawden, 2021). Καθώς λιγότεροι μαθητές επιλέγουν να μάθουν γλώσσες, τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν αρκετές για να γεμίσουν μια τάξη;

Ο Τζος διαπίστωσε ότι αυτό συνέβαινε όταν ήρθε να επιλέξει τα GCSE του. Με όνειρα να γίνει σχολιαστής της Formula 1, ο Josh σκέφτηκε ότι μια δεύτερη γλώσσα θα ήταν χρήσιμη για τη μελλοντική του καριέρα. Ωστόσο, δεν υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για τα Γαλλικά GCSE ώστε το σχολείο του να τρέξει το μάθημα.

„Επειδή το σχολείο μου δεν πρόσφερε GCSE στα γαλλικά, καθώς δεν υπήρχαν αρκετά άτομα.“

Αποφασισμένος να αποκτήσει γλωσσικά προσόντα, ο Josh στράφηκε στη NEC για μια διαδικτυακή λύση. Ενώ σπούδαζε με πλήρες ωράριο στο σχολείο, ο Josh εγγράφηκε στο μάθημα γαλλικών IGCSE και ολοκληρώνει τη δουλειά του τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα.

Ερωτηθείς αν είναι ευχαριστημένος με την υπηρεσία που παρέχει η NEC, ο Τζος είπε:

„Ναί. Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα».

Τα σχολεία συχνά έρχονται απευθείας στο NEC για να εγγράψουν μαθητές που έλειπαν λόγω ασθένειας, για να μειώσουν την πίεση από το προσωπικό σε υπερπλήρεις τάξεις ή για να προσφέρουν ένα μάθημα που δεν έχει εγγραφεί. Εάν είστε δάσκαλος και θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με το σχολείο σας, επισκεφτείτε τη σελίδα των σχολείων μας και συμπληρώστε τη φόρμα, λέγοντάς μας τα πάντα για τις ανάγκες σας.

Ομοίως, οι γονείς που εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στο σπίτι επωφελούνται από τα διαδικτυακά μας μαθήματα. Κάθε μάθημα σχεδιάζεται από ειδικούς στα θέματα και το παιδί τους υποστηρίζεται από έναν ειδικό δάσκαλο, οδηγώντας τους μαθητές στα ίδια προσόντα που προσφέρονται στα σχολεία. Μάθετε περισσότερα για την υποστήριξή μας για άτομα κάτω των 18 ετών εδώ.

Schreibe einen Kommentar