Το μηδενικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Οντάριο θα κοστίσει 400 δισεκατομμύρια δολάρια;

0
Το μηδενικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Οντάριο θα κοστίσει 400 δισεκατομμύρια δολάρια;

Είναι ένας εύκολος αριθμός για τους δημοσιογράφους και το κοινό. Την περασμένη εβδομάδα, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (IESO) ανέφερε ότι θα κοστίσει έως και 425 δισεκατομμύρια δολάρια τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες για την απανθρακοποίηση του δικτύου έως το 2050. Το τίμημα έγινε πρωτοσέλιδο μετά την κυκλοφορία του Δρόμοι για την απανθρακοποίηση μελέτη, μία από τις τρεις ουσιαστικές εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου. Και οι τρεις υπόσχονται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο μέλλον του ηλεκτρικού συστήματος του Οντάριο.

Πολλοί έχουν συγχωνεύσει το κόστος της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του δικτύου μας με το κόστος της συνήθους λειτουργίας, όπου αυξάνουμε τα ορυκτά καύσιμα για να καλύψουμε τη ζήτηση. Ό,τι κι αν αποφασίσει να κατασκευάσει το Οντάριο, απαιτούνται άνευ προηγουμένου επενδύσεις σε νέες υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες δεκαετίες, καθώς η ζήτηση υπερδιπλασιάζεται μέχρι το 2050. Το δίκτυο του μέλλοντος πρέπει να θερμαίνει τα κτίριά μας, να τροφοδοτεί τα αυτοκίνητα και τη βιομηχανία μας και να καλύπτει τις ανάγκες όλων των κατοίκων του Οντάριο.

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, αλλά οι πιο οικονομικές λύσεις, όπως η ενεργειακή απόδοση, η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, κερδίζουν με κόστος την κατασκευή νέων μονάδων αερίου. TAF πρόσφατα ανέθεσε μια ανεξάρτητη μελέτη Αυτό δείχνει ότι οι στόχοι της προσιτής, αξιόπιστης και καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας είναι στην πραγματικότητα ευθυγραμμισμένοι, εν μέρει επειδή η ηλιακή και η αιολική ενέργεια (που αποτελούν μόνο το 13-15% της εκτίμησης του IESO παραπάνω) είναι μακράν οι φθηνότερες πηγές νέας γενιάς σήμερα. . Ενώ απαιτείται κάποια χωρητικότητα με αέριο την επόμενη δεκαετία για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, το φυσικό αέριο συνεχίζει να γίνεται πιο ακριβό και λιγότερο ανταγωνιστικό κάθε χρόνο.

Η έκθεση Pathways to Decarbonization είναι μια πολύτιμη πηγή για την εξέταση του μέλλοντος του δικτύου του Οντάριο. Το IESO έχει δημοσιεύσει μια ολοκληρωμένη μελέτη με λεπτομερείς υποθέσεις και αποτελέσματα και έχει περιγράψει διάφορες συνετές ενέργειες «χωρίς λύπη», πολλές από τις οποίες συνάδουν με ένα καθαρό μηδενικό μέλλον και τη δική μας μελέτη. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Επιτάχυνση των επενδύσεων στη διατήρηση και τη διαχείριση της ζήτησης (που αποδεικνύονται όλο και πιο οικονομικές καθώς αυξάνεται το κόστος των ορυκτών καυσίμων).
  • Έναρξη εργασιών για επενδύσεις μεγάλης διάρκειας, όπως η μετάδοση.
  • Διασφάλιση ότι οι ρυθμιστικές διαδικασίες, οι διαδικασίες έγκρισης και αδειοδότησης είναι έτοιμες να υποστηρίξουν μελλοντικές επενδύσεις σε κλίμακα.
  • Επένδυση σε ένα εργατικό δυναμικό που μπορεί να δημιουργήσει και να λειτουργήσει τις υποδομές που απαιτούνται τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.

Ενώ η μελέτη δείχνει κάποια σημαντικός πρόοδος στην απανθρακοποίηση, tεδώ είναι κάποια διαφαινόμενα κενά ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν καθώς ο μακροπρόθεσμος ενεργειακός σχεδιασμός εξελίσσεται τους επόμενους μήνες.

Γιατί να μην δώσετε προτεραιότητα στις πιο οικονομικές λύσεις;

Για μια μελέτη που δίνει έμφαση στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και στην προσιτή τιμή, είναι εκπληκτικό ο περιορισμένος ρόλος που διαδραματίζουν η αιολική και η ηλιακή ενέργεια και στα δύο σενάρια Moratorium και Pathways που διαμορφώθηκαν από το IESO. Και οι δύο είναι φθηνές και δοκιμασμένες τεχνολογίες που συνθέτουν Το 75% της νέας εγκατεστημένης ισχύος παγκοσμίως το 2021. Λιγότερο από ένα γιγαβάτ άνεμος προστίθεται στο σύστημα έως το 2035 στο σενάριο Moratorium του IESO και η αιολική, η ηλιακή ενέργεια και η αποθήκευση αποτελούν λιγότερο από το 30% της συνολικής χωρητικότητας στο Οντάριο έως το 2050 στο σενάριο Pathways (σε σύγκριση με 57-67% και πάνω από 90% σε παρόμοιες μελέτες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από την Enbridge Gas και το Ίδρυμα David Suzuki, αντίστοιχα). Πρόσφατα ανακοινώθηκε ομοσπονδιακές επιστρεφόμενες πιστώσεις φόρου περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής περίπτωσης για την αιολική και την ηλιακή.

Γιατί να βασίζεστε τόσο πολύ σε μη αποδεδειγμένες τεχνολογίες;

ο μελέτη τράπεζες στις πόροι που δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί τεχνικά και οικονομικά εφικτές. Για παράδειγμα, ο Σενάριο μονοπατιών αντανακλά ένα 15.000 MW στοίχημα σε υδρογόνο χωρίς να απευθυνθεί στον ελέφαντα στο δωμάτιο: όπου θα όλα του το προέρχομαι? Το IESO κάνει την απλουστευτική υπόθεση ότι θα είναι παράγεται εκτός επαρχίας, η οποία φέρει δύο μεγάλα προβλήματα. Πρώτα εγώt αγνοεί ο δυνητικός εκπομπές του κύκλου ζωής που προκύπτουν από την παραγωγή υδρογόνουένα κενό αυτό ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπιστεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στους επερχόμενους Κανονισμούς Καθαρής Ηλεκτρικής Ενέργειας (CER). Δεύτερος, ένα σημαντικό μέρος πιθανόν πρέπει να παραχθούν στο Οντάριο και, αν είναι πράσινο, θα απαιτούν πρόσθετη παραγωγή και δυναμικότητα ηλεκτρικής ενέργειας.

Γιατί να κλειδωθεί σε μελλοντικά λανθάνοντα περιουσιακά στοιχεία;

Η IESO κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο 7.840 MW δυναμικότητας παραγωγής φυσικού αερίου θα χρειαστούν έως το 2035, από τα περίπου 12.000 MW που είχαν προγραμματιστεί να είναι στο σύστημα το 2027, συμπεριλαμβανομένων των 1.500 MW νέας παραγωγής αερίου η IESO σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ως μέρος των προσεχών προμηθειών της. Η μελέτη Pathways παρέχει ελάχιστη αιτιολόγηση για αυτές τις τελευταίες επενδύσεις, αντί να αναφέρεται στις Ενδιάμεση αναφορά επιλεξιμότητας πόρων που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο, μια έκθεση 13 σελίδων βαριά σε επιπτώσεις αλλά ελαφριά σε ανάλυση. Παραμένει ασαφές πώς η IESO αναμένει ότι αυτές οι μονάδες θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το CER χωρίς να αποχωρήσουν συντελεστές για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε πιθανές συμβατικές κυρώσεις.

Εχουμε ένα μια φορά εγώευκαιρία της γενιάς na προς την εκσυγχρονίσει το ηλεκτρικό griρε. WhΕγώπάντα το μονοπάτι που ακολουθούμε, Το Οντάριο αντιμετωπίζει την πραγματικότητα ότι θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις για την κάλυψη της ταχέως αυξανόμενης ζήτησης. Αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι κάπου κοντά $400 δισεκατομμύριοαλλά αναμφισβήτητα θα μπορούσε να είναι πολύ λεσυ αν αρπάζουμε το περισσότερο οικονομικά αποδοτικές λύσεις τώρα. Αντί να κλειδώνετε σε ένα απαρχαιωμένο σύστημα βασίζεται σε κεντρικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, θα πρέπει να επιλέξουμε το χαμηλότερο-τεχνολογίες κόστους που ωφελούν τις κοινότητες, τις θέσεις εργασίας και δημόσιο υγείας, και που αντιπροσωπεύουν μια αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά. Η απανθρακοποίηση δεν είναι ένα εμπόδιο σε προσιτές τιμές – είναι το κλειδί για έναn οικονομικό, αξιόπιστος πλέγμα.

Schreibe einen Kommentar