Το Οντάριο έχει προσιτές επιλογές για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς να αυξήσει τα ορυκτά καύσιμα

1
Το Οντάριο έχει προσιτές επιλογές για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς να αυξήσει τα ορυκτά καύσιμα

Οι ειδικοί ζητούν άμεσες επενδύσεις σε λύσεις μηδενικού άνθρακα για τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού δικτύου του Οντάριο, διασφαλίζοντας παράλληλα αξιοπιστία και προσιτή τιμή

ΤΟΡΟΝΤΟ, Οντάριο, Καναδάς (30 Νοεμβρίου 2022) – Νέα έκθεση της Power Advisory, Σενάρια για ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας Net-Zero στο Οντάριο, καταδεικνύει ότι το Οντάριο μπορεί να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας με αξιόπιστες, προσιτές ενεργειακές λύσεις που ευθυγραμμίζονται με την παγκόσμια μετάβαση σε καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Η έκθεση συγκρίνει πολλαπλές διαδρομές για το Οντάριο για την παραγωγή ενός δικτύου μηδενικού καθαρού έως το 2035 και προσδιορίζει τον κρίσιμο σχεδιασμό και τις επενδύσεις που απαιτούνται.

Αυτή η έρευνα, που ανατέθηκε από το Atmospheric Fund (TAF), πραγματοποιείται σε μια κομβική στιγμή καθώς η επαρχία ξεκινά την προμήθεια που θα προσθέσει νέα παραγωγή ορυκτών καυσίμων για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας. Το Οντάριο διαθέτει σήμερα ένα από τα καθαρότερα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Αμερική. Ωστόσο, το σχέδιο της επαρχίας για κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας με παραγωγή φυσικού αερίου προβλέπεται να αυξήσει τις εκπομπές του δικτύου κατά 260 τοις εκατό έως το 2040. Μια τέτοια κίνηση θα διασφάλιζε την αξιοπιστία του δικτύου, αλλά θα κόστιζε περισσότερο στους Οντάριο και θα υπονόμευε τα οφέλη της ηλεκτροδότησης. Όπως δείχνει η έκθεση της Power Advisory, αυτοί οι κίνδυνοι είναι περιττοί.

«Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας που επεκτείνει το πλεονέκτημα καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας του Οντάριο και καλύπτει τις ανάγκες τόσο των αστικών όσο και των αγροτικών κοινοτήτων». λέει η Τζούλια Λάνγκερ, Διευθύνουσα Σύμβουλος του The Atmospheric Fund. «Ένα εκσυγχρονισμένο και απανθρακωμένο δίκτυο θα άρει τα εμπόδια και θα διευρύνει τις ευκαιρίες για επιχειρήσεις, κοινότητες και δήμους που θέλουν να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους τους και να αναπτύξουν τα δικά τους ενεργειακά έργα».

Είναι σημαντικό ότι η εργασία μοντελοποίησης δείχνει ότι είναι πιο προσιτή η κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ενός μείγματος ενεργειακής απόδοσης, ηλιακής ενέργειας, αιολικής ενέργειας και αποθήκευσης, παρά η αύξηση του φυσικού αερίου. Οι υφιστάμενες μονάδες φυσικού αερίου θα περιοριστούν στη διασφάλιση της αξιοπιστίας του δικτύου, με συνολική παραγωγή πολύ κάτω από τα σημερινά επίπεδα. Μέσω αυτής της προσέγγισης, το Οντάριο μπορεί να μειώσει τις εκπομπές σε 85 τοις εκατό κάτω από τα προβλεπόμενα επίπεδα έως το 2035, διατηρώντας παράλληλα τις τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας στο ίδιο επίπεδο με τις σημερινές τιμές. Η έρευνα πλαισιώνει επίσης μια επείγουσα ανάγκη για κρίσιμο σχεδιασμό και επενδύσεις σε κλίμακα σε αποκεντρωμένους, μικρής κλίμακας πόρους προσφοράς και ζήτησης ενέργειας. Αυτό με τη σειρά του θα επέτρεπε μεγάλης κλίμακας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με μεγαλύτερους χρόνους παράδοσης. Αυτά είναι τα κύρια δομικά στοιχεία ενός σύγχρονου, 21αγ-Δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του αιώνα.

«Είναι καλά αποδεδειγμένο ότι η σταδιακή κατάργηση του άνθρακα στο Οντάριο ήταν ένα κορυφαίο επίτευγμα παγκοσμίως, το οποίο αργότερα αντιγράφηκε από δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο. Βελτίωσε εμφανώς την ποιότητα ζωής για εκατομμύρια κατοίκους του Οντάριο και βοήθησε να γίνει η επαρχία προορισμός για επιχειρήσεις αιχμής, προσανατολισμένες στην ανάπτυξη και ταλέντα. Τώρα, αντί να κλίνουμε προς το πλεονέκτημά μας, κινδυνεύουμε να μείνουμε πίσω καθώς άλλες δικαιοδοσίες επενδύουν στην υποδομή καθαρού δικτύου που απαιτεί η παγκόσμια οικονομία». λέει ο Λάνγκερ.

Ένα βασικό εύρημα της έρευνας της Power Advisory είναι ότι όσο περισσότερο περιμένει το Οντάριο να δράσει, τόσο πιο επικίνδυνο και ακριβότερο θα είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου μας.

«Η μοντελοποίηση της Power Advisory χρησιμοποιεί ρεαλιστικές υποθέσεις που λαμβάνουν υπόψη τις τρέχουσες πολιτικές, τους κανονισμούς και τις αναδυόμενες τάσεις στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τη μοντελοποίηση του ίδιου του διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας. Όλα τα σενάρια καταδεικνύουν την ανάγκη για άμεση δράση και τα οφέλη από συνεπείς επενδύσεις την επόμενη δεκαετία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας», λέει. Travis Lusney, Διευθυντής Power Systems στην Power Advisory. «Η ενεργειακή υποδομή χρειάζεται χρόνο για να χτιστεί, πρέπει να δράσουμε τώρα με το σωστό, επιτρέποντας στις επενδύσεις να τεθούν τα θεμέλια για ένα δίκτυο μηδενικού καθαρού έως το 2035. Οι καθυστερήσεις και η στενή εστίαση κινδυνεύουν να βγάλουν από το τραπέζι τις πιο οικονομικές λύσεις».

Οι συστάσεις της Power Advisory έρχονται σε αντίθεση με τον ετήσιο κατάλογο εκπομπών άνθρακα GTHA της TAF, ο οποίος δείχνει ότι οι εκπομπές άνθρακα στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο και του Χάμιλτον αυξήθηκαν κατά 4,5 τοις εκατό το 2021. Ένας από τους βασικούς παράγοντες των αυξανόμενων εκπομπών είναι η χρήση φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρισμού. Τα τελευταία δύο χρόνια, 34 δήμοι του Οντάριο έχουν εγκρίνει τη σταδιακή κατάργηση των μονάδων φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των Τορόντο, Οτάβα και Χάμιλτον.

Για να δείτε το πλήρες Σενάρια για ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας Net-Zero στο Οντάριο αναφορά, επισκεφθείτε: taf.ca

Πρόσθετα Γρήγορα Στοιχεία

  • Για να υποστηριχθεί η ηλεκτροκίνηση σε ολόκληρη την οικονομία, οι απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας στο Οντάριο αναμένεται να αυξηθούν κατά 62 τοις εκατό έως το 2035 (πηγή: Power Advisory/ IESO).
  • Το Οντάριο έχει ένα από τα πιο καθαρά πλέγματα στη Βόρεια Αμερική με 91 τοις εκατό χωρίς απολιθώματα σήμερα πηγή: IESO), αλλά το τρέχον σχέδιο της επαρχίας για επέκταση της παραγωγής φυσικού αερίου προβλέπεται να αυξήσει τις εκπομπές του δικτύου κατά 260 τοις εκατό έως το 2040 (πηγή: TAF).
  • Οι ΗΠΑ επενδύουν 200 δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσουν την ηλιακή, την αιολική, την αποθήκευση ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση (πηγή: EDF), και το 50 τοις εκατό των προγραμματισμένων εργοστασίων αερίου στις ΗΠΑ έχουν ακυρωθεί (πηγή: RMI).
  • Το κόστος της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας έχει μειωθεί κατά 72 τοις εκατό και 90 τοις εκατό, αντίστοιχα, την τελευταία δεκαετία, και είναι επί του παρόντος οι φθηνότερες πηγές νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (πηγή: Lazard).
  • Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αποτελούσαν το 75 τοις εκατό της νέας εγκατεστημένης ισχύος παγκοσμίως το 2021, από 23 τοις εκατό το 2009 (πηγή: Bloomberg NEF)

-30-

Για περισσότερες πληροφορίες ή για συντονισμό συνεντεύξεων, επικοινωνήστε με:

Τζούλι Λιτς
[email protected]
+1 416-837-2404

Σχετικά με το Atmospheric Fund

Το Atmospheric Fund (TAF) είναι ένας περιφερειακός οργανισμός για το κλίμα που επενδύει σε λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα για την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο και του Χάμιλτον και συμβάλλει στην αναβάθμισή τους για ευρεία εφαρμογή. Είμαστε έμπειροι ηγέτες και συνεργαζόμαστε με ενδιαφερόμενα μέρη στον ιδιωτικό, δημόσιο και μη κερδοσκοπικό τομέα που έχουν ιδέες και ευκαιρίες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Υποστηριζόμενοι από ταμεία χορηγίας, προωθούμε τις πιο υποσχόμενες ιδέες επενδύοντας, παρέχοντας επιχορηγήσεις, επηρεάζοντας πολιτικές και τρέχοντας προγράμματα. Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ιδέες που προσφέρουν οφέλη εκτός από τη μείωση του άνθρακα, όπως η βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, η δημιουργία τοπικών θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της αστικής ανθεκτικότητας και η συμβολή σε μια δίκαιη κοινωνία.

Μάθετε περισσότερα στο taf.ca

Σχετικά με το Power Advisory

Η Power Advisory είναι μια συμβουλευτική εταιρεία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας με βαθιά εξειδίκευση στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά και των ΗΠΑ. Διαθέτουμε ισχυρές δυνατότητες πρόβλεψης τιμών για διάφορες υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας και μπορούμε να προσφέρουμε εις βάθος ανάλυση σχετικά με το σχεδιασμό της αγοράς, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τις επενδυτικές ευκαιρίες. Οι αξιολογήσεις μας για την αγορά είναι ισχυρές και αντικατοπτρίζουν τη βαθιά κατανόηση του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, του σχεδιασμού της αγοράς και του επενδυτικού κλίματος. Επιπλέον, καλούμαστε τακτικά από τους πελάτες να αξιολογήσουμε κριτικά την οικονομία του έργου και να αξιολογήσουμε το εύλογο των υποκείμενων παραδοχών τους τόσο σε αγορές χονδρικής όσο και σε ρυθμιζόμενες αγορές. Η Power Advisory ιδρύθηκε το 2007. Διατηρούμε γραφεία στην περιοχή Metropolitan Boston, στο Κάλγκαρι και στο Τορόντο.

Μάθετε περισσότερα στο poweradvisoryllc.com

Schreibe einen Kommentar