Το ραδιόφωνο 3MBS της Αυστραλίας παρουσιάζει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου για Γυναίκες στη Μουσική

2
Το ραδιόφωνο 3MBS της Αυστραλίας παρουσιάζει το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου για Γυναίκες στη Μουσική

Το φεστιβάλ «Music, She Wrote», το οποίο ιδρύθηκε από τη βραβευμένη βιολίστα Katie Yap, θα διεξαχθεί από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Μουσική, έγραψε είναι 3MBS Μελβούρνη 103,5FMτο τρίτο φεστιβάλ μουσικής δωματίου για τις γυναίκες στη μουσική. Συνεργάζεται με την εταιρεία μόδας της Μελβούρνης Άλφα60το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο concept store του Alpha60 το οποίο θα μετατραπεί σε μοναδικό συναυλιακό χώρο για τρεις νύχτες μεταξύ 29-31 Μαρτίου 2023.

Μουσική, έγραψε εκείνη είναι με επικεφαλής και επιμέλεια τον καλλιτεχνικό διευθυντή Katie Yapο οποίος έχει έδρα τη Μελβούρνη μοντέρνα και μπαρόκ βιολίστα. Πρόσφατα ονομάστηκε ως η διάσημη της Αυστραλίας Freedman Classical Fellow και 2023 Musica Viva Australia Futuremaker.

«Η Μουσική, Έγραψε, υπάρχει για να λέει τις ιστορίες των γυναικών με τις δικές τους μουσικές φωνές», εξήγησε ο Yap στο δελτίο τύπου. «Το φετινό φεστιβάλ περιστρέφεται γύρω από το θέμα του breaking step, του cutting loose και του θάρρους που απαιτείται για να μιλήσεις με μια αυθεντική φωνή.

«Η κοινωνία συχνά περιμένει από τις γυναίκες να συμπεριφέρονται και να εμφανίζονται με συγκεκριμένους τρόπους και θέλουμε να ταρακουνήσουμε τα πράγματα χρησιμοποιώντας το οικείο μέσο της μουσικής δωματίου», συνέχισε. «Το Chapter House είναι εκπληκτικό ακουστικά και οπτικά. Με το ξύλινο εσωτερικό και τις θολωτές οροφές, είναι ένας χώρος όπου η μουσική δωματίου πραγματικά λάμπει. Κάθε ομάδα επιλέγεται έχοντας κατά νου αυτή την ακουστική».

Στις 29 Μαρτίου, η πρώτη εκδήλωση του φεστιβάλ, «Turning In», θα παίξει πιανίστας Τζορτζίνα Λιούις και σοπράνο Μπίλι Τουμάρκινη οποία θα ερμηνεύσει μουσική από γυναίκες συνθέτες Vitezslava Kapralova, Stefania Turkewich, Missy Mazzoli, Patricia Corceido, Nadia Boulanger, Ann Southam και Otilie Suková, κόρη του Antonin Dvořák.

Η παράσταση της 30ης Μαρτίου, «Breaking Step», θα περιλαμβάνει σύνολο σύγχρονης τέχνης, το Rubiks Collective, που αποτελείται από τον πιανίστα Jacob Abela, την κρουστά Kaylie Melville, την τσελίστρια Gemma Kneale και τη φλαουτίστα Tamara Kohler. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει κομμάτια των Anna Clyne, Sam Wolf, Julia Wolfe, Molly Joyce, Leah Blankendaal και Gemma Peacocke.

Τσελίστας και νικητής 3MBS TheTalent Ceridwen McCooey θα παρουσιαστεί στην τελική παράσταση στις 31 Μαρτίου, με τίτλο «New Beginnings». Ερμηνεύοντας τα δικά της πρωτότυπα έργα, συμπεριλαμβανομένης μιας παγκόσμιας πρεμιέρας, η μουσική της McCooey συνδυάζει τόσο τον αυτοσχεδιασμό όσο και τα επίπεδα ζωντανής ροής.

Η τελευταία βραδιά θα παρουσιάσει επίσης prog-baroque κουαρτέτο Κρουασάν & Ουίσκι ερμηνεύοντας έργα των Louisa Trewartha, Alice Chance, Elizabeth Younan και μια παγκόσμια πρεμιέρα ενός έργου του Yap.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτοπροσώπως και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου. Για να κλείσετε εισιτήρια, κάντε κλικ εδώ.

Ένας κοινοτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, το 3MBS Melbourne 103.5FM παρουσιάζει προγράμματα κλασικής, τζαζ και σχετικών με το είδος σε περισσότερους από 170.000 εβδομαδιαίους ακροατές 24 ώρες την ημέρα, καθώς και υποστηρίζει και προωθεί τοπικούς καλλιτέχνες και παραστάσεις.

Γεννημένη στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, η Katie Yap είναι επίσης η καλλιτεχνική διευθύντρια του Wattleseed Ensemble και ιδρυτικό μέλος της Chrysalis Harp Trio. Συμμετέχει τακτικά με το Band Van Diemen, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Μελβούρνης, την Αυστραλιανή Ορχήστρα Δωματίου, την Αυστραλιανή Παγκόσμια Ορχήστρα και την Ορχήστρα Δωματίου της Μελβούρνης.

Schreibe einen Kommentar