Το AAVAA Headband επιτρέπει στο χρήστη να κοιτάζει, τις κινήσεις του κεφαλιού να ελέγχουν τις συσκευές

0
Το AAVAA Headband επιτρέπει στο χρήστη να κοιτάζει, τις κινήσεις του κεφαλιού να ελέγχουν τις συσκευές

AAVA, ένας καινοτόμος στην τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI), κυκλοφόρησε το AAVAA Headband Accessibility Developer’s Kit. Αυτή η φορητή συσκευή αιχμής έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει στα άτομα με αναπηρία τον πλήρη έλεγχο των συσκευών τους για να μεταμορφώσουν δραματικά την καθημερινή ζωή.

Η πρώτη στο είδος της τεχνολογία λειτουργεί ως «κεφαλικό ποντίκι» και αποκωδικοποιεί την ακουστική και οπτική προσοχή του χρήστη, καθώς και τις προθέσεις και τις λεπτές εντολές του, όπως βλεφαρίδες, κλείσιμο του ματιού και βλέμματα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν συσκευές, όπως τηλέφωνα, ταμπλέτες ή βοηθητικές συσκευές, με κινήσεις σαν να αναβοσβήνουν, γεγονός που την καθιστά λειτουργική τεχνολογία για χρήστες χωρίς λειτουργία κινητήρα.

«Η τεχνολογία BCI είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει τόσες πολλές δυνατότητες στον χώρο προσβασιμότητας», λέει ο Naeem Komeilipoor, ιδρυτής και CTO της AAVAA. «Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει στους παράλυτους να ελέγχουν τα αναπηρικά τους καροτσάκια και να χειρίζονται τους υπολογιστές και τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν και να λειτουργούν στον σύγχρονο κόσμο μας.

„Πέρα από αυτό, βρίσκουμε απίστευτες εφαρμογές για αυτή τη νέα τεχνολογία – λύνει το „Πρόβλημα Cocktail Party“ βελτιώνοντας τις προκλήσεις ακοής, δημιουργώντας τον ελεγκτή του μέλλοντος για περιβάλλοντα AR/VR και ακόμη και αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των αστροναυτών στο διάστημα.“

Το AAVAA Headband Accessibility Developer’s Kit διαθέτει διαισθητικό έλεγχο χειρονομιών, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν εύκολα με τις συσκευές τους μέσω διαφόρων σκόπιμων κινήσεων των ματιών, του στόματος, των χεριών και των φρυδιών. Το βασικό χαρακτηριστικό του έγκειται στην προσαρμόσιμη διεπαφή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εξατομικεύουν την εμπειρία τους προσαρμόζοντας τους παράγοντες μορφής, τις χειρονομίες και την ένταση των χειρονομιών για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών προσβασιμότητας. Επιπλέον, η δυνατότητα ενσωμάτωσης συσκευών B2B του κιτ διευκολύνει την ομαλή ενσωμάτωση με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, εφαρμογών και υλικού, υποστηρίζοντας την προσβασιμότητα και βελτιώνοντας τις καθημερινές καταναλωτικές συσκευές.

«Ακούσαμε προσεκτικά κατά τη διάρκεια των δοκιμών για τον τελικό χρήστη και εντοπίσαμε κενά στην τρέχουσα τεχνολογία BCI. Το νέο μας λογισμικό υπερέχει στον έλεγχο πολλαπλών πολύπλοκων συσκευών, στην αποκωδικοποίηση σκόπιμων και ακούσιων κινήσεων και εντολών», προσθέτει ο Komeilipoor. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια απλοποιημένη συσκευή ελέγχου που αποκωδικοποιεί αποτελεσματικά και με ακρίβεια τις εντολές, αντικαθιστώντας το πλήθος των δυσκίνητων συσκευών που βασίζονται σε άτομα με κινητικά προβλήματα».

Το Headband AAVAA έχει σχεδιαστεί για να γεφυρώνει το χάσμα προσβασιμότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρίες να βιώσουν ανεξάρτητη και χωρίς αποκλεισμούς ζωή. Δεν είναι μόνο η προσβασιμότητα. Η τεχνολογία BCI της AAVAA χρησιμοποιείται επίσης σε εφαρμογές όπως η εικονική και η μικτή πραγματικότητα για διαισθητική αλληλεπίδραση στο μετασύμπαντο, ολοκληρωμένη παρακολούθηση της υγείας (αναλύσεις εγκεφάλου, ψυχικής και σωματικής υγείας) και επιτρέποντας τον έλεγχο hands-free συσκευών στο Διαδίκτυο των ανθρώπων, όπως ανεπαίσθητες χειρονομίες όπως χαμηλώνοντας τα φώτα.

Είναι πλέον διαθέσιμο για δοκιμές στο aavaa.com/products/. Τα ενδιαφερόμενα άτομα μπορούν να συμπληρώσουν μια φόρμα αιτήματος, όπου μπορούν να δουν ένα ζωντανό demo και να ζητήσουν να δοκιμάσουν οι ίδιοι το headband. Η AAVAA εργάζεται επίσης σε μια ποικιλία άλλων παραγόντων μορφής, όπως γυαλιά και συσκευές ακοής που θα είναι επίσης διαθέσιμα σύντομα.

Επιλεγμένη εικόνα: Το AAVAA Headband Accessibility Developer’s Kit διαθέτει διαισθητικό έλεγχο χειρονομιών, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν εύκολα με τις συσκευές τους μέσω διαφόρων σκόπιμων κινήσεων των ματιών, του στόματος, των χεριών και των φρυδιών. Φωτογραφία: AAVAA

Schreibe einen Kommentar