Τραβηγμένος αγκώνας: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

1
Τραβηγμένος αγκώνας: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Ο τραβηγμένος αγκώνας είναι μια κατάσταση που παρατηρείται συνήθως σε παιδιά μεταξύ 1 και 4 ετών. Καθώς τα άκρα ενός παιδιού αναπτύσσονται ακόμη, ένα ελαφρώς δυνατό τράβηγμα ή τράνταγμα μπορεί εύκολα να εξαρθρώσει τον αγκώνα του παιδιού.

Ο Δρ. Γκουράβ ΓιαντιάλΠαιδοορθοπαιδικός Χειρουργός στο Sitaram Bhartia μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με αυτό το φαινόμενο.

Ο τραβηγμένος αγκώνας, γνωστός και ως αγκώνας της νοσοκόμας, είναι η πιο κοινή αιτία ακινησίας στα άνω άκρα των παιδιών. Προκαλείται από αξονική έλξη ή ξαφνικό τράβηγμα του εκτεταμένου πρηνισμένου βραχίονα (αν και δεν θα μπορούσε να υπάρχει ιστορικό τραβήγματος του βραχίονα σε τόσο υψηλό όσο το 30% των περιπτώσεων).

Ποια είναι τα συμπτώματα του τραβηγμένου αγκώνα;

Συνήθως υπάρχει ιστορικό τραβήγματος του παιδιού από το χέρι. Το παιδί θα αποφύγει να μετακινήσει το προσβεβλημένο χέρι. Μπορεί να μην υπάρχουν ορατά σημάδια οιδήματος ή τραυματισμού.

Πώς γίνεται η διάγνωση;

Αυτή η κατάσταση εντοπίζεται με την κλινική εξέταση από τον γιατρό. Το εμπλεκόμενο άκρο θα βρίσκεται σε εκτεταμένη πρηνή θέση.

Πώς Αντιμετωπίζεται;

Η εξαρθρωμένη ακτινική κεφαλή επαναφέρεται στη θέση της με ειδικούς ελιγμούς μείωσης. Ένας ήχος «κλικ» ακούγεται τη στιγμή της επιτυχούς μείωσης. Πιθανότητες για rη εμφάνιση μπορεί να φτάσει το 27 έως 39% ειδικά στα δύο πρώτα χρόνια της ηλικίας.

5 πράγματα που πρέπει να θυμάστε με τον τραβηγμένο αγκώνα

  • Εμφανίζεται συχνότερα στα πρώτα 4 χρόνια της ζωής.
  • Ο τραβηγμένος αγκώνας μπορεί εύκολα να μειωθεί
  • Αποφύγετε τη διαμήκη καταπόνηση στο χέρι του παιδιού – μην τραβάτε τα χέρια και τους καρπούς
  • Η υποτροπή είναι συχνή ιδιαίτερα τα δύο πρώτα χρόνια.
  • Εάν υπάρχει πρήξιμο γύρω από τον αγκώνα, ιστορικό πτώσης ή αβεβαιότητα για το ιστορικό, μπορεί να πρόκειται για κάποιο οστικό τραυματισμό.

Μην καθυστερείτε τη σωστή διάγνωση. Μπείτε και συμβουλευτείτε τον γιατρό Gourav Jandial! Καλέστε στο +918826391002 για να προγραμματίσετε τη διαβούλευση σας.

Schreibe einen Kommentar