Τυφώνας | ACPMA

0
Τυφώνας |  ACPMA

Μπορεί να συμβεί ένας κυκλώνας ή ένας τυφώνας ή άλλες τροπικές καταιγίδες. Τα νοσοκομεία και οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να θεωρούν ότι ένας τυφώνας είναι μια καταστροφή που απαιτεί επείγουσα προσοχή και να προετοιμάζονται για αυτούς κυρίως επειδή οδηγούν στην καταστροφή κατοικιών, βιομηχανικών καταστημάτων και κοινωνικών προμηθειών όπως νερό, ηλεκτρισμός και τρόφιμα (Rosdahl & Kowalski, 2008).

Ένας τυφώνας είναι μια άλλη καταστροφή που χρειάζεται πλήρη προετοιμασία. Για να λειτουργούν αποτελεσματικά όλα τα νοσοκομεία χωρίς να ανησυχείτε για τη σοβαρότητα του τυφώνα, είναι σημαντικό να τεθούν σε εφαρμογή τα ακόλουθα ζητήματα: Απαιτούνται εφεδρικές γεννήτριες για την πρόληψη της κατάστασης συσκότισης. Οι δομές των νοσοκομείων θα πρέπει να σκληρυνθούν και τα παράθυρα κατηγορίας πέντε να δημιουργηθούν αντίσταση στους τυφώνες. Θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμες δεξαμενές καυσίμου για τις εφεδρικές γεννήτριες.

Σε περίπτωση τυφώνα πνέουν ισχυροί άνεμοι. Τείνουν να καταστρέφουν καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος προκαλώντας ολικό μπλακ άουτ, το οποίο οδηγεί στην αποκοπή των ανθρώπων που ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή από τον έξω κόσμο, καθώς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ειδήσεις ή να λάβουν προμήθειες.

Θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν απώλειες ζωών καθώς ένας τυφώνας καταστρέφει κτίρια, παγιδεύοντας τα μέσα και δυσκολεύοντάς τους να επιβιώσουν χωρίς τα απαραίτητα για τον άνθρωπο.

Από αυτή την άποψη, η θεώρηση του τυφώνα ως φυσικής καταστροφής που απαιτεί επείγουσα προσοχή είναι ζωτικής σημασίας για τους επαγγελματίες υγείας, καθώς μπορεί να βοηθήσει να σωθούν ζωές των πληγέντων παρέχοντάς τους την απαραίτητη ιατρική φροντίδα ικανή να συντηρήσει τη ζωή τους (Landesman, 2005). Οι τυφώνες μπορούν να παγιδεύσουν ασθενείς και επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου στην εγκατάσταση χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βγουν έξω, και αυτό είναι αν είναι ζωντανοί.

Οι τυφώνες προκαλούν όλεθρο και πανικό σε πολλούς ανθρώπους και αυτό μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία σε άτομα που πάσχουν από στεφανιαία και άλλες καρδιακές παθήσεις. Για να επιβιώσουν τέτοιοι άνθρωποι, χρειάζονται επείγουσα ιατρική φροντίδα, την οποία μόνο ιατρικά εκπαιδευμένο προσωπικό μπορεί να παρέχει (Ciotone, 2006).

Αυτό σημαίνει ότι τα νοσοκομεία και οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζουν τον τυφώνα ως περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορούν να αποφασιστούν είτε να παράσχουν ιατρική φροντίδα σε άτομα που τους φέρνουν με τέτοιες επιπλοκές είτε σε αυτούς που επιλέγουν να διασώσουν (Clements, 2009).

Επιπλέον, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει πάντα να θεωρούν τον τυφώνα ως ζήτημα έκτακτης ανάγκης, καθώς απαιτεί από τους ανθρώπους να εκκενώσουν τους τόπους διαμονής τους. Σε περίπτωση εκκένωσης, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να προσφέρουν πολλές ιατρικές υπηρεσίες σε όσους εκκενώνουν θεωρώντας την κατάσταση ως έκτακτη ανάγκη. Οι τυφώνες πυροδοτούν μια σειρά ζητημάτων όπως ασθένειες και μολύνσεις καθώς και τραυματισμούς, καθώς οι ισχυροί άνεμοι τείνουν να οδηγούν σε πτώση δέντρων και κτιρίων (Wolfson, Hendey, & Harwood-Nuss, 2010).

Schreibe einen Kommentar