Φωτιά | ACPMA

1
Φωτιά |  ACPMA

Αυτό που ξεκινά ως μια απλή σπίθα μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη φωτιά σε λιγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα. Οι προοπτικές δείχνουν ότι η φωτιά εξαπλώνεται πολύ εύκολα και απαιτούνται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει αυτό που οι πυροσβεστήρες και οι σχετικοί ειδικοί ονομάζουν επικίνδυνα και ανεξέλεγκτη.

Ωστόσο, η ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης για πυρκαγιά όσον αφορά τους επαγγελματίες του νοσοκομείου είναι πάντα σημαντική (Reilly & Markenson, 2011).

Πρόκειται για μια τέτοια κατάσταση όταν οι επαγγελματίες των νοσοκομείων επιδιώκουν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συνεπειών μιας εστίας πυρκαγιάς.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το επίπεδο ετοιμότητας είναι πολύ σημαντικό καθώς βοηθά στον προσδιορισμό του βαθμού στον οποίο οι επαγγελματίες του νοσοκομείου θα αντιδράσουν σε μια εστία πυρκαγιάς. Δεδομένου ότι η φωτιά μπορεί να ταρακουνήσει ένα ολόκληρο νοσοκομείο, είναι πάντα ζωτικής σημασίας για τους γιατρούς και το άλλο βοηθητικό προσωπικό να εξοπλιστούν με τα γενικά στοιχεία διαχείρισης έκτακτης ανάγκης (Hogan & Burstein, 2007). Σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι επαγγελματίες του νοσοκομείου προετοιμάζονται για την καταπολέμηση αυτής της επιδημίας, δημιουργώντας ένα σύστημα διαχείρισης περιστατικών, το οποίο διευκολύνει την ενσωμάτωση του κοινοτικού σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης που κοινοποιείται από τις διαθέσιμες ομάδες. Οι επαγγελματίες των νοσοκομείων εξοπλίζονται επίσης με υλικά απολύμανσης στον απόηχο μιας εστίας πυρκαγιάς (Rosdahl & Kowalski, 2008).

Η απολύμανση είναι μέρος των διαδικασιών ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιούνται σε κάθε δεδομένη στιγμή που τα περιστατικά πυρκαγιάς αυξάνονται. Είναι σημαντικό να υποδεικνύεται ότι παρόλο που οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου θα πρέπει πάντα να επιδιώκουν να επωφελούνται από την ετοιμότητα, τα υλικά για έκτακτη ανάγκη σε θέση σε περίπτωση εστίας πυρκαγιάς, η στροφή για άλλα μέτρα είναι ακόμη πιο ουσιαστική (Reilly & Markenson, 2011).

Οι ειδικοί του πυροσβεστικού τμήματος υποστηρίζουν ότι η εκκένωση είναι πράγματι μια σύμφωνη στρατηγική που πρέπει πάντα να εξετάζουν οι επαγγελματίες του νοσοκομείου σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς διασφαλίζει την ασφάλεια και τις δαπάνες του νοσοκομείου μακροπρόθεσμα.

Δεδομένου ότι αυτά τα μέτρα ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των επιπτώσεων μιας εστίας πυρκαγιάς, η στροφή για διαδικασίες αποκατάστασης από καταστροφές είναι προκαταρκτική (Clements, 2009).

Βοηθά στην αποκατάσταση των πληγέντων από την τραγωδία της πυρκαγιάς στην προηγούμενη κατάστασή τους, αλλά αυτό συμβαίνει σε μέρη όπου μια τέτοια κίνηση είναι δυνατή.

Τρομοκρατία

Τεκμηριωμένα στοιχεία αναφέρουν ότι οι καταστροφές μπορεί να είναι φυσικές ενώ άλλες είναι ανθρωπογενείς. Η τρομοκρατία είναι ένα παράδειγμα τεχνητής καταστροφής που μπορεί να προκαλέσει σε ανθρώπους απώλεια της ζωής τους και σε άλλες περιπτώσεις απώλεια ή καταστροφή των περιουσιών τους (Ciottone, 2006). Σε κάθε περίπτωση, η τρομοκρατία δεν οδηγεί σε τίποτα παραγωγικό, αλλά μάλλον μειώνει κάθε αίσθημα ελευθερίας και ασφάλειας εντός και εκτός της εν λόγω επικράτειας.

Ρίξτε μια ματιά στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Είναι αξιοσημείωτο ότι τόσο οι Αμερικανοί πολίτες όσο και ο έξω κόσμος ένιωθαν ότι απειλούνται από την ασφάλεια (Veenema, 2007).

Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση, με την υποστήριξη άλλων ενδιαφερόμενων οργανώσεων αποφάσισε να σχηματίσει ομάδες όπως οι Τοπικές Επιτροπές Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης, οι οποίες υποστηρίζουν τους επαγγελματίες νοσοκομείων στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων.

Επομένως, προκύπτει ότι ένας τρόπος με τον οποίο οι επαγγελματίες νοσοκομείων προετοιμάζονται για τρομοκρατικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι μέσω του σχηματισμού επιτροπών διαπραγμάτευσης και υποστήριξης που βοηθούν στη διευκόλυνση της παροχής υπηρεσιών στα επηρεαζόμενα άτομα (Hogan & Burstein, 2007).

Μπορεί να υπάρξει ένα περιστατικό όπου κάποιος μπαίνει για να επιτεθεί στο νοσοκομείο με όπλο. Εδώ, συνιστάται τόσο οι ασθενείς όσο και οι υπάλληλοι του νοσοκομείου να φτιάξουν έναν αυτοκινητόδρομο όπου θα μπορούν να διαφύγουν ορισμένα άτομα.

Επιπλέον, το σύστημα συναγερμού θα πρέπει να είναι σε θέση και σε καλή κατάσταση, το οποίο θα ειδοποιεί αμέσως τους αξιωματικούς ασφαλείας για την επίθεση.

Κατά καιρούς, οι τρομοκρατικές δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνουν την κράτηση αθώων πολιτών ως ομήρους, τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό ατόμων ή/και την έκλυση επικίνδυνων αερίων σε ένα κλειστό κτίριο. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ζωές πολλών ανθρώπων διακυβεύονται πάντα, μια κατάσταση που απαιτεί ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά και στις υπηρεσίες ασφαλείας (Rosdahl & Kowalski, 2008). Τελευταία, οι τρομοκρατικές και άλλες συναφείς εγκληματικές δραστηριότητες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση των συνεπειών τους διαφοροποιούνται. Οι επαγγελματίες του νοσοκομείου εξοπλίζονται με εγκαταστάσεις χειρισμού έκτακτης ανάγκης, όπως μάσκες και γάντια, εάν αντιμετωπίζουν επικίνδυνα αέρια.

Το αυξημένο ποσοστό πιθανών επιθέσεων από τον τρομοκράτη κατευθύνει τις συνέπειες και το μοναδικό βάρος στο ιατρικό προσωπικό. Ως εκ τούτου, είναι ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου να προετοιμαστεί εκ των προτέρων για την καταπολέμηση μιας τέτοιας πράξης.

Έτσι, οι υπάλληλοι του νοσοκομείου έχουν την εντολή να εφαρμόζουν πολιτικές που θα προστατεύουν το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης κατά την περίοδο που θα φροντίζει τα θύματα. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα για την απομάκρυνση ορισμένων ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, την παραγγελία επιπλέον ιατρικών προμηθειών και τη διευθέτηση του προσωπικού ασφαλείας.

Οι τρομοκράτες μπορεί να πυροβολήσουν και να τραυματίσουν τα θύματά τους, δυσκολεύοντας τους επαγγελματίες του νοσοκομείου να κάθονται και να περιμένουν την τελική απόφαση.

Schreibe einen Kommentar