Χειμερινή σπορά γηγενείς σπόροι | Διατήρηση της διαφορετικότητας

1
Χειμερινή σπορά γηγενείς σπόροι |  Διατήρηση της διαφορετικότητας

Η χειμερινή σπορά γηγενών σπόρων είναι μια εύκολη διαδικασία που δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και το καλύτερο μέρος του πολλαπλασιασμού των γηγενών φυτών από σπόρους είναι ότι προάγει τη γενετική ποικιλότητα για ένα πιο ανθεκτικό οικοσύστημα. Για να μοιραστώ τις μεθόδους της για απλή χειμερινή σπορά, καλεσμένη μου για αυτήν την παρουσίαση στο encore είναι η Heather McCargo, η εκτελεστική διευθύντρια του Wild Seed Project.

Κάτοικος του Μέιν σήμερα, η Χέδερ μεγάλωσε στη Δυτική Πενσυλβάνια, όπου η μητέρα της ήταν βιολογική κηπουρός και φυσιοδίφης. Η Heather περνούσε το χρόνο της σε εξωτερικούς χώρους παίζοντας στα δάση, τα χωράφια, τους υγροτόπους και τις πλευρές των ρυακιών και είναι ένα αυτοαποκαλούμενο «παιδί της φύσης». Σπούδασε οικολογία φυτών στο κολέγιο και έκανε αρκετές πρακτικές κηπουρικής, αποκτώντας πρακτική εμπειρία. Μαθήτευσε υπό τον Jack Alexander, τον πολλαπλασιαστή στο Arnold Arboretum του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στη Βοστώνη, ο οποίος της δίδαξε τις πολλές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να ενθαρρύνουν τους σπόρους να βλαστήσουν.

τεχνικές διάδοσης

Heather McCargo του Wild Seed Project με γλάστρες σπαρμένες με διάφορους γηγενείς σπόρους. (Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Heather McCargo)

Ανάλογα με την ποικιλία του σπόρου, το λιμάρισμα του σπόρου ή η έκθεσή του σε αναμμένο σπίρτο ή βραστό νερό θα βοηθήσει στη βλάστηση, αν και η Heather λέει ότι ο Jack Alexander της δίδαξε ότι η απλούστερη, πιο αποτελεσματική μέθοδος από όλες είναι να πετάξει τους σπόρους έξω. Η κατάψυξη και η απόψυξη μεταξύ χειμώνα και άνοιξης θα προκαλέσει τη βλάστηση στους σπόρους χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση.

Η Heather λέει ότι ο πολλαπλασιασμός των ιθαγενών φυτών είναι οικονομικός και ανταποδοτικός. Αυτό που είναι χρονοβόρο είναι η συλλογή, ο καθαρισμός και η επεξεργασία άγριων σπόρων, αλλά, λέει, βολικά, πολύ διασκεδαστικό. Ξεκίνησε το Wild Seed Project, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, για να συγκεντρώσει μια ομάδα εθελοντών για να κάνει αυτή τη σημαντική δουλειά.

Για μια περιεκτική ανακεφαλαίωση της συνομιλίας μου με την Heather, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών της για την έναρξη των γηγενών σπόρων, μπορείτε να δείτε το εμφάνιση σημειώσεων από την αρχική προβολή.

Όσο είστε εδώ, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι έχω ένα νέο βιβλίο, „The Vegetable Gardening Book: Ο πλήρης οδηγός σας για την καλλιέργεια ενός βρώσιμου βιολογικού κήπου από το σπόρο μέχρι τη συγκομιδή.» Είναι γεμάτο από εμπιστευτικές συμβουλές και νέες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το παιχνίδι κηπουρικής σας και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις.

Και για το 2023 είναι η νέα μου Online Gardening Academy premium μάθημα, Βιολογική Κηπουρική Λαχανικών. Εγγραφείτε για τη λίστα αναμονής εδώ.

Γεράνι με στίγματα

Σπόροι σε άγριο γεράνι, το οποίο είναι εγγενές στην ανατολική Βόρεια Αμερική. (Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Heather McCargo)

Οι εγγενείς σπόροι είναι πιο εύκολο να δουλέψετε

Η Heather προσπάθησε να μιμηθεί τη φυσική, υπαίθρια βλάστηση. Λέει ότι η σπορά γηγενών σπόρων είναι πολύ πιο εύκολη από την εκτροφή εξημερωμένων και καλλιεργούμενων φυτών, τα οποία απαιτούν λίπασμα, κοπριά και βοτάνισμα για να ευδοκιμήσουν. Επειδή τα αυτοφυή φυτά είναι προσαρμοσμένα στα γηγενή μας εδάφη, δεν χρειάζονται την επιπλέον γονιμότητα που χρειάζονται τα καλλιεργούμενα φυτά. Τα γηγενή φυτά είναι πολύ πιο ανθεκτικά και ζωηρά.

Διάφορα γηγενή φυτά έχουν τις δικές τους απαιτήσεις εδάφους – μερικά όπως το ξηρό, αμμώδες, χαλικώδες χώμα, μερικά όπως ο ζεστός πηλός ψησίματος και άλλα προτιμούν το υγρό ή μέτριας υγρασίας χώμα – αλλά γενικά είναι λιγότερο ιδιότροπα από τα καλλιεργούμενα φυτά.

Γάλα βάλτου

Τα εγγενή φυτά απαιτούν λιγότερο από εμάς από τα καλλιεργούμενα φυτά για να ευδοκιμήσουν. (Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Heather McCargo)

Γιατί οι εγγενείς σπόροι πρέπει να σπέρνονται σε γλάστρες

Η Heather λέει ότι στη Νέα Αγγλία η σπορά σπόρων είναι μια δραστηριότητα για τις χειμερινές διακοπές, όταν έχουν τελειώσει άλλες δουλειές της υπαίθριας κηπουρικής. Σε θερμότερα κλίματα, το χρονοδιάγραμμα είναι διαφορετικό αλλά τα βήματα είναι τα ίδια. Αντί απλώς να πετάει σπόρους έξω στο τοπίο, προτείνει να τους σπείρει σε γλάστρες. Αυτό αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα των σπόρων να βλαστήσουν και να αναπτυχθούν σε ενήλικα φυτά.

«Όλοι θέλουν απλώς να πετάξουν τους σπόρους στο τοπίο, αλλά αυτό που δεν λαμβάνεται υπόψη είναι η επικίνδυνη ζωή ενός σπόρου», λέει η Heather. Ένα φυτό μπορεί να παράγει εκατομμύρια σπόρους κατά τη διάρκεια της ζωής του, επισημαίνει, αλλά οι περισσότεροι θα καταναλωθούν από πουλιά και ποντίκια.

Μια μικρή πρέζα γηγενών σπόρων που έχουν σπαρθεί σε γλάστρες θα έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσουν για να βλαστήσουν. Οι πήλινες γλάστρες λειτουργούν καλύτερα επειδή είναι πορώδεις, ενώ οι πλαστικές γλάστρες συγκρατούν το νερό και δεν αναπνέουν και οι γλάστρες με ίνες που είναι σχεδιασμένες να αποσυντίθενται δεν είναι καλή επιλογή επειδή τα φυτά αναπτύσσονται αργά.

Χειμερινή σπορά σπόρων

Μια μικρή πρέζα γηγενών σπόρων που έχουν σπαρθεί σε γλάστρες θα έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσουν για να βλαστήσουν από τους σπόρους που σπέρνονται απευθείας. (Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Heather McCargo)

Διατήρηση της Γενετικής Ποικιλότητας

Η κίνηση των γηγενών σπόρων έχει σχεδιαστεί για να διευρύνει τη γενετική ποικιλότητα των ιθαγενών φυτών. Οι σπόροι είναι το αποτέλεσμα της διασταυρούμενης επικονίασης δύο ή περισσότερων φυτών, επομένως κάθε σπόρος είναι ένα μοναδικό άτομο. Η γενετική είναι η πρώτη ύλη που επιτρέπει στα φυτά να προσαρμοστούν.

Η Heather λέει ότι η σπορά ήταν ένας κρίκος που έλειπε στο κίνημα των γηγενών φυτών, σύμφωνα με τη Heather. Τα φυτώρια συνήθως κλωνοποιούν φυτά, πράγμα που σημαίνει ότι πολλαπλασιάζουν γενετικά πανομοιότυπα φυτά ριζώνοντας μοσχεύματα και επιλέγουν τα φυτά που θεωρούν ανώτερα. Αλλά εξηγεί ότι ενώ αυτές οι επιλογές μπορεί να μας φαίνονται πιο όμορφες, συχνά δεν υπερτερούν στην παροχή υπηρεσιών οικοσυστήματος σε έντομα, πουλιά και άλλα πλάσματα.

Φυτά με ενδιαφέροντα χρώματα και μεγαλύτερα ή διπλά λουλούδια είναι πιο ελκυστικά για τον άνθρωπο, αλλά συχνά είναι σεξουαλικά δυσλειτουργικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν παρέχουν νέκταρ, γύρη και σπόρους, λέει η Heather.

Βάλσαμο με στίγματα

(Φωτογραφία ευγενική προσφορά της Heather McCargo)

Ελπίζω να σας άρεσε η συνομιλία μου με τη Heather McCargo και να μάθατε κάτι νέο για τη χειμερινή σπορά. Εάν δεν έχετε ακούσει ακόμα, μπορείτε να το κάνετε τώρα κάνοντας κύλιση στην κορυφή της σελίδας και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Αναπαραγωγή στην πράσινη γραμμή κάτω από τον τίτλο της σελίδας.

Ποιους σπόρους έχετε φυτρώσει με επιτυχία με τη χειμερινή σπορά; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Σύνδεσμοι & Πόροι

Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη παρακάτω.

Επεισόδιο 015: Μαθήματα ζωής για την κηπουρική και το σχέδιο με τη Margaret Roach

Επεισόδιο 037: Starting Seeds Indoors: The Non-Negotiables for Success, Pt. 1

Επεισόδιο 072: Δημιουργία οικολογικού κήπου και τοπίου: 7 βασικές αρχές

Επεισόδιο 094: How to Start and Care for Seedlings Indoors: My Steps for Success

Επεισόδιο 103: How to Create a Backyard Meadow: Simple Steps for Success, ανεξάρτητα από το διάστημα

Επεισόδιο 130: Χειμερινή σπορά: Ένας απλός τρόπος για να ξεκινήσετε με επιτυχία τους σπόρους σε εξωτερικούς χώρους

Επεισόδιο 180: Growing and Using Ornamental Grasses in the Landscape, with Brie Arthur

Επεισόδιο 197: The Many Benefits of Building a Naturalistic Garden, with Kelly Norris

Επεισόδιο 201: Understanding Regenerative Agriculture and Permaculture, με τον Dr. Jake Mowrer

Επεισόδιο 234: Μετατροπή γκαζόν σε λιβάδι

Επεισόδιο 235: Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε και να καλλιεργήσετε γηγενείς σπόρους το χειμώνα: Δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός

joegardener blog: Η καλύτερη θερμοκρασία εδάφους για τη βλάστηση των σπόρων

joegardenerTV YouTube: Πώς να δημιουργήσετε ένα βιότοπο φιλικό προς την άγρια ​​ζωή στον κήπο ή το τοπίο σας

joegardenerTV YouTube: Βλάστηση σπόρων – Εύκολα κόλπα για περισσότερη επιτυχία

joegardenerTV YouTube: Πώς να μάθετε αν οι σπόροι είναι ακόμα καλοί

joegardenerTV YouTube: Πώς να φυτέψετε σπόρους για σπόρους σε εσωτερικούς χώρους

joegardener Online Gardening Academy™: Δημοφιλή μαθήματα για τις βασικές αρχές της κηπουρικής. διαχείριση παρασίτων, ασθενειών και ζιζανίων. έναρξη σπόρων και πολλά άλλα.

joegardener Online Gardening Academy Βιολογική Κηπουρική λαχανικών: Η νέα μου premium διαδικτυακή συνδρομή μαθημάτων ανοίγει το 2023. Εγγραφείτε για τη λίστα αναμονής εδώ.

joegardener Online Gardening Academy Βασικές αρχές κηπουρικής αρχής: Βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζετε για να δημιουργήσετε έναν ακμάζοντα κήπο.

joegardener Online Gardening Academy Growing Epic Tomatoes: Μάθετε πώς να καλλιεργείτε επικές ντομάτες με τους Joe Lamp’l και Craig LeHoullier.

joegardener Online Gardening Academy Master Παράσιτα, Ασθένειες και Ζιζάνια: Μάθετε τα προληπτικά βήματα που πρέπει να κάνετε για να διαχειριστείτε παράσιτα, ασθένειες και ζιζάνια για έναν πιο επιτυχημένο κήπο με πολύ λιγότερη απογοήτευση. Μόλις 47 $ για ισόβια πρόσβαση!

joegardener Online Gardening Academy Perfect Soil Recipe Master Τάξη: Μάθετε πώς να δημιουργείτε το τέλειο εδαφικό περιβάλλον για ακμάζοντα φυτά.

Earthbound Expeditions: Great Gardens of Italy & France with Joe Lamp’l

Ενημερωτικό δελτίο joegardener

joegardener Facebook

joegardener Ομάδα Facebook

joegardener Instagram

joegardener Pinterest

joegardener Twitter

joegardenerTV YouTube

Μεγαλώνοντας έναν πιο πράσινο κόσμο®

GGWTV YouTube

GGW Επεισόδιο 418: Garden with Margaret Roach

GGW Επεισόδιο 1011: Creating a Meadow Garden, Anywhere Around Your Yard

Wild Seed Project

Native Trees for Northeast Landscapes: A Wild Seed Project Guide” από τη Heather McCargo και την Anna Fialkoff

Εγγενή φυτά για αποκατάσταση στην άκρη του δρόμου” της Heather McCargo

Περιοδικό Wild Seed

Arnold Arboretum του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

Κήπος στο δάσος

Native Plant Trust

Αποκάλυψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι προϊόντων σε αυτόν τον οδηγό είναι σύνδεσμοι συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνουμε προμήθεια εάν αγοράσετε. Ωστόσο, καμία από τις τιμές αυτών των πόρων δεν έχει αυξηθεί για να μας αποζημιώσει και η αποζημίωση δεν είναι παράγοντας που επηρεάζει τη συμπερίληψή τους εδώ. Η επιλογή όλων των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast βασίστηκαν αποκλειστικά στην αξία και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάστηκαν από οποιοδήποτε συνεργάτη ή οικονομικό κίνητρο ή συμβατική σχέση. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Joe Lamp’l έχει επαγγελματικές σχέσεις με τις ακόλουθες εταιρείες που μπορεί να έχουν προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάρτηση και το podcast: Rain Bird, Corona Tools, AeroGarden, Milorganite, Soil3, Greenhouse Megastore, PittMoss, Territorial Seed Company, Earth’s Allly, National Wildlife Federation και TerraThrive. Αυτές οι εταιρείες είναι είτε Brand Partners joegardener.com ή/και διαφημιστείτε στον ιστότοπό μας. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε καμία πρόσθετη αποζημίωση από τις πωλήσεις ή την προώθηση του προϊόντος τους μέσω αυτού του οδηγού. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε προϊόντων που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση είναι εντελώς ανεξάρτητη και αποκλειστική από οποιαδήποτε σχέση.

Schreibe einen Kommentar