Χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε αίτηση για SSI/SSDI; Διαβάστε τις Q&A μας με την Atticus

0
Χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε αίτηση για SSI/SSDI;  Διαβάστε τις Q&A μας με την Atticus

Η αίτηση για συμπληρωματικό εισόδημα ασφάλισης (SSI) και η αναπηρία κοινωνικής ασφάλισης (SSDI) είναι ομοσπονδιακά προγράμματα παροχών για άτομα που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω τραυματισμού ή ασθένειας. Το SSI και το SSDI μπορεί να είναι μια μπερδεμένη και δυσνόητη εφαρμογή. Λοιπόν, τι κάνετε όταν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε αίτηση για αυτές;

Το TWL πήρε συνέντευξη Atticus, μια δικηγορική εταιρεία κοινωνικής επιχείρησης και δημοσίου συμφέροντος, σχετικά με σημαντικές ερωτήσεις που μπορεί να έχετε ή να θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις σε σχέση με το SSI και το SSDI. Η Atticus είναι εκεί για να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στη διαδικασία, να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την εφαρμογή, να λάβετε άμεσες συμβουλές και να συνδεθείτε με έναν νόμιμο εκπρόσωπο. Η εργασία με την Atticus είναι πάντα δωρεάν, επομένως εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις από τις παρακάτω ερωτήσεις και απαντήσεις, φροντίστε να επικοινωνήσετε με την Atticus με περαιτέρω ερωτήσεις.

Χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε αίτηση για SSI/SSDI;  Η ασφάλιση αναπηρίας κοινωνικής ασφάλισης μπορεί να είναι δύσκολο να υποβληθεί και να κατανοηθεί.  Εδώ είναι ένα Q&A.

1. Πώς μπορώ να ξέρω τι πρέπει να κάνω όταν πρέπει να υποβάλω αίτηση για SSI ή SSDI;

Πάντα λέω ότι θέλω να μιλήσω με οποιονδήποτε έχει διάγνωση ή τραυματισμό που πιστεύει ότι θα τον κρατήσει εκτός δουλειάς για τουλάχιστον ένα χρόνο. Επειδή τόσο η Ασφάλιση Αναπηρίας Κοινωνικής Ασφάλισης (SSDI) όσο και το Συμπληρωματικό Εισόδημα Ασφάλισης (SSI) έχουν σχεδιαστεί για άτομα που έχουν ιατρική διάγνωση ή τραυματισμό που θα τους κρατήσει εκτός εργασίας για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Ένα λάθος που βλέπουμε να κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι περιμένουν να υποβάλουν αίτηση μέχρι να μείνουν ήδη χωρίς δουλειά για τουλάχιστον ένα χρόνο. Κάνοντας αυτό, θα μπορούσατε να χάσετε τα οφέλη ενός έτους! Μόλις πιστέψετε ότι θα μείνετε χωρίς δουλειά για τουλάχιστον ένα χρόνο, είναι καιρός να αρχίσετε να διερευνάτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για SSDI ή SSI. Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να ρωτήσετε το γιατρό σας πώς θα είναι η θεραπεία σας, ποια είναι η πρόγνωσή σας για ανάκαμψη και εάν θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην εργασία σας.

2. Πώς μπορώ να ξέρω πότε είμαι κατάλληλος για SSDI ή SSI;

Τόσο η Ασφάλιση Αναπηρίας Κοινωνικής Ασφάλισης (SSDI) όσο και το Εισόδημα Κοινωνικής Ασφάλισης (SSI) είναι ομοσπονδιακά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για άτομα με διαγνωσμένη ιατρική πάθηση που θα τους εμποδίσει να εργαστούν για τουλάχιστον 12 μήνες. Η τεχνική καταλληλότητα (όπως πόσα χρήματα βγάζετε ή η ηλικία σας) είναι διαφορετική για κάθε πρόγραμμα, όπως και αυτό που παίρνει ο δικαιούχος. Η ιατρική καταλληλότητα και για τα δύο προγράμματα είναι η ίδια: πρέπει να έχετε μια διαγνωσμένη ιατρική κατάσταση που θα σας εμποδίσει να εργαστείτε (αν και μπορείτε να κάνετε κάποια περιορισμένη εργασία) για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Για το SSDI, γενικά, ένα άτομο θα πρέπει να κερδίζει λιγότερα από 1.470,00 $/μήνα σε μια δουλειά, να είναι μικρότερο από 66 ετών και να έχει εργαστεί περίπου πέντε από τα τελευταία δέκα χρόνια. Εάν σας απονεμηθούν προνόμια, λαμβάνετε Medicare και έως περίπου 3.600,00 $/μήνα ανάλογα με το εργασιακό σας ιστορικό.

Για το SSI, γενικά, ένα άτομο θα πρέπει να λαμβάνει λιγότερα από 914,00 $/μήνα από οποιαδήποτε πηγή εισοδήματος και να έχει λιγότερα από 2.000,00 $ σε περιουσιακά στοιχεία (χωρίς να υπολογίζονται πράγματα όπως το σπίτι σας). Εάν είστε παντρεμένοι, τα όρια εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων είναι λίγο υψηλότερα για τα παντρεμένα ζευγάρια. Εάν σε ένα άτομο χορηγηθεί SSI, θα λάβει Medicaid και έως και 914,00 $/μήνα.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση και για τα δύο προγράμματα ταυτόχρονα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας δικαιούχος μπορεί να είναι και στα δύο προγράμματα ταυτόχρονα.

Παρόλο που υπάρχουν γενικοί κανόνες επιλεξιμότητας, εμπλέκεται η αξιολόγηση και υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες, επομένως επικοινωνήστε μαζί μας για να καθορίσουμε την καταλληλότητά σας, επειδή μπορούμε να προσφέρουμε εξατομικευμένες συμβουλές με βάση τις ιδιαιτερότητες της κατάστασής σας.

3. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθω ποιες παροχές αναπηρίας είναι κατάλληλες για εμένα;

Αυτή είναι μια μεγάλη ερώτηση! Μαζί με το SSDI και το SSI, ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες επιλογές πλεονεκτημάτων που είναι κατάλληλες για εσάς. Έχουμε μια πιο λεπτομερή ανάλυση στην ιστοσελίδα μας (εδώ) που περιγράφει τα κοινά επιδόματα αναπηρίας, επιπλέον των SSDI και SSI. Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε για πολλούς ανθρώπους.

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε εδώ στο Atticus! Πολλές από τις συζητήσεις μας ξεκινούν με κάποιον που έρχεται σε εμάς λέγοντας κάτι σαν «Έχω αυτή την ιατρική κατάσταση ή είχα αυτόν τον τραυματισμό. Δεν μπορώ να δουλέψω πια και δεν είμαι σίγουρος τι να κάνω μετά». Μπορείτε να κάνετε το κουίζ μας διάρκειας 2 λεπτών εδώ για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε εάν πληροίτε τα κριτήρια για SSDI ή SSI και να συνδεθείτε με έναν από τους δικηγόρους ή τους ειδικούς μας στην πρόσληψη σήμερα.

Atticus

4. Πώς μου φαίνεται όταν συναντιέμαι με τον Atticus;

Στόχος μας είναι να συνδέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα επιλέξιμα άτομα με ομοσπονδιακά επιδόματα αναπηρίας (SSDI και SSI). Λειτουργούμε ως το ισοδύναμο ενός πλοηγού ασθενών για οποιονδήποτε στη διαδικασία αίτησης αναπηρίας.

Όταν συνδεόμαστε με κάποιον που αναζητά βοήθεια, μιλάει με έναν ειδικό πρόσληψης στο προσωπικό μας και αυτός ο ειδικός πρόσληψης θα καθορίσει τον τύπο των παροχών που δικαιούνται και μπορεί να τον συνδέσει με έναν δικηγόρο ή έναν εκπρόσωπο αναπηρίας για να τον βοηθήσει με τα υπόλοιπα επεξεργάζομαι, διαδικασία. Εάν θέλουν να συνεχίσουν τη διαδικασία αίτησης μόνοι τους, μπορούμε να παρέχουμε πόρους και στοιχεία για τα επόμενα βήματα για την υποβολή αίτησης (για παράδειγμα, να ενημερώσουμε τους ανθρώπους ότι πρέπει να λάβουν εξειδικευμένη φροντίδα και στη συνέχεια να μας καλέσουν πίσω ή να υποβάλουν αίτηση. Οδηγός για την υποβολή αίτησης για SSI σε άτομα που κάνουν την αρχική τους εφαρμογή SSI). Εάν δεν είναι καθόλου επιλέξιμοι, μπορούμε συχνά να τους κατευθύνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση για άλλους πόρους που μπορεί να αναζητούν (για παράδειγμα, βοήθεια με στέγαση ή εγγραφή στο Medicaid).

Αν και ειλικρινά πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το να τους βοηθήσει ένας δικηγόρος ή νόμιμος εκπρόσωπος στη διαδικασία, μιλάμε επίσης με άτομα που μπορούν και πρέπει να υποβάλουν αίτηση μόνοι τους και να λάβουν έγκριση χωρίς νομική βοήθεια – συχνά λόγω τη σοβαρότητα της κατάστασής τους – και τους ενημερώνουμε ότι. Εάν εξακολουθούν να θέλουν τη βοήθεια, θα χαρούμε να τους παραπέμψουμε σε δικηγόρο ή νόμιμο εκπρόσωπο.

Εάν είναι επιλέξιμοι και θέλουν νομική βοήθεια για τη διαδικασία, τους συνδέουμε με νομικό εκπρόσωπος ή δικηγόρος που πιστεύουμε ότι θα τους ταίριαζε με βάση τις ιδιαιτερότητες της υπόθεσής τους, όπως: τοποθεσία, στάδιο υπόθεσης, ιατρική κατάσταση κ.λπ. Συνεργαζόμαστε μόνο με δικηγόρους που έχουμε επιλέξει και ελέγξει. Αυτοί οι δικηγόροι και οι νόμιμοι εκπρόσωποι δεν πληρώνουν για να εγγραφούν στο δίκτυό μας ή να εγγραφούν για συνδρομή μαζί μας. Απλώς δημιουργούμε σχέσεις με δικηγόρους και αντιπροσώπους που πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους.

Ίσως αναρωτιέστε πώς πληρώνονται όλοι! Όλοι οι δικηγόροι και οι νομικοί εκπρόσωποι της SSDI και της SSI πληρώνονται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, επομένως αμείβονται μόνο εάν κερδίσουν την υπόθεση του πελάτη τους. Αν δεν κερδίσουν, οι δικηγόροι (και εμείς) δεν παίρνουν τίποτα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην πραγματικότητα ορίζει πόσο μπορεί να πληρωθεί ένας δικηγόρος SSDI/SSI, ώστε να είναι το ίδιο σε όλα τα επίπεδα: 25% του μόνο η πρώτη επιταγή που λαμβάνει κάποιος από τη Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης εάν κερδίσει την υπόθεσή του, με ανώτατο όριο τα 7.200 $.

Η Atticus πληρώνεται από τους δικηγόρους στους οποίους παραπέμπουμε μια υπόθεση με τον ίδιο τρόπο που πληρώνονται οι δικηγόροι από την Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης. Εάν ο πληρεξούσιος ή ο νόμιμος εκπρόσωπος κερδίσει, λαμβάνουμε το 25% ό,τι πήρε ο πληρεξούσιος από την SSA. Αυτό δεν μεταβιβάζεται ποτέ στον πελάτη (άρα το ποσό των χρημάτων που αφαιρείται από την πρώτη επιταγή του πελάτη είναι πάντα το ίδιο). Η πληρωμή με αυτόν τον τρόπο μάς επιτρέπει να παρέχουμε δωρεάν συμβουλές και πόρους σε άτομα με τα οποία μιλάμε είτε είναι επιλέξιμοι είτε όχι, είτε θέλουν δικηγόρο είτε τελικά χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν χρειάζεστε δικηγόρο ή θέλετε να καταλάβετε περισσότερα για το πώς ένας δικηγόρος βοηθά στη διαδικασία, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με την εργασία με δικηγόρο αναπηρίας εδώ.

Atticus

5. Ποια βήματα πρέπει να κάνω αυτή τη στιγμή;

Εάν είστε έτοιμοι να διερευνήσετε εάν χρειάζεστε SSDI ή SSI, που εφαρμόσατε στο παρελθόν και σας απορρίφθηκαν ή είστε στη διαδικασία αίτησης αλλά απλά δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε στη συνέχεια, μπορείτε να καλέσετε την Atticus. Η αποστολή μας είναι να γκρεμίσουμε τα εμπόδια μεταξύ των ανθρώπων σε κρίση και της βοήθειας που χρειάζονται. Η Atticus μπορεί να σας καθοδηγήσει σχετικά με την καταλληλότητά σας και να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το επόμενο βήμα για εσάς.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών και ενδέχεται να λάβω προμήθεια, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, εάν αγοράσετε μέσω ενός από τους συνδέσμους μου. Παρακαλώ δείτε την αποκάλυψή μου για περισσότερες πληροφορίες.

Schreibe einen Kommentar